Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

5568. Adali
2010. nov. 25. 11:22

:)

Most hivtak a korhazbol, mehetek 12.40-re ultrahangra... ez aztan a gyorsasag!!!:) Remelem minden okes lesz Kisendrevel.

Drukkoljatok kerlek csajok!

5567. *Csajszi* (válaszként erre: 5566. - Adali)
2010. nov. 25. 11:13

Adali, Jobban vagyok koszonom, bar meg nem mult el teljesen, sokkal hosszabb idot vesz most a gyogyulas igenybe, mint altalaban :OO

Kepzeld, nem grizes teszta lett, merthogy ugye tesztat nem kene este ennem a millio szenhidrat miatt. Nade, helyette sutottem jo kis sertes bordat (olyan finom lett!!!) meg foztem krumpli fozit :SSS Namarmost, ezekben kishijan annyi lehetett a kaloria, mint a grizes tesztaban. Viszont igy legalabb ettem feherjet is...

5566. Adali
2010. nov. 25. 10:18

Jo reggelt!

Remelem mindenki jol van. Goldfish, hogy vagy?

Biscuit?

Csajszi, jobban vagy mar, elmult a megfazas?

Hogy sikerult a grizes teszta?

5565. *Csajszi*
2010. nov. 25. 08:22

jo reggelt.

Szegeny Adali, sajnalom, hogy ilyen erzeketlen midwife-al volt dolgod, tudom milyen idegesito ez :(

Remelem, mar jol vagy, hiszen Kisendrevel minden oke :)

Goldfish, sok sikert mara, remeljuk mindent elrendeznek :)

Sokan tenyleg eltuntek am, lanyok irjatok!!

Nah, szep napot mindenkinek, lassan 7vege :))

2010. nov. 25. 00:25
szegeny!!!:( engem is bizti felhuzott volna.
5563. Adali
2010. nov. 24. 23:06
Most kicsit elolvastam amit irtam, bocsi, ha helyenkent nem ertelmes, meg mindig kicsit upset vagyok:)
5562. Adali
2010. nov. 24. 23:05

Sziasztok lanyok, horrible midwife appointmentem volt.

Roviden ennyi: Elmegyek, nincs ott a usual midwife, beteg vagy nemtom, es egy helyettesito van. Ausztral csaj, akcentusa alapjan. Meglatja a folderemet, elkezdi fikazni a korhazat, ahol szulni fogok, hogy azok milyen szedett vedettek, meg nem segitokeszek...stb... Na, mondom magamban ennek se jo napja volt.

Utana meri a vernyomast, hat mar az is magas volt nekem erre, hogy fikazta a hospitalt csak mert o nem ott dolgozik. (pedig 100 fele nem nagyon megy es most 117/78 lett)

Na, mindegy, gondoltam nyugi.

Utana fel az agyra, szivhang okes, utana megmer, es megallapitja: You are too small. Eloadja, hogy tul keves a cm a hetekben mert terhesseghez kepest, es el kene mennem egy growth scan-re. Kerdezem, hogy mi ennek az oka, miert gondolja, biztos? Semmi valasz, o nem tudja, de o concerned es mar vette is a telefont, elkerte a korhaz szamat, hivta oket, es kapott egy fax-szamot, amire azt mondta hogy majd elfaxolja a kerelmet.

SEMMI, DE SEMMI megnyugtato szava nem volt, csak felallt, es azt mondta, nice to meet you, good luck!Utana meg elkerte vissza foldert es beleirta, hogy 32 (!!!!!) cm-t irt be, ami egy 32 hetes terhesnek felelne meg! Ezutan mar mennem is kellett.

Es meg mondja, hogy 2 het mulva menjek. Erre mondom en, lehetne esetleg egy het mulva, mert ugy szoktuk. Mondja, flegman, hogy neki mindegy,m kerdezzem meg a recepcion, hogy van e hely. Kimentem kerdeztem, hogy Amanda (a normalis midwife-om itt lesz e jovo heten, erre mondjak, nem tudjak. En csakazertis kertem egyet jovo hetre, es meg is adtak, de elotte fogok telefonalni, ha Amanda nincs megint ott, en lemondom.

A kocsiba mar sirva ultem be, annyira aggodtam, hivtam Nagyendret, ott bogtem neki...

Utana mikor kicsit megnugodtam vezetni, hazamentem, lemertem magam, de nekem min 35 volt, hivtam a kolleganomet sirva aki ugyanott szult, azt akivel ma delelott talalkoztam, es mondta, hogy szerinte hivjam fel a Labour ward-ot, es csak kerjek tanacsot meg reassurance-et.

Fel is hivtam oket, annyira, de annyira rendesek voltak, hogy megint bogtem. Mondtak, ha akarok, nyugodtan menjek be most, megneznek ok.

Be is mentunk, megvartam a parom. Feltettek a heartbeat monitort, a midwife ott megmert, mondjuk o is 34 cm-t mert ketszer is, de azt mondta, hogy ne hulyeskedjek mar, en is tiszta petite vagyok:) Es azt mondtak, ne aggodjak, a bebi rendben van, a szive szuperul dobog, en is okes vagyok, vernyomas, homerseklet, stb okes, es ne aggodjak, menjek csak el az ultrahangra, es az megint megnyugtatas lesz.

Utana meg vartunk vagy egy orat ott, hogy egy doki is megnezzen, es meg is erkezett egy kedves hoilgy vegre, bemutatkozott, plusz meg volt vele vagy 4 midwife, mind beozonlott, ott nyugtatttak, kedvesek voltak.

A legvegen azt mondta a doki, hogy akkor most meg o is megmerne. Mit gondoltok mennyit mert??? 36 cm-t!!!!

Ugyhogy ki erti ezt!? Tiszta baromsag ez a meregetes, nem?

Teljesen elcseszte ez a bunko midwife az egesz napomat, borzaszto volt! Csajok, annyira feltem, hogy Kisendrevel valami baj van!

Mar sokkal jobban vagyok, megnyugtattak, a korhazzal meg mindig teljes mertekben elegedett vagyok. Ja, es beirta a folderembe a sztorit a midwife, tehat fogja latni a normal rendes midwife-om is. Plusz szerintem egy normalis ember ezen felcseszodne, ugyanis neztem, es az Amanda, a rendes midwife-om minden heten 1-2 centivel kisebbet irt be, ami meg okes. A mult hetre 35 centit irt. Erre ez a valaki akiot nem tudom honnan szalasztottak, meg miert dolgozik midwife-kent, ha ennyire erzeketlen meg 32 centit irt be ezen a heten! Kerdem en, a baba osszement vagy mi?????

Szoval en elgondoltam, hogy ez olyan, mintha valaki bemenne az iskolaba tanitani az osztalyomat egy napra es kijelentene, hogy aaa, gyerekek ez nem igy van, ez amugy van. En biztos durvan merges lennek ra!

Na, abbahagyom, mert kisregenyt irok, de nem volt jo napom...:( egy hulye erzeketlen bunko ember miatt!

Remelem ti jol vagytok, goldfish vigyazz magadra, cirbolya nyugodt ejszakat nektek, a tobbiek is vigyazzanak magukra

Pusz nektek

5561. cirbolya2
2010. nov. 24. 21:29

Adali hol vagy?? Biscuit?? csak nem szulunk:):)??

gyertek sokat gondolok ratok!!

goldfish jobbulast, Csajszi koszonjuk a jo kivasagokat!

megyek fekszem, holnap jovok olvaslak titeket! szoritsatok hogy jo ejszaank legyen, Dorka nagyon nyugos:(

2010. nov. 24. 20:18

gyulladasra jo...es faj az inyem... es sokat segitett. szerintem inkabb az inyemmel lesz gond es csak utana a fogammal:S

holnap megyek. utana lesz egy health check..de hogy ez holnap vagy nem..azt nem tudom. es csak utana lat majd orvos. jol megvarialjak.

5559. *Csajszi* (válaszként erre: 5558. - Goldfish23)
2010. nov. 24. 20:16

fogra paradicsom? :o nah, ezt sem hallottam meg, mindig tanul az ember valamit :)

Mikor mesz vissza az orvoshoz?

5558. goldfish23 (válaszként erre: 5556. - *Csajszi*)
2010. nov. 24. 20:03

Ma megirta az anyuka a papirt. tegnap mondtam az asszisztensnonek, hogy ma delutan visszamegyek.. elsetalok az orvoshoz.. erre...szerda delutan nincs is rendeles...:D

nem baj, mert pont ott van a bolt, csak ha tudom, akkor nem varok fel 4ig, hanem hamarabb elmegyek a boltba citromert meg narancsert.

ma mar nincs lazam, sot... alacsony volt egesz delutan 35,5, 36,0..de most pont megfelelo.

Orrom folyik jobban...

fogamra delutan tettem egy cikk paradicsomot, egesz jo volt neki, meg vettem Corsodyl oblogetot..azt irtak neten, jo...

igyekszem pihengetni amikor csak tudok.:)

2010. nov. 24. 20:01
Valaki segitene..
5556. *Csajszi* (válaszként erre: 5554. - Cirbolya2)
2010. nov. 24. 19:08

Oh Cirbolya, akkor Neked szuper napod van, ennyi jo dolog tortent ma :)

En most fejeztem be a krumpli fozelekem, sertes borda meg sul, de mar nagyon nehezen varom :)))

Boldog szulinapot kivanok Sanyinak :))

2010. nov. 24. 18:35
Sziasztok mi is babát tervezünk párommal,mrgirja nekem valamelyikötök hogy terhesség alatt mit lehet igényelni mit kap a kismama és mennyit..A párom igaz Angol de sokat dolgozik és ezekröl nem sokat tud sajnos..
5554. cirbolya2
2010. nov. 24. 17:50

sziasztok, kepzeljetek, ma mentem egy baratnommel ultrahanra, en vigyaztam a 1,5 eves kislanyukra amig benn voltak! Minden rendben van, szamitasaikkal ellentetben nem 12 hanem mar 15 hetes kismama, es IKREKET VARNAK!!! Teljesen le vannak hulve, csaladban senkinek sincsenek, jo volt veluk atelni a meglepettseget es az oromot!! Huh en is ugy izgulok ertuk!

Ki hogy van, es mit foztetek??

Nalunk ma paella van (Sanyi kedvenc kajaja, mert ma lett 35 eves a boldog apuka) meg anyu sutott sutemenyt, es azt kidiszetettuk!

Pussz mindenkinek!

5553. laniki1
2010. nov. 24. 16:33
Köszi Judy86! Szép napot!
5552. Judy86 (válaszként erre: 5551. - Laniki1)
2010. nov. 24. 16:12
Szia!Kb ezeket a dolgokat minden héten megkérdezi valaki!Ha van időd olvass vissza és mindenre választ kapsz!
5551. laniki1
2010. nov. 24. 14:19

Sziasztok! Legelőször is mindenkinek jó egészséget kívánok, ha kismama, ha már anyuka. Én újonnan érkeztem 6 hete Angliába, és lenne néhány kérdésem a gondozással és a juttatásokkal kapcsolatban. Röviden magamról annyit, hogy védőnő voltam otthon egy koraszülött osztályon Sopronban, jelenleg 23 hetes állapotos vagyok. Sajnos a terhességi előzményeim miatt veszélyeztetett terhes vagyok. Voltam regisztrálni a GP-nél, de nem sietik el az időpont egyeztetést.

Segítenétek abban h mire számíthatok az elkövetkezendő 1-2 hétben, vizsgálatokra, igénylésekre gondolok. Számokat tudok, h van valami 190 fontos juttatás a 25. hétig kell igényelni, illetve a 29. héttől igényelhető egyszeri 500 fontos juttatásról is dereng valami. De a papírügyeket éppen nem tudom h mi is szükségeltetik hozzá. Kérem aki tud, segítsen!

Előre is köszönöm, szép napot!

5550. Judy86
2010. nov. 24. 13:11
Tescoban még nem láttam de megnézem, az van közel hozzánk..
5549. *Csajszi*
2010. nov. 24. 12:38

Cirbolya, igazabol mar legalabb 5 eve nem ettem grizes tesztat es eleg regota vagyom ra. Mostanaban igen-igen erosen :SS szoval lehet mar ma este az lesz ;)

Judy, sztem barmelyik szupermarketben vagy akar azsiai boltokban is lehet kapni. en mar lattam sokfele, csak nem voltam biztos benne, hogy az buzadara :)

5548. cirbolya2
2010. nov. 24. 12:37
szia Judy, en a tescoban szoktam venni, ott van ahol vannak a rice pudding-ok, jelly-k, konzerves gyumik... baking section korul:)
5547. Judy86
2010. nov. 24. 12:34

sziasztok

Lányok semolina hol lehet venni??

5546. cirbolya2
2010. nov. 24. 11:49

Csajszi igen az az, semolina.

En mindig abbol csinalok tejbegrizt, es nagyon fini! Mondanom sem kell, miota kismama voltam vagyok ugy rakattanva:)! Lehet te is??

5545. cirbolya2
2010. nov. 24. 11:39

jo reggelt!

Adali nekem is volt zsibbadas, nekem a labaimban, es kulonosen ejszaka, ha megpihentek. Viszont egyaltalan nem voltak vizesek. Mondom en a mi tuneteink teljesen egyformak:):)

Utana olvasgattam anno, lehet vitaminhiany is ha jol emlekszem, de nem akarok butasagot mondani, ugy emlekszem vashiannyal magyaraztak. Na de mar a finishben vagy, mnden oke lesz.

Orulok hogy Anyapocakek szerencsesen haza ertetek, es milen draga vagy elso dolgaid kozott volt hogy irj nekunk:))! Jo pihenest, miaddig majd helyzetjelentunk Angliabol!!

Goldfish jobbulast, Biscuit nagyon szoritunk, irj ha tudsz!! Itt a forumon, nehanyan vajudas kozben is irtunk, es az eteren keresztul tartottuk egymasban a lelket! (judy, Anyapocak, en peldaul)

Na megyek mert Dorka hiv......

5544. biscuit
2010. nov. 24. 11:34
Amugy a midwife tegnap szinte levizsgaztatott, hogy tudok-e mindent, mikor kell telefonalnom, hova es ismerem-e a jeleket, stb. :D mint az iskolaban :D
5543. biscuit
2010. nov. 24. 11:30
Jo reggelt, bocsesz,eltuntem tegnap a midwife-al valo tali utan mar faradt voltam internetezni. Haaaaat nem tudom mire alapozza a noci, de azt mondta, hogy barmelyik pillanatban beindulhat a szules :D es hozzatette, o csodalkozna a legjobban, ha kihuznam due-date-ig, azaz 6.-aig. Atya eg, de fura volt hallani, mikor mondta hogy ez mar nagyon a vegen van :):):) Jajjj de izgatott vagyok :D:D:D
5542. Adali
2010. nov. 24. 11:14

Igen, en ugy tudom ugyanaz csajszi:)

Ma megyek a kollegammal, aki majusban szult ebedelni, elotte meg gondolom setalunk a kislanyaval:) az lesz a seta...

5541. *Csajszi*
2010. nov. 24. 11:08
Csajok, ha grizes tesztat akarok kesziteni, akkor semolina-t hasznalok mint buzadara? Az ugyanaz vagy csak vmi hasonlo? Jo lehet grizes nokedlikhez is?
2010. nov. 24. 10:30

reggel mar jobban voltm sokkal, le mentem dolgozni, de aztan az anyuka mondta, hogy visszafekhetek, ha gondolom, aztan visszajottem, befekudtem az agyba. szerintem a fogam lesz a ludas, a megfazason kivul, szerintem a lazat ez okozta fokent.

van egy lyukas fogam, ami kb 3 hete kezdett el eloszor fajni, fajt par napig, aztan abbamaradt. orultem is neki. de most sokkal sokkal jobban rakezdte. es nem is az a fogam faj, amelyik lyukas, hanem ami mellette van, plusz ott az inyem is faj. ezek a fogak lent vannak, jobb oldalon a jobb also szemfog utan a 2. es 3. es ezzel szemben, fent, ugyanezeknek a fogaknak a felszine olyan furi lett....nem tudom mihez hasonlitani.

2 tesztet vettem szombaton, asda-sat, mindkettot megcsinaltam delutani pisibol, akkor derult ki, hogy babat varok. aztan tegnap elott vettem a first response-t, az egyiket hetfon delutanibol a masikat tegnap estibol csinaltam, mindketton latszik mindket csik, de az asdas szebb volt:D ez szamit valamit?

5539. *Csajszi*
2010. nov. 24. 10:22

jo reggelt lanyok.

Anyapocak, erezzetek jol magatokat Mo-on, biztosan szuper latni a csaladot :)

Adali, nap kozben nem szoktal lepihenni ha mar ilyen koran felebredsz? en pld nagyon szeretek kora delutan aludni 1-2 orat :)

Mai seta? ;)

Goldfish, sztem az elso 12 hetet mindenki vegig parazza, foleg elso babanal :) Jo, hogy mar nincs lazad, tenyleg vigyazz magadra!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook