Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Mokika! Szia!
Remélem jól vagy azóta! Sajnálattal olvastam a hsz-edet, vigyázz magadra és a csemetékre!
Szia!
Az első ablációd után meddig voltál tünetmentes?
Sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni, én nem voltam eltiltva semmitől,utána ment minden tovább.
Nekem is AVNRT miatt volt.
Sziasztok.
38 éves vagyok, 2x volt ablatiom,sajnos az utolsó sikeressége 6 évig tartott. Jelenleg az első lombik előtt állok, és most jött ki ismét az AVNRT. A kardis doki azt mondta, hogy célszerű lenne lombik előtt gyorsan megcsinálni az ablátiót,mert terhességben egy ilyen ritmuszavar veszélyes lehet a babára nézve.Azt szeretném megkérdezni, hogy van -e valakinek arról tapasztalata, hogy mennyi időnek kell eltelni ablácio után, hogy elkezdhessük a lombikot?
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata homeopátiás készítményekkel kapcsolatban? Használtatok már szívritmuszavarra? Mivel nála ez együtt jár a szorongással régen volt pánik rohamom is ezért készülök Bpestre egy doktornőhoz aki homeopátiával foglalkozik egyébként a Neuroptim hivatalos oldalán kérdezni is lehet tőle.A Neuroptimet pánikbetegségre szedik aki nem ismeri.
Szia!
Ezek szerint téged eltanácsolt a kardiológus néhány dologtól? (Gőzfürdő, stb...) Az enyém azt mondta, hogy hajrá minden ugyanúgy, mint előtte.
Azért kérdezem, mert épp azt tervezem, hogy néhányszor infraszaunázok a télre való felkészülés miatt, de ha erről neked van infód, hogy nem kéne, akkor inkább kihagyom.
Örülök, hogy leírtad, hogy miket éltél át...
Tulajdonképpen, ez a fórum erről szól.. 1ooo-rel a szívünk tájékán...!
A szívritmus zavart sok minden előidézheti:pl. a férjemnél a szívkamra nagyobbodása...DDD...ámbár már nála, valószínűleg a 3.-ik pészméker beavatkozása történik egy féléven belül ??...
(és nincs kedvem, mosolyogni sem-e közben!)
Sok sikert, és tiszta szívemből kívánok minden jót!
Ölel:Kati-néni
Sziasztok!
Rég nem jártam itt,ami neketek és nekem is jobb volt :) !Miután ápr.végén másodszor abláltak "sikeresen",szerettem volna elfelejteni ezt a témát örökre!Mindez sikerült is okt.5-ig,amikor megint beköszöntött a régi "ismerősöm",a PSVT rohamom!Néhény percig tudott csak uralkodni rajtam,aztán a jól bevált hasprés manőverrel visszaállítottam a szívritmust a normális kerékvágásba!Nagyon ijesztő volt,először nem is gondoltam,hogy roham lesz,mert azt éreztem,hogy elkezd össze-vissza kalapálni,kihagyni a szívem és csak utána gyorsult be!A visszaállás az a megszokott egy nagy dobbanással történt!Felhívtam a helyi kardiológusomat,aki azt mondta egyenlőre még ne lépjünk semmit,várjunk,mert a körülmények nagy mértékben közrejátszhattak a rohamnál!Nem evés,nem ivás,gőzfürdő,tepidárium stb;így utólag ez tényleg felelőtlenség volt!Most maradt a reménykedés,hátha ha odafigyelek magamra,nem fordul elő többet!Az abláció sikerességében egyre kevésbé hiszek,persze ha jelentkeznek a rohamok újra alávetem magam!Elkeserítő,hogy az ismeretségi körömben 3 embert ismerek,akinek ez a betegsége;egyiknek 3-szor volt abláció,most néhány éve jól van,másiknak most lesz a 3. abláció,nekem jó esélyem van a 3. beavatkozásra!Mindegyikünk fiatal,én vagyok a legidősebb 33 éves!Hihetetlennek tartom ezt a 95%-os hatákonyságát az ablációnak!Elkeseredett vagyok,két kisgyerekkel sokszor egyedül megint retteghetek a rohamoktól :(
Elnézést,ha valakit elkeserítettem ezzel!
Mindig mentem a menthetőnek látszó dolgaimat, még akkor is: ha csudára nem értem hogy miért is azt, és miért nem amazt választottam()
DDD
A kezelő kardiológus orvosunk, egy elragadó hölgy a férjemnek és nekem is egy bizonyos szempontból...
Külön+Külön...
Tulajdonképpen hálás is vagyok azért neki, hogy elhiteti a férjemmel azt: hogy számára Ő a legfontosabb dolog az életében...
Bocsánat...:(
Fruzsi: a szívemmel sohasem játszok...!!
Nem egészen értem, hogy nálad végül is csináltak katéterezést vagy csak előkészítettek(??) az mit jelent? A Holter eredményre sem szoktak ennyi ideig várni, pláne ha nem vagy jól.
Mindenképpen intézkedj most már komolyabban, mert sajnos hamar lerázzák a jó népet. Ezzel nem szabad játszani, járj a nyakukra és panaszkodj, hogy nem vagy jól továbbra sem, és szeretnél egy teljes kivizsgálást.
A kezelő kardiológus mindent megtett a kivizsgálások ügyében..., csak éppen az általa hangoztatott kontrollok terén mismásol felénk...
Ki szeretném deríteni a zavarosnak látott vizeimet, hogy tiszta legyen nekünk is...DDD
Szia!
...előtte kellett volna mindenféle vizsgálatokat elvégezniük ez ügyben...-de nem tették, és bizonytalanságot sugároznak a betegek felé is, hogy utólag mentsék a renoméjukat, vagyis a dicsőség és a tekintély elvét-?
DDD
(ne hagyd annyiba!)
Szia!- és üdv mindenkinek!
Mi is nagyon örültünk, hogy az ereknél nincs szükség beavatkozásra. Teljesen 'elájultam', hogy a kórházban milyen olajozottan, precízen és gyorsan ment minden...orvosok sem 'bujkáltak' el, sőt alighogy kipakoltunk már ott volt, hogy beszéljen velünk és tájékoztasson...Sok vizsgálatot végeztek.
A kezelő kardiológusunknál a ' kontroll' abból állt, hogy vérvétel után közölte,ma az ultrahang vizsgálatot nem tudja megcsinálni, legfeljebb valamikor majd délután, inkább adott egy más időpontot.Délután telefonáljunk neki, akkor majd közli, hogy a szinkumárt hogy kell szedni. Nem értük el, így egy másik orvos (belgyógyász) javaslata alapján adagoljuk, állítjuk be a ...Elhiszem, hogy kevés az orvos és túlságosan leterheltek...
Az Orsz. Kard. Központól nov. 28-ra kaptunk időpontot a kontrollra, addig gyógyszeres terápia.
A szívkamra nagyobb lett, s valószínű, hogy Pm beavatkozás várható...
Gyönyörű hétvégénk van, kicsit hidegek a reggelek, de ragyogóan süt a nap. Ma kertészkedünk egy kicsit.
Mindenkinek szép és könnyű napokat!
Én is érzem a válozékony időt, most főleg a hideg frontot, szeles időt. Nekem is ilyenkor többször vannak extrák, meg szédülés, de egyenlőre a gyógyszerek még hatnak, meg olyankor igyekszem nem pánikolni.
Te mész még valamilyen további vizsgálatokra?
Katéteres vizsgálatot csináltak már nálad?
Az jó hír, hogy az erek rendben vannak a férjednek.
Mit mondott a kardiológus a kontroll vizsgálaton?
AZ Országos Kardiológiai Központból a férjem már másnap haza is jöhetett.
Az ereknek az állapota kifogástalan- mondták.
A kezelő kardiológusunk amikor elolvasta a zárójelentésüket-egyből kontroll vizsgálatra hívta be.
Holnap megyünk.
DD
Sziasztok!
Végre ma meg lett minden eredményem:) a holter ekg is jo,a terheleses is jo:) bar azt mondta a doki,hogy a terhelese n latszik,hogy edzetlen vagyok:))))meg azt mondta h a holteren neha a pulzusom magasabb volt(egyáltalán nem vészes).gondolom akkor terheltek magam,lepcsoztem takaritottam stb:)
Jaj bocsi rosszul írtam! Trensztelefonikus EKG, de gondolom elolvastad az oldalon a leírást. Nem tudom merre laksz, de már több nagy városban is alkalmazzák. A háziorvosodtól is rákérdezhetsz konkrétan, hátha tud segíteni.
Jobbulást kívánok Neked!
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?