Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? fórum

Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2482. Barnus60
márc. 5. 22:35
Kettő oldali szív infarktusom volt. négyszer katétereztek.Öt darab szten van az ereimben
2481. kirukiru
dec. 28. 17:03

Sok emberrel konzultáltam az elmúlt kb másfél évben. Az ország kb. 2/3-t érintve. Szinte minden ember hordoz már valamilyen "krónikus" terhet! Ezeket ide oda leírogattam. Segítő szándékkal. Ennek ellenére mentek el "mellőlem", ennek okát is leírtam többször. Egyik barátom kórházi dolgozó révén, akár soron kívül is rákerül, gyakran katéterezték. Egyszer hosszabb időt töltöttem vele együtt, akkor beszéltem neki a Káliumról. Nem akar gyógyszert meg kiegészítőket már többet! Hát kiegyeztünk a magas káliumtartalmú kajákban. Utána is nézett. Kb 2 hónap múlva jelezte, elég jól bírja, valami lesz!

1-2 hét után mindig fulladni kezdett és szorított a mellkasa...Aztán ekkor megint "befeküdt" néhány napra. Ennek sosincs vége,(?) a kiváltó ok nem fog megszünni! "Dr H.I." nyomán: A lerakódás az erekben az LDL koleszterin felhalmozódás miatt van.

Az epe nem használja el. (Ebből lesz az epesav, a zsírok emésztéséhez!) Ezt az agyalapi mirigy szabályozza. (ezen kívül még sok mindent, ő az endokrin rendszer karmestere. Ha nincs elég rendelkezésre álló kálium, akkor sokféle hormonális szabályozás leáll időszakosan, vagy hosszabb időre. A vérszérumban lévő káliumérték itt nem hiteles, hiszen akár 140-s pulzus, vagy sztrók szerű állapotok, -még mindig jó az érték!!!

Mielőtt, megalapozatlan beavatkozásnak veti magát valaki alá, előtte érdemes elgondolkozni, a Kálium rendbe lehet-e nála?

Ehhez, nem biztos, hogy a vérképet kell bambulni, az jó lesz, ha abban sem jó, akkor már katasztrófa állapot van!!!

Kávé,kóla, energiaital, sör...stb, napi több liter kelletlen folyadékbevitel, leadással! Vizelet, izzadás...stb ez viszi hatványozottan!!!

Bevitel: 1800mg-3-4e mg-ig. Táplálékok Káliumtartalma táblázat! Ezeket napi szinten be kell tartani!

Szerencsére elég sokan rájöttek már, elég jól terjed a neten is. "Ha egyszer a tagadás lábát megveti, világodat megfogja dönteni"- ismerős?

2480. kirukiru (válaszként erre: 2477. - Lacuslacus)
dec. 28. 14:20
De nagyon sok mindenkinek van. Most éppen "rá éregetnek" az emberek. A gyógyerügynökök mindjárt ide is utánam jönnek. A családban édesanyámnak voltak ritmuszavarai. "Kiütötték" a szívét, kb egy hét múlva üjra elszaladt, de még magasabbra. Meg a akarták katérezni, no ekkor közbeléptem. ( az egyik ismerősöm anyukája előtte így ment el, nemsokkal! Nálam Kálium az "Isten". Utánanéztem a kedvenc tanulmányomban, Azonnal a szemem láttára kellett bevennie 2-3 nap múlva visszaállt 72-re. Hazavittem. Ennyi dióhéjban. Voltak sztrókjaim, egymás utánban, közben nekem is gyakran 120-130 körül volt a pulzusom, ez mind egy dolog miatt, amit említettem! De a vérvétel eredménye mindig jó volt!!!
2479. Nika 33
dec. 9. 11:52
Nekem psvt ,és extrasystoleim vannak ,
2478. Törpilla (válaszként erre: 2477. - Lacuslacus)
dec. 8. 20:06
Biztosan van sajnos csak valahogy nem írnak róla.
2477. lacuslacus (válaszként erre: 2475. - Nika 33)
dec. 8. 19:14
Én is itt vagyok, de semmi élet nincs ezen a fórumon. Nem hiszem, hogy nincs ilyen gondja az embereknek.
2476. Törpilla (válaszként erre: 2475. - Nika 33)
dec. 8. 18:43
Szerintem nem igazán sajnos.
2475. Nika 33
dec. 8. 18:40
Sziasztok!El még ez az oldal?
2474. KB1992
2018. okt. 20. 14:11

Sziasztok!


Én egy 26 éves férfi vagyok, és gondoltam megosztom az esetem, hátha segít valakinek!


Júliusba jött elő a ritmuszavarom, amivel ambulanciara kerültem. 150-160 pulzus, és pitvarfibrillacio. Semmi okát nem találtak, így gondoltuk csak egy stresszesebb időszak miatt lehetett.


Rá 1 hónapra újra ugyan ez az eset, de akkor nem foghattam a stresszre, így kerestem egy szakorvost. Így találtam Osztheimer István doktor úrra, aki a szív EF vizsgálatot javasolt, mondván magától ez nem fog megoldódni!


Időpontot is adott október elejére. “Szerencsere” a vizsgalatig előjött újra a ritmuszavar, amiről egy EKG is készült! Akkor kiderült hogy típusos flattern-em van, nem fibrillacio.


Az EF vizsgálat negatív lett, a flattern ablaciojat fagyasztassal csinálta a jobb pitvarban. Ennek 97% a siker aranya!


Egy hete csinálták, a vizsgálat és az ablacio inkább kellemetlen mint fájdalmas!( foghuzas jobban fáj)! A Városmajori klinika és az ott dolgozok is profik, kedvesek!


Az én ritmuszavarom egyébként ártalmatlan az egészségre, 24 órán belül magától is elmúlt mindig. De az ember minden napjait megkeserítheti hosszú azon.


3 hónap múlva kontroll, reméljük csak ennyi volt, és nem lesz szükség újabb beavatkozásra!

2018. márc. 21. 09:51
Nekem érdekesen derült ki Szédültem, de nem volt veszedelmes (szerintem) de mivel gyakran volt, hát elmentem íriszdiagnosztikára. Ott annyit mondtak, hogy "valami szívproblémája van" amire felírtak galagonya teát. Mint kiderült az éppen nem jó, mert élénkíti a szívműködést! Ezután már orvos, kórház, Holter stb. Előkerült a ritmus zavar, és amit én éreztem, hogy néhány nagyobb dobbanás, az kb öt-nyolc percig még nem volt normális. És! Mellette találtak még "szív feletti remegést" (ahogy a dokik mondták) Aztán rájöttek, hogy az veszélyesebb, mint a ritmus zavar Azóta gyógyszert szedek (béta blokkolót) és igyekszem nem törődni az egésszel!
2472. Spornagyi
2018. jan. 23. 15:15
Nekem is volt
2471. Fluorescent (válaszként erre: 2470. - Aranka4911)
2017. szept. 28. 08:26
Amikor kiderült ez az egész akkor az ügyeletről vitt a mentő 196-os pulzussal, még max 3-4x fordult elő összesen de akkor már nem ment fel annyira. A vérnyomásom az teljesen normális, a pulzusom alapból 80-90 körül mozog. De alapból nem érzem magam rosszul, nem érzem soknak a pulzusomat csak ha előjön a ritmuszavar (meglepett mert már 5 éve nem volt, azt hittem elmúlt) és gyógyszert is szedek rendszeresen, igaz kb 2 évig nem szedtem, semmi bajom nem volt. 15 éves koromban derült ki, azt hittem csak ilyen kamaszkori valami. Hát ezekszerint nem :/
2017. szept. 26. 17:23
Ismerős dolgokat írtál. Meg szeretnélek vígasztalni. Nekem 160-170-re megy fel ilyenkor a pulzusom, a vérnyomásom 100 alá, és kb. egész éjjel tart. Nekem kb. évente szokott előjönni. én szedek rendszeresen gyógyszert. Neked alapból mennyi a pulzusod és a vérnyomásod? Nem szedsz gyógyszert ?
2017. szept. 26. 12:47
Szarul indult a délelőtt... felporszívóztam, reggeliztem aztán egyszercsak megszédültem, levert a víz és a szívem őrült módon elkezdett verni. A vérnyomásmérő nem mérte meg de remegett a kezem és az egész testem, hiszen már majdnem 5 éve nem történt ilyen! Csak sikerült megmérni, a vérnyomást nem is néztem csak a pulzust ami már 140 volt. Felhívtam anyukámat, hazajött és elmentünk az orvoshoz. Ott se mérte meg a vérnyomásmérő... Jól fel is idegesítettek mert azt mondták köhögjek de alapból majd szétszakad a torkom meg a köhögéstől még hányingerem lett és kb leb*sztak mert nem köhögök folyamatosan. Külön jót tett az idegeskedés. Adtak fél szem gyógyszert, várnom kellett fél órát a váróban de mondanom sem kell, hogy már teljesen kivoltam hiszen erő nem volt a kezemben, a szívem darált, hányingerem volt, kicsit szédültem. Eltelt a fél óra, semmi javulás. Lefektettek arra az orvosi ágyra, na akkor javult. Ekkor már 11:15 volt, ha 11:30-ig mem javult volna akkor kórház. De már 11:20 körül jól voltam. A pulzusom még mindig 100 volt kereken de hazaengedett. Szóval másfél órán át 140-es volt a pulzusom. Komolyan attól féltem már, hogy elfárad. A vérnyomásom meg jó alacsony. Tele voltam gondolatokkal de örülök, hogy nagyobb baj nem történt!
2468. lavanda
2017. szept. 9. 08:08

Sziasztok!


Van itt közöttetek olyan, akinek már volt ablációja és néha, másodpercekre félreüt néhányat a szíve? Mit mondott erre az orvosa? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra!

2467. Aranka4911 (válaszként erre: 2466. - Chelsea1088)
2017. szept. 7. 17:33
Szia ! Nálam is hasonló a helyzet. alapból normális a vérnyomásom. néha szokott kiugrani. arra az alkalomra sprét rendeltek. a pulzusomra tallitont és rytmonormot szedek. mikor felcseréltették velem a rytmonormot az ivabradinra, mivel ez együtt nem szedhető, akkor - már másnap - jelentkezett a magas 170-80 körüli pulzus. ezt pár nap kihagyással megismételtem, és másodjára is jelentkezett a magas pulzus. ami nálam órákig tart, és mikor elmúlik még órákig fáj a szívem környéke. az rejtély előttem, hogy a rytmonorm elhagyása, vagy az ivabradin elkezdése okozza, nem tudom. a rytmonormot évek óta szedtem, és amelett csak kb. fél - egy évente szokott lenni ez a szapora szívverés. 2 hét múlva megyek a kardiológushoz, kíváncsi leszek most mit fog javasolni.
2466. Chelsea1088 (válaszként erre: 2457. - Aranka4911)
2017. szept. 1. 16:00
Szia! Én most szedem az ivabradint már majdnem egy hónapja, nekem többé kevésbé használ, az első héten én is gyakrabban voltam rosszul, de elvileg ez az egyik legjobb gyógyszer. A Tallitont már nem szedem, nekem is nagyon alacsony lett tőle a vérnyomásom, meg sok mellékhatása volt, és nem is használt semennyire. Előtte pedig egyszerre volt felírva a cardura és a talliton, egész nap fájt a fejem és szédültem, olyan alacsony volt a vérnyomásom, a pulzusom meg ugyan úgy magas :D. Mivel nekem kiugróan magas vérnyomásom is szokott lenni( alapból normális), ezért arra külön kaptam gyógyszert, amit csak akkor kell bevenni, ha baj van.
2465. Chelsea1088 (válaszként erre: 2464. - Bunny0915)
2017. szept. 1. 15:52
Szia! Nekem elég gyakran, napi szinten van ilyen, hogy néhány ütés nagyon gyors, olyankor én mindig megijedek, hogy nehogy elkezdjen megint több óráig 200-220 körül verni percenként. Meg olyan szokott még lenni, hogy olyan, mintha egyszerre ütne kettőt, és ilyen nagyon erősen, de az nem olyan ijesztő nekem. Hogy nálad mi okozza, vagy mit lehet ellene tenni, azt nem tudom. ( a sajátomnál sem nagyon. :D)
2464. Bunny0915
2017. aug. 30. 22:04
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Márciusban ill Májusban voltam kardiologusnál. Részleges szívizombetegség gyanújával küldtek tovább kivizsgálásra. Eddig nem kaptam időpontot MR-re, de most nem is ez a fontos. Ma volt egy olyan szívritmuszavarom hogy nagyon megijedtem. 5 ütés volt egymás után gyorsan. Alacsony a vérnyomásom, régebben is volt de max 3 gyors ütés. Ez az 5 nagyon megijesztett. :( Másnak is volt már ilyen hosszabb ideig, gyorsabban verő szívritmuszavara? Mi okozhatja vagy lehet ez ellen valamit tenni? Pajzsmirigy stb rendben van mert teljes vérképet néztek. Köszönöm!
2017. aug. 30. 16:07
na, meg leírni se tudom. ablációra vagyok kíváncsi.
2462. Aranka4911 (válaszként erre: 2459. - Nikici 34)
2017. aug. 30. 16:05

Este ültem a szgép előtt, és csak úgy a semmiből előjött. egész éjjel tartott. a pulzusom magas volt, a vérnyomásom nagyon alacsony. olyannyira, hogy meg se tudtam mérni. EE-t jelzett a vnyomásmérő. Az orvosom szerint vegyek be ilyenkor 2-3 rytmonormot. Sajnos ettől sem szűnik. Reggel egyszercsak gondolt egyet és elmúlt.

Lehet naív kérdés, de mi az az ablidáció ?

2461. lavanda (válaszként erre: 2460. - Lavanda)
2017. aug. 25. 21:52
bocs: benntartottam
2460. lavanda (válaszként erre: 2459. - Nikici 34)
2017. aug. 25. 21:49

Szerintem ez mindenkinél más. Nekem eleinte csak nagyon ritkán, sok-sok év eltelte után sűrűbben és egyre hosszabb ideig tartott. (abláció megoldotta! kopp, kopp!)


Hirtelen kezdet után hirtelen vég. Közben majdnem halál. De tényleg. Akinek már volt ilyen, tudja, hogy nem túlozni akarok. 180-190-es pulzus, sokszor éjjel erre ébredtem, de bárhol, bármikor előjöhetett. Nekem az segített, hogy leguggoltam, nagy levegőt vettem, benn tartottam és egyszer csak nagy dobbanás, aztán már normális volt a ritmusom.

2459. Nikici 34
2017. aug. 14. 17:25
Milyen időközönként van psvt-ek ,és mit tesztek ha elôjön!?És hogy indúl nàllatok?
2017. aug. 10. 13:32
Én is szedek tallitont is, 2x 12,5 mg-osat. ezt továbbra is szedem. az a baj, hogy sztem. ez picit leviszi a pulzust,a vérnyomást viszont jelentősen.
2457. Aranka4911 (válaszként erre: 2445. - Chelsea1088)
2017. aug. 10. 13:27

Sziasztok! (ÚJ VAGYOK)

Én is azt kérdezném, "Van valakinek bármi tapasztalata az ivabradin tartalmú gyógyszerekkel?"


Alacsony a vérnyomásom 85-90 és magas a pulzusom 100-110. viszont néha rámjön csak úgy a semmiből még magasabb pulzus 160-200. ami most legutóbb több óráig tartott. Én arra gondolok, hogy gyógyszerváltásom volt, éveken át 3x1 rytmonormot szedtem, ami helyett ivabradine anpharm 5 mg-osat rendelt el az orvosom. 2 x 1 -et. Ez a több órán át tartó magas pulzus közvetlen a gyógyszerváltás utáni napon éjjel jött elő. előtte kb. 1 éve már nem volt ilyen nagyon magas pulzusom. Természetesen azonnal visszaálltam a régi megszokott gyógyszeremre.


Fentiek miatt kérdezném, van- e valakinek bármi tapasztalata az ivradin tartalmú gyógyszerekkel ?

2456. lavanda (válaszként erre: 2454. - Chelsea1088)
2017. aug. 10. 07:50

Nem kell pszichológus! Illetve nem pszichológus kell, hanem ritmuszavarra specializálódott kardiológus. Engem is elküldtek még a szorongás ambulanciára is, valamilyen gyógyszert is szedettek velem, de attól csak rettenetesen álmos voltam, viszont a ritmuszavarok ugyanúgy maradtak. Mindenképpen pánikbetegnek akartak titulálni. De én kézzel-lábbal tiltakoztam ellene.


És csodák csodájára az abláció óta senki nem akar dilidokihoz küldeni! ( bár azóta orvos sem látottt...)


Az abláció megoldja a problémádat. Nem fogsz utána szorongani, teljes értékű életet élhetsz, szüleiddel kérjetek segítséget!!!

2455. Spornagyi
2017. aug. 8. 16:37
Nekem volt szívrimuszavarom és katetereztek is, de szerencsere nem talaltak elzarodast az erekben így könyen sikerült megoldanom a szívritmus zavart!
2454. Chelsea1088 (válaszként erre: 2450. - Zizabella)
2017. aug. 8. 11:42

Most van két kardiológus, aki mondta, hogy ezt meg KELL csinálni, főleg hogy a többi eredmény is megvan és minden más kizárva.. Csak egy kicsit félek, mert eddig bármilyen vizsgálaton voltam minden negatív lett :( Papírok alapján olyan mintha makk egészséges lennék, és erre a vizsgálatra is úgy találtam rá a neten, anyáékkal megpróbáltuk valahogy "kiharcolni", aztán lehet hogy semmit nem találnak..

Egyébként minden magánban megy, mert ahol én lakom ( pedig megyeszékhely) csak pszichiáterhez tudnak irányítani, meg mondani hogy sportoljak.. :O. Ezért ha rosszul vagyok sem hívunk mentőt, mert nagyon lekezelőek. Régen volt hogy a régi sulimban hetente kihívták, de már amikor megláttak mondták, hogy jaj, már megint ez XD olyan is volt, hogy majdnem egy óra múlva jöttek megcsinálni a felvételi vizsgálatokat, de akkor tényleg meglepődtem, mert annyira nem éreztem rosszul magam, és 222 volt a pulzusom :D Viszont furcsa, hogy régen egyáltalán nem vették komolyan ha mondtam hogy mi bajom van (magánban sem), most hogy már 17 éves vagyok, sokkal jobban hisznek nekem.


A másik meg, hogy lassan már tényleg lehet pszichológus kellene, mert kéthetente-havonta nagyon kiborulok hogy egész nyáron itthon ülök, senkivel nem tudok sehova menni, és mindenből kimaradok :O

2453. Chelsea1088 (válaszként erre: 2451. - Nikici 34)
2017. aug. 8. 11:26
Ez ismerős, engem pszichiátrián is kezeltek pánikroham miatt két évig! :D Azóta herótom van a pszichológus szótól, pedig tudom stresszre is ugyan úgy előjöhet.. :D Viszont én hiába hívtam ki a mentőt, olyan is volt hogy a korházban a monitoron kiírta hogy 240, de nem adtak semmit, hanem vártak amíg lemegy :D aztán pedig hazaengedtek jó általános állapotban. Mondjuk nálam az a különbség hogy én akkor még csak 13-15 éves voltam, nem hittek el semmit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook