Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Figyeld kérlek az előzőt írásomat is, az is Neked szól!
A köhögést, és a "mintha hányni akarnál", az öklendezés technikáját mondták nekem a debreceni Klinikán--hogy képes vissza-zökkenteni a ritmust. Max a Hoxán nézd végig a többiek írásait, de máshol ne.
NEM FOG LEÁLLNI A SZÍVED!!!!----nekem vki azt mondta egy orvos, hogy a legtöbbször ez olyanokkal történik, akiknek semmi gond a szívükkel.
Nem tudom a többiek s hallottak e ilyet?
Remélem mindannyian jól vagytok!!! :)
Kedves Galagonya!
Szia!
és sziasztok mindenki! :)
Én is régi motoros vagyok itt, csak már régóta nem írok, mert néha már úgy unom ezt a vackot (ritmusproblémát) ami nekem van.
Szerintem még ne könyveld el, hogy az van Neked. Kezdj el magnéziumot szedni, a legjobb a magne B6 ampulla lenne, mert az azonnal felszívódik. A legfontosabb, hogy ne ess pánikba, ha jön, hanem kérj segítséget. Először is kell egy komoly ekg erről, hogy elkapják mikor jön. Van néhány módszer
folyt. köv.
Sziasztok!
Nálam egy pár éve felfedeztek extra ütéseket amiket a streszre fogtak, próbáltam vele nem foglalkozni ami egy idő után sikerült is, nem vóltak tüneteim.Azonban pár hete éppen a haverral jöttünk haza pecázásból és vezetés közben kezdem magam kényelmetlenül érezni, hirtelen úgy éreztem valami nincs rendben és elkezdtem szédülni valamint a melkasomban éreztem furcsa ütéseket. Szerencsére az autóval meg tudtam állni. Amikor kiszáltam borzasztó halálfélelmem vólt, egyből a pulzusomat néztem ami gyorsan vert de nem őrült módra. Viszont a gyors ütések közt vóltak hirtelen lelassulók pár ütés erejéig aztan újra gyorsan vert. Bevittek a korházba ahol rutin vizsgálatokat csináltak.Azt mondták semmi komolyat nem találtak így hát hazaengettek és elmentem a házi orvosomhoz aki egy egy hetes holtert rakattatott rám szóval egy hétig figyeltetik a szívműködést.
Valakinek vóltak már hasonló tünetei? Ezek a lelassulások is extra utések csak nemérzem őket vagy valami más?
Nagyon ílyesztő ez a dolog , egyfolytánban a netet bújom azóta.Mindig hirtelen szívleállásra gondolok.
Ha valakinek van tapasztalata vagy tanácsa szivesen fogadnám!!!!
Bocsánat ha kimaratt pár ékezet de én külföldon élek és nem mindig talalom meg az ékezeteket.
Sziasztok!
Nem tudom mitől lehet,de a bordam alatt érzem Ahogy ver a szívem,,,nagyon rossz:(( nem ver gyorsabban,de ott érzem,,,,hogy érezhet em ott,mikor jóval fentebb van??? Aaaaaa:(
Kedves Szívecskés Társaim!:)
Hogy vagytok? Most néztem az időjárás jelentést, front nincs, de az én szívem minden mozdulatra olyan erőteljeseket és gyorsakat üt, mintha valami front jönne. Kicsit szédelgek is. Ti hogy vagytok?
Korábban is megfigyeltem, hogy az emésztés és a szívritmuszavar között van összefüggés. Ezért mindig ügyeltem arra, hogy a ruhám ne legyen szoros derékban, és hogy mindennap a reggel úgy kezdődjön, hogy elvégzem a „nagydolgom” (már elnézést), de ha mindez nem történt meg, az aznapom tele volt extrákkal.
Tavaly nyáron az addig is változatos repertoár tovább bővült az étkezések után beinduló gyors pulzussal, furcsa össze-vissza kalapálásokkal, pontosan ugyanazokat a jelenségeket éreztem, mint amiről írtok. Végigjártam én is, az ügyeletet, sürgősségit, állami- és magánrendelést……, sehol nem kaptam megoldást a bajomra. Sőt olyan gyógyszert szedettek velem, amitől még rosszabb lett az állapotom. Aztán utánanéztem egy csomó dolognak – most ezt nem részletezném – csak azt írom le, amivel megpróbáltam segíteni magamon.
Először is úgy gondoltam az emésztésemet kell rendbe tenni : főzésnél elhagytam az ételízesítő használatát!, és nagyon megnézem, hogy tartósító, színezék, stb. ne legyen az élelmiszerben. Sok jó gyógytea van emésztési panaszokra, én a körömvirág teát választottam, amit pár hónapig naponta ittam, a kávémat 8 hónapig ganodermásra cseréltem (ezt most már nem iszom, mert nagyon drága). A főétkezések után (ha abban húsféle is van) egy pohár sört, vagy jó minőségű bort (lehetőleg vöröset) iszom.
Van néhány olyan vitamin, ill. gyógykészítmény, ami jót tesz a szívnek, én a következőket szedem (ha éppen nem felejtem el): naponta 1szem Panangin, Q10 Koenzim, B-vitamin komplex, Magnerot, C-vitamin (ebből többet), a D-vitamint most a napsütés biztosítja.(Ha lehet, a vitaminok ne szintetikus készítmények legyenek.)
Próbáljátok ki a talpmasszást(házilag is megoldható), stresszoldó, ellazító hatása mellett olyan akupunktúrás pontokat is érint, ami beindíthat öngyógyító folyamatokat.
Nekem a fent leírt dolgok használtak, nem azt mondom, hogy minden rendben, mert bizony így is sokszor „botladozik” a szívem, de lényegesen javult az állapotom a tavalyihoz képest.
Köszönöm Szilvia, hogy felhívtad a figyelmet a gyógygombákra, írd majd meg a saját tapasztalatodat!
Andi, a mozgás nagyon fontos, és a mindennapos lenne az ideális, de csak fokozatosan lehet terhelni a szívet, legjobb, ha megbeszéled az orvossal.
Mindenkinek nagyon jó egészséget és szép nyarat kívánok.
Szia!
En sokszor hallottam,hogy paleoit életmóddal sok embernek megszűnt!! Illetve a mozgás biztos jo!! Főleg kardio...bicikli,gyors séta,elipszis....es sztem a joga!!! Azt én is most kezdem el...igaz én szorongasom miatt....nekem azért üt félre néha...
Andi, az én dokim is mondta, hogy ez egy tünet, sőt, utánaolvastam több helyen, főleg angolul azért jó sok minden van fent a neten, ott is említik. Valaki talán írta korábban, hogy neki a szénhidrát drasztikus lecsökkentése vált be, nálam pluszban egyes zöldségfélék sem jönnek be, pl. gomba, vagy olajos, grillezett zöldségek.
Arra rájöttem, hogy a szervezetünk működése túlságosan összetett ahhoz, hogy meg tudjam érteni mi miért van, max tapogatózni lehet.
Esetleg a testsúlyodon is segíthet, ha megpróbálod elhagyni a kenyérféléket, édességeket, van már annyiféle lehetőség ezeket kiváltani.
Sziasztok!
Én is rengeteget extrázom mostanában,már kezd olyan lenni,mint régen amikor napi több 1000 volt,csak most rengeteg kapcsolt ütésem is van.Érdekes,hogy a napi első evésig jól vagyok,de miután megeszem a "madáradagomat",kezdődik az egész,és onnantól egész nap tart.Érdekes,hogy milyen sokan írjuk ezt az evéssel összefüggő ritmuszavart,mi lehet ez?Én mondtam a dokimnak is többször,és úgy látom kezdi elhinni,de nem tud vele mit kezdeni.Én szedek a refluxomra is gyógyszert,most próbálom elhagyni,Salvus vízzel váltom ki,a gyomrom nem fáj, sav nem jön,viszont a ritmuszavaraim semmit nem változtak.Sokszor eszembe jutott az is,hogy valami anyag felszabaduhat az emésztés miatt,és ez irritálja a szivet.és,hogy nem is a szívemnek van baja,rossz helyen keresgélünk,a kiváltó okot kellene megtalálni,de mi lehet az???
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?