Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Szia! Mindenki másképp éli meg az elektrofiziológiai katéterezést, ablációt... Rengeteg "élménybeszámolót" találsz, ha visszanézed a régebbi hozzászólásokat.
Sok sikert hozzá! Szép napocskát! :D
Andi, az ablációt akkor érdemes "megpróbálni", ha az ekg-ból nyilvánvalóan kiderül, hogy olyan jellegű a problémád, amit ezzel kezelni tudnak. Ha szerinted - vagy akár igazoltan is - több féle ritmuszavarod van, akkor előbb azt vizsgáltatnám ki. Bár írtad, hogy voltál sürgősségin és hogy gyógyszert is szedsz, de azt nem lehetett ebből megtudni, hogy ezek igazolódtak is, vagy még nem sikerült elcsípni. Azt is írtad, hogy csináltak ekg-t, de nagyon rövid ideig, erre is van megoldás, pl. a holter.
Bár az abláció rutin beavatkozásnak számít, de mégiscsak invazív beavatkozás, ahol ráadásul a szívedben "matatnak". Létezik többféle ritmuszavar, nem lenne jó, ha megcsinálnának egyfajta beavatkozást és kiderülne, hogy neked pl van egy másik fajta problémád is, amit nem hoztak esetleg rendbe.
Szasza,Birdy!
Örülök, hogy Nektek is sikerült és jól vagytok!
Hárman, már ha egy március eleji beavatkozást elfogadtok így júniusban sikeresnek :) (én részemről igen).
Tény egyébként, hogy azóta jó nagyot változtattam sokmindenen és valószínű ez is hozzájárult (pölö munkahely), ugyanis szerintem is nagyban a stressz váltotta ki
Mellesleg számoltad már,hogy hány embernek sikerült tökéletesen az abláció csak itt a fórumon?
Talán ketten vagyunk...
Nekem is 14 éves koromban jelentkezett a betegség.
Nálam stresszes időszak volt és még nagyon sok embernél akivel beszéltem erről.
Úgy látszik Te vagy a kivétel...
Az abláció óta 190-200-as pulzusokkal tekerek probléma nélkül, de a múltkor egy közös ivászat alkalmával sikerült megbántanom egy gyerekkori barátomat és a barátnőjét. Annyira bántott a dolog, hogy volt egy-két napom, amikor szabálytalanul vert a szívem.(és más oka nemlehetett, mivel azóta sincs semmi bajom) Pusztán ezek alapján gondolom, hogy javarészt idegi okok vezetnek ehhez a problémához.
Szia!
Érdemes megfontolni, én utána meggyógyultam(kopp, kopp!)előtte hosszú évekig szenvedtem,kb.1 órás volt, semmit nem éreztem, "csak" a néhányszor kiváltott ritmuszavart.De ha visszaolvasol, részletesen leírja itt több fórumozó az "élményeit".
Szia!
Nem értek Veled egyet, nekem gyerekkoromban jelentkezett először, 6-7 éves lehettem, tehát nem stresszes, hanem éppen ellenkezőleg,kiegyensúlyozott, boldog, felhőtlen korban. Aztán nagyon sokáig szünet, majd néhány évvel ezelőtt teljesen bedurvult. Az ablációtól meggyógyultam, mint kiderült, ki kellett iktatni a plusz ingerületvezető-köteget.Azóta gyógyszert sem kell szednem.
Szia!
Sokunkon végeztek már itt a fórumon (is) ablációt.
Nem kellemes és nem is mindenkinél hozott javulást, de ha a gyógyszer nem hoz stabilitást, érdemes próbálkozni vele.
A ritmuszavaroknak -úgy gondolom- főképp idegi okai vannak. A szervezetet ért stresszre így tiltakozik, jelez a test.
Sziasztok!
Nekem mpsem van.az lenne a problémám,h néha estenkent amikor el akarok aludni,ugy érzem be dobban a szivem ,es ettől nem tudok elaludni...olyan fura érzés...voltam Ekgn,ultrahangon,azt mondjak minden ok.Szerinzetek pitvarfibbrillacio nem lehet? Azt kimutatna az ultrahang es EKG? Néha szokott lenni egy két extram...az mpstol lehet?egijedtem h komolyabb bajom is lehet;( igaz pánikolni is sokat panikolok:( Lecci írjatok.
Sziasztok!
z.ági81-ről tudtok valami infót, úgy látom már kilépett a fórumról is?!
Ildikó, hogy vagy? Többiek? (itt a nyár! :D )
Én sajnálom nagyon!
Kitartás neked vagy nektek.
:(
Szia!
Megmondom őszintén egyik napról a másikra elkzdtem szedni anyi hogy étkezés előtt kell bevenni a jobb felszívódás érdekében de hogy az reggel-délben-vagy este mindegy!Azóta is(3hete már)maradtam a napi egynél nekem ennyi is elég 52kiló vagyok meg elég érzékeny szervezetű én nem emeltem tovább!Azt tervezem még jövő héten el is megyek és veszek mellé Neuranaxot is mivel a szívproblémám sajnos egyre nagyobb valószínűséggel idegi eredetű:-( Erről többet olvashatsz ha beírod a keresőbe(feltéve ha érint)hogy szívneurózis..
Ha tudok még segíteni nyugodtan írj!
Ja,u.i.:A kapszulát egészben vettem be nem bontottam ki!
Szia!
A gyógygombákat fokozatossan kezdted el szedni mert nekem azt mondták késhegynyit kell egy hétig utána fokozatossan növelni.3x1 et szedsz vagy napi 1-et?
köszi.
Sziasztok!
Nagymamám testvérét 20 éve műtöttek a szivevel(63 eves volt) Mai napig nem volt semmi problémája.... De most csütörtökön rosszul lett (fulladt ) ezért kórházba mentek..Az orvosok közöltek vele,műteni kell különben nem bírja a szíve...Amerikában él....ha mütik akkor is kicsi az esély,hogy túléli....úgy döntött nem vállalja a műtétet:((( Ma beszéltünk vele telefonon,otthon van a lakásában ,vele egy nővér,es varjak h meghaljon:(((((((( telefonon pár szót tudott mondani,mert nagyon kifaradt..Borzasztó volt,ahogy búcsúzott...;((((csak szerettem volna kiírni magamból,es szörnyű.hogy valakinek így kell meghalni,,,,,tudja hogy megfog halni,legalább altatnàk el.....Vigyázzon mindenki a szívére,az a motorunk!!!!
Esetleg érdemes megkeresni a cikket író doktornőt...Pszihoszomatikus belgyógyász!
A legjobb párosítás nekünk....:( Tudja mi a"helyzet"
Valószínűleg nem gyógyszerpárti,és más módszerekkel gyógyít.Nekem a következő lépés az lett volna hogy időpontot kérek Hozzá,de hála istennek helyre jöttem előtte.
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?