Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kikészít az anyám! :( fórum

Kikészít az anyám! :( (beszélgetés)

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
339. csikil4ny (válaszként erre: 325. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:54

Attól neki lehetett szörnyű, megélés kérdése, de ez nem a te gondod. Ő kell(ene) szembenéznie.

Szomorú, hogy nagyon sok szülő hangoztatja, hogy mi mindent feladott a gyereke miatt, közben ha gyereke sem lenne nem lenne mit felmutasson az élete végén. Át kell értékelni a dolgokat. A gyerekvállalás döntés és nem kegy!

338. aileron44 (válaszként erre: 321. - Jozsi.38)
Reménytelen! Írhatunk neki bármit úgy is felveszi a telefont. Ha meg nem az anyja keresi ő hívja fel. Hogy miért kell órákat ugyan arról a lerágott csontról beszélni !? Pont megérdemlik egymást!
337. 61a61656b0 (válaszként erre: 307. - Kytty9)

Ennél a kijelentésnel én bizony a saját anyámra egy k.anyázás kíséretében raktam volna azonnal a telefont és mindennemű kapcsolatot az ő bocsánatkéréséig felfüggesztettem volna.

Ez több mint undorító

336. MZsanett (válaszként erre: 327. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:50
Akik még vele vannak, azok is le fognak lépni egy idő után...Ahogy megerősödnek, már lépnek is.
335. MZsanett (válaszként erre: 326. - 1c2bf7d42c)
2017. okt. 28. 13:48

Ennyi...Csak erőt kell gyűjteni arra, hogy végleg kiléphessen ebből a kapcsolatból. Az pedig nem könnyű egy ilyen vámpír anyával. Mondjuk én sem értem, miért veszi fel neki még mindig a telefont. Nem függ tőle anyagilag, nem is szereti igazán, csak a zsaroás tartja őket össze. Simán megtehetné, hogy többet nem veszi fel a telefont. Ezzel semmi rosszat nem követne el, csak saját magát védené vele. Csak valószínű, annyira belebeszélte az anyja a bűntudatot, hogy nem meri megtenni, mert annyira hibásnak érzi magát. Hiába nem ő a hibás. Ehelyett mindig felveszi a telefont akár naponta többször is és hagyja, hogy keresztre feszítsék.

És most lehet, hogy kegyetlenül hangzik, hogy nem szereti, de ha valaki ennyiszer bánt, az megöli a szeretetet.

334. MZsanett (válaszként erre: 325. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:43

Azért akarja, hogy beszélj az érzéseidről, hogy ezzel vissza tudjon élni. Persze ez nála nem tudatos, de vigyázni kell vele. Én semmit nem mondanék el magamról. Még azt se, hogy mit csinálok hétvégén, mert abba is csak belekötne. Azt meg főleg nem, hogy mikor leszek szabadságon, vagy mikor van több szabadidőm, mert azt is csak ki akarná sajátítani. Néha jobb a hazudozás. Vagy nevezzük inkább kegyes hazugságnak.

Hát persze az ő hozzáállásával...Aztán ha jobban a dolgok mélyére nézel, lehet, a fele se igaz. Attól még lehet, hogy így volt, de az is lehet, hogy nem. Itt már semmiben nem lehetsz biztos. Amúgy meg már rég felnőtt, úgyhogy nem takarózhat ezzel. Én végig se hallgatnám, mert már szerintem nem tiszta az elméje. Ezeket egy pszichológusnak kéne végighallgatni, nem neked, ez nem a te dolgod.

Addig jó, amíg az ő hangját hallod a fejedben és nem hiszed azt, hogy ezek a te gondolataid.

333. 61a61656b0 (válaszként erre: 330. - 61a61656b0)
2017. okt. 28. 13:39
Csodálkozom,hogy a párod nem lépett még le.Ezt nem lehet elviselni hosszú távon,nem édesanyádra gondolok most,hanem az örökös cirkusz ami elmomdasod alapján megy.
332. kytty9 (válaszként erre: 330. - 61a61656b0)
2017. okt. 28. 13:37
Jogos.. ezt kéne tennem..
331. kytty9 (válaszként erre: 328. - 1c2bf7d42c)
2017. okt. 28. 13:37
Ez igaz.. 2 hete az érzéseimről beszélek és süket fülekre találok..
330. 61a61656b0 (válaszként erre: 304. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:35

Nekem az magas,hogy minek veszed fel a telefont...

Úgysem lesz öngyilkos,úgyis mindig ugyanazt a dumát nyomja.

Egyszerűen nyomd ki és kész.

329. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 325. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:34
Nem tartozik rad az o gyerekkora.
328. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 325. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:34

Miert is beszelnel rola?

Amit mondasz, azt sem hallja meg.

327. kytty9 (válaszként erre: 324. - MZsanett)
2017. okt. 28. 13:33
A család és a barátok is így vannak az életében .. vagy félnek tőle és ugrálnak neki vagy megszakították a kapcsolatot.. :(
326. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 324. - MZsanett)
2017. okt. 28. 13:33

Ez egy vegtelenitett, egyoldalu jatszma.

Nem szabad belemenni a parbeszedbe, visszaszolni, visszavagni.

Nem tartozik a felnott "gyerekre" a szulo elete.

Ha meg a kacsa nem tud uszni, nem a viz a hulye.

Itt az anyuka rekedt meg.

csak kiterni kell-lehet elole, kulonben parttalan hibaztatas lesz tovabbra is belole.

325. kytty9 (válaszként erre: 323. - MZsanett)
2017. okt. 28. 13:31

Így is az a baja, hogy nem bészélek eleget az érzéseimről.. :D komolyan most kezdem magam hallani.. gáz.. :(

Ő szerinte szörnyű gyerekkora volt és mindenki csak bántotta.. szerintem, ahogy elmesélte nem volt az annyira szörnyű.. nehéz volt, de nem olyan borzasztó, mint, ahogy ô előadja..

324. MZsanett (válaszként erre: 319. - 1c2bf7d42c)
2017. okt. 28. 13:27
Csak az a baj, hogy egy ilyen erőszakos embert nehéz korlátozni. Főleg aki ilyen gátlástalanul hibáztat másokat, és nem is érdekli, hogy a saját gyerekéről van szó. Vagy megszakítja a kapcsolatot, vagy továbbra is szívni fogja a vérét. Fölösleges alkudozni.
323. MZsanett (válaszként erre: 315. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:23

De miért kéne őt sajnálni? Sokan nevelnek egyedül gyereket, ez manapság már egyáltalán nem ritkaság. Vagy anyukádnak olyan pokoli gyerekkora és olyan szomorú, nehéz élete volt, hogy segítség nélkül már nem képes talpraállni?

Egy idő után belefásul az ember azért, mert teljesen fölösleges, amit csinál. Ő nem a probléma megoldásán dolgozik, hanem ki akarja sajátítani az életedet. Nem csoda, hogy nincs kedved magyarázkodni, miért magyarázkodnál, amikor semmiről nem tehetsz? Az nagy hiba, ha magyarázkodsz, mert az azt jelenti, hogy habár meg akarod magad védeni tőle, valahol mégis belemész a játszmájába, mert visszaütöd a labdát. Ez olyan, mintha tényleg tettél volna valami rosszat és azt próbálnád meg kimagyarázni, holott nem csináltál semmit, hanem ő akaszkodik rád. És nem látja be, hogy ez mennyire nem normális. Egyszerűen nem szabad belemenni is kész. Nehéz megvalósítani, főleg ha ilyen sokat beszélsz vele, de valahol akkor is el kell kezdeni. Én azzal kezdeném, hogy úgy viszonyulnék hozzá, mint egy idegenhez. Semmit nem árulok el magamról, mert bármivel visszaélhet, amit elmondasz neki. Beszélgessetek az időjárásról, vagy valami teljesen semleges témáról.

322. kytty9 (válaszként erre: 321. - Jozsi.38)
2017. okt. 28. 13:21
Igen.. mert hülye vagyok.. tudom.. és már bánom.. megint nem voltam túl erős.. csak még mindig próbálom megértetni vele.. vagyis próbáltam.. most jutottam el arra, a ma délelőtti beszélgetés után, hogy feleslegesen mondom a dolgokat, mintha a falnak beszélnék.. már nincs kedvem győzködni, hogy máshogy gondolja.. nem tudom meggyőzni úgy sem. Úgyhogy mist jövök én.. megpróbálok csak magammal foglalkozni.. nyilván nem lesz könnyű, de ezt tartom szem előtt..
2017. okt. 28. 13:15
Újra belementél a játszmába, nem raktad le elég hamar a telefont. Hagytad, hogy zsaroljon és a hatása alá kerülj
320. kytty9
2017. okt. 28. 13:15
Teljesen megbetegít ez az egész.. kezdek köhögni.. náthás lenni.. fáj a fejem, gyenge vagyok.. a szivem úgy kalapál.. szédülök.. nem csak lelkileg már testileg is érzem a nyomást és a kikészülést.. úgyhogy ez már tényleg sokk.. és a legrosszabb, hogy nem is érdekli.. csak ő és ő.. szánalmas.. :( tényleg miért foglalkozok vele? És miért hagyom, hogy kikészítsen? Nem vagyok komplett én sem.. :/ utálom, hogy ilyen lelkizős vagyok.. szeretném letojni az egészet.. és olyan jól esik, hogy támogattok.. köszönöm..❤
319. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 318. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:14

Nem latok mas megoldast, mint a parbeszed beszunteteset, korlatozasat.

A hetenkenti 1x telefon meg hagyjan; ha elindul a lemez, telefon kikapcs.

Tipikus energiavampir.

Nyelheted a le*m tablettát.

318. kytty9 (válaszként erre: 317. - 1c2bf7d42c)
2017. okt. 28. 13:09
Köszönöm a megerősítést.. szükségem van rá néha.. főleg most.. mert anyám persze azt próbálja velem elhitetni, hogy én vagyok a hibás és a bolond és ezt így szószerint ki is mondja..
317. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 316. - Kytty9)
2017. okt. 28. 13:05

Ezert a nos pasi tortenesert inkabb te lehetnel megsertodve.

Nincs mese, radikalis vonalmeghuzas.

Lenyegeben te nem kersz az o eletebol, a te eleted pedig nem tartozik ra.

Foglalkozzon a munkajaval, a tarsaval, a haztartasaval.

Te nem vagy hibas az o rossz donteseiert!

316. kytty9 (válaszként erre: 314. - 1c2bf7d42c)
2017. okt. 28. 12:54
Én is így gondolom.. ráadásul neki akkor volt egy 9 évig tartó szeretője.. csak a pasi nem hagyta ott a feleségét.. ezért nem voltak együtt és undorító, hogy ezt próblja az é nyakamba nyomni
315. kytty9 (válaszként erre: 313. - MZsanett)
2017. okt. 28. 12:52
Igen.. ebből lett most elegem, hogy mindig őt kell sajnálni és néha még most is egy-egy pillanatra képes vagyok megsajnálni.. ez belém égett az évek alatt.. nah de egyre inkább beletörődök, hogy inkább én vagyok sajnálatra méltó.. és úgy érzem már olyan szinten besokaltam, hogy nincs kedvem nár magyarázkodni és egyre kevésbé bántana az is, ha megszakítanánk a kapcsolatot.. tönkre tesz, ha így folytatódik és, ha ez a saját anyánat nem érdekli, akkor engem miért érdekeljen..?!
314. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 307. - Kytty9)
2017. okt. 28. 12:40

Te nem kerted az eletet tole.

Nem kerted, hogy maradjon egyedul melletted.

ez az o dontese volt (vagy nem az ove, mert az esetleges ferjjelolt nem vallalt be.)

2017. okt. 28. 12:38
Ennél már csak az durvább, amikor már el is hiszed, hogy hibás vagy. Ezért veszélyes az, ha sokat kommunikálsz vele, ráadásul órákig hallgatod a sírását...Szerintem már anélkül a hatása alá kerülsz, hogy észrevennéd. De még a józanabbik feledre hallgatsz, mert tudod, hogy helytelen, amit csinál. Lehet, hogy anyukád lelkileg sérült, meg sajnálatra méltó, de nem lehet a végtelenségig sajnálni valakit.
312. kytty9 (válaszként erre: 310. - MZsanett)
2017. okt. 28. 12:37
Köszönöm.. ezt nagyon jól leírtad.. igazad van
311. MZsanett (válaszként erre: 307. - Kytty9)
2017. okt. 28. 12:33
Súlyos...
310. MZsanett (válaszként erre: 304. - Kytty9)
2017. okt. 28. 12:31
Azt hiszed, hogy fogsz tudni változtatni a kapcsolatotokon? Ahhoz az kéne, hogy ne mindig a másikra mutogasson, hanem egy kicsit nézzen magába. Szerintem olyan lehet a kettőtök közötti beszélgetés, mintha a falnak beszélnél. Hiába mondasz bármit, úgyse hallja meg, csak a magáét fújja. Amikor meg fel akarod hívni a figyelmét arra, hogy ezzel téged is kikészít, akkor csak még jobban rákontráz és durvábbnál durvább dolgokkal fenyegetőzik. Szerintem itt az kéne, hogy a tettek mezejére lépj. Felnőtt vagy, saját életed van, szerencsére messze laksz tőle, van saját családod, akikre támaszkodhatsz. Én egy időre megszakítanám vele a kapcsolatot. És vagy magába néz, vagy beváltja a fenyegetéseit. Az a baj, hogy rajta már csak egy jó nagy pofon segít, vagy még az se. Ahhoz, hogy ez működjön, két ember kell, ha az egyik nem partner, akkor lőttek az egésznek. Azt meg a helyedben elfelejteném, hogy kitárulkozol előtte és elmondod neki, hogy teljesen kikészít ezzel a zsarolással. Úgyse akarja felfogni és ezzel csak még nagyobbat sérülsz. Teljesen fölösleges. Sajnos itt vagy te lépsz, vagy magával ránt a gödörbe. Így is úgy is sérülsz, de szerintem az a jó választás, ha megkíméled magad ettől a lelki terrortól, amit leművel, merthogy teljesen fölösleges. Segíteni nem akar magán, a jó tanácsot nem hallja meg, ha jószándékkal közelítesz felé, azt nem értékeli, csak még jobban hibáztat...Én menekülnék tőle, nehogy engem is tönkretegyen ezzel a lehúzással. Nem háríthatja mindig másra a felelősséget.
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook