Kikészít az anyám! :( (beszélgetés)
Attól neki lehetett szörnyű, megélés kérdése, de ez nem a te gondod. Ő kell(ene) szembenéznie.
Szomorú, hogy nagyon sok szülő hangoztatja, hogy mi mindent feladott a gyereke miatt, közben ha gyereke sem lenne nem lenne mit felmutasson az élete végén. Át kell értékelni a dolgokat. A gyerekvállalás döntés és nem kegy!
Ennél a kijelentésnel én bizony a saját anyámra egy k.anyázás kíséretében raktam volna azonnal a telefont és mindennemű kapcsolatot az ő bocsánatkéréséig felfüggesztettem volna.
Ez több mint undorító
Ennyi...Csak erőt kell gyűjteni arra, hogy végleg kiléphessen ebből a kapcsolatból. Az pedig nem könnyű egy ilyen vámpír anyával. Mondjuk én sem értem, miért veszi fel neki még mindig a telefont. Nem függ tőle anyagilag, nem is szereti igazán, csak a zsaroás tartja őket össze. Simán megtehetné, hogy többet nem veszi fel a telefont. Ezzel semmi rosszat nem követne el, csak saját magát védené vele. Csak valószínű, annyira belebeszélte az anyja a bűntudatot, hogy nem meri megtenni, mert annyira hibásnak érzi magát. Hiába nem ő a hibás. Ehelyett mindig felveszi a telefont akár naponta többször is és hagyja, hogy keresztre feszítsék.
És most lehet, hogy kegyetlenül hangzik, hogy nem szereti, de ha valaki ennyiszer bánt, az megöli a szeretetet.
Azért akarja, hogy beszélj az érzéseidről, hogy ezzel vissza tudjon élni. Persze ez nála nem tudatos, de vigyázni kell vele. Én semmit nem mondanék el magamról. Még azt se, hogy mit csinálok hétvégén, mert abba is csak belekötne. Azt meg főleg nem, hogy mikor leszek szabadságon, vagy mikor van több szabadidőm, mert azt is csak ki akarná sajátítani. Néha jobb a hazudozás. Vagy nevezzük inkább kegyes hazugságnak.
Hát persze az ő hozzáállásával...Aztán ha jobban a dolgok mélyére nézel, lehet, a fele se igaz. Attól még lehet, hogy így volt, de az is lehet, hogy nem. Itt már semmiben nem lehetsz biztos. Amúgy meg már rég felnőtt, úgyhogy nem takarózhat ezzel. Én végig se hallgatnám, mert már szerintem nem tiszta az elméje. Ezeket egy pszichológusnak kéne végighallgatni, nem neked, ez nem a te dolgod.
Addig jó, amíg az ő hangját hallod a fejedben és nem hiszed azt, hogy ezek a te gondolataid.
Nekem az magas,hogy minek veszed fel a telefont...
Úgysem lesz öngyilkos,úgyis mindig ugyanazt a dumát nyomja.
Egyszerűen nyomd ki és kész.
Miert is beszelnel rola?
Amit mondasz, azt sem hallja meg.
Ez egy vegtelenitett, egyoldalu jatszma.
Nem szabad belemenni a parbeszedbe, visszaszolni, visszavagni.
Nem tartozik a felnott "gyerekre" a szulo elete.
Ha meg a kacsa nem tud uszni, nem a viz a hulye.
Itt az anyuka rekedt meg.
csak kiterni kell-lehet elole, kulonben parttalan hibaztatas lesz tovabbra is belole.
Így is az a baja, hogy nem bészélek eleget az érzéseimről.. :D komolyan most kezdem magam hallani.. gáz.. :(
Ő szerinte szörnyű gyerekkora volt és mindenki csak bántotta.. szerintem, ahogy elmesélte nem volt az annyira szörnyű.. nehéz volt, de nem olyan borzasztó, mint, ahogy ô előadja..
De miért kéne őt sajnálni? Sokan nevelnek egyedül gyereket, ez manapság már egyáltalán nem ritkaság. Vagy anyukádnak olyan pokoli gyerekkora és olyan szomorú, nehéz élete volt, hogy segítség nélkül már nem képes talpraállni?
Egy idő után belefásul az ember azért, mert teljesen fölösleges, amit csinál. Ő nem a probléma megoldásán dolgozik, hanem ki akarja sajátítani az életedet. Nem csoda, hogy nincs kedved magyarázkodni, miért magyarázkodnál, amikor semmiről nem tehetsz? Az nagy hiba, ha magyarázkodsz, mert az azt jelenti, hogy habár meg akarod magad védeni tőle, valahol mégis belemész a játszmájába, mert visszaütöd a labdát. Ez olyan, mintha tényleg tettél volna valami rosszat és azt próbálnád meg kimagyarázni, holott nem csináltál semmit, hanem ő akaszkodik rád. És nem látja be, hogy ez mennyire nem normális. Egyszerűen nem szabad belemenni is kész. Nehéz megvalósítani, főleg ha ilyen sokat beszélsz vele, de valahol akkor is el kell kezdeni. Én azzal kezdeném, hogy úgy viszonyulnék hozzá, mint egy idegenhez. Semmit nem árulok el magamról, mert bármivel visszaélhet, amit elmondasz neki. Beszélgessetek az időjárásról, vagy valami teljesen semleges témáról.
Nem latok mas megoldast, mint a parbeszed beszunteteset, korlatozasat.
A hetenkenti 1x telefon meg hagyjan; ha elindul a lemez, telefon kikapcs.
Tipikus energiavampir.
Nyelheted a le*m tablettát.
Ezert a nos pasi tortenesert inkabb te lehetnel megsertodve.
Nincs mese, radikalis vonalmeghuzas.
Lenyegeben te nem kersz az o eletebol, a te eleted pedig nem tartozik ra.
Foglalkozzon a munkajaval, a tarsaval, a haztartasaval.
Te nem vagy hibas az o rossz donteseiert!
Te nem kerted az eletet tole.
Nem kerted, hogy maradjon egyedul melletted.
ez az o dontese volt (vagy nem az ove, mert az esetleges ferjjelolt nem vallalt be.)
További ajánlott fórumok:
- Anyósék idegileg kikészítenek!
- 4 éves fiam kikészíti a családot:(
- Tegnap beadtam a válást. A férjem nem hagyja el a házam, kikészít idegileg bár fizikálisan nem bánt. hogy tegyem ki a házból?
- Lehetséges, hogy a gyümölcsnap ugy kikészít, hogy hánysz tőle és lázas vagy?
- Hibázom a munkahelyemen és ez kikészít
- Ha kikészíti valaki a másikat idegileg!