Kényszerevés (beszélgetés)
Én XVI kerületben lakok,de szerintem teljesen mind 1 hogy hova mész mozogni. Mindegyik fittnes terem,vagy aerobic óra vagy akármi megfelel a célnak :)
Én most vacsiztam ("roham" mentesen,eddig...bár még messze van a lefekvés..) egy szelet húst,savanyúsággal,köret nélkül. Asszem javulok :) Bár délben bevertem a fél doboz Mercit....de legalább nem az egészet :)
Sokat segített amit írtál.
Nekem is a fittness lesz a megoldás,tudom. Egyszer már jártam és nagyon jó volt,csak lustaságból abbahagytam... De most nem fogom,mert muszály magam lefoglalni.
Focizok,és heti 3 szor van edzésem,de most karácsonyi szünet van márciusignem edzünk csak egyszer,úgyhogy muszály járnom.Különben dagadt disznó leszek.
De ma már van egy sikerélményem. Kaptam, egy doboz Merci csokit,kibontottam,mert nagyon kívántam,és kibírtam hogy csak 2 ettem belőle és nem az egész dobozzal. Ez már haladás nem?????
Szerintem jó bármilyen sport, legjobb lenne viszont eljárni valahová. Az kikapcsolódásnak, hiánypótlásnak is jó, lehet ismerkedni, kapcsolatot építeni, testet, lelket kordában tartani.
Én aerobikot tartok, most csak egy helyen egy könnyedebb fajtát, nem annyira ugrálósat. Régebben, míg meg nem született a két kisfiam, több helyen tartottam tornát, különféle erősségben. Nekem az volt a kiút a kényszerevésből, hogy elvégeztem egy aerobik oktatói tanfolyamot, és utána elkezdtem tartani is a tornát. Előtte az volt a bajom, hogy nem csináltam semmi érdekeset, csak munkába jártam, az is elég uncsi volt, mert titkárnő voltam egy ügyvédi irodában. A férjem sokat dolgozott, sokszor nem volt itthon este, én unatkoztam. Itthon este rengeteget ettem, elképzelhetetlen mennyiségeket. Akkor jött az aerobik. Anyukám elhívott egy órára, jól éreztem magam, elkezdtem rendszeresen járni. DE az edző abbahagyta a torna tartását, mert elköltözött. Akkor elhatároztam, hogy elvégzek egy ilyen tanfolyamot, ha másért nem, az élvezetért. Már a tanfolyam is jó buli volt, utána elkezdtem tornát tartani. Akkor már nem érdekelt a kaja, volt más, érdekesebb az életemben. Fogytam is vagy tíz kilót, de nem fogyóztam, csak nem zabáltam.
Nem biztos, hogy mindenkinek ez a megoldás, de biztos van mindenkinek olyan, amivel ki lehet tölteni az űrt, amit eddig az evéssel pótolt.
Szia.
Mizt sportolsz? Én Januártól megyek heti 3-szor fittnesezni,de addig is kéne vmit csinálnom,főleg így karácsony idelyén.. Mit javasolsz,szerinted mi lenne jó? Mondjuk ha eljárnék futni,vagy van otthon nekünk ilyen eliptikus-trénerünk,ha azt rendszeresen csinálnám,jó lenne?
Jaj Csajok,szeretnék legyogyni egy kicsit,és kijönni ebből a kényszerevésből. UGYE VAN KIÚT???!!!!!!! Help Meeeeeeeeeeeeee!!!!
Csipkerózsika a megoldást kínálta, nem elkeseríteni akar benneteket. A tapasztalatait szeretné megosztani, ami neki bevált, javasolja nektek.
Amúgy én is kényszerevő voltam egy időben, és ha olyan helyzetbe kerülök, amiben nem érzem jól magam, most is előjön. Nekem a sport bevált, az megerősíti az önfegyelmet és hiánypótlásnak is jobb, mint az evés. Nem mondom, hogy ez a végleges megoldás, inkább csak tüneti kezelésnek jó. De annak nekem nagyon bevált.
Szia Fanna!
Így könnyebb lesz hogy együtt csináljuk,meglátod!! Teljesen mind 1 hogy mitől alakult ki,a lényeg h kényszer evők vagyunk és VÁLTOZTATNI AKARUNK RAJTA,éppen ezért menni fog!!!
Ahogy olvastam amit írtál, úgyan az a helyzetünk.Én is fogyózok állandóan,de azátn jön ismét egy zabálós időszak..aztán fogyózok..zabálok...
Csipkerózsika,inkább bíztathatnál minket,mintsem ilyeneket írsz.... "így nem fog menni..stb"
Mi is tisztában vagyunk h ez nem normális és h pótcselekvés.
szia Renike!!
Én csatlakozom. Igazából ma jöttem rá erre, h kényszerevő vagyok. Tudni kell rólam, hogy állandóan fogyózom, Norbi módszerét részesítem előnyben. Ezzel a módszerrel 2szer lefogytam már 12 kg-t, de aztán megint jött a "zabálási időszak". Már nálam most kb 3 hete tart, és nagyon zavar....egyre többet eszek, és többet, és nincs kontoroll már lassan. Kínai kaja...minden mennyiségben.:S De bármi sajnos, mindegy nagyjából h mi. Sajnos én tudom, hogy ez pótcselekvés, suli után hazajövök, egyedül vagyok sokszor az albérletben, se pasi, se család a közelben...így mást nem tudok tenni....
szóval Reni, hol kezdjük??? tisztító gyümi kúra??? pénteken kezdem ezzel, holnap pedig már megpróbálom kontrollálni az evésemet, ma eltervezem a holnapi kajáimat és a mennyiségeket is.
Hajrá és változtassunk ezen!!!!!!!
Halihó!
Van kiút, bizony hogy van!!!
De nem olyan könnyű. Azt írtad, hogy csak el kell határozni a mozgást, meg az egészséges, mértékletes étkezést... Hát ez sajnos nem elég, ha így lenne, mindenki le tudna fogyni. Csak hogy ha az evés KÉNYSZERES, az pont az jelenti, hogy hiába az elhatározás, az nem ér semmit, a kényszer erősebb. Az önuralom nem elég.
Azt írod minden rendben van körülötted. Biztos? És benned? Boldog vagy? A gyógyulás mély és őszinte önvizsgálattal kezdődik. A kényszeres evéssel az ember valamit pótolni, vagy elfedni próbál. Pótolni a társaságot, a szeretetet, vagy elfojtani a dühöt, fájdalmat, stb. Amíg az okot nem sikerül megtalálni, addig a kényszer nem múlik el.
Nekem egy könyv segített, hogy rájöjjek mit is akar tőlem az én kényszeres evésem: Mary O'Malley: Kényszeres cselekedeteink üzenete. Ajánlom nektek!!! És ne adjátok fel!
Kimondottan okom nincs rá. Minden rendben van körülöttem,élvezem hogy egyedül vagyok,nincs pasim,dolgozok,jól keresek,a családban is minden rendben.
Általában fogyózok,de mindíg.2 időszak váltja magát. Vagy fogyózok ezzerel,és látványosan fogyok,de azátn megjutalmazom magam,mondjuk 1 csokival,és onnantól elindul a lavina az a bizonyos "most már úgy is mindegy" gondolat,és 1 hétig csak ZABÁLOK,MINDENT AMI EHETŐ! Ha már úgy érzem hogy hánynom kell még akkor is eszek vmit. És felszedem az összes keservesen leadott kilót. Aztán ismét fogyi,zabálás,fogyi,zabálás...
Szerinted van ebből kiút?
Kedves Mindenki!!!
Van kedve valakinek Velem tartani?! Kezdjünk egy "új lapot" az életünkben,és győzzük le a kényszerevést egyszer és MINDENKORRA!!!!!!!!!!!!! Én kezdésnek tartok egy tisztító-gyümölcs napot,utána pedig eszek mindent de mértékkel,és elkezdek rendszeresen mozogni. Szerintem az ilyen-olyan fogyókúrák nem érnek semmit. Mértékkel kell enni,mindent,amit kívánsz,és mozogni. És felejtsük el a "most már úgy is mind1" gondolatot. Nekem ez lesz a legnehezebb...
Na csatlakozik valaki??
Puszi,és van megoldás,csak a fejben kell ráálni!!
Leginkább beszélgetünk, a kezemet "fogva" kiteszteli, hogy milyen életkorban, milyen "görcsöket" kell oldani, arról beszélünk...
Most, hogy van egy új kapcsolatom, megint beindultak a hányások:(. Talán miatta, a vele kapcsolatos stressz miatt... Azon gondolkozom, ha ezt váltja ki belőlem, talán nem ő a megfelelő...
Igen, le lehet szokni. A te módszered nem rossz, de csak akkor működik, ha nem "érzelmi evésről" van szó. Márpedig az esetek többségében a kényszeres evőknél ez a gond.
Nekem egy jó könyv segített, ha kéri valaki priviben megírom a címét. 3 éven keresztül 10-20 kilókkal ingadozott a súlyom, míg az érzelmi problémáimat meg nem oldottam. Azóta stabilan tartom, pedig egyáltalán nem figyelek oda mit, mikor és mennyit eszem.
Hülye kérdés, de mit csinál veled a kineziológus? Beszélgettek, vagy mi? A barátnőm is szeretne menni, de ő más okból.
Tényleg jó a sport, nem is gondoltam, hogy ennyire!
Szia:)!
Hát, ha úgy vesszük nagyjából én is tünetmentes voltam, erre mosz, hogy jönnek a vizsgák, és az új párkapcsolatban is árnyoldalak kerültek elő, most megint mennek a hányások, a zabálások:(.
Megint megyek kineziológushoz is, de szerinte csak a tűs kezelés a megoldás... Nem tudom...:-s
Szerintem a sport az, ami megoldást nyújthat erre, csak sajnos most nincs rá elegendő időm.
Sebaj, már van fény az alagút végén:).
Az elmélet nekünk is jól megy, már csak a gyakorlatot kellene kicsit csiszolni :))
Viccet félretéve, én most "tünetmentes" vagyok. Annyira nem zabálok, sőt eljárok tornázni, sőt, tartani is fogok megint tornát. Igaz, csak lájtosat, de legalább heti három délutánon lesz elfoglaltságom.
Ti hogy vagytok? Nagy a csönd.
Ma reggel 87,6 volt:(. 1-2 hete még 84,5, csak elkezdtem megint ch-t enni. Már nem is tudom, hogy billentem ki megint az egyensúlyból:(...
Ráadásul tegnap este mgint hánytam. Kezdek arra gyanakodni, hogy jön a menszi és azért vagyok most ilyen... Más nem lehet...
Hát, sajnos azóta volt már 1-2 hányós napom:(, de nem adom fel. Mától megint komolyan veszem a napi 5 étkezést!
Ja, és csináltam spenótos túrógombócot zabkorpával:).
Hős voltam és nem ettem:). És most milyen büszke vagyok magamra...!=)
Ellenben ma megjutalmaztam magam reggelire egy kakóscsigával, és elmúlt a hűde nagy édesség utáni vágy;).
Köszi:D!!!
További ajánlott fórumok:
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
- Futok egy nős férfi után. Mi lehet a bajom? Társfüggőség, kényszeresség?
- Eszel-e kényszeresen ha feszült ideges stresszes vagy?
- Evés zavarral küzdők fóruma. Bulimia, anorexia, kényszeresevés stb.
- Van megoldás a kényszerevésre? avagy Hova tüntetek kényszerevők?
- Vannak kényszeres cselekvéseid, kényszeres gondolataid? 3.