Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

37603. barai (válaszként erre: 37601. - Cilumiluci)
2013. máj. 26. 13:40
De sokan.... csak néznek....
37602. Cilumiluci
2013. máj. 26. 13:18
Tudod, különlegesnek lenni egy dolog, míg fontosnak lenni már egészen más. Különleges az a valaki, akit sosem fogsz elfelejteni az életed során. Fontos pedig az, akire egész életedben szükséged lesz. Az élet pont attól olyan nehéz, hogy az esetek többségében ez a két személy nem ugyanaz. ...viszont arra, hogy ki különleges, és ki fontos, sokszor csak túl későn döbbenünk rá.
37601. Cilumiluci
2013. máj. 26. 13:18

Ami a legnagyobb, azt nem éred el pénzzel.

Élni szívből kell, nem izomból vagy ésszel,

Mert látni tudni kell, és nem elég, ha nézel.

37600. Cilumiluci
2013. máj. 26. 12:56

Az élet olyan mint egy lépcső.

A felfele vezető út hosszú és fáradalmas,

míg a lefelé vezető rövid és gyors.

37599. Cilumiluci
2013. máj. 26. 12:53

A szerelem gyümölcse a legnemesebb, a legősibb érzés: életet alkot. Senki sem tudja, honnan jön, hogyan jön, csak leszáll az ismeretlenségből az emberek boldogítására, a fiatal évek örömére, az öreg napok vigaszára, édes gond, féltő aggodalom, gyönyör és büszkeség, a gyermek az élet maga.

G. Hajnóczy Rózsa

Boldog gyermeknapot!

37598. Cilumiluci
2013. máj. 26. 12:52

Életed egyszerű és egyedülálló dallam, melyet te magad játszol az élet hangszerén. Ha egyszer netán hamis hangot ütsz meg,

gondolj arra, hogy egyetlen ember sincs, aki hibátlanul játszana.

37597. Cilumiluci
2013. máj. 26. 12:50

Főszereplő vagy a világ színpadán. Úgy, ahogy jó pillanatokban magadat látod. Ahogy az anyád, a szerelmed, a gyereked lát.

Ha nem hiszel nekem, kérdezd meg azt az embert, aki szeret: ő is tudja, mennyire fontos vagy.

Müller Péter

37596. 16b5d6ae34
2013. máj. 26. 12:15

Az igazságnak van egy ismérve.

Nincs olyan hazugság, mi ki ne derülne.

Ezért az igazságért, Te is tegyél! - Ha eljő,

Meg ne szégyenülj! - Te is igaz legyél.

Kardos Győző

37595. aba0e42ec1
2013. máj. 26. 12:08

És összemosolygott a két ember. A nyurga diák Pestről s az öreg csősz a nádak és vizek országából. És ebben a pillanatban elsüllyedt a múlt, a nagy korkülönbség, a megjárt utak, az iskola és rokonság, bizonyítvány és ajándék szivar, csak az ősi táj maradt meg s a zsákmányszerző, egyformán érző ember.

Fekete István

37594. aba0e42ec1
2013. máj. 26. 12:06

Sokszor eltűrjük, hogy rosszul bánjanak velünk, csakis azért, mert annyira szeretnénk, hogy szeressenek és elfogadjanak bennünket, hogy azért bármire képesek vagyunk. Nagyon fáj, amikor rájössz, hogy nem számít, milyen keményen próbálkozol, vagy mennyire szeretnéd, hogy ez bekövetkezzen, az emberek egyszerűen képtelenek elfogadni olyannak, amilyen vagy. Azután megutálod azt az időszakot, amelyet arra vesztegettél, hogy megpróbáltál megfelelni másoknak, és elkezdesz azon gondolkodni, hogy mi lehet benned annyira visszataszító, amitől még csak el sem tudták játszani, hogy szeretnek.

Sherrilyn Kenyon

37593. M-inerv-A
2013. máj. 26. 12:05

A levegő beszívását és kifújását önmagában még nem hívják életnek.

Bereczki-Csák Helga

37592. 16b5d6ae34
2013. máj. 26. 11:44

Az emberiség égető problémáinak megoldása mindig elmarad,

mert kiderül, hogy a problémák, hol nem égetőek,

hol nem megoldhatóak,

hol nem problémák.

Faludy György

37591. 16b5d6ae34
2013. máj. 26. 11:42

A bocsánatkérés az élet ragasztója.

Képes bármit megjavítani.

Johnston, Lynn

37590. Robyn
2013. máj. 26. 11:28

"Ne ragaszkodj semmihez, és tiéd a világ. Igazából semmi sem tűnik el, csak tanít: az életre, arra, hogy ha valami a tiéd, veled marad. Sőt. El is tűnhet, de ha kell, rá fogsz bukkanni. Újra. Hagyd elveszni, visszatérni, és örülj, ha a kitérő után is vissza tud kerülni a helyére. Mert akkor az valóban a helye."

Oravecz Nóra

37589. northwill
2013. máj. 26. 10:01
Ha fájnia kell, akkor most fájjon - mondtam. Mert előttem áll az egész élet, és a lehető legteljesebben ki akarom használni. Ha választania kell, hát válasszon hamar. Én várni fogom. Vagy elfelejtem. A várakozás fáj. A felejtés is fáj. De minden szenvedés közül a legrosszabb, ha nem tudjuk, hogy döntsünk.
37588. Cilumiluci
2013. máj. 26. 09:32

Éppen azokban az időszakokban állsz készen arra, hogy egy nagy ugrást tegyél, amikor minden rosszabbodni látszik. Amikor úgy érzed, sehová sem jutottál, egy helyben topogsz, sőt visszacsúszol, akkor valójában azért lépsz hátra, hogy lendületet vegyél a starthoz."

Dan Millman

37587. Cilumiluci
2013. máj. 26. 09:29

*Bob Marley Idézetek*

"Nem szeretem a politikusokat. A zenémnek csak a jóhoz és az igazsághoz van köze."

2013. máj. 25. 20:26

"A gyermeki lét nagy titka nem az, hogy gyermekeinknek sokat kell tanulniuk tőlünk, hanem az, hogy nekünk kell sokat tanulnunk gyermekeinktől."

Menachem Mendel Schneerson

2013. máj. 25. 20:24

"Drága gyermekem, gondoskodom rólad, védelmezlek, amíg fel nem nősz, aztán hagylak szabadon szárnyalni. A szeretetem azonban örökre megmarad."

Charlotte Gray

37584. M-inerv-A
2013. máj. 25. 20:12
“Ha van mit mondanod, de hallgatásra kényszerítenek, belül mondd ki; az ilyen hallgatás átsugárzik. Az is észreveszi, aki kiáltozásra is kész, hogy elhallgattasson. Ő fog megcsöndesedni, s elakad lehengerlő mondata közepén. Akkor nyugodtan pillants rá, kicsit hosszasabban. Érteni fogja, mit nem mondtál ki. Akinek beszédes a hallgatása, annak a szava rövid lesz, de hiteles. Halk, de határozott. Komoly, mégis derűs. Vonzani fog, anélkül, hogy akarná. Világol a mind sötétebb világban.” (Vasadi Péter)
37583. 5bcf1b7c01
2013. máj. 25. 19:22

Soha ne a szép arcot keresd, egy nap megöregszik. Soha ne a szép bőrt keresd, egy nap ráncos lesz. Soha ne a szép hajat keresd, egy nap megőszül.

Soha ne a szexi testet keresd, egy nap megváltozik. Keresd inkább a szép szívet, az mindig szeretni fog!

2013. máj. 25. 17:52

"Ha azt mondjuk a fölnőtteknek:

"Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok..." - sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat.

Azt kell mondani nekik:

"Láttam egy százezer frankot érő házat."

Erre aztán fölkiáltanak: "Ó, milyen szép!"

(Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)

37581. hottie
2013. máj. 25. 17:39

"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét."

Oscar Wilde

37580. Meda
2013. máj. 25. 15:52

"Minden csemetének egyébként olyan a szeme, mint egy fényképezőgép. Mindent rögzítenek, és elraktároznak. Ha tehát azt látják, hogy a szüleik szeretnek élni, akkor ők is ki fognak benne bontakozni! Az életöröm az a legerősebb példa és ajándék, amit egy felnőtt a gyermekének adhat!

...az a csemete fegyelmezhető, aki érzi, hogy szeretik!"

(Dr. Domján Mihály)

37579. Meda
2013. máj. 25. 15:46

"Egy gyermek üzenete a szüleihez

Anyukám! Apukám!

Első kívánság:

Add nekem az idődet!

Második kívánság:

Higgy nekem! Bízz bennem! Irányításoddal jó utat fogok választani. Ha

magam mellett tudlak, nem történik velem semmi rossz.

Harmadik kívánság:

Szeress és hagyd, hogy szeresselek! Szeress akkor is, ha rossz vagyok. Jó érezni a szereteted akkor is, ha például tudom, nem tetszik neked a viselkedésem.

Negyedik kívánság:

Bocsáss meg nekem! Fejezd ki a megértésedet, ha tévedek. Add értésemre,hogy mindig van lehetőség arra, hogy újra kezdjek bármit. Engedd meg,

hogy a tetteimért én vállaljam a felelősséget. Javíts ki és mondd el, ha tévedtem, de ezt ne mások előtt tedd. És kérlek, ne hasonlíts engem soha másokhoz (különösen a testvéremhez, barátaimhoz ne mérj).

Ötödik kívánság:

Ne vegyél nekem olyan dolgokat, amelyekre valamikor te hiába vágytál. És

ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz megadni mindent, amire fáj a fogam (néha csak azért kérek valamit, hogy kiderüljön számomra, hol a határ).

Hatodik kívánság:

Kérdezd meg, úgy igazából, hogy mi történt az iskolában. És figyelj arra, amit mondok ilyenkor. Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok. Érdeklődj, hogy hogyan oldom meg a feladatomat. Vitasd meg velem a terveimet.

Bátoríts választásaimban. És dicsérj bátran, ha megérdemlem. Ha megtévedtem, terelj a jó útra.

Hetedik kívánság:

Büntess meg, ha rosszat teszek. (Meg kell tanulnom különbséget tenni jó és

rossz között.) A büntetés után viszont bocsáss meg. Ismerd el, ha jót cselekszem. Sose parancsolj nekem, inkább kérj tőlem, mert a kérés az összetartozásunkat erősíti.

Nyolcadik kívánság:

Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal. Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit. Még gyerek vagyok ugyan, de nekem is vannak gondjaim, szorongásaim és aggoda

lmaim. Kérlek, vedd észre és vedd figyelembe a bánatomat és a fájdalmamat.

Kilencedik kívánság:

Erősíts meg abban, hogy szeretni fogsz, bármi történjen is. Hogy a részed vagyok, valami különös érzelem, a szerelem teremtett.

Tizedik kívánság:

Taníts meg engem is a szeretetképességére. Adj hitet és nevelj belém bizalmat az emberek iránt, hogy társat találjak majd, hogy a nagyvilágban

és a hazámban otthon érezhessem magam."

(Internet)

37578. Meda (válaszként erre: 37574. - C3412ef482)
2013. máj. 25. 14:43
Márai Sándor írta
37577. 731d8f257d
2013. máj. 25. 09:18

Mert messze vagy, mert messze vagy,

olthatatlan a szomjúságom,

hangodat, hogyha hallanám,

nem lenne több szomorúságom,

hogyha látnám szép arcodat,

le nem venném a szemem róla,

s titkon néznélek éjjel is,

álmodban, amikor nem tudsz róla.

37576. 731d8f257d
2013. máj. 25. 09:17

Titokzatos burokban élsz,

akár a lepke télen át,

amit belőled láthatok,

gubóba szőtt külső ruhád.

37575. 731d8f257d
2013. máj. 25. 09:17

Bár minden egész eltörött,

Létezik Igaz és Örök!

De jól vigyázz, ha gondolsz rá,

Az ördög rögtön felröhög.

Ákos

37574. c3412ef482 (válaszként erre: 37571. - Northwill)
2013. máj. 25. 08:21
ezt kitől idézted vagy saját szerzemény?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook