Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Ha elveszítesz valakit, rájössz, mennyire is volt fontos számodra, de igazán csak akkor érted meg, amikor még egyszer a szemébe nézel.
Nana c. film
"Gondolkodjunk el azon, mi az, ami valóban értékes, mi ad értelmet az életünknek, és e szerint rangsoroljunk."
Buddha
Volt egyszer egy vak leány, aki gyűlölte magát amiatt, hogy vak volt.
Mindenkit gyűlölt, kivéve a kedvesét. A fiú mindig vele volt.
Mondta egyszer a barátjának:
- Ha láthatnám a világot, hozzád mennék feleségül.
Egy napon valaki hozott neki egy szempárt. Amikor levették
szeméről a kötést, láthatta az egész világot, beleértve a barátját is.
A fiú megkérdezte:
- Most, hogy látod a világot, hozzám jössz feleségül?
A leány a fiúra nézett, és látta, hogy vak. A lehunyt szemhéjak
látványa szinte sokkolta. Erre nem számított.
Az a gondolat, hogy az élete hátralévő részében ezt kell nézze,
arra a döntésre vezette, hogy visszautasítsa a fiút.
A fiú csendesen könnyezett, majd pár nap múlva írt néhány sort:
"Vigyázz jól a szemeidre, mert mielőtt a tieid lettek,
előtte az enyémek voltak."
(ismeretlen)
"A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben.
Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a
titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre,
és nem leli örömét a bánatomban."
(George Eliot)
Sziasztok!
Van egy kis baráti kör. fénykép készült, a kis csapatról. és szeretnék mindenkinek adni egyet,de úgy hogy valami kis idézetet ráírni!!
tudnátok nekem ebben segíteni??
"Két módon tehetnek bolonddá.
Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot.
A másik, hogy visszautasítod az igazságot."
(Søren Kierkegaard)
"Sokan azt hiszik, gondolkodnak, pedig csak újrarendezik előítéleteiket."
(William James)
"Az idő életünkben úgy jelenik meg, mint a jelenpontok egymásutánja, de számomra valósan, a cselekvés lehetőségét kínálóan csak egy, a jelen pillanat adott. Én nem voltam, én nem leszek, én vagyok. A múlt jelenpillanatai már nincsenek: amit megtettem, nem tehetem nem megtetté. Elmúlt. A bármely pillanatban bekövetkezhető egyetlen (!) bizonyosságom, a halál pedig a jövő létpillanatait csak a remény szintjén teszi tervezhetővé. Tehát az egyetlen igazi cselekvési lehetőségem valós keretét térben az ITT, időben a MOST adja. Nem várhatok, mert a jövő bizonytalan. Nekem mindig most, a jelenpillanatban kell lépnem. Lépni, túllépni önmagamon, hogy személyválogatás, feltételszabás, viszonzásvárás nélkül teljesen a másik felé fordulva elfogadjam őt annak, aki, olyannak, amilyen."
Biegelbauer Pál
"Én MA vagyok gyerek
Ha ma kihagyod az esti mesét, holnap már lehet, hogy nem is kérem.
Ha ma nem ülsz velem oda a társasjáték mellé, előfordulhat, hogy a jövő héten már nem is kérem.
Én ma vagyok gyerek és nem pótolhatod be az önfeledt legózást, babázást úgy öt év múlva, amikor már kevésbé szorítanak a megélhetési gondok, amikor már nem kell új szőnyeg vagy függöny az ablakra.
Ha ma kihagyod az együttlét meghitt perceit, évek múltán talán már a meghitt beszélgetéseket sem igénylem.
Ha most nem sétálsz velem kézenfogva, akkor pár év múlva végleg elengedem a kezed és a kapaszkodó nélkül elsodródhatok.
Visszahozhatatlanok és megismételhetetlenek a gyeremekkor napjai, hetei, hónapjai. Téglák ezek, amelyből és amelyre a felnőtt élete épül.
Ha sok tégla hiányzik, labilis az építmény
"Van egy szó, mit úgy hívnak Remény!
ha vigyázol rá, Ő mindig benned él.
Ha szívedbe zárod,ki fontos neked.
Bármerre jársz, Ő ott lesz veled."
Már esik is kint,
vesd le az inged,
mossa az eső
össze szivünket.
Radnóti Miklós
"Sokan elengedik az élet apró örömeit,miközben a nagy boldogságot várják"
"Azért,mert valaki nem úgy szeret ahogyan te szeretnéd, nem jelenti azt,hogy nem szeret teljes lelkéből"
"Lehet,hogy a világnak csak egy személy vagy, de egyetlen személynek az egész világot jelented "
"Ne sírj azért, mert valami véget ért, mosolyogj,hogy részese lehettél"
"Az élet ajándék, melyet vissza kell adni, de addig is boldognak kell lenni"
Megmérheted tudatlanságodat azon, hogy mennyire hiszel igazságtalanságban és sorscsapásban. Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi.
Richard Bach
Megtéveszthetnek, ha túlságosan bízol, de gyötrődni fogsz, ha nem bízol eléggé.
Frank Crane
Hallgatunk,én itt ,te ott,s ha némaságunk összeér majd,
Eltűnődve von szemünkre könnyű fátylat az őszi szél.
"Szeretet hiányában a lélek fázni kezd, a hideg rázza, s ha nem tudja elviselni: bele is pusztul."
Müller Péter