Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

37993. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 16:49

"A férfi gondja, s öröme a nő,

Mindkettő egyre csak nő.

Míg rá nem jön,

A kettő egyre megy,

Férfi és nő, ugyanis egy."

2013. jún. 4. 15:25

"A férfiak zöme nem mer beszélni az érzéseiről, és nem tudják azt következetesen felvállalni... Inkább elfojtanak, hazudoznak másoknak, miközben saját magukat is becsapják. Erősnek mutatják magukat, pedig belül kocsonyák."

Csernus doki

:o)

37991. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 15:05

13 jótanács az élethez

1. Nem azért szeretlek aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted.

2. Senki sem érdemli meg a könnyeidet, aki pedig megérdemli, az nem fog sírásra késztetni.

3. Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem

szeret téged szíve minden szeretetével.

4. Az igaz barát a kezedet fogja és a szívedet simítja.

5. Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya, amikor melletted ül és tudod, hogy sosem

lehet a tiéd.

6. Sose felejts el mosolyogni. Még akkor sem, amikor szomorú vagy. Lehet, hogy valaki

beleszeret a mosolyodba.

7. Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented magát a világot.

8. Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart téged érdemesnek arra, hogy veled töltse.

9. A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismered az

igazit, hogy mikor ez megtörténik, igazán hálás legyél érte.

10. Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént.

11. Mindig lesznek emberek, akik meg fognak bántani, tehát nem szabad feladnod a hitet!

Csak légy óvatos!

12. Légy jobb ember és tudd, hogy ki vagy, mielőtt valaki újjal találkozol, akitől azt reméled,

hogy ismer téged.

13. Ne küzdj túl erősen. A legjobb dolgok váratlanul történnek.

37990. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 15:04

"Az élet szép. Tenéked magyarázzam?

Szeressük egymást! Isten arra rendelt.

De annyi baj, gond nyomja ma az embert,

Nyögünk adót, aszályt és háborút,

A legtöbbnek falat kenyér se jut.

Kevés a méz, és sok a medve.

Ki él ma abból, amiből szeretne!"

37989. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 15:04

Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.

Miért csillag a barát?

És miért barát a csillag?

Mert olyan távol van, és mégis bennem él?

Mert az enyém, és mégis elérhetetlen?

Mert az a tér, ahol találkozunk nem emberi, hanem kozmikus?

Mert nem kíván tőlem és én sem kívánok tőle semmit?

Csak azt, hogy legyen, és így, ahogy van; és ő van, és én vagyok, ez kettőnknek tökéletesen elég?

Nem lehet rá válaszolni.

Nem is kell.

De, ha nem is lehet, barátom iránt mindig azt fogom érezni, hogy csillag,

a világegyetemnek rám ragyogása."

37988. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:54
"Láttad már, ahogy elmúlik az éjszaka? Még a mindennapi dolgokat is csak nagyon kevesen veszik észre... Láttad már, ahogy az este közeledik? Találkoztál már az éjszakával és hallottad már a dalát? Láttál már gyönyörű napfelkeltét? Mi úgy viselkedünk, mintha vakok lennénk. Egy ilyen csodálatos világba születtünk, és mégis saját nyomorúságunk kis pocsolyájában tengetjük az életünket. Az már jó ismerősöd, így még ha valaki ki is akar rángatni onnan, te ellenállsz. Nem akarsz kikerülni a nyomorúságodból, a szenvedésedből. Pedig annyi öröm vesz körül mindenfelől... mindössze annyit kellene tenned, hogy észreveszed és részt veszel benne, nem csak kívülről figyeled! A filozófia csak spekuláció, a zen viszont részvétel - vegyél részt az éj elmúlásában, vegyél részt az este eljövetelében, ragyogj együtt a csillagokkal, lebegj együtt a felhőkkel. Tedd a részvételt életstílusoddá, és az egész létezés egyszerre akkora öröm, olyan eksztázis lesz... Álmodni se tudnál ennél csodálatosabb világegyetemet."
37987. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:53
"Pontosan azt kapjuk, amire rászolgáltunk. Találhatunk e kivetnivalót egy olyan életben amit magunk teremtettünk magunknak? Hibáztathatunk, felelőssé tehetünk-e érte mást, mint magunkat? Változtathat-e rajta más, mint mi magunk, tetszésünk szerint, bármikor?"
37986. bd8f0b56fe

"Hiszek a napban - akkor is, ha nem süt;

Hiszek a szeretetben - akkor is, ha nem mutatkozik meg;

Hiszek Istenben - akkor is, ha nem szól.

37985. bd8f0b56fe

"Ha egy szép élet vágyát őrzöd,

A múlttal nem szabad törődnöd.

S mindig úgy tégy, ha veszteség ér,

Minthogyha újjászülten élnél.

Mit akar? -kérdd meg minden naptól,

És minden nap felel majd akkor.

Tetteidnek tudjál örülni.

Más tetteid tudd megbecsülni!

Főként ne gyűlölj egy embert se,

S a többit hagyd az Úristenre!"

37984. bd8f0b56fe

"A fájdalom senkit nem kímél. Öl, butít, nyomorba dönt. A fájdalom a por,

melyből a főnixmadár feltámad, benne kezdődik az újjászületés. Életet lehel

az élő halottakba. Megtanít rá, hogy nem létezik abszolút igazság és

abszolút hamisság. Megtanítja az élőknek, hogy ne legyenek biztosak

semmiben, amit ismernek. Alázatossá tesz. Beárnyékol. Megfeketít.

Kivilágosít. A bánat új embert farag belőled, ha közben nem pusztulsz bele."

37983. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:52
"Az ember nem olyan mint a képeken mert a szíve és a lelke nem lehet rajta. - Az ember mindig többet ér mint az arca ... mert a szív és a lélek egy fotón sincs rajta!"
37982. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:52

Bob Marley idézetek

- Nem szeretem a politikusokat. A zenémnek csak a jóhoz és az igazsághoz van köze.

- A reggae a nép zenéje, a mindennapi történésekről szól, de nem egy történelmi szemszögből. Olyan dolgokról mesél, amiket nem tanítanak az iskolában.

- Egy nép a történelmi ismerete, származása és kultúrája nélkül olyan, mint egy fa gyökerek nélkül.

- Ha reggae-t hallgatsz és nem mozogsz, akkor te halott vagy.

- A zene pszichológia. Ha nem jut be a szívbe, a lélekbe, az elmébe, az emberek nem fogják érezni.

- Egyesülve nyerünk, szétszakítva elesünk.

- Győzd le a démonokat egy dologgal, amit szeretetnek hívnak.

- Ne sírj, szárítsd fel a könnyeidet és menj tovább!

37981. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:51

"A munka megvéd az öregedéstől. (...) Aki dolgozik, és sohasem tétlen, az nem is öreg. A munka és az érdemes dolgok iránti érdeklődés a legjobb orvosság az öregedés ellen."

(Pablo Casals)

37980. bd8f0b56fe
"Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiküket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség - üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megérted az öt labda leckéjét."
37979. bd8f0b56fe
"Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be... Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való."
37978. Cilumiluci
2013. jún. 4. 14:28

Ha van vágyad, lesz célod is.

Ha van célod, erő is teremtődik hozzá.

Ha van erőd, végig tudod csinálni.

37977. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:03

"Tégy meg minden jót, ami tőled telik,

Amilyen eszközzel csak tudod,

Amilyen módon csak tudod,

Ahol csak tudod,

Akivel csak tudod,

Ameddig csak tudod."

37976. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:03
" Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát! "
37975. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:02
"A férfinak nincs joga fizikai edzés területén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes." (
37974. bd8f0b56fe
A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat és az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon. Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről. Az évek múlásával ráncos lesz az arcod, de ha kialszik benned a lelkesedés, akkor a lelked ráncosodik meg. Gondok, kétségek, az önbizalom hiánya, reménytelenség: mind hosszú évek, melyek nemcsak a testet húzzák le a föld porába, hanem a lelket is. Az ember - akár tizenhat éves akár hatvanhat - csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán, a gondolatok és a dolgok szépségén: nem fél a kockázattól, gyermeki kíváncsisággal várja mi lesz holnap, szabadon örül mindennek.
37973. bd8f0b56fe
"A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá." (
37972. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:01
"Az ember jórészt azzal teszi tönkre az életét, hogy - rettegve vagy reménykedve - folyton azt várja, mi lesz holnap. Nincs egy pillanatnyi nyugta, mindig a következő pillanatra gondol, aztán az utána következőre, s így nem tudja élvezni a jelent." ( Robert Merle)
37971. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:01
"Az átlagembernek nincsenek álmai. Eladta őket a biztonságáért, és megalkudott a körülményekkel. A legtöbb ember azért nem mer álmodozni, mert attól fél, hogy csalódnia kell. Az átlagon felüli embernek hatalmas, erős, meghatározó álma van. Segítségével hajtja magát előre. Nem az álmát "méretezi" a valósághoz, hanem a valóságot tágítja ki álma valóra váltása érdekében.
37970. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 14:00
"Csak két nap van az életben, amikor semmit sem tehetsz: a tegnap, és a holnap. Csak a ma a megfelelő nap arra, hogy szeress, higgy, és elsősorban, hogy ÉLJ!"
37969. bd8f0b56fe

"Fontos valamit jól csinálni, legyen az egy ház, amit felépítek, vagy gyermekek, akiket jól nevelek, ezernyi érték van, lényeges, hogy tudjak örömmel, szeretettel élni, létrehozni, teremteni valamit.

Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de az alkotó azért alkotott minket a saját képére, hogy mi is alkossunk - gondolom én."

37968. bd8f0b56fe
"Gazdag az, akinek több a pénze, mint a vágya, és az a szegény, akinek a vágya több, mint a pénze... A boldogság titka nem az, hogy még többet szerezzünk, hanem az, hogy örüljünk annak, amink van, és hogy kitöltsük életünk üres kereteit ahelyett, hogy azokat tovább tágítanánk."
37967. bd8f0b56fe

" Nincs az a nehézség, amelyet a szeretet le ne győzne.

Nincs az a betegség, amelyet a szeretet meg ne gyógyítana.

Nincs az a ajtó, amelyet a szeretet fel ne nyitna.

Nincs az a szakadék, amelyet a szeretet át ne hidalna. "

37966. bd8f0b56fe
2013. jún. 4. 13:59

" Figyeld meg az életet: látsz valahol szomorúságot?

Láttál már valaha depressziós fát?

Vagy láttál már valaha szorongó madarat?

Vagy idegbeteg állatot? Ugye nem?

Az élet egyáltalán nem ilyen.

Csak az ember tévedt el valahol. "

37965. bd8f0b56fe

Kértem Istent...

Kértem Istent, vegye el a gőgömet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta, nem az Ő dolga, hogy elvegye: az én dolgom, hogy feladjam.

Kértem Istent, tegye egészségessé béna gyermekemet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: A lelke egészséges, a többi ideiglenes.

Kértem Istent, adjon nekem türelmet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: A türelem a szenvedés mellékterméke: nem adható, csak kiérdemelhető.

Kértem Istent, adjon nekem boldogságot, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: Ő áldást adhat, a boldogság rajtam áll.

Kértem Istent, vegye el tőlem a fájdalmat, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: A szenvedés eltávolít a földi dolgoktól, és közelebb hoz hozzám.

Kértem Istent, növelje nagyra lelkemet, és Isten azt felelte: Nem.

Azt mondta: növekednem egyedül kell, ő majd megnyes néha, hogy gyümölcsözőbb legyek.

Kértem Istent, segítsen, hogy szeressem az embereket, ahogyan Ő szeret engem.

És Isten azt mondta: No végre egy jó gondolat.

37964. bd8f0b56fe
Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook