Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Mert hiszen a szeretet éppen azt jelenti, hogy rá van szükséged, a másikra, akinek jót, szépet, kedveset akarsz adni, mindent, amit fontosnak tartasz, amiről tudod, hogy az ő lelkét építi, szépíti, amitől valamilyen édes érzés járja át. És egészen nyilvánvaló, hogy csak ő fontos számodra, senki más."
(Csitáry-Hock Tamás)
A mosoly ereje !
Nézz körül az életben mennyi dolog ad okot a mosolyra,
fedezd fel erejét és használd, és meglátod megváltozik körülötted a világ.
A mosoly békét sugall, s szeretetet küld, megnyugvást,
mosolyra csalja a könnyes szemeket, a félelmet is elűzi, megérint.
A mosoly erő arra hogy élj.
A mosoly képes emberekhez elérni, csoportokon keresztül áramlani.
Megérzik az emberek ha csak egy valaki mosolyog az emberek közt,
mosolyra csalja az arcokat, áramlik,
mint szellő a levegőben mi virágok illatát viszi.
Így hát ne állj ellen, enged a mosolyt terjedni,
mint nyáron a napfény ahogy beragyog mindent,
és megérzed melegét.Sose felejts el mosolyogni,
hiszen a te mosolyodra is szüksége van valakinek.
A mosoly, győzelme a boldogságnak.
Ganyu Károly
Nem tudok olyan jó lenni, amilyen szeretnék, de olyan rossz se, amilyennek lennem kéne...
Paulo Coelho
Nagyon sok ember számára hiányzik
a boldogság. De nem azért, mert nem
találtak rá, hanem azért, mert nem
álltak meg, hogy élvezzék...
William Feather
Ha szeretsz és nem tudod, miért?
Elhihedd, hogy igazán szeretsz.
Vajda János
"Annyira szeretlek, hogy még a gondolat is fáj. Kérlek higgy nekem. Te vagy számomra a fény, a véget nem érő nyár."
(James Patterson)
A legnagyobb boldogság, amelyet a szerelem adhat nekünk, az első kézszorítása annak akit szeretünk.
/Stendhal/
„Az életben annyi mindent nem értek,
Hogy egyre jobbnak érzem, amit megértek
És szeretem azt, ami azt jelenti, amiről szól.
Ha gyanakszom arra, ami homályos,
És örülök annak, ami világos,
És merem szeretni azt, ami csak egyszerűen szép.”
"Te nem félnél valakit annyira akarni, hogy már minden más mindegy legyen az életedben?"
(Laurell Kaye Hamilton)
"A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain."
(Victor Hugo)
"Ne az legyél, akinek mások látnak vagy látni akarnak - hanem az, akinek te látod magadat."
M. P
Vas István – A hang
Egyszerre minden oly természetes,
megbénító, ujjongó félelem,
Csak áll, a fénnyel átszőtt ködbe les,
Vár. Megmozdul. nem, nincs ott semmi sem.
Szégyenkezik. Elindul hirtelen.
A szél megint hűlő szívébe fúj.
Fellélegzik: nem, nincs ott senki sem.
És fájni kezd, gyógyíthatatlanul.
„A te dalod a fájdalom, talán lesz rá alkalom, hogy nekem eldalold, egyszer úgyis gyónni kell.
Hét éven át tartott a tánc, arcodra gyűlt tízezer ránc. De a végtelen bűn éjjelét egy tiszta hajnal tépte szét, gyönyörű ragyogás, fényes égi látomás. A napkorongban ott a Szem, fénye rajtad megpihen, de a bajban nem segít. Egyre csak néz a gyönyörű Szem. Nem kegyetlen, csak Rezzenéstelen. Egyre csak néz, és nem segít, Tenni neked kell. Úgy élsz most, mint egy szerzetes, de nehogy vakon kinevessenek… Lássanak a felhők ködén át… ez a kívánság...”
"A pénz nem boldogít. 20 millió dollárom van, de semmivel sem vagyok boldogabb, mint mikor még csak 18 millió volt."
Arnold Schwarzenegger
Még mindig tartozik nekem a magyarázattal, gondoltam, de kit érdekel? Ugyan mi hasznom származna belőle? Egy szikrányival sem tudna bolgdogabbá tenni. Olyan volt mint a vakarózás, amikor bárányhimlős vagy. Azt hiszed, segíteni fog, de a viszketés csak egy másik helyre húzódik, aztán megint másikra. Az én viszketésem hirtelen mintha mérföldekre lett volna tőlem, és a világ leghosszabb karjával sem érhettem volna el. Amikor rájöttem erre, megrémültem, hogy most már mindig megmarad ez a viszketés, és ezt nem akartam.
Nick Hornby: Hosszú út lefelé
"Légy tündöklő Nap a saját égboltodon.
A világmindenség hatalmas – számtalan naprendszer megfér benne. Hogy felfigyeljenek rád, hogy megértsenek, hogy ne gyűlöljenek – ne élj túlzó fénnyel. Ami kevés, az senkit sem bánt: mérsékli az irigységet, lecsillapítja a féltékenységet, fékezi a dühöt, a gúnyt, a kajánságot, a gonoszkodást, és egyúttal megakadályozza a saját kimerülésedet is. Aki folyton világít, fogy az olaja; a csonkig égett gyertyát a szemétre hajítják.
Ügyelj, hogy fényed ne vakítson el senkit: se másokat, se önmagadat. Aki jól lát, az előre lát.
A látás művészete – az élet művészete."
(Tatiosz)
Vigyázz, hogy világosat gondolsz-e, vagy sötétet; mert amit gondoltál, megteremtetted.
Weöres Sándor
“Az emberi boldogság ritkán a hatalmas vagyonok gyümölcse, sokkal inkább támad napi apró örömökből.”
(Benjamin Franklin)
A szívünk, ez a tökéletlen érzékszerv, néha meghasad, és abba egy kicsit mi is belehalunk. De az igazi szeretet már csak ilyen.
Richard Russo
"A bizonytalanok mindig mindent túlbonyolítanak."
Dr. Csernus Imre
"- Te félsz szeretni! Nem mersz szeretni senkit sem! Félsz, hogy megint jön az önelvesztés... a fulladás... És ő sem szeretett, csak kívánt téged. Mohón. Önzőn. Nem tudtatok egymással mit kezdeni. Persze nem is csoda... Tele vagy sok évszázados, gyógyulatlan sebekkel. (...) Túl fájdalmas lenne neked az igazi odaadás. Túl veszélyes. Életveszélyes.
- Már nem így vagyok...
- De igen!... Sajnos igen!... Tele vagy drótakadállyal! Véded magad, szögesdrótokkal. Nálad még egy futó szeretkezés sem szimpla örömtörténet, hanem élethalálkaland... Pokoljárás... Nem mered élvezni, félsz, hogy belehalsz... Jéggé fagyott tűz lángol benned."
Müller Péter
Az érzelem ajtókat nyit, a logika viszont ajtókat zár.
Cavett Robert