Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Az életről tudom, hogy véges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek az örökkévalósággal."
Vavyan Fable
Az emberélet keresztjei olyanok,mint a kotta keresztjei:felemelnek.
Beethoven
Nem szeret igazán, aki szerelme hibáját nem erénynek látja.
Johann Wolfgang von Goethe
“Az életben az a legnagyobb boldogság, ha meggyőződhetünk róla, hogy önmagunkért szeretnek, vagy pontosabban szeretnek bennünket, annak ellenére, hogy önmagunk vagyunk.”
Victor Hugo
Barátság csalárdság, szerelem bolondság.
William Shakespeare
Nincs még egy olyan vadon, mint az élet barátok nélkül. A barátság megsokszorozza az áldásokat, és csökkenti a sorscsapásokat. Kivételes gyógymód a balszerencsére, és nyugtatja a lelket.
Baltasar Gracián
Az emberi boldogság titkait kutattam, s a következőkre leltem:
a titok nem a pénzben rejlik, nem a vagyonban, nem a luxusban, nem a semmittevésben, sem az élvezetben. A boldog emberek titkára mindig a biztonságérzetben, a kis dolgok fölötti spontán örömben és a nagy egyszerűségben találtam. Mindig is csodáltam: a boldog emberekből mennyire hiányzik a mohó vágy. Soha nem láttam egyiket sem nyugtalannak, idegesnek, soha nem voltak fennhéjázók. És a dolgokat rendszerint kellő humorral vették tudomásul.
~ Phil Bosmans
"Ha van egy szív mely érted dobban,
őrizd és szeresd magadnál jobban.
Mert ki tudja lesz idő, amikor fájhat a
szíved érte, de ő már nem lesz a tied mégse"
"As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering are only warning signs that I was living against my own truth. Today, I know, this is AUTHENTICITY.
As I began to love myself I understood how much it can offend somebody if I try to force my desires on this person, even though I knew the time was not right and the person was not ready for it, and even though this person was me. Today I call it RESPECT.
As I began to love myself I stopped craving for a different life, and I could see that everything that surrounded me was inviting me to grow. Today I call it MATURITY.
As I began to love myself I understood that at any circumstance, I am in the right place at the right time, and everything happens at the exactly right moment. So I could be calm. Today I call it SELF-CONFIDENCE.
As I began to love myself I quit stealing my own time, and I stopped designing huge projects for the future. Today, I only do what brings me joy and happiness, things I love to do and that make my heart cheer, and I do them in my own way and in my own rhythm. Today I call it SIMPLICITY.
As I began to love myself I freed myself of anything that is no good for my health – food, people, things, situations, and everything that drew me down and away from myself. At first I called this attitude a healthy egoism. Today I know it is LOVE OF ONESELF.
As I began to love myself I quit trying to always be right, and ever since I was wrong less of the time. Today I discovered that is MODESTY.
As I began to love myself I refused to go on living in the past and worrying about the future. Now, I only live for the moment, where everything is happening. Today I live each day, day by day, and I call it FULFILLMENT.
As I began to love myself I recognized that my mind can disturb me and it can make me sick. But as I connected it to my heart, my mind became a valuable ally. Today I call this connection WISDOM OF THE HEART.
We no longer need to fear arguments, confrontations or any kind of problems with ourselves or others. Even stars collide, and out of their crashing new worlds are born. Today I know THAT IS LIFE!"
"S ha végül minden összejött neked,
A sikerre jól vigyázz, könnyen elveszítheted !
Majd rájössz Te is egyszer talán,
Az a fontos, mit hagysz magad után !
Mert akkor is fújnak még a szelek,
Mikor nem leszünk, csak apró porszemek !"
"Örömünk szívből szívbe árad, de a fájdalom bezár önmagunkba, megfoszt embertársainktól, s elvág tőlük."
Robert Merle
"Istenem, adj nekem türelmet,
Hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni,
Bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok,
És bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni."
Reinhold Niebuhr
Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be!
Böjte Csaba
"Nem az utadba kerülő hegy fog megállítani, hanem a cipődbe kerülő homok."
Robert William Service
"Barátságod nekem elég,
Sőt óriási öröm.
Hogy gondoltál rám,
azt nagyon köszönöm.
Bármi mit adhatok Neked,
csekély ár azért,
Hogy aranyos lelked
szó nélkül is megért."
"Az igazságot keresni, a szépséget szeretni, a jót akarni és a legjobbat tenni - ez az, amire hivatott az ember."
Felix Mendelssohn-Bartholdy
"Élj a jelenben, emlékezz a múltra, és ne félj a jövőtől, mert nem létezik, és soha nem is fog. Mert mindig csak jelen van."
Christopher Paolini
Vehetsz házat,
de otthont nem;
vehetsz ágyat,
de álmot nem;
vehetsz órát,
de időt nem;
vehetsz könyvet,
de tudást nem;
vehetsz pozíciót,
de tiszteletet nem;
megfizetheted az orvost,
de az egészséget nem;
megveheted a lelket,
de az életet nem;
megveheted a szexet,
de a szerelmet nem.
"A méltóság igen érzékeny virág, akárcsak a mimóza, és csak teljesen nyugodt körülmények közt nyílik."
Pelham Grenville Wodehouse
"A természet olyan, mint egy szimfónia, amelyet csendesen vezényelnek."
Deepak Chopra
A szerelem az élet nagy ajándéka,
és aki nem nyújtja ki utána a kezét, az sohasem élte az életet a maga teljes módján."
(Erskine)
"A csöndet szeretem, meg a virágot,
Galambok közt, virágos szigeten
Békés családi kör az álmom.
Derű és nyugalom, parányi házban...
Az élet szép. Tenéked magyarázzam?
Szeressük egymást! Isten arra rendelt."
Heltai Jenő
"A szerelem sem úgy pottyan az emberre, mint cserép a háztetőről, hanem már igen szerelmesnek kell lennünk ahhoz, hogy a számtalan szembejövő közül épp mi ketten tudjuk azt mondani egymásnak: te vagy az!"
(Gödör Ákos)