Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Az egyetlen kivezető út,
ha keresztül mész rajta."
Helen Keller
"Az emberek életéből csak az nő ki, aminek magját a múltban valahol elvetették."
(Szepes Mária)
Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el." <3
Gabriel García Márquez
A szeretet nem gének kérdése, hanem abból fakad, hogy kitárod a szíved.
Samantha Vérant
"Szerintem azért rajong az ember valamiért vagy valakiért,mert úgy gondolja,hogy belőle hiányoznak bizonyos adottságok,vagy az illető elérhetetlen.Számomra nincs ilyen-nem mintha tökéletes lennék.Ha valami bennem nincs meg,akkor nincs meg,így vagyok elégedett.Nem akarok más lenni,sem szebb,sem jobb,sem karcsúbb,sem magasabb."
(Erdélyi Mónika)
Mit kellene
tenni érte és ellene?
Nem szégyenlem, ha kitalálom,
hisz kitaszit
a világ így is olyat, akit
kábít a nap, rettent az álom.
A kultura
ugy hull le rólam, mint ruha
másról a boldog szerelemben -
de az hol áll,
hogy nézze, mint dobál halál
s még egyedül kelljen szenvednem?
"(igy nem szökik rá hirtelen az éj)
s mig kis szive nagyon szorongva dobban,
tán ő se tudja, mit is kiván jobban,
a mesét-e, vagy azt, hogy ott legyél:
igy kérünk: Ülj le közénk és mesélj."
"Ezért tanultam járni! Ezekért a kései, keserü léptekért.
S majd este lesz, és rámkövül sarával az éjszaka, s én húnyt pillák alatt őrzöm tovább e vonulást, e lázas fácskákat s ágacskáikat, Levelenként a forró, kicsi erdőt. Valamikor a paradicsom állt itt. Félálomban újuló fájdalom: hallani óriási fáit!"
"Ő épp fölnézett rám: A kedves mosoly
megüvegesedett rémült szemén,
arcán elsápadt és kigyúlt a szégyen:
Te meglestél!… – sikoltotta s felugrott
és menekült, már az ablakhoz ért
és belefoszlott a hajnali égbe."
"Megalkotom szerelmemet...
Égitesten a lábam:
elindulok az istenek
ellen - a szívem nem remeg -
könnyű, fehér ruhában."
Sovány vagyok, csak kenyeret
eszem néha, e léha, locska
lelkek közt ingyen keresek
bizonyosabbat, mint a kocka.
Felnőtt: 500 Ft
Diák és nyugdíjas: 200 Ft
Pedagógusoknak: A belépés díjtalan
Ferencvárosi diákoknak: A belépés díjtalan
Gatutca3:)
"A világon nincs tökéletes öröm, de tökéletes szomorúság sincsen, mert a legnagyobb szomorúságban is sóhajt az ember, és a sóhaj kellemes. Hálás vagyok a természetnek a sóhajért és sajnálom, hogy nem tudom, hányat sóhajtottam egész életemben. Szeretném megolvasni, és mindet külön megköszönni a jó istennek. A mély sóhajhoz föl kell emelni a fejünket, talán azért, hogy meglássuk az eget."
(Szép Ernő)
"Nappal hold kél bennem s ha kinn van
az éj - egy nap süt idebent."
Mint gyermek, aki már pihenni vágyik
és el is jutott a nyugalmas ágyig
még megkérlel, hogy: „Ne menj el, mesélj”
"az este nem lel senki rád,
az este sírva, késve
hiába járják pitvarod:
csak én látlak. Vagy én se."
"Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. (...) Mélyen bennem van, a vérem csöppjeiben, idegeim dúcában, metafizikai rejtélyként."
Kosztolányi Dezső
"Ne szalaszd el az apróságokban megbúvó boldogságot,míg a nagy gyönyörökre vársz."
Pam Brown
"Mint szünő fájdalom, egész
életed visszaindúl,
vissza, születésed elé, –
csak juss túl, magadon túl!"
"Ha fiatalok akarunk maradni, mindennap olvassunk el egy költeményt, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy szép festményt, és, amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót. Az ember legfőbb érdeme éppen az, hogy amennyiben teheti, felülkerekedik a külső körülményeken, és minél kisebb befolyást enged azoknak.
Johann Wolfgang Goethe
"Valahányszor naplementét látok, mindig csendesen kimondom titkos kívánságomat, mielőtt a nap lebukna a nyugati láthatár mögött. Mintha magával vinné a vágyaimat. Akkor mondom ki őket, amikor éppen az utolsó fénysugár is eltűnik."
(Michael Jackson)