Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2008. szept. 1. 16:33

Jobb, ha becsukod a szád, így esetleg ostobának tűnhetsz, ám ha kinyitod, az minden kétséget kizár.

G.B.Shaw

2472. szagnes9
2008. aug. 31. 21:54

Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá - segíteni kell neki. Hogy miért? Mert csak a testnek van ideje - a léleknek nincs.

Müller Péter

2471. szagnes9
2008. aug. 31. 21:53

Ha azt kérdezed, hol lehet manapság igazi szeretetélményt találni, gondolkodás nélkül azt felelném, hogy a ravatalozókban. Ott, utólag, amikor már vége a sztorinak, jövünk rá, hogy Ő volt AZ! Amikor hiányzik, amikor a hétköznapi unalomból és dulakodásból átlép a történetünk az Örök Fénybe, jövünk rá, kit vesztettünk. Most, amikor már késő, kezdünk el valóban szeretni.

Müller Péter

2470. lillus*
2008. aug. 31. 18:35

Lehet, hogy szebb vagy, mint én. Lehet, hogy bölcsebb vagy, mint én. Lehet, hogy jobb vagy

és tehetségesebb meg minden. De hé, szerinted ez engem hol érdekel?

2469. lillus*
2008. aug. 31. 18:34
„Megtanultam, hogy várni a legnehezebb, és szeretnék hozzászokni, tudni, hogy velem vagy akkor is, ha nem vagy mellettem.”
2468. Virág3
2008. aug. 31. 18:19

"Vannak, akik kénytelenek néha józanra inni magukat."

/Inge Houmann/

2008. aug. 30. 12:17

Sose nézz hátra menekülés közben!

Julius Caesar

2008. aug. 30. 11:33
:))
2465. Humor Helga (válaszként erre: 2464. - E6339f1e43)
2008. aug. 30. 10:36
de igaz
2008. aug. 30. 10:34

A Szerelem olyan, mint egy ékszer. :

aranylánc ,mikor magadra veszed,

ólomlánc, mikor viseled,

acéllánc, mikor el akarod szakítani !

2463. Virág3
2008. aug. 29. 12:13
"Minden megtudható egy emberről, a jelene, múltja, jövője, tán a legfontosabb titkai is - csak az nem, hogy mitől lát benne csodát egy másik. Hol rejlik benne a reménynek az a megtestesülése, amitől egy léleknek egyszer csak érdemes lesz élni."
2462. szagnes9
2008. aug. 28. 23:37

De amíg azt hiszed, hogy dobog valahol egy szív, mely érted dobog, bocsáss meg az embereknek. Egy emberi szív, mely önzetlenül érez irányodban, elég, hogy megbocsáss mindazoknak, kiknek önző és komisz szívét megismerted; elég, hogy megbocsáss az emberek összességének. Nem kell sok ahhoz, hogy e reménytelenség közepette megengeszteljenek. Egy ember elég. S nem igaz az sem, hogy nem találkoztál ezzel az emberrel. Csak éppen ideges voltál, vagy türelmetlen és mohó, s odább mentél. Mert ember vagy, s mert ilyen az emberi szív.

Márai Sándor

2461. szagnes9
2008. aug. 28. 23:36

Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek-, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tied. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és életeddel.

Márai Sándor

2008. aug. 28. 16:29

"Amíg vannak akik féltékenyek Ránk,

és utálnak minket,

addig valamit nagyon jól csinálunk!"

2459. judit71
2008. aug. 28. 10:36

"Az élet szépségeit csak azok képesek igazán értékelni, amik már megtapasztalták a létezés törékenységét."

" Az életet nem megérteni, hanem megélni kell!"

"A lemondás nem csak elvesz tőlünk, hanem hozzá is tehet valamit az életünkhöz."

Szintén a Balázs könyvből. Bár ez nem könyvajánló topik, de ajánlom mindnekinek!

2458. judit71
2008. aug. 28. 10:33

Sebestyén Balázs: Szigorúan bizalmas c. könyvéből. Remélem nem jogsértő, ha ide kiírom:

"A gondolat a szél. Az elménk a vitrola.

Jó utat!"

2008. aug. 26. 18:19

"Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén, másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll."

Paulo Coelho

2008. aug. 25. 09:31

"Fájni kell a szívnek, ha igazán szeret,

mert fájdalom nélkül szeretni nem lehet.

Megszeretni valakit egy perc is elég,

Elfeledni azonban egy élet is kevés."

2008. aug. 25. 00:48

Ne jöjj el sírva síromig,

Nem fekszem itt, nem alszom itt;

Ezer fúvó szélben lakom…

Gyémánt vagyok fénylő havon.

Érő kalászon nyári napfény.

Szelíd esőcske őszi estén.

Ott vagyok a reggeli csendben,

A könnyed napi sietségben.

Fejed fölött körző madár,

Csillagfény sötét éjszakán.

Nyíló virág szirma vagyok,

Néma csendben nálad lakom.

A daloló madár vagyok,

S minden neked kedves dolog…

Síromnál sírva meg ne állj;

Nem vagyok ott, nincs is halál

2008. aug. 25. 00:44

"Úgy teszek, mintha élnék,

Pedig csak egy baba vagyok

a polcon ülve, szép ruhában,

üres szemmel, merev háttal,

érzéketlen mosolygással,

a távolba révedve lebénultan figyelek,

és jöttödre porcelánszívem megremeg"

2008. aug. 25. 00:43

Vehetsz házat

De otthont nem;

Vehetsz ágyat,

De álmot nem;

Vehetsz órát,

De időt nem.

Vehetsz könyvet,

De tudást nem;

Vehetsz pozíciót,

De tiszteletet nem;

Megfizetheted az orvost,

De az egészséget nem.

Megveheted a lelket,

De az életet nem;

Megveheted a szexet,

De a szerelmet nem.

(kínai tanítás)

2008. aug. 25. 00:41
"Ha romba dőlnek legszebb álmaid, reményeid el ne hagyjanak, mert sokszor a romok fölött a legszebb virágok nyílnak."
2451. szagnes9
2008. aug. 23. 18:47

Fogd meg erősen a saját kezedet, adj erőt magadnak, és éreztesd zaklatott, boldogtalan és félelmektől gyötört lelkeddel, hogy van egy igazi barátja: önmagad.

Müller Péter

2450. szagnes9
2008. aug. 23. 18:47

Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.

Müller Péter

2449. szagnes9
2008. aug. 23. 18:44

A hétköznapi dolgok csak nyugtalanítják az embert, de az igazi benső feszültséget, kielégületlenséget - egyszóval a boldogtalanságot - mindig az okozza, hogy még nem vagyunk azok, akiknek lennünk kéne.

Müller Péter

2448. szagnes9
2008. aug. 23. 18:42

Kellene az életemben egy ember,legalább egyetlen ember,akinél nem kényszerülök önvédelemre.Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni.Akit beengedek magamba:ez vagyok,minden jóval,rosszal,nemes és szennyes gondolattal együtt.És ez az egyetlen ember az,akit valóban szeretek.Ha igaz az,hogy a szeretetben a kettő egy lesz,és egymásba ölelkezik,akkor ott nem lehetnek magántitkok,hozzáférhetetlen sebek,és főleg levegőtlen,gennyes sebek nem lehetnek,mert nem tudnak egymással összeforrni.Összeforrni csak a tisztaság tud,ezt még a sebészek is tudják,mert még a testünk is így működik.Senki sem tökéletes!És elvárhatatlan,hogy az legyen,mert az ember nem az.

Müller Péter

2008. aug. 22. 17:47
Vajon miért van az, hogy annyira sietünk feltápászkodni, amikor elesünk? Hiszen akár fekve is maradhatnánk, hogy pihenjünk egy kicsit...
2008. aug. 22. 15:13

Az örömök kevésbé hatnának ránk, ha nem készülnénk fel az elvesztésükre.

Alain

2445. d541350465 (válaszként erre: 2444. - Ne add fel)
2008. aug. 21. 15:04
:DDD
2008. aug. 21. 15:03

Ha az úsztás jót tesz az alaknak, mi van a bálnákkal?

Temesi Ferenc

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook