Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Néha az életben, te találsz egy különleges barátot.
Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak.
Valaki, aki megnevettet addig, amíg nem tudod abbahagyni.
Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd.
Ez az örök barátság.
Sokan sokszor tesszük fel magunknak a kérdést: Mi is a barátság?
Hogy könyebb legyen az elmélkedés errol a kérdésrol, jöjjön egy kis válogatás, tehát idézetek a nagyvilágból.
1."A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie."
2."A barát az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret."
3."A barát ismeri a szívemben lévo dalt, és eldúdolja nekem, amikor kezdem felejteni."
4."Az igazi barát a legnagyobb kincs - és minden kincs közül ennek megszerzésére gondolunk legkevesebbet."
5."Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és eroszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, szukszavúan, ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért."
6."A jósors szerzi, a balsors próbára teszi a barátokat."
7."Két ember attól fogva számít igaz barátnak, amikor hallgatásuk már nem jelent kínos csendet."
8."Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy."
9."Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul."
10."...nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az elso ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátjainkban leltük fel az egész világot."
11."Nagyra becsülöm azt a barátom, aki idot talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elo sem veszi a naptárát, ha rólam van szó."
12."Csak a barát vonzalma önzetlen, nincs benne érdek, sem az érzékek játéka. A barátság szolgálat, eros és komoly szolgálat, a legnagyobb emberi próba és szerep."
13."A mi barátságunk legyen az álom egy felébresztett perce, mely végigkíséri hosszú álmunk, s melynek élet a neve."
14."A barátság nem nagy dolog, hanem milliónyi apróság."
15."A barátok azok, akik megkérdezik, hogy vagy, és várnak a válaszra."
16."Lényed által. Nemcsak azért szeretlek, ami vagy, hanem amivé válok, amikor velem vagy. Nemcsak azért szeretlek, amivé magad tetted, de azért is, amivé engem teszel. Szeretlek, mert minden hitnél többet tettél velem azért, hogy jó legyek, és jobban bármily végzetnél tetted, hogy boldog is legyek. Egyetlen érintés nélkül tetted ezt, szavak nélkül, jelek nélkül. Puszta lényed által muvelted ezt. S talán épp ez a barátság lényege."
17."... csak a régi barátok tudnak összeveszni, majd kibékülni, mivel barátságuk kiállta az ido próbáját."
18."Elhagynak ha bármi ér. Otthagynak bárkiér.Ez a barátság?
Himnusz az élethez
Az Élet egyetlen esély - vedd komolyan
Az Élet szépség - csodáld meg
Az Élet boldogság - ízleld
Az Élet álom - tedd valósággá
Az Élet kihívás - fogadd el
Az Élet kötelesség - teljesítsd
Az Élet játék - játszd
Az Élet érték - vigyázz rá
Az Élet vagyon - használd fel
Az Élet szeretet - add át magad
Az Élet titok - fejtsd meg
Az Élet ígéret - teljesítsd
Az Élet szomorúság - győzd le
Az Élet dal - énekeld
Az Élet küzdelem - harcold meg
Az Élet kaland - vállald
Az Élet jutalom - érdemeld ki
Az Élet élet - éljed!
Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.
Csúf, de te gyönyörűnek találtál.
Végig hallgattad mindig, amit mondtam.
Halandóból így lettem halhatatlan.
Pilinszky János
ez nagyon szép
Azt hiszem, a szívünkben, ha nyílna még virág,
boldogabb és szebb lehetne az egész világ.
Ha véletlen találkozunk, egy mosoly legyen a jel,
hogy ismeretlen ismerősként búcsúzunk majd el.
WITTGENSTEIN
Amit egyáltalán meg lehet mondani, azt meg kell mondani világosan; amiről pedig nem lehet beszélni, arról hallgatni kell.
Ha egy kérdést egyáltalán fel lehet tenni, akkor meg is lehet válaszolni.
...nincs mit csodálkozni azon, hogy a legmélyebb problémák tulajdonképpen nem problémák.
Az élet problémájának megoldását e probléma eltűnése jelenti.
"Házasság: kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk."
/Karinthy Frigyes/
"Az állhatatlanság, nem egyéb, mint a női nem másik meghatározása. (George Meredith)"
"Az élet nemi érintkezés útján terjedő fertőzés, amelynél a halálozási arány 100%. (R.D. Laing) "
;-P
Antiszthenész:
Figyeljünk oda ellenségeinkre, mert ők az elsők, akik felfedezik hibáinkat.
Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigy embert saját lelke.
23:58
állítólag "egy hallgató küldte be" és abból olvasott két sort be. íme ez lehetett:
"Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan, mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd.
Elbert Hubbard"
---
szólt a torpedó és elindult a célja felé... ;-)))
"message":
a "kultúrához" annyira affektált ma este XY, hogy ez is kiömlött raccsolva az ajkain:
"... a folytatásban BíJó Eszter énekel" (sic!) ;-)) :-P
meg, hogy "a Fínésznő öVül"... ;-P (selypít pöszéz raccsol gügyög affektál) ;-(
---
tudja majd az, aki idetalál szintén a guglival... ;-P
"angyalka41 2009-01-15 12:23
Ha Reggaet hallgatsz,és nem mozogsz,
akkor valószínüleg halott vagy!
Bob Marley"
----
MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva...
"Google to fund" jegyzet csak!
Idézte ezt szintén "valaki" - aki bizonyára nem tudhatja, mekkora B.M. és reggae rajongó voltam én is a '80-as évek elejétől. És milyen emlékeim vannak, akárcsak az akkori balatongyöröki "Fehér vitorlás" szórakozóhelyen a "Wágner-disco"-ból.
stb. ;-P
Ki a barát?
A szíved a szereteted,
A szereteted a családod ,
A családod a jövőd ,
A jövőd a sorsod ,
A sorsod az ambíciód,
Az ambíciód a vágyakozásod ,
A vágyakozásod a motivációd ,
A motivációd a hited ,
A hited a békéd,
A békéd a célod ,
A célod a mennyország.
Amit az élettől akarok!
Remélni jót és alkotni szépet,
Boldognak látni minden népet.
Megetetni az összes éhezőt,
Virággal ültetni be a tar mezőt,
És meglocsolni a sivatagot,
EZ-mit az élettől akarok!
Békében nevelni sok gyermeket,
S,ne legyen rémísztő a rengeteg.
Fény gyúljon fel az agyakban,
S,az ember ne éljen akaratlan.
Csak az örömök legyenek nagyok,
Emlékezni arra mi régen volt,
Becsülve tisztelni az öregkort.
Mert tapasztalás tanít jövőt,
És erős oltalmazhat serdülőt,
Hogy városokat ne fedjen el homok,
A vérnek legyen végre értéke,
S,nem kérdezve hogy kérték-e
Csak adni magadból őszintén,
Hogy kísérjen a tudás a fény,
S,a gyermekek legyenek boldogok,
Legyen hát mindennap ünnep!
Hol könnyet nem a fájdalmak szülnek.
Legyen hit,remény,szeretet,béke,
Hisz az életnek van valódi értéke!
Így büszke lehetek hogy ember vagyok,
"Feledd el a szomorúság perceit, de ne feledd el soha, amire azok tanítottak!"
Vörösmarty Mihály
"Ha találkozol valakivel, és békét vetítesz rá,
még ha dühös is, a jelenlétedben megnyugszik ."
Most láttam 1 tök jó idézetet, szerintem nagyon igaz:
A jó házasság olyan, mint az orgazmus: a legtöbben csak színlelik. ;-)))
"Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén.
Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt. A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is."
Paulo Coelho