Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A szerelem a lélek selyme,
a szív bársonyvirága,
melynek magvát minden szívben
elültette a teremtés,
de amely csak minden ezredik szívében
érik meg igazán pompázó virággá.
Rabindranath Tagore
Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív.
Charles Dupoint
Az igazi szerelemnek megvannak a maga előérzetei és tudja, hogy a szerelem szerelmet gerjeszt.
Honoré de Balzac
"Ha sokszor úgy érzed minden elveszett s fejed fölé gyűlnek sötét fellegek,Őrangyalod szárnyán mindig jön egy új nap ,mely elhozza a napfényt,és elűzi a rosszat!"
"Mindannyian tettünk olyasvalamit az életben, amit szégyellünk. Van, amelyikünk a rossz férfiba szeretett bele, van, aki elengedte az igazi nőt, vannak, akik szégyent hoztak a szüleikre, és akik cserben hagyták a gyermeküket. Igen, mindannyian követünk el hibákat, amik lealacsonyítanak minket és szeretteinket. De van megváltás, és minden jóvá tehető, ha tanulunk a hibáinkból és fejlődünk."
"A szeretet az egyetlen ésszerű és kielégítő válasz az emberi létezés problémájára."
"Az álomban az a jó, hogy a képzeletünkben él. Ha valóra válik, nem álom volt."
"A vágy abból él amit remél,s attól hal meg amit elér. "
Emlékezz rám, mikor fúj a szél,
Emlékezz mikor minden véget ér.
Nézz rám, fogd meg a kezem,
Szorítsd meg bátran, míg lehunyom szemem.
Egy tükörben az életem, vagy csak a látszat eltakarja?
Vajon számít e rám valaki, vajon lesz e kinek hiányzok?
Vajon szeretnek majd akkor is, ha néha én is hibázok?
"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni."
Ne fütyülj..nem fütyülök...De fütyülsz én meg azt mondom, hogy ne fütyülj...Jó hát én nem fütyülök... fütyülsz bezdmeg és hazudsz..miért?... mert egy szar szemét szaralak vagy.Kivakarlak a geciböl, ugye?idehozlak akkor fűt-fát igérsz, igaz?Kivakartalak a geciből vagy nem vakartalak ki? te meg itt füttyögsz te barom? itt a nemzeti nagyjaink között? Ahol az ősök szelleme jár bazdmeg? Itt nem fogod felverni a csendet, bazdmeg én nem viszem el helyetted a balhét, érted? hát itt az én hátamon csattan minden, érted?.. Értem abszolút csak ne fogd már a nyakam tudod milyen érzékeny egyből föláll a faszom..Bete téma van innen...Jóvan... Mondom bete témavan.. Az most mi?..Az hogy kuss van...jaj-ja, jo..
Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!
"Hozzuk le a földre az álmokat,
legyünk egy kicsit ma boldogabbak!"
“Amikor a tettek beszélnek, szavakra nincs szükség."
„ Semmit sem tehetünk, egy napon elmúlik a szerelem. Hívás nélkül jön, kérés nélkül megy. Nem tehetünk semmit sem. Mégis egész életünkben várjuk a csodát, pedig tudjuk, a szerelem minden pillanatában benne van az elmúlás.”
„Ne sírj, ha valaki nem szeret, mert a bánat megöli szívedet. Szeresd azt, ki megérdemli, lehet, titokban ő is ezt teszi. Ha az életben boldog akarsz lenni, előbb tanulj meg tűrni és szenvedni. Olyat szeress, aki téged is szeret, hogy ne érje bánat szívedet. Fájni kell a szívnek, ha szeret, mert fájdalom nélkül élni nem lehet. Valakit megszeretni egy perc is elég, de elfelejteni egy élet is kevés.”
„ Olyan furák vagyunk mi emberek, lelkünk sír, az ajkunk nevet. Egymásról azt hisszük, boldog talán, és irigykedünk minden szaván. Azt hisszük, hogy a másik szeme ragyog, gondolataik tiszták, szabadok.
S nem vesszük, dehogy vesszük észre, hogy könnyek égnek csillogó szemében. Különösek vagyunk mi emberek, a lelkünk sír, az ajkunk nevet. Hazugság az egész életünk, hisz akkor is sírunk, ha nevetünk!”
„Halad az idő, a napok, a percek, a régi emlékek egyre szebbek lesznek. Minden változik, minden halad, csak az emlék nem megy, az örökre marad!”
„Ha majd az életben fáj valami nagyon, ne mondd senkinek, hogy kacagjon azon. Borulj a párnádra egy csendes éjszakán, s ott sírd ki magad, szívből, igazán. Mert ha az életben boldog akarsz lenni, meg kell tanulnod tűrni és szenvedni. Csalódni kell, hogy újból szeressünk, gyűlölni kell, hogy boldogok lehessünk. Meg kell tanulni nevetni, feledni, sírni, valakit elküldeni, visszahívni. Csalódni kell százszor, ezerszer, hogy boldogok lehessünk egyetlen egyszer!”
„A szerelem egy nagyon bonyolult dolog. Nem értheted meg, bármennyire is akarod. Kívülről a dolgok szépnek tűnnek, pedig valójában a legnehezebb perce. A másiknak folyton igazat adni, csak ót szeretni, minden másról lemondani. De van, ami a szerelemnél is rosszabb, hogy a párod egy gondolat után otthagy. Ilyenkor jövünk rá, hogy hiányzik, mikor az a sok rossz is boldogsággá válik. Jól gondold meg érdemes e szerelmesnek lenni, mert a végén úgyis csalódás fog érni!”
„Ha a galambot szereted, kiengeded a kalitkából, de nem sikítasz utána. Ha szeret, visszatér…”
Reggel, elindulván a világba utcai ruháival együtt mindenki magára ölti a páncéljait is. Eleve védekezni akar mindenféle tüske, bántalom ellen. De mekkora öröm, ha valaki olyannal találkozunk, akinek jelenlétében legalább páncéljaink egy részétől megszabadulhatunk!
Lázár Ervin
A barátság nem az érzelmeinkből, hanem lényünk legbelsejéből ered.
Müller Péter
“Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célokat, hanem, ha nincsenek céljaid.” (Benjamin Elijah Mays)
"Vannak olyan napok, mikor az ég szürke, de ez nem jelenti azt, hogy a nap örökre eltűnt"
Az utcában azt mondták róla, hogy ennek a nőnek nincs szíve, és ami igaz, senkije se volt, aki utánanézett volna a szívének.
(Émile Ajar)
” Nevelned kell magad a boldogságra. Az önkéntes száműzetés ellenében. Hogy fogékony legyél rá. Hogy megéld az apró dolgokban is. Hogy ne csak mélységekbe süllyedj, hanem magasságokig is emelkedhess.”
Dsida Jenő:
Töprengés
Azt írnám szeretem,
de nem hinném, hogy komolyan vegye.
Azt írnám: gyűlölöm,
de kitörnék a ceruzám hegye.
További ajánlott fórumok: