Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2010. márc. 31. 23:19

Nem vagyok babonás, de vannak dolgok, amik mindig bajt hoznak rám.

Például a férfiak...

2010. márc. 31. 23:19

Hogy szeretett-e valakit, nem lehetett tudni. Nem mondta, nem mutatta. Talán nem is élte... Sohasem láttam a szívét. Szeretett egyedül lenni. Senki se hiányzott neki. Ha meglátogattam, örült nekem - ha elmentem, nem bánta. - "Szervusz!" - mondta, amikor beléptem hozzá, és amikor elmentem tőle, ugyanígy köszönt el tőlem: - "Szervuuuusz!" Ez a kissé éneklős, hosszú "ú" teljesen formálissá, személytelenné tette a köszönését, mintha egy idegentől búcsúzna el, merő szokásból. Nem hiányoztam neki. Hogy tegnap látott-e, vagy hónapokkal ezelőtt, teljesen mindegy volt neki.

Müller Péter

2010. márc. 31. 23:18

Bocsásd meg,

vagy legalább felejtsd el,

hogy s miért gyűlölsz.

Fodor Ákos

2010. márc. 31. 23:17

Féltelek és féltem magam.

A szemed olyan messze van.

Keresem arcomon

vidám-borús szád,

erős-erőtlen két kezed,

forró-hűsítő percedet,

keresem édes-keserű éjszakád.

A hangod olyan messze van.

Féltelek, hogy elhagylak,

s hogy elveszítelek, féltem magam.

"Virágok sírtak

hangtalan itt az éjjel.

Csupa könny a rét."

Nincs már kinek elmondani a csöndjeimet....
2010. márc. 31. 23:16

Napok hónapok

múlnak el anélkül, hogy

szemedbe néznék.

Életünk annyi,

mint kivárni valahol

egy zápor végét.

"Kimondott szavak és futó gondolatok,

Útvesztők százai, emberi lenyomatok

Mennyi mindenre tanít a lét!

Csak megtanulni ezt olyan nehéz"

Gyógyítsuk meg a napfeljöttét,

gyógyítsuk meg a vekkerórát,

gyógyítsuk meg a reggelit,

gyógyítsuk meg a kenyeret,

gyógyítsuk meg a kezeket,

gyógyítsuk meg a barátságot,

gyógyítsuk meg az elhalasztott

holnapot.

2010. márc. 31. 23:15

Hideg lett. Fázom.

Forró szavak párája

melengethetne.

"Segítek, hogy megérts. Képzeld el, hogy nincs bőröd. Ezért bármi, ami hozzádér, iszonyú, kegyetlen fájdalmat okoz. Fáj még egy porszem is. Így bőr nélkül elesel, odamennek hozzád, felsegítenek, megmarkolják a bőr nélküli karodat. Ordítani tudnál. Fáj még a simogatás is, pedig csak jót akarnak."

„Még mindig nem tudom ugyan mi az, szeretni... de lehet-e tudni ezt? És minek tudni? Semmi köze az értelemhez. Valószínűleg több a szeretet, mint a megismerés. Megismerni, az nagyon kevés. Van valamilyen határ... szeretni az talán valamilyen együteműség. Olyan csodálatos véletlen, mintha a világmindenségben akadna két bolygó, azonos pályával, egyforma légkörrel, ugyanabból az

anyagból. Olyan véletlen amelyre nem lehet számítani. talán nincs is.”

"Kizökkent világ.

Minden fontosabb lett a

Legfontosabbnál."

"Ha nem gondolsz állandóan a szenvedésre,

Észreveszed, honnan jön a gyógyulás”

Szeretnék a lelkébe simulni úgy, hogy észre se vegye...
2010. márc. 31. 23:14

"Mert mondottam neked, a barát az a rész az emberben, amelyik éretted van, és olyan ajtót tár ki előtted, amelyet talán soha másutt nem nyit ki. A barátod igaz, igaz mindenben, amit neked mond, és akkor is szeret téged, ha a másik házban gyűlöl. A barát, akivel Istennek hála, találkozom, és összeér a könyökünk a

templomban, aki ugyanolyan arcot fordít felém, mint az enyém: az ő arcát is ugyanaz az Isten világítja át, mert ilyenkor egyek leszünk, még ha odakint ő boltos, én meg hadvezér vagyok is, vagy ha ő kertész, én meg távoli vizeken utazó tengerész. Meghasonlásaink fölött rátaláltam, és most barátja vagyok. És hallgathatok mellette, más szóval nem kell tőle féltenem belső kertjeimet, hegyeimet, vízmosásaimat és sivatagaimat, mert nem fog beléjük taposni. Barátom az, akit szeretettel fogadsz belőlem: az én belső országom követe. Jól bánsz vele, leülteted, aztán hallgatod. És mind a ketten boldogok vagyunk...."

2010. márc. 31. 23:14
Emlékszel, mikor akartam mesélni rólad valakinek, akiről úgy gondoltam nagyon közel áll hozzám, meg akartam osztani a titkomat, de képtelen voltam a számra venni mit érzek, egy pár szót szóltam, azt is csak a felszínről, úgy éreztem olyan képtelenség, mintha egy óriást akarnék begyömöszölni valami kis dobozkába. Akkor jöttem rá, hogy mekkora távolságra vagyok attól, akiről azt hittem legközelebb vagyok. Talán a szerelem volt, ami nem engedte, hogy kibeszéljem magamból, talán az életét féltette, ha beszélek róla, megkopik, fényét veszíti, idővel olyanná lesz, mint egy sokszor játszott előadás. Tudod, mikor az ember kimond valamit, egy nagyon vékony palló önmaga, könnyű letérni róla, és, hogy szebbnek, jobbnak, mélyen érzőbbnek látszódjon, elkezd szerepelni, a szavakat fényezni, és olyanokat mondani, hogy mélyen hatott rám, mikor csak éppen hogy megérintette, hogy úgy éreztem, repülök, mikor csak könnyebbek a léptei, meg hogy éreztem a kisugárzást, pedig csak kellemesen érezte magát. Nem azért, mert hazudni akar, de valahogy mégiscsak hazudik. Azért is ijedtem meg, mikor versről beszéltél, féltem, ha elkezdek verset írni, amit nem tudok, elfelejtek hozzád beszélni, amit viszont tudok. De most arra gondoltam, mivel senki nem tudja, hogy írok neked, talán megvédem magamat attól, hogy magamból, nem észrevéve a váltót, a saját sínemről vakvágányra lépjek, és áttérjek valamilyen idegen szerepbe. Mert én neked beszélek, és nem kérdezem senkitől, mit szólsz hozzá, mi a véleményed róla. Nincs közönség, csak Te meg én, remélem, így könnyebben megmaradok a saját utamon.
4525. Lolita63
2010. márc. 31. 22:05

A mennyben csak gyönyör van, a pokolban csak siralom. De neked mindkettőből kijutott, hisz a földön élsz, mennyek és pokol között. A sors kettős játékot űz veled: ne várj tőle csak boldogságot, a másik kezében balszerencsét tartogat. A földi lét egyszerre menny és pokol, mégis tudd, hogy sokat ér. Rajtad múlik, melyiket választod. Nyisd ki szemed, tárd ki szíved: ami látható és érezhető, a tied, ha észreveszed... Abból végy, ami kéznél van, mert bánat a szívnek távoli dolgok után vágyódni, kövesd e tanácsom. Élj úgy, hogy jutalmad méltó legyen az emberhez.

Tatiosz

4524. Lolita63
2010. márc. 31. 22:03

Szeretnéd megtalálni a boldogságot? Ha követed a józan ész szabályait, ha buzgón, határozottan, békés lélekkel azt teszed, amit a pillanat kíván, ha sem jobbra, sem balra nem téved el tekinteted, ha nem nézel maszkok után, és cselekedeteid összhangban állnak a természettel, ha minden szavad a hősi időket felidéző igazság jegyében születik, ha semmit sem vársz, és semmitől nem remegsz, ha megőrzöd lelked és szellemed tisztaságát - akkor biztos lehetsz benne, megtalálod, amire annyira áhítottál: a boldogságot. Ebben senki meg nem akadályozhat.

Marcus Aurelius

4523. Lolita63
2010. márc. 31. 22:01

Az életben vannak döntő pillanatok, amelyek soha nem térnek vissza. Becsben kell tartani ezeket a múló pillanatokat, meg kell élnünk a mát. Az élet nem főpróba, hanem valódi előadás. Ha örömünket akarjuk lelni az életben, akkor azt ma kell tennünk, nem holnap, vagy ki tudja milyen távoli jövőben.

Manfred Kets De Vries

4522. Lolita63
2010. márc. 31. 21:59
"A boldogság gyakran egy olyan ajtón szökik be életünkbe, melyről nem is gondoltuk, hogy nyitva maradt."
4521. Lolita63
2010. márc. 31. 21:57

A boldogság semmi egyéb, csak a jó érzés. A jó közérzés. Az az érzés, hogy érdemes az embernek élni.

(Móricz Zsigmond)

4520. Lolita63
2010. márc. 31. 21:57

Mert a boldogság nem olyan, mint amilyennek azt elképzeled, és várod. Az út határozza meg, ahogyan elérted azt, és mindaz a rossz, amit közben megtapasztaltál...

(Norek)

4519. Lolita63
2010. márc. 31. 21:56

Megtanultam, hogy mindenki a hegy csúcsán szeretne élni, nem is sejtvén, hogy a valódi boldogság éppen abban rejlik, ahogyan oda feljutunk.

(Gabriel García Márquez)

4518. Lolita63
2010. márc. 31. 21:56
Amíg átéljük a boldogságot, nehezen érezzük meg, de ha már elmúlt és visszatekintünk, hirtelen megértjük - olykor elcsodálkozva - milyen boldogok voltunk.
2010. márc. 31. 21:42
Féltem, hogy elveszítem, ezért szorosan magamhoz öleltem. Nem is sejtettem ekkor, hogy egyszer majd ölelő karom lesz gyilkosa.

Vannak különböző dolgaink, amik fontosak nekünk. Kör, háromszög, négyzet, téglalap, rombusz alakúak. Mindegyiknek megvan a megfelelő helye, ami csak az övé. Hiszen akármilyen szép és jó a kör, de nem pótolja a négyzetet. Mind különböző. Mind egyedi. Mindegyikre szükségünk van.

Néha azonban előfordul, hogy nem vigyázunk eléggé a háromszögre és leesik... letörik belőle egy darab... vagy annyira szorítjuk magunkhoz, hogy saját magunk teszünk benne kárt... Bárhogy történik is, de megsérül. Már nem passzol teljesen a lyukba és csak arra figyelünk, hogy mi hiányzik... csak a hibájára tudunk gondolni és nem arra, hogy ott van egy szinte tökéletes háromszög, ami még így is gyönyörű.

Egy idő után elhitetjük magunkkal, hogy így már nem is kell nekünk, nincs szükségünk egy sérült háromszögre... talán megpróbáljuk megragasztani, kipótolni, vagy egyszerűen nem észrevenni, hogy már nem olyan mint rég... de végül... eldobjuk...

Ott marad az űr. Fogjuk a négyzetet... nem passzol... a kört.... szép és jó... de nem háromszögnek való...

Lehet egyszer majd találunk másik háromszöget... de olyat nem... nem lesz még egy olyan... csak kisebbek és nagyobbak... amik lehet befedik az űrt, de mi tudjuk, hogy ott valaha valami különleges volt...

Ráeszmélünk, hogy nekünk szükségünk van arra a HÁROMSZÖGRE. De akkor már késő lesz... már nem találjuk... örökre elvesztettük...

Mérges voltam. Megüthettem volna, mégsem tettem. Pedig talán akkor megszabadulok ettől a tehertől. Ha kiadtam volna a dühöm, akkor lehet súlyos teherként nem nehezedne még mindig rám. De nem tettem.

Összetéptem leveleit, fényképeit. Falhoz vágtam, amit tőle kaptam. Azt hittem könnyebb lesz. Szerettem volna hinni benne, hogy így lezárok mindent. A múltat.

De nem voltam elég erős. Félek sose leszek.

Asztalomon ma is ott fekszenek a képek, levelek, polcomon az ajándékai. Mind-mind gondosan megragasztva.

4514. Angyalka20 (válaszként erre: 4498. - Alexandracska83)
2010. márc. 31. 21:40
Halihó...egy blogból származik:) csak hát nem tudom ide belinkelni:S

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook