Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Sokszor mondjuk is "gödörben vagyok". Ez a holtpont. A mélypont. Amikor meghal a remény. Nincs tovább ! Ha itt, a nincsben, az ürességben, a "padlón" nem veszíted el magad, egy új életre támadhatsz föl. Ha átlendültél a semmin, a sötéten, a "mindennek végén": felragyog a napod! A holtpont után ugyanis az ember föltámad. És új életet kezd. Elmúlik a fáradtsága, a halálos kimerültsége, és újult erővel megy tovább. Ez a gödör lélektana. De bele is lehet veszni. Ott is lehet maradni. Föl is lehet adni, végleg. Rajtad múlik. A holtponton való átlendülés a legnehezebb mutatvány.
Müller Péter
Hinni akarom, hogy erősnek és boldognak kell lennünk, mert csak így segíthetünk az embereken a bajban. Aki csak vonszolja az életét, és összeroppan a súlya alatt: senkin nem segíthet.
Albert Camus
Nem jobb, ha összetörik az ember szívét, mint ha összeszárad?... Mielőtt összetörik, bizonyára csodálatos érzések töltik meg, amelyek megérik a fájdalmat.
Lucy Maud Montgomery
Szerelmes volt. Furcsán és bolondul volt szerelmes, hiszen furcsa és bolond ember volt ő maga is. Az élete értelmét látta meg ebben a szerelemben, és hitt benne minden felszabadult hitével, azzal a megkínzott, szomorú hittel, amit már olyan korán rongyosra tépett az élet rosszaságainak sok kis tüskebokra.
Wass
Albert
A pillanatok zörögve elvonulnak,
de te némán ülsz fülemben.
Csillagok gyúlnak és lehullnak,
de te megálltál szememben.
József Attila
Ne, ne ítélj meg engemet.
Szívemben mindig térdelek.
De nem letérdelek, ne hidd:
föl, föl, föltérdelek.
Nemes Nagy Ágnes: Térden
"Szeretni kevesen tudnak, ez köztudott. De még kevesebben tudják elviselni a következményeit."
Ancsel Éva
Mit tegyek, hogy elérjek hozzád?
Ha akarod, leszek szél, ki mindig hosszan ölel.
Leszek álom, ki veled van minden éjjel.
Leszek napfény, ki melegen simítja arcod.
Leszek néma csend, ha nem akarsz több hangot.
Leszek csillagod sötét éjszakán, leszek virág, színes szivárvány.
Leszek tűz, forró, lángoló, leszek nevetés, szíveden táncoló.
Leszek dallam, ha nyomaszt a csend.
Ha akarod, leszek szív,
aki boldoggá tesz.
Hámory Lili: Ha akarod
Mikor a sziporkázó csillagokat bámulom, amint azok döbbenetes, gyönyörű alakokat rajzolnak ki, olyan, mintha a szemem megakadályozná, hogy bennük gyönyörködjek. Az egyetlen dolog, ami a szemem előtt lebeg, az egy arc. Egy ember arca, amit hiába próbálok, nem bírok kiverni a fejemből.
Stephenie Meyer
Egy arc derűje lelkembe ivódott:
Őserdő fáiba a napsugár.
Tegnap volt, vagy százezer éve már:
Én nem tudom.
Én azt tudom csak, hogy lement a nap,
Egemről egy mosoly leáldozott.
Reményik Sándor
A boldogság titka az, hogy elérhető céljaink legyenek.
Nicholas Sparks
Az emberi fajnak két nagy problémája van. Az első: eltalálni azt a pillanatot, amikor valamit el kell kezdeni. A második: eltalálni azt a pillanatot, amikor abba kell hagyni.
Paulo Coelho
Három napja szivemen
hintázik a szerelem,
hintázik a szerelem
három napja szivemen.
Kormos István
Tudod kedves arra gondoltam, aki magányos, annak nincsenek gondolatai.
Ha vannak is, csak öncélú, magányos, magányt mélyítő gondolati vannak
Magányos, akinek nincs barátja, akinek elmondhatná a gondolatait.
Először van a barát, és a barát által jönnek a szabad gondolatok.
Még úgy is, még akkor is, ha ez a barátság egyoldalú.
Ha csak én érzem, hogy van egy barátom.
Akinek, ha másként nem, gondolatban elmondhatom,
akinek nem tudom nem elmondani.
Te a barátom vagy annyira, hogy már bele se fér a barátság kancsójába,
túlcsordult annyira, hogy ez bizony már szerelem.
Olyan a barát és a gondolat születése közti kapcsolat, mint a csecsemő, és az anyatej között. Akkor van tej, ha a csecsemőt táplálja, minél többször, annál több van belőle.
Ilyen a barát és a gondolat. Ha nincs barát, akinek elmondjuk a gondolatot,
akkor elapad, mint az az anyatej, amelyik szükségtelen.
Akinek barátja van, az akkor se magányos, ha senki nincs a közelében.
Boldogan éltek, míg meg nem haltak? Nem. Voltak jó napjaik. Voltak győzelmeik és voltak kudarcaik. Volt, amikor szégyellték magukat, mert nem tettek meg minden tőlük telhetőt és volt, mikor büszkék lehettek magukra. Úgy éltek, ahogy tudtak mindannyian, egyesek tovább, mint a többiek, de éltek mind jól és bátran.
Stephen King
Tükrömbe bújtál.
Rám mosolyogsz, ha néha
könnyezve nézlek.
Szabolcsi Erzsébet
"Ha azt tartod, elveszett vagy, akkor el is vesztél.
Ha azt hiszed, nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni.
Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön.
Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél.
Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik."
L.Ron Hubbard