Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

4573. Lolita63
2010. ápr. 2. 19:01

Egyetlen szó van, amely kifejezi azt a kivételes pillanatot, amikor feloldozzuk azt az embert, aki mély sebet ejtett rajtunk. Ez a szó pedig a megbocsátás.

(Lewis Benedictus Smedes)

4572. Lolita63
2010. ápr. 2. 19:00

Minden embert másképp kell szeretni. Vagy nem szeretni. Ez is gond. Vannak lelkek, akikkel nehéz összehangolódnunk, mert épp ott szúrnak, ahol fáj. Vagy éppen fordítva: ott bántjuk őket, ahol érzékenyek.

(Müller Péter)

4571. Lolita63
2010. ápr. 2. 18:59

Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza.

(Sigmund Freud)

4570. Lolita63
2010. ápr. 2. 18:59

"Keresd meg azt az embert,

aki mosolyt csal az arcodra,

mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz,

hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.

Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog! "

(Paulo Coelho)

4569. Lolita63
2010. ápr. 2. 18:56
"Mindig azt mondd, amire gondolsz. Ha szeretsz valakit, mondd meg neki. Ne félj kifejezni önmagad. Nyújtsd ki a kezed, és mondd meg a másiknak, hogy mit jelent a számodra. Mert mire eldöntöd, hogy melyik a megfelelő időpont, már túl késő lehet."
2010. ápr. 2. 18:37

"A nevetést nem lehet elutasítani. Ha jön, lehuppan a kedvenc fotelodba, és addig marad ott, ameddig akar."

Stephen King

2010. ápr. 2. 18:34

"Ahhoz, hogy egy nép a földi dolgok fonákságán jóízűen, bölcsen nevetni tudjon, sok intelligencia, nagy kultúra és számtalan megpróbáltatás kell."

Kosztolányi Dezső

2010. ápr. 2. 18:31
"Ha a gyerekek kritizálva élnek, megtanulják, milyen megbélyegzettnek lenni. Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek, megtanulnak veszekedni. Ha a gyerekek kicsúfolva élnek, megtanulnak szégyenlősnek lenni. Ha a gyerekek megszégyenítve élnek, megtanulnak bűnösnek lenni. Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek, megtanulnak türelmesnek lenni. Ha a gyerekek bátorítva élnek, megtanulnak bizalommal élni. Ha a gyerekek megdicsérve élnek, megtanulják megbecsülve érezni magukat. Ha a gyerekek méltóságban élnek, megtanulják az igazságot. Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hinni. Ha a gyerekek hitelesen élnek, megtanulják, mit jelent szeretni. Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megkeresni a szeretetet a világon. "
4565. Gretaa
2010. ápr. 1. 22:08
"Aki arra vágyik, hogy elhagyja élete színterét, az nem boldog."
4564. Lolita63
2010. ápr. 1. 20:14

Tudod

egy napon majd

mindent megbocsát az ember.

(Csak épp

semmit el nem felejt.)

(Simonyi Imre)

4563. Lolita63
2010. ápr. 1. 18:56

A szerelem gyönyörű dolog. De az egyiknek mindig túl soká tart. A másik aztán ott marad ülve, és a semmibe mered. Néz, mint az őrült.

(Publilius Syrus)

4562. Lolita63
2010. ápr. 1. 18:55

Olyan a szerelem, mint a gyöngyszemű harmat,

amelytől fénylik a szirom,

amelyből felszökik, kévéjében a napnak,

szivárvány-szikra, miliom.

Ne, ne hajolj reá, bárhogy vonz e merész láng,

ez a vízcseppbe zárt, percnyi kis fényözön -

mi távolabbról: mint a gyémánt,

az közelebbről: mint a könny.

(Victor Hugo: Olyan a szerelem

4561. Lolita63
2010. ápr. 1. 18:53

Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek... Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!

Müller Péter

4560. Lolita63
2010. ápr. 1. 18:52
„Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya, mikor melletted ül, és tudod, hogy sosem lehet a tied!”
4559. Lolita63
2010. ápr. 1. 18:50
"Az ember erős,de a szíve megszakad,ha azt akit szeret,szeretni nem szabad!"
4558. Tjudor
2010. ápr. 1. 01:30
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mint ha színeskednem kell bárki szeretetéért."
4557. Gretaa
2010. márc. 31. 23:26
"Ne fájjon,amire nincs orvosság"
2010. márc. 31. 23:23

Szeretnék venni egy nyakéket.

Felfűzni mind a könnyeim

s átnyújtani tenéked.

(Niko Horigucsi)

2010. márc. 31. 23:22

Ne zsúfold össze gyümölcseidet!

Egymás tapadó közelébe

tartósabban kényszerülve

- akár az emberek: rohadni kezdenek./Fodor Ákos/

Isten mindig mind a két kezével belenyúl az ember életébe. Amikor elvesz, ad is, és amikor ad, el is vesz.
"Csak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot, aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Első kötelességünk: önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni, aztán tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vastörvénye."

Zárd be a bánatod

Egy jó erős szekrénybe

Zárd be a bánatod!

Gyújtsd rá a házat!

Többé nem láthatod.

2010. márc. 31. 23:21
„Fontos, hogy bizonyos dolgokat hagyjunk elmenni. Elszakadni. Megszabadulni. Az embereknek meg kell érteniük, hogy senki sem játszik cinkelt lapokkal, egyszer nyerünk, másszor veszítünk. Ne várd, hogy visszakapj valamit, ne várd, hogy észrevegyék az erőfeszítéseidet, hogy felfedezzék a tehetségedet, hogy megértsék a szerelmedet. Minden egyes ciklust le kell zárni. Nem büszkeségből, nem azért, mert nem bírsz tovább harcolni, nem is gőgből, hanem egyszerűen azért, mert már nem része az életednek. Zárd be az ajtót, cserélj lemezt, takarítsd ki a házad, rázd ki a porrongyot. Felejtsd el azt, aki voltál, és legyél az, aki vagy.”

Hazatértem.

Az ágyam a helyén.

Kis íróasztalom is mozdulatlan

görnyedt székem - minden rendben.

Itt megállt az idő.

Máshol peregtek a percek.

Ma harcoltam világgal, Istennel

szeretővel, magammal

s legalább háromszor vesztettem.

Túl vagyok mindenen

(nem biztos, hogy újra kezdem).

Eszembe jutsz.

Itt felejtett hiányod után nyúlok sután

- Téged kereslek, meg a szerelmet.

Nehéz jónak maradni egy nehéz nap után.

A teremtés sötét barázdái fájnak

énbennem s Te mélyükben percenkint megfogansz.

Merengéseim mély kútjából

fellebegsz

lengő

arany

veder

kristályosan és kék illatokkal,

s neved szomjas ajkamhoz ér.

A lombos idő gallyai homolkomba

verődnek, lehajlanak az ágak,

és minden napnak Te vagy a gyümölcse.

És én Terólad beszélek mindig

mindenkinek a lázas esteken,

komoly délutánokon – én csak Rólad beszélek,

Mert nem tudom kimondani neved...

Aki létezik, annak útja is van. Én pedig egyelőre nagyon is létezem, csak... Csak épp eltévedtem.
2010. márc. 31. 23:20

"Szerelmes voltam. Mint még soha.

Mélyen, őszintén, mindent odaadón és mindent úgy elfogadón, ahogy kaptam. Lecsupaszítottam a lelkem, a szívem kitártam, megmutatva legelrejtettebb zugát, s legféltettebb titkát...úgy álltam eléd...-ez vagyok én - mondtam.

És Te elfogadtad.

A lelkem hatalmas szárnyakon, könnyedén repült felfelé...fel, fel egyre magasabbra, a felhőkön, a valóságon és az álmokon is túl egy csak nekem létező világba, de azok a szárnyak csak azért vittek feljebb és feljebb, hogy aztán minél magasabbról és minél nagyobbat zuhanjak alá és süllyedjek egyre mélyebbre és mélyebbre, megkötözött kezekkel és lábakkal. Ott vergődtem az elhagyatottság sötét, hideg, mély tengerében leláncolt lélekkel és szívvel, megbénult aggyal. Képtelen voltam a felszínre jönni,csak feküdtem ott a mélyben magatehetetlenül...egyedül, magányosan...fuldokolva..."

Celia F. Morney

2010. márc. 31. 23:20

Búcsúzni fáj nagyon, én mégis hagyom,

mert minden sóhaj, lelkemből szabadult

rabmadár, a kalitka ajtaja már régóta

nyitva áll, csak én nem tudtam, milyen

messze tudlak gondolatban, a szívem még

mindig nem enyém - azt, nálad hagytam.

Nem kérdezek és nem várok válaszokat,

nem sírok vissza el nem csókolt csókokat,

temetni mentem emlékedet messzire, mert

miattad hazudtam igazat magamnak is,

hogy lehet szeretni - szeretni lehet, ennyire.

Nevetve sírtam és sírva nevettem, lépteid

nyomát kerestem, arcomon csurgott az

esőkeverte könnyem, nem tudom mi tart,

miért élek ebben a hihetetlen szerelemben.

Te mindig tudtad, merre járok, hol nyílnak

még a városban a virágok, s ha leültem egy

árnyas fa rejtette padra, sikoltott bennem

a vágy, hogy mellettem ülj - egy pillanatra.

Belül hallottam a hangodat, Veled ébredtem

minden reggel, lélegzetem a lélegzeteddel,

álom volt csupán, képzelet játszotta tünemény,

egy kósza, egy leheletnyi, egy halk - remény.

A Te szemeddel néztem és láttam, az ölelésedre

vágytam, éreztem az ősz illatát, kísértem a folyót,

ahogy a hidak szelik át, lelkemet veszni nem

hagyhattam, válaszokat kerestem önmagamban.

Csak azt tudom, nem maradhatok - többé

a szerelmemből sem adhatok - gyűjtöttem

erőt felejteni, s hogy meddig lesz elég? -

ezt most, senki nem tudja megmondani.

Te tudod már, hogyan kell - nem szeretni?

2010. márc. 31. 23:19

Ha azt hiszed, hogy a Világ összes fájdalma a Te szívedbe sűrűsödött össze

nézz bele egyszer majd az én szívembe is.

2010. márc. 31. 23:19
Tudod, hogy szeretlek, hogy hiányzol, hogy vágyom utánad, hogy fáj, hogy nehéz az élet nélküled. De neked kevés ennyi fájdalom néha azt hazudod, magadnak hazudod, hogy neked az én boldogságom a fontos. Nem, Te bosszúálló vagy, bosszút állsz, az élet helyett rajtam állsz bosszút, mintha én tehetnék, mintha valamiről is tehetnék. Azt szeretnéd, hogy hiába keressek, ne találjak nyugalmat, azt akarod, égessen és fájjon, hogy vért könnyezzen a hiányod, hogy álmatlanok, a láztól hánykolódók legyenek az éjszakáim nélküled kínpad legyen az életem, hogy pusztuljak abba, hogy nem vagy itt velem, hogy a hiányodról szóljon a nappalom, az éjszaka nélküled, legyen a halálom. Szeretsz, és mégis élet helyett vesztemet kívánod.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook