Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Kazantzakis egyszer azt mondta: “Ecseted és festéked van. Beléphetsz a menyországba, ha megfested.”
“Soha ne értékeld egy hegy magasságát, mielőtt felérnél a csúcsra. Csak azután fogod látni, hogy milyen alacsony volt.” (Dag Hammarskjold)
Nem ígérek kincset, csillagot,
Csak hű szívet adhatok,
Érzem másé nem lehetsz,
Én is csak a Tied, ha igazán szeretsz.
(Goethe)
Én várok Rád, hogyha várni kell, mert érzem, hogy jössz,
s újra itt leszel, és többé nem engedlek el.
(Sing-Sing)
"A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyjd az eszed! Hallgass a szívedre!... Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél... Légy nyitott, ki tudja... bármikor becsaphat a villám.” / Ha eljön Joe Black /
Akkor érzed igazán, hogy valakit elvesztettél, ha tudod, hogy már sosem kapod vissza.
"A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk." (Sagan)
Ezen a Földön mkinek megvan a maga kincse, ami rá vár. De ne feledd: csak az talál igazi kincset aki a szívére hallgat ... (Paulo Coelho)
“Amíg az ember törekszik valamire, hibázik is.” (Goethe)
“Ha répát akarunk, répát kell ültetnünk.
Ha retket akarunk, retket kell ültetnünk.
Ha szeretetet akarunk, szeretetet kell ültetnünk.
Ha megértést akarunk, megértőnek kell lennünk.
Ha megbecsülést akarunk, meg kell becsülnünk másokat.
Ha azt akarjuk, hogy szeressenek minket, szeretnünk kell másokat.”
(Dan Millman)
“Sosem tudhatod milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel eredményük sem lesz.”
"Aztán egy szép napon arra ébredek, hogy nem ő jár a fejemben, és rájövök, hogy túl vagyok a nehezén. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségeinek. Történt már velem ilyen, és fog is még történni, ebben biztos vagyok. Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más - és újra rám talál a szerelem." (Coelho)
" A szerelem erő, amely jobbá teszi a világlelket, mert amikor szeretünk, mindig jobbak akarunk lenni. " (Coelho)
Amikor szól a harang, nyitva a menny...
Az igazi csoda abban rejlik, hogy minél többet osztunk meg másokkal, annál gazdagabbak leszünk.
Leonard Limoy
"Túl rövid az élet, és néha attól félek, hogy elszalad elöttem,
és hiába kérek csak még egy percet a világtól,
mert talán nem láttam a szépet a hibáktól!
Jol csak a szivevel lat az ember..
"A legnagyobb csoda az életben a szerelem, még ha viszonzatlan is az. Leírhatatlan érzés, mely e földi lét fölé, égi magasságokba emeli az embert kit valaki szeret. Egy angyal lesz belőle, ki oly tökéletes."
(Ismeretlen)
'Aki szeret, az nincs többé egyedül, mert az, akit szeret, mindig jelen van. Aki szeret, az már nem akar többé a saját élete központja lenni. Engedi, hogy életének más legyen a középpontja, és ezt nyereségnek és boldogságnak érzi. Feladja önmagát. Olyan lesz, mint egy nyitott kéz, amely kapni akar. Aki szeret, annak van bátorsága ahhoz, hogy olyan legyen, mint akinek szüksége van valamire." (Walter Trobisch levelezéséből)
„Az igazi szeretet megsokszorozza a szeretetre és a másoknak adásra való képességet. A másik ember iránti szeretetben az igazán szerető az egész világot szereti.” (Fromm)
"Mert nincs annál tisztább szív, mint amikor valaki másokért képes beszenyezni a kezét..." (Naoko Takeuchi)
„Szeretnék veled eső áztatta utcán táncolni, s szeretnék veled egy ágyban álmodni. Szeretném megmutatni mit ér egy könnycsepp, mely az öröm által tisztítja arcodat, s elmossa az összes bánatodat. Szeretném ha szemem tükrében fedeznéd fel a világot, s észrevennéd az igazán fontos dolgokat. Szeretném ha tudnád hogy a sivatagban is nyílik virág, s hogy a hóesésben is van melegség, mert így él a világ. Szeretném ha velem együtt kiáltanád, hogy suttogva is értem szavad, mert így nincs az a szív mely megszakad. Szeretném ha látnád hogy a vak ember is láthat csodás dolgokat, s kinek néma az élet, az is várja a hangokat. Szeretném ha együtt éreznénk azokat a dolgokat, melyeket sok ember a jelentéktelen dolgok miatt egyre csak halogat. És végül Szeretném, ha már ráncok borítják az arcunkat, azt lássam hogy életünk nem is lehetett volna ennél boldogabb...”
(Takács Péter: Szeretném)
"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok.
De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."
(Prisrin)
"Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni mi az értelme annak, amit ő tesz velem."
(Wass Albert)
"Boldoggá az tehet, aki boldogtalanná is."
"Ne nézz hát vágyaid távolába: egész világ nem a mi birtokunk, amennyit a szív felfoghat magába sajátunknak csak annyit mondhatunk."
"Ha tudnál anélkül kívánni, hogy aggódnál miatta, minden kívánságod azonnal teljesülne."
"A szeretet két embert gyógyít;azt aki adja,és azt aki kapja!"
"Nem lehet kellemesen élni anélkül, hogy megfontoltan, becsületesen és igazságosan élnénk, sem megfontolással, becsülettel és igazsággal élni anélkül, hogy kellemesen élnénk."
„Ha az készül megölni téged, akit szeretsz, nincs választási lehetőséged. Hogy is menekülhetnél el, hogyan is küzdhetnél az életedért, amikor ezzel fájdalmat okoznál ennek a szeretett személynek? Ha nem maradt más, csak az életed, amit neki adhatsz, hogyan is tagadhatnád ezt meg tőle? Ha igazán szereted?”
További ajánlott fórumok: