Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle valamit, még az is, amelyiket elveszítjük.
Paulo Coelho
Számtalan viselkedés közül választhattam volna, de én csak hagytam, hogy a sors döntsön helyettem.
Paulo Coelho
Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet.
Madách Imre
A boldogság abból származik, amikor arra koncentrálunk, ami van, és nem arra, ami hiányzik.
Andrew Matthews
vidám percekre:
"A házasság két olyan ember szövetsége, akik közül az egyik sosem emlékezik a születésnapokra, a másik meg sosem felejti el azokat. "
"A házassággal úgy vagyunk, mint a kalitkával: a kint levő madarak erőnek erejével be akarnak jutni, a már bennlevők meg ki akarnak szabadulni."
"A házasság egy szövetség olyan bajok közös elviselésére, amelyek egyébként nem keletkeznének."
"A férfinak elönyös a házasság; Ha jó feleséget talál, boldog lesz, ha rosszat, bölcs lesz."
"1.Olyan nőt kell találni, aki jól főz és tisztán tartja a lakást.
2. Olyan nőt kell találni, aki sok pénzt keres.
3. Olyan nőt kell találni, aki jó az ágyban.
4. Meg kell oldani, hogy ez a 3 nő ne tudjon egymásról."
"A különbség a barátság és a szerelem között az,
hogy mennyire tudjátok megsebezni egymást."
(Ashleigh Brilliant)
"Boldog életre vágyik minden ember. Ha élni akarsz,
hagyj másokat is élni. Boldogságodat soha ne tedd
függővé másoktól, így nem állod útját sem mások,
sem a magad boldogságának."
(Hioszi Tatiosz)
Aki könnyelműen ígérget, és aztán nem tudja teljesíteni az ígéreteit, tehetetlennek és sikertelennek érzi magát, s ugyanez történik azzal is, aki az ígéretekbe kapaszkodik.
Paulo Coelho
" A szeretett ellentéte nem a gyűlölet hanem a közöny!
És ha még gyűlölöd akkor még számít neked de ha már
nem akkor leszel közömbös!"
"A bizalom törékeny kincs:ha egyszer elnyertük óriási szabadságot kapunk általa!
De ha egyszer elvész olykor lehetetlen vissza szerezni!"
"Nem az az igazi fájdalom melytől könnyes lesz a szem hanem
amit egy életen át könnyezve hordozunk csendesen!"
" Köszönöm, hogy Te vagy. Az órát köszönöm, amelyben fényéül nyert e világtalan Világ.
Köszönöm, hogy kezed kinyújtottad felém, s árnyául elfogadtál sugárzó életednek."
Móra Ferenc- Aranykoporsó
Aki tud, és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok!
Aki nem tud, és tudja, hogy nem tud, az okos, azt tanítsátok!
Aki tud, és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok!
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!
"Nem törik a szenvedő szív oly könnyen darabbá,
csak ellágyul, s az örömre lesz fogékonyabbá..." (Arany János)
"Úgy szeretni, hogy nem várok cserébe semmit, beérni a jelenlétével. Szeretni Őt a saját világában, a megváltoztatás szándéka nélkül."
Kundera
Ha szeretlek, meglátom benned azt, akit te is csak ritkán látsz. Ha szeretsz, olyan titkokat tudsz kihozni belőlem, melyekről én magam sem tudtam.
Müller Péter
"Az igazi szerelem nem vakká, hanem látóvá tesz. Világosan látja a másik hibáit és gyengeségeit - és ennek ellenére szereti, hibáival és gyengeségeivel együtt."
Walter Trobisch