Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Imájában az ember azt kéri az Istentől, hogy tegyen csodát. Csoda alatt azt érti, hogy lépjen át az Úr a kérlelhetetlen törvényeken, és változtassa át a nehéz valóságot. Könnyítsen a súlyos életterheken, lágyítson a fájdalmon, segítsen gondolatai, reményei és vágyai megvalósulásában. Keresztény szóval az imádság kegyelmet kér törvény helyett. A kegyelem pedig - ebben a kőkemény törvényvilágban - csoda.
Müller Péter
Grace klinika
Az embereknek vannak hegeik mindenféle szokatlan helyen, mint valami titkos térképe saját múltjuknak, mint régi sebeik táblázata. A legtöbb sebünk begyógyul, csak egy heget hagyva maga után. De némelyik nem. Vannak sebek, amiket mindenhova magunkkal viszünk, és bár a vágás régen volt, a fájdalom még kitart. Mi a rosszabb, új sebek, amik szörnyen fájnak, vagy a régi sebek, amiknek rég meg kellett volna gyógyulni, de nem tették? Talán a régi sebeink megtanítanak valamit. Emlékeztetnek rá, hol jártunk, és mit győztünk le. Leckét adnak, hogy mit kerüljünk el
a jövőben. Szeretnénk ezt hinni. De ez nem így van, ugye?
Vannak dolgok, amiket meg kell tanulnunk, újra és újra és újra.
Anne Philipe:Egy sóhajtásnyi idő
Egyikünk azt mondta:
- Akkor is próbáljunk meg elegánsak lenni,ha egyszer bánat ér.
- És a másikunk azt válaszolta:- Megígérem.
Anne Philipe:Egy sóhajtásnyi idő
Azt szerettem volna,ha minden érintésed a testemre íródik,
ha minden simogatás segítene távol tartani a tiedtől az elmúlást .
A lehetetlennel hadakoztam.
Legyőzettem,mert te legyőzettél,csak te nem tudtál a vereségedről.
Konrád György
Néha ahhoz kell a nagyobb bölcsesség, hogy felismerjük:
amit keresünk, az már régen megvan nekünk, a legjobb helyen
a birtokunkban van.
William Hazlitt
Ne jegyezzük az időt, csak jótéteményeit; figyeljünk csak a mosolyokra
és ügyet se vessünk a sors összevont szemöldökére; fénylő és gyengéd pillanatokból szőjük meg életünk szövetét; forduljunk mindig a dolgok naposabbik oldala felé, és engedjük, hogy a többi érintetlenül hagyja képzeletünket, figyelemre sem méltatva, avagy végképp elfeledve őket.
Wass Albwert : Őszi levél
Lány jön szembe.
Fázva burkolódzik vékony kis kabátjába , léptei olyan tétován kopognak...árnyék kíséri s a lámpa remegő fénye...és a szomorúság...
Talán a nyárra gondol.
Suhogó lombokat lát talán , napfényes rónaságot..talán tarka délutánok színes virágcsokrait kéri számon az ősztől.
Kezében összegyűrt levél...
Csak búcsúlevél lehet.
Az ember nem hozhat ítéletet sem önmaga, sem mások fölött. Mert nincsen abban a helyzetben, hogy az igazságot áttekinthetné. Az igazságot rá kell bízni Istenre. Aki tudja, mi az igazság, s aki nem büntetni, de gyógyítani akar.
Müller Péter
Szerelmesem kavicsokat hozott.
Megörültem, hogy ilyen tarkák.
Dalos Rimma
Minden ragaszkodásom és odaadásom az öné. És akkor még nem beszéltem hűségről, tiszteletről, őszinteségről - vagy ahogy ön mondaná: nyers szókimondásról.
Margaret Evans Porter
Az élet arca nem mindig nevet,
bús könnyek szántják sokszor, és a múlt
gyötörni jár még, az ég is borult,
ha visszapillant rája néhanap.
Várnai Zseni
Az élet olykor nehezen hagyja, hogy segíts valakin, akit szeretsz. Mégis, ha létezik valami, amiért érdemes küzdeni a nehézségek ellen, akkor azért, hogy másokon segíthess.
Jorge Bucay
Egy álmot csak akkor lehet valóra váltani, ha elég erősen akarjuk. A lelkesedés, szenvedély, vágyakozás nem elég – szükség van erőre és koncentrációra is.
Paulo Coelho
A szeretetnek köszönhetjük a biztonság és sebezhetetlenség érzését.
Ez tesz képessé minket arra, hogy önzetlenül forduljunk mások felé.
Stephanie Dowrik
Arról se feledkezz meg, hogy minden szenvedésed és szívfájdalmad közepette is szépség vesz körül: a teremtett világ, a művészet, a zenétek és kultúrátok minden csodája, a nevetés és a szeretet, az elsuttogott remények és a hangos ünnepek, az új élet és az újjászületés, a megbékélés és a megbocsátás hangjai.
William Paul Young
Olyan végletek férnek el az emberi szívben, amit nem lehet kifejezni, csak érezni tud az ember!
Galgóczi Erzsébet
Csak azért, hogy elhiggye, hogy helyesen cselekszik, nem kell bebizonyítania, hogy mások rossz úton járnak.
(Paulo Coelho)
"Tudj megbecsülni mást. Nincs, akitől ne tanulhatnánk valamit, és nincs kiválóság, amelynél kiválóbb ne volna. Mindenkinek hasznát venni hasznos tudomány. A bölcs mindenkit megbecsül, mert mindenkiben elismeri a jót, és tudja, milyen nehéz valamit csinálni. Az ostoba mindenkit lenéz, mert nem ismeri a jót, és a rosszabbat választja."
Baltasar Gracián
Farkas István :Könnyek
A szemből fakadnak ők,
elindulnak fájdalom-barázdát szántva arcokon,
belevésik a szívbe, milyen a fájdalom,
hogy soha ne feledjék a könnyezők.
Aztán csak hullnak-hullnak újra és újra,
könny-fátyolt takarva a múltra
és gyötrik, nyúzzák a szívet,
bizonyítják, hogy kegyetlen az élet.
"Törekedjünk arra,hogy másokkal és önmagunkkal is szeretettel bánjunk.Vegyük egymást és önmagunkat is komolyan. Figyeljünk oda a másikra.Ne bántsuk egymást.Ennél fontosabb,szerintem, nincs."
Feldmár András
"Mindenkinek van egy története a külsején vagy a belsején esett sebek mögött."
Maggie Stiefvater
"Néztem Őt, beszéltem hozzá,hallgattam amit mondott,
beszívtam illatát,és egyre csak azt éreztem,hogy belülről megbénít,
bezár bennünket valami rontás. Úgy tetszett mozgunk,kérdezünk,
felelünk,de az a bennünk lakó igézet elvarázsolt bennünket."
Georges-Emmanuel Clancier :Tétova szeretők
A valódi szeretet szabadságból van szőve. Ez az, amit nem értünk, mert nem tudunk még igazán szeretni.
Müller Péter
Félünk szeretni. És nem alaptalanul. Levetni az önzés páncélját, s meztelennek maradni mások között, közönyös és könyörtelen én-őrültek között, veszedelmes.
Müller Péter
Vannak az életünkben olyan események, amelyekről – miközben javában zajlanak még – tudjuk, hogy sohasem felejtjük el. Ilyen egy-egy jó beszélgetés, egy ölelés, néha egy szép zene; amíg éled, egy Hang azt mondja benned: „szívd magadba jó mélyen ezt az élményt, mert ebből kell táplálkoznod egy életen át!”
Ne felejtsd el!… Ide vissza kell találnod, mindig!
Müller Péter
És most már ne visszafele nézz, arra, ahonnan jöttél, hanem arrafelé, amerre menni akarsz, - tovább.
Szilvási Lajos
A ki nem sírt könnyek belülről égetik a lelket.
Bódis Kriszta