Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

20083. Angyalka20
2011. dec. 29. 10:52

"Ahhoz, hogy meglásd a tavaszt, ha tényleg látni akarod, előbb túl kell élned a telet."

Rumer Godden

20082. Angyalka20
2011. dec. 29. 10:51

"Bármit odaadtam volna, ha lefekhetek mellé, testéhez bújhatok, hogy összefonódjak vele, s végül a karjaiban alhassak. A puszta vágytól verítékes, áramütött, hideg és- meleglelt lettem."

Vavyan Fable

20081. Angyalka20
2011. dec. 29. 10:50

"Tudnunk kell tétlennek lenni, ami korántsem lustaság. Az álmodozás felüdíti a fáradt gondolatokat, akárcsak az éjjeli eső az út letaposott füvét. Az álmodozás a gondolkodás vasárnapja."

Henri-Frédéric Amiel

20080. Angyalka20
2011. dec. 29. 10:47

Önmagam szeretnék lenni. Szeretnék szabadon dönteni, tanulni akarok a hibáimból, nem pedig rettegni, bűntudatot érezni és aggódni, hogy már megint nem feleltem meg az elvárásaitoknak.

Simone Elkeles

20079. Angyalka20
2011. dec. 29. 10:47

Nem "megbocsátani" nehéz, hanem elfelejteni és újra hinni.

Rákos Sándor

20078. Angyalka20
2011. dec. 29. 10:45

Megállt a hóvirág előtt. Lehajolt, nézte. Mitől ilyen a hóvirág? Mitől ilyen fehér? Mitől zöld a zöldje? Mitől búvik elő a föld alól? Ezt a Jóisten csinálja? Valaki kell csinálja mindezt, az biztos. Mert magától miképpen nőhetne ki virág a földből? Miképpen lenne madár? És ki tanítaná meg a madarakat annyi szép hangra? És ki festené meg a tollukat annyi mindenféle szép színre, a madarak tollát és a virágok szirmát és a fákat és a napsugarakat és mindent, ha nem a Jóisten?

Wass Albert

20077. Angyalka20
2011. dec. 29. 10:41

Az őzre gondolt, amelyik ott lakik a nagy hasával a sűrűben, és a többi állatokra, a juhokra, kecskékre, nyulakra, vaddisznókra, akik mind ilyen nagy hassal járják a tavaszt. A mókusokra. Aztán a madarakra, akik lázasan építgetik már a fészkeket, hogy fiókákat hozzanak a világra benne. Nyírfák mellett haladt el, és megérezte orrában az édeskés rügyszagot, ami felőlük jött, és arra gondolt, hogy a fák is rügyeket bontanak, új ágakat növelnek, a gyökerek sarjakat bocsátanak útra, a melegedő televényben magvak csíráznak... és egyszerre megértette, hogy ez a rendje a világnak. Ez a tavasz törvénye: életet bontani, továbbadni az életet, világra hozni valakit. Komoly, szép érzés volt ez. Érezte, hogy valamennyien egyek, szövetségesek, közös a céljuk: az erdő, az állatok, a madarak és ő maga. Egy törvénynek engedelmeskednek, és egyazon parancsot hordoznak magukban: az életet.

Wass Albert

20076. Lolita63
2011. dec. 29. 09:22

Nincs szebb a boldog asszony-arcnál,

Míg nézi gyermekét;

S ha rá ragyog a tiszta szempár,

Nem adná kincsekért...

Nincs jobb a hű édesanyánál!

Ha csöndes, halk fohásza felszáll,

Kitárul akkor fönn az Ég,

S a Menny a Földdel összeér,

Az égi üdv a Földre ér.

Gerzsenyi Sándor

20075. 16b5d6ae34
2011. dec. 29. 07:56
Amíg azt hiszed, hogy dobog valahol egy szív, mely érted dobog, bocsáss meg az embereknek. Egy emberi szív, mely önzetlenül érez irányodban, elég, hogy megbocsáss mindazoknak, kiknek önző és komisz szívét megismerted: elég, hogy megbocsáss az emberek összességének. Nem kell sok, hogy a reménytelenség közepette megengeszteljenek. Egy ember is elég. S nem igaz, hogy nem találkoztál ezzel az emberrel. Csak éppen ideges voltál, vagy türelmetlen és mohó, s odább mentél.Mert ember vagy, s mert ilyen az emberi szív. (Márai Sándor)
20074. Meda
2011. dec. 29. 03:28

Szeretet himnusza

Pál apostol: a szeretet himnusza

Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén

ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok

vagy pengő cimbalom.

Lehet prófétáló tehetségem,

ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat,

hitemmel elmozdíthatom a hegyeket,

ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.

Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt,

odaadhatom a testemet is égő áldozatul,

ha szeretet nincs bennem,

mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,

a szeretet nem féltékeny,

nem kérkedik, nem is kevély.

Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,

nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.

Nem örül a gonoszságnak,

örömét az igazság győzelmében leli.

Mindent eltűr, mindent elhisz,

mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha......

(Szent Pál Korintusiaknak írt 1. levele 13.)

20073. ea010c7029
2011. dec. 28. 21:48

" Az embernek három dolog legnehezebb az életében:

-hinni abban,amit nem ismer,bízni abban,amitől fél, megbocsátani azt, amit nem ért."

20072. 055d9fdbe6
2011. dec. 28. 19:01

Aki szeretetre vágyik, ismerőst keres. De hogy ki az, rejtély. Nem lehet megfogalmazni. Ha vele vagyok, nem érzem magam egyedül.

Müller Péter

20071. 055d9fdbe6
2011. dec. 28. 19:00

Az emberek örökké a holnapra készülődtek. Én nem hittem ebben. A holnap nem készülődött az emberekre. A holnapnak fogalma sem volt arról, hogy az emberek egyáltalán léteznek.

Cormac McCarthy

20070. Angyalka20
2011. dec. 28. 18:58

C.H. Spurgeon

Egy hajó sem járja az élet óceánját úgy,

hogy ne találkozna viharral.

20069. Lolita63
2011. dec. 28. 18:56

"Igaz, hogy nem tudjuk igazán, mink van,

amíg el nem veszítjük,

de az is igaz,

hogy nem tudjuk, mi az, ami hiányzik,

amíg nem birtokoljuk."

/Paulo Coelho/

20068. Angyalka20
2011. dec. 28. 16:49

Ha eljövend a búcsúóra,

Ha majd e szív végsőt dobog,

A percben, mely létem kioltja,

Majd akkor is rád gondolok.

Vajda János

20067. Angyalka20
2011. dec. 28. 16:28

A tisztánlátás az élet olyan ajándéka, amely gyakran megkésve érkezik.

Wass Albert

20066. Cilumiluci
2011. dec. 28. 15:41

"Mindig igyekszem majd, hogy megőrizzem azt a keveset, amim van, mert túl kicsiny vagyok ahhoz, hogy át tudjam ölelni az egész világot."

Paulo Coelho

20065. 16b5d6ae34
2011. dec. 28. 15:16

Ha akarom, ha nem, mindent el kell mondanom neked. Különös befolyásod van reám. Ha egyszer bűnt követnék el, idejönnék és bevallanám teneked. Te pedig megértenél.

Oscar Wilde

20064. 16b5d6ae34
2011. dec. 28. 14:48

A hamis barát olyan, mint az árnyék: csak addig tart velünk, amíg süt a nap.

Carlo Alberto Pisani Dossi

20063. ac52d9fde2
2011. dec. 28. 13:48

Ha szenvedélyesen szeretünk valakit, mindig több

fájdalomban lesz részünk, mint örömben. De az ember azért mégsem mondana le erről az élményről. Aki sose szeretett igazán, nem is tudja, mi az élet.

20062. Angyalka20
2011. dec. 28. 12:48

Amikor a nekem okozott sérelmekről s ártalmakról úgy feledkezem meg, ahogy egy hajó megfeledkezik a maga mögött hagyott hullámokról, vagy a talpunk megfeledkezik a nyomokról, melyeket a porban hagy... vagyis nem nézünk utána, elbocsátjuk, elengedjük, magunk mögött hagyjuk, mert nem a miénk többé: ez a megbocsátás. (...) A gyűlöletet, a sértettséget, a bosszúvágyat, a haragot eldobja az ember, mint egy kinőtt ruhát, s nem hurcolja tovább magával. Hagyja elmerülni, eltűnni, az örök feledés homályába borulni.

Müller Péter

20061. Angyalka20
2011. dec. 28. 12:47

Azért fogadunk el valakit, mert nekünk, hozzánk jó; azért bocsátunk meg valakinek, mert rosszat okozott nekünk. Jóságukért fogadjuk el az embereket, rosszaságukért bocsátunk meg nekik.

Lewis Benedictus Smedes

20060. Angyalka20
2011. dec. 28. 12:46

Az élet túl rövid, hogy sokáig haragudjunk benne.

Szabó Magda

20059. Angyalka20
2011. dec. 28. 12:45

Minden ember hibázhat és hibázik is. De helyes-e az az út, amelyen a megkeseredettség miatt nem adunk új esélyt másoknak és a boldogságnak?! Mindig kell adnunk magunknak, másoknak és egymásnak egy újabb esélyt, mert sohasem tudhatjuk, mikor jön el a perc, amikor már késő lesz, és csak annyit tudunk majd mondani, hogy sajnáljuk.

Tihanyi Márk

20058. Angyalka20
2011. dec. 28. 12:40

Anna Ahmatova

Bocsásd meg árnyék-életem,

meleg napverőn is holt örök tél.

És bocsásd végre meg nekem:

sokakról hittem, hogy te jöttél.

20057. Angyalka20
2011. dec. 28. 12:35

Frances Hodgson Burnett

Akárhogy s mint - mondta magában - egyvalami nem változik. Ha rongyos vagyok is, legbelül csak megmaradok hercegnőnek. Könnyű lenne a hercegnőt játszanom, ha selyembe-bársonyba öltözhetnék. Sokkal nagyobb dolog úgy maradni meg hercegnőnek, hogy ezt senki nem tudja.

20056. ea010c7029
2011. dec. 28. 12:24

"...Te vagy az álmom,Te vagy az ébredésem,

Te vagy az összes szívverésem...":)

20055. 342402de6d
2011. dec. 28. 12:19
"A szerelmet vagy érezzük, vagy nem, és nincs az az erő, ami ki tudná kényszeríteni. Színlelhetjük, hogy szeretünk. Megszokhatjuk a másikat. Egész életünket leélhetjük valakivel kölcsönös megértésben, barátságban, cinkosságban, családot alapíthatunk, szeretkezhetünk minden éjjel, (...) és mégis úgy érezzük, hogy van valami szánalmas üresség az egészben: valami fontos hiányzik."
20054. Angyalka20
2011. dec. 28. 11:48

Ottlik Géza

„Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.”

Ez volt a baja.

Ebben a buta közmondásban benne volt minden baja.

Olyan világban szeretett volna élni, ahol mindenki érti még a néma gyereket is. Magyarázkodás nélkül.Mindig bízott is benne, anélkül hogy sokat gondolkozott volna fölötte,hogy valamilyen különb és rejtelmesebb megértés köti össze az egyik embert a másikkal,mint a szavak és a cselekedetek.

Milyen keveset tudnak ezek közölni.

Igent vagy nemet, feketét vagy fehéret, nevetést vagy sírást.

És mindig hamisítanak, hazudnak.

Mégis tudomásul kell vennie, hogy ezekre van hagyatva.

A világ nem ért másból, mint a hangos, elnagyolt, durva jelekből.

A látszatokból.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook