Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
2008. nov. 26. 15:27
Karácsonyi menű? Irigylem, aki a halat többféle módon el tudja készíteni, meg van aki meg is eszi. Nálunk csak a párom. Alapvetően hagyományos, de nem karácsonyi ebédet főzök, mert nagy a család (12-en vagyunk most) és eléggé válogatósak. Az idén húsleves lesz, töltött pulykamell, fűszeres hirtelensült disznóhúsból, "kacsás krumpli" (saját tisztítású hasáb tepsiben baconnal, fűszerrel, pici olajjal és vizzel fólia alatt megsütve, nagyon finom), friss saláták, párolt zöldségek. Édesanyám még mindig süt kelt kalácsot, a beiglit nem szeretjük, jómagam csokis perecet és narancsos kockát gyártok ezerrel. Van gyümölcs és kész. Szilveszterkor én is lencselevest főzök sok belevalóval (sok a férfi), meg vajas hajtogatott pogácsát sütök. És igen, fontos, hogy sokat van együtt a nagy család. Az év többi része úgyis csak egy rohanás.
2008. nov. 26. 15:16

Szenteste: halászlé, rántott hal, krumpli saláta

Karácsony első napján: húsleves, töltött káposzta

Karácsony második napján: leves, rántott hús

sütemény: bejgli, hókifli, zserbó

A sütiket anyukám süti.

237. ALLICS
2008. nov. 26. 15:16

Nálunk minden évben a következők vannak:

halászlé

rántott camember áfonya lekvárral,rántott sajttal-sonkával töltött pulykaszeletek,rántott barackkal-sajttal töltött csirkeszeletek,rántott gomba,afrikai harcsa

Süti:beigli,francia sajtos tekercs,házi krémes

2008. nov. 26. 15:15
Gyöngyszemű, nagyon sajnálom, hogy így éled meg ezt a napot. Gondolom akkor a többi ünnepből sem csinálsz ügyet. Pedig ha tudnád, hogy milyen élmény készülni, alkalomhoz illő zenét hallgatni, beszélgetni és a végén élvezni az eredményt! Nem a paprikás krumpli ellen van kifogásom, van akinek egy szelet kenyér mennyei étel. Itt a készülődésen van a hangsúly. S nálam ez minden ünnepre vonatkozik, lett légyen az akár születés- akár névnap. A szélesebb családban nálunk is van, aki semmilyen ünnepet nem tart meg, s amikor egyszer eljöttek hozzánk, csak ámultak. Erről beszélek! A hangulatról, az emlékekről!
2008. nov. 26. 15:09
Én nem csinálok belölle nagy ügyet! Nekünk ugyanolyan nap mint a többi 7köznap, ha úgy adódik akár paprikáskrumpli is jó!
234. borbelya (válaszként erre: 232. - Katinkaboszi)
2008. nov. 26. 15:06

Én sem panaszkodom:

férjem névnapja

az én szülinapom :) csak a kaja szempontjából

a kisfiam szülinapja

karácsony

szilveszter :)

Aztán a január is ugyanilyen, tiszta csőd, de legalább sokat van együtt a család.

233. borbelya (válaszként erre: 230. - Fef600b7b6)
2008. nov. 26. 15:05

Szia :)

Jó ötletet adtál, a sajt nem is rossz ötlet!!!!

Köszi!

2008. nov. 26. 14:22

Nah, hagyjátok. Nálunk a december emberes egy hónap.:))

Férjem névnapja

házassági évforduló

karácsony

férjecském szülinapja

szilveszter

hagyjatok, mert mindig belefáradok, na meg még a családnak és a barátoknak, és a tornatársaknak.jájájájájáj:(((( :)))))

Jah, és mindezt kétfelé, mert a szüleim nem tudnak jönni:( évek óta ez megy.Áh.

A karácsony nálunk egyik évben halmenűs, a másikban pulykasültös.

A halat páran nem csípjük, de páran igen. Így lett a megosztás. Az idén pulyka van soron.

231. mmanoka
2008. nov. 26. 14:18
Eddig minden évben karácsonykor töltött halat csináltam. Vettünk vagy fogtunk (bár ez ritkábban eset meg) egy szép nagy amúrt amit párom megtisztított és töltött csirke töltelékkel megraktam a "pocijá" de előtte sóztam borsoztam. Szépen egészben megsütöttem. Az idén sajnos nem engedhetjük meg, így amit az ősszel sikerült fogni halból halászlé lesz majd a töltött káposzta mellé.
2008. nov. 26. 14:16

Szenteste:

rántott camambert, rizs, áfonya lekvár

csirkemell filé, szecsuáni mártás, rizs

Bejgli (keresztmamám süti)

kekszes almás

kókuszgolyó

karácsonyi muffin

(A többi napokon nem leszünk otthon:)

2008. nov. 26. 14:13
Ami az asztalra kerül biztosan az a húsleves,és a savanyú káposztából készült valamelyik étel.Vagy töltött káposzta,vagy rakott káposzta,vagy rántott töltött káposzta,kapros tejföllel,vagy székelykáposzta.Emellett még egy leves,és juhtúróval töltött karaj,(Kitagadna a család,ha nem lenne)meg még valami.Süteményből is általában 2 fajtát készítek(hoz a nővérem is)és egy torta,mert van egy szülinapos is.
2008. nov. 26. 14:06

Karácsonykor a szokásos de egy-két sütit a standard bejgli mellé még be szoktunk újítani!

Nálunk a szilveszternek is meg van a megszokott kajája,virsli,lencse,hidegtál,szilveszterke,sörkifli,méteres kalács!Ezt tavajig mind a nagyim főzte,sütötte nekünk!

Azóta meg halt szegény,mot megint eszembe jutott egy ok ami miatt nagyon hiányzik majd!:-((

227. Sylva
2008. nov. 26. 14:02
Karácsonykor szárnyas különböző variációkban. Az elmaradhatatlan libamáj illetve beigli.
2008. nov. 26. 14:02
Az idén gyerekeknek rántott húsi.Nekünk lazac.
225. frutty (válaszként erre: 222. - Zebi99)
2008. nov. 26. 14:00

húsleves,súltcsirke!

ez,van mikuláskor.

karácsonykor,a szokásos.

2008. nov. 26. 13:56

Szia!

Mikulásra semmi megszokott, de karácsonykor szokásos halászlé, és rántott hal, na meg az elmaradhatatlan beigli:)

2008. nov. 26. 13:56
minden évben halászlé, rántott hal, rántott hus. a férjem szereti nagyon a halat,igy ezeket muszáj csinálni.
222. zebi99
2008. nov. 26. 13:54
Ti milyen ételeket főztök karácsonyra,vagy akár mikulásra?Vannak megszokott ételek sütemények,vagy éppen az akkori izlésetek dönti el hogy mikerül az ünnepi asztalra?
2008. nov. 16. 15:04
halászlé,utána még valami light-os,és bejgli,süti.
220. szebinora (válaszként erre: 211. - Ildy2)
2008. nov. 16. 10:20
Próbáld ki azt amit 205-nél írtam. Aztán majd meglátod milyen.
219. danya
2008. nov. 16. 07:53

de most már jutogatnak az eszembe jobbnál jobb ötletek.

1. csülkös pacal (sokat lehet főzni, és sokszor lehet melegiteni)

2. fü. csülök fokhagymás vizben főzni (párolt káposztával kitünő kaja, és nem munkaigényes)

3. hurka-kolbász karikába sült hagymás krumplival

4. sajtos csirke-pulyka melltorta

5. és, hogy végre az uram is örüljön bakonyi valamilyen husi sok gombával, és nokedlivel.

6. nyakkendő tésztából - tésztasaláta - gyors, és isteni étek

talán ennél több kaja nem is kellene - remélem adtam ötletet másoknak is.

ha a tyukhusi leves elfogy (márpedig igen) akkor a 2. számu kedvenc a tárkonyos ragu leves

na örülök, nekem meg van:)

nektek sok sikert a tervezéshez.

218. danya (válaszként erre: 216. - 099c0bed40)
2008. nov. 16. 07:41
és kire háritod????? adj ötletet:D
217. danya
2008. nov. 16. 07:40

hu most olvastam, hogy 5 napos ünnep lesz, hát nem semmi erre főzni, változatos, sok legyen.

na de az újévi napok száma sem kevesebb. össze kell szedni a gondolatokat annyi tény, ha jó hideg lenne, akkor nem lenne gond a kaják előrefőzésével.

2008. nov. 16. 07:33
Hárítani fogok, majd valaki vagy megfőz, vagy nem lesz semmi.
215. danya
2008. nov. 16. 07:31

sziasztok:)

Nálunk elengedhetetlen a tyúkhús leves, halat én szeretném,de senki más, igy az nem szokott lenni, ilyenkor szoktam a férjemnek sütni somló galuskát, mivel nagyon macerás, igy évközben nem, házi krémest sütök.

sajnos még olvasgatnom kell titeket, mert a többi fogást még nem tudom.

de annyi tény, hogy húsok lesznek benne.

2008. nov. 16. 03:44

Nálam 25.-én gyülik össze a család,és ilyenkor a kedvencüket csinálom))

Csontleves,stefánia vagdalt,debreceni sertéskaraj,rántott csirkemell vagy sült csirke comb,hatalmas nagy adag franciasaláta,3 vagy 4 fajta rétes,ja igen a husokhoz,kukoricásrizs,és hasábburgonya.

24.-e a menük előkészitésével telik el,ilyenkor a párom is kötényt huz magára és besegit))ha véletlenül befutnak előbb a lányaim,akkor ők is kötényt ragadnak/ők már nem laknak velünk/

213. MoncsiMama (válaszként erre: 209. - 9bbaa658f2)
2008. nov. 16. 03:21
köszönöm szépen! ki fogom próbálni:)))
212. daroki
2008. nov. 15. 22:07

Sziasztok!

24-én:Húsileves,halászlé,gyümileves(kislányom kérésére)rántott csirkemell,karaj,sajt,krumplipüré,rizi-bizi,savanyú.

Beigli,zserbó,sütik minden mennyiségben:)

25-én esszük ami megmaradt 24-ről.

26-án töltött káposzta.

211. ildy2
2008. nov. 15. 21:58

Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani olyan sütemény receptet ami ami pár nappal karácsony előtt is elkészíthető, könnyen szállítható és nem a megszokott? Tudom túl sok kérés egyszerre.Cserébe megosztok veletek egy receptet amit tavaly készítettem:

Gyümölcsös fahéjas pulyka

Hozzávalók: 8 szelet pulyakamell, őrölt fahéj, 20 dkg baconszalonna, 15 dg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, tetszés szerint gyümölcsök (én a következőket szoktam használni: alma, ananász, barack, narancs), 3 dl tejföl vagy tejszín, olívaolaj

Elkészítés: A pulykamelleket fahéjban megforgatom majd olívaolajban egy serpenyőben mindkét oldalukat fehérre sütöm. Ezután egy kivajazott tepsibe helyezem őket egymás mellé. Mindegyik pulykamell szeletre egy-egy szelet baconszalonná és füstölt sajtot helyezek. Ráhalmozom az összeaprított/kockázott gyümölcsöket is. Az egészet leöntöm tejföllel vagy tejszínnel és megszórom reszelt trappista sajttal.

Befedem a tepsit alufóliával és alacsony fokozaton kb. 30 percig sütöm a sütőben. Ezután leveszem róla a fóliát és még 20 percig sütöm.

210. Franc22
2008. nov. 15. 10:28

24.-én: nem lesz leves, mert a párommal nem szeretjük. Rántott csirkemell, rizs, sült krumpli és savanyú vagy majonéz, ketchup vagy kaszinotojás.

25.én: jönnek anyuék ezért lesz leveske, húsika leves, pörkölt nokedlival, rántott karaj, rántott csirkemell, rizs, sült krumpli, francia saláta

26.án nem leszünk itthon és amúgy is marad majd az előző napi kajából, így ezen a napon nem csin semmit.

És természetesen minden napra sütike.

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook