Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
Igaz, hogy nem mennü, de tipp:)
Banános süti sütés nélkül
-
Hozzávalók:
banán; 1/2 l tej; 3 cs. kicsi piskótatallér; 1 cs. tejszín ízű pudingpor
Elkészítése:
A banánokat felkarikázom (a mennyiséget azért nem írtam, mert nálunk mindig eltűnik néhány karikakészítés közben). Két piskótatallér közé teszek egy karika banánt, és középen fogvájóval összefogatom, hogy szét ne essen.
A pudingot elkészítem az előírás szerint, majd ebbe a meleg pudingba belemártom a sütit.
Másnap fogyasztható.
Tipp:
Olvasztott csokiba, vaníliás pudingba vagy csokipudingba is belemártható.
Túrós-mazsolás szelet
-
Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 50 dkg finomliszt; 2,5 dl tej; 3 dkg élesztő; 4 db tojás
A sütőforma kikenéséhez: Rama Sütőmargarin
A töltelékhez: 1 dl rum vagy rumaroma; 10 dkg mazsola; 1 db citrom reszelt héja; 1 csomag vaníliás cukor; 15 dkg porcukor; 50 dkg túró
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát két
részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent, kilisztezett, kerek sütőformát. A mazsolát langyos vízzel megmossuk, lecsepegtetjük, majd rumba áztatjuk. A túrót áttörjük, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük, majd az egész masszát a kibélelt formába öntjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, a forma tetejére terítjük, a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a tésztát egy órán keresztül pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 40 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.
Hát az jól a világ végén van tőlem:)
Remélem jól sikerült a pizsiparty?:)
Hódmezővásárhely.
Egyébként itt lesznek a kisunokáim is napokig nálunk, ha összehúzzuk magunkat, többen is elférnénk. Tudod, sok jó... És a hoxások ugye azok?
Készülünk a pizsama-partyra! B. Ú. É. K!
e hol lakol?????
mert mindet szeretem, amit felsoroltál:):):):)
BUÉK
HALI LÁNYOK.
ÉS A SZILVESZTERI MENÜ??????
szenteste: volt halászlé, húsleves, sült hal, burgonya, rántott szelet, almasaláta, ananászos csirke
karácsony első és második napja: szerintem a maradék, rengeteg kaja megmaradt
anyósomék és mi is hivatalosak vagyunk vendégségbe, úgyhogy lehet, el sem fog fogyni ez a sok minden
24.-én húsos barátfüle bakonyi mártással
25.-én töltött káposzta
26.-án étterembe megyünk az egész család, hogy a család női tagjai is élvezzék a szeretet és összetartozás örömét és ne legyenek hulla fáradtak még a beszélgetéshez is.
Szenteste:tyúkhúsleves, göngyölt csirke, franciasali
25. Halászlé, sült hús, töltött tyúk, saláták
26. Hortobágyi palacsinta, töltött káposzta
Szenteste: halászlé és mákosguba
Ünnep első napja: Tyúkhúsleves, töltött tyúk,
rántott hal, krumplipüré,
dinsztelt lilakáposztával, diós-mákos beigli,
Második nap: töltöttkáposzta, fatörzstorta
Nálam kacsamáj és sült csülök lesz.
Édességnek mákos guba és zserbó.
24.-én:halászlé, tejszínes fogassüllő
25.-én: libahúsleves, ludaskása, sültliba, dinszteltkáposzta, töltött libanyak(1 libából 4 féle)
26: töltöttkáposzta
A desszert tiramisu, és bejgli lesz.
(27-28)valószínű léböjt....méregtelenítés...
24.-én ebéd: halászlé, túróscsusza; vacsora: rántott hal, majonézes krumplisaláta
25.-én húsleves, tejszínes ananászos pulykamell krumplikrokettel
26.-án húsleves, kacsasült párolt lilakáposztával
pluszban még töltött káposzta és kocsonya
Nálunk itt az Alföldön elterjedt ugyan,de nem hagyományos a halászlé és a hal.Mifelénk inkább a disznótoros vacsora a jellemző.
Én a következőket főzöm:
Töltött káposztát(a párom kedvéért)
Pacalpörköltet(a lányom szereti)
Rántott szeletet(a fiam kedvence)
Kocsonyát(napközben ez lesz a menü,ebéd helyett,ilyenkor este van a főétkezés)
Rántott halfilét(hogy legyen azért hal is)
Majonézes burgonya,kukoricasaláta
Az elmaradhatatlan beigli,és aprósütemények
Ennek ki kell tartania 25-én is,26-án pedig anyukáméknál lesz ebéd.
Mindenkinek boldog karácsonyt!!
csorieva!
A pisztrángot sajtkrémmel töltöm, amibe ízesítésképpen rakok még egy kis aprított kaprot, reszelt sárgarépát, aprított mogyorót, póréhagymát. kipanírozom, a zsemlemorzsába rakok egy kis reszelt mogyorót is.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?