Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
Közepes, vagy kisebb paradicsomot éles késsel "meghámozod" gyönyörű rózsa lesz belőle. Adja a formáját.
Amúgy a hidegtálra, vagy a díszítésre kérsz ötletet?
Biztos finom lehet,már csak a változatosság kedvéért is!
Küldhetnél egy falatkák,bár tudom nagyon drága lehet kilója!
Tradícionális rántott hal, halászlé, bejgli nálam sincs.
Egyébként nagyon szeretem a töltött káposztát, de karácsonykor a világból ki lehetne vele kergetni, hogy mindenhol azzal (is) akarnak kínálni.
A mákosguba az egyetlen karácsonyi étel, amit képes vagyok bárhol bármikor megenni.
Amikor néhány éve úgy alakult, hogy onnantól én rendezem a karácsonyi vacsorát, nagy elánnal belevetettem magam a sütés-főzésbe. Ennek az lett az eredméye, hogy Szentestére kidőltem.
Azóta minden évben egy kicsit lejjebb adtam a mennyiséget, tavaly már élvezni is tudtam az ajándékozást.
Én is a bevállt receptjeim között válogatok, elég azon izgulni, hogy minden időre kész legyen. Időigényes, panírozgatós dolgoknak már nem fogok neki. Tavaly például nagy siker volt a sült csirkecomb, amit előzőleg fokhagymás tejben pácoltam 2 napig.
Sült csülök megragadtam a fantáziám, lehet nálam is az lesz.
Nálam mindig az előző évi menű módosított változata van. Újnak csak olyat veszek be, amit már előzőleg csináltam. Kerülöm az olyan felesleges izgalmakat, hogy vajon sikerül-e!?
Fix a sült liba és kacsamáj gyöngyhagymával, krumplipürével.
Az idén még sörben sült csülök, ill. rántott pulykamell lesz.
(perpillanat még így gondolom)
Hallé...
rántott ponty...
kelkáposztatekercs rántva...
póréhagymás saláta.
sültburgonya...
kicsi beigli..
gesztenyegolyók...
és valami pulyka...(azt még nem tudom mi lesz...)
Nalunk a karácsonyi menü 3 napra:
Halászlé,
Vegyes húsleves(orjacsont, kacsa aprólék)csigatésztával,
Töltött paradicsom,
Francia saláta,
2 féle tölött hús( márvány sajtos), (füstölt húsos),
Tölött káposzta,
Tejszínes lazac,
Tölött kacsasűlt pároltkáposztával és hagymás sültkrumplival),
Tejszínes kacsamell aszaltszilvával és almával, békonszalonnával,rizzsel
Rántott mandulás pulykamell,
Madártej,Bejgli,Aprósütik,Torta.
Minednkinek Boldog Karácsonyt Kívánok
az jó lehet:-))))))))))))))
nálunk az soha nincs, ami "megszokott". Mindíg valami más, valami finom, és ami nem mindennap van az asztalon.
általában igen, a megszokott menü. najó.. egy -két új dolog becsusszanhat :)
egy dolgot nem ettem soha karácsonykor. halat. nálunk az sose szerepelt a karácsonyi menüben.
meglepődtem, mikor először hallottam erről, hogy sokaknál ez alap
nálunk halászlé " féla!
1 boros halászlé (párom csinálja minden évben szülinapomra! ;) mert ugy 24-én van szülinapom!)
2. sima halászlé
+rántott hús/ rántot halacska (krumpli és rizsa vegyes savanyuság és édeskápi , (de minden évben töltöt kápi is van)
+és töltöt kenyér!!!
akinek kell a töltöt kenyérke receptje dobjon 1 privit! ;)
borleves, darálós
rántott pulyka vagy csirkemell, rántott hal, burgonyasaláta (nem majonézes), snidlinges.
sütemény, karácsonyi torta
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?