Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯
209. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 207. - MoncsiMama)
2008. nov. 15. 10:21
Kedvenc savanyúságlevem 4l víz,80dk cukor,1l 10%ecez,1 evőkanál só,1 evőkanák szemes bors,kapor ezt felfőzöm majd ha kihűlegy teáskanálkénport teszek bele és egy teáskanál szalicilt.Az üvegbe beleteszed amit savanyítani akarsz és leöntöd a lével.Csemege ízű.Bármire öntheted karfiolra,uborkára stb.Ez elég nagy mennyiség de megfelezve is készítheted.
2008. nov. 15. 10:11

Sziasztok!

Engem is pár hete ez a kérdés gyötör, hogy mit főzzek.Külön lakunk anyukámtól de neki szent este van a szüli napja és nekünk ez ettől is különleges nap.

Szóval a megálmodott menü:

-csirkeragu leves

-őzpörkölt krumplis dödöllével, savanyúság

-az idei halas fogás lazac lesz (most először és nagyon akciósan vettem) a köretet még nem tudom

-a szülinapi torta eszterházi lesz.

Sütök még zserbót és fagyi szeletet.

2008. nov. 14. 20:28

ha már a savanyúságnál járunk,tudtok házilag késziteni? ha igen,elküldenétek nekem a receptet?!

előre is köszönöm!

2008. nov. 14. 20:26

23-án :sült húsi+rizzsel/sült krumplival -savanyúsággal

24-én: párom készíti a halászlét (borral fog főlni)

ez lesz a szülinapi halászlém ;) +rántott hal/sajttal töltött pulyka -krumplival

25-26-án: már káposzta 2 féle lesz-és kocsonya

sütik lesznek:

zserbó-bejgli- (tortám 24.én)-és majd ünnepek között tiramisut csinálok, szilveszterre meg sajtos rudakat!

2008. nov. 14. 16:30

Van egy nagyon sütireceptem is, az egyik kolléganőmtől tanultam. Hideg kutya a neve.

Kell hozzá: 1 cs. csokis pudingpor, 25 dkg Rama, 2 tojás, 2 ek. kakaó, 20 dkg cukor, 1 csomag 6 db-os ostyalap, 2 marék darált dió, 1 marék mazsola

A kakaót, cukrot, pudingport összekeverjük. 4 db. ostyalapot apróra törünk. A Rama-t felolvasztjuk, belekeverjük a csokis keveréket, a tojásokat és összefőzzük. Hozzáadjuk a diót és a mazsolát, forralunk rajta egyet, majd belekeverjük az ostyalapokat is. Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük. Tetejére ostyalapot vágunk, becsomagoljuk a folpackkal.

1 nap hűtő. Én tejszínhabot szoktam rá fújni.

Nagyon finom. Próbáljátok ki előtte!

204. szebinora (válaszként erre: 203. - Doboska.p)
2008. nov. 14. 16:19
Én pontyot szoktam használni, és egészben teszem rá a halat.
203. doboska.p (válaszként erre: 195. - Szebinora)
2008. nov. 14. 15:05

Milyen halat szoktál bele tenni!

Tök jól hangzik csak nem tudom milyen hal kell!! Köszönöm

2008. nov. 14. 14:32

Karácsonyi saláta:

H: 20 dkg sült pulykahús, 20 dkg gesztenye, 2 db narancs, 1 fej saláta, 2 db tojás, 2 húsleveskocka, kb. 1,5 dl majonéz,1 dl tejföl és 1 cs. metélőhagyma

A gesztenyéket keresztben bevágjuk, és a leveskockákkal ízesített vízben megfőzzük. Ha kicsit kihül megtisztítjuk a keményre főzött tojásokkal együtt. Egy tálban összekeverjük a darabokra vagdalt sülthúst, a főtt tojás cikkeket, a narancs gerezdeket a kisebb darabokra tépkedett salátát és a félbevágott gesztenyéket. AZ egészet lazán összekeverjük a majonézes-tejfölös mártással és megszórjuk metélőhagymával.

2008. nov. 14. 13:26

ÁÁÁÁ de szuper ötleteket adtatok!

De a halas receptek még jöhetnek!!!

200. 025c5b6977 (válaszként erre: 198. - Fokamama53)
2008. nov. 14. 12:16

Hólabda

Tésztához:

8 tojás

35 dkg porcukor

8 kanál langyos víz

25 dkg liszt

2 ek. kakaó

kevés sütőpor

Krémhez:

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 ek rum

1tasak vaníliás cukor

4 dl tej

4 ek. liszt

Díszitéshez:

kókuszreszelék

csokoládé

Elkészítése:

A tésztház a tojásokat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet a kakaót, sütőport. Két tepsibe töltöd a masszát, és megsütöd őket. Amikor kihült pogácsaszaggatóval kiszaggatod.

A krémhez a margarint, porcukrot, rumot, vaníliás cukrot jól kikevered. A tejetsűrű péppé főzöd, kihütöd, és a krémhez adod.

Egy-egy korongot összeragasztasz a krémmel, az oldalát is bekended krémmel, meghempergeted az krémes oldalát a kókuszreszelékbe, olvasztott csokoládét kensz a tetejére.

Nem mondom hogy nem időigényes sütemény, de nagyon finom tényleg, és mutatos, olyan mintha mini torták lennének. A csokoládé a tetejéről elhagyható, a tészta ugyis barna a kakaótól, és anélkül is finom.

2008. nov. 14. 11:41
Nálunk ami mindig van, az a hawaii csirke, bár tavaly az ananászt már barackra cseréltem, azt hiszem idén is így lesz, baconbe csomagolt csirkemáj, rántott fogasfilé, mazsolás rizs, hagymás krumpli (a hideg savanyú), görög saláta... És még valami újdonság :o) Ja és persze az elmaradhatatlan beiglik, diós koszorú, és mézeskalács. Nem is sokat vagyok ám a konyhában aznap :o)
198. fokamama53 (válaszként erre: 193. - 025c5b6977)
2008. nov. 14. 11:40

Szia a süti receptjét elkérhetem tőled?

Köszönöm

2008. nov. 14. 11:24
Még nem tudom, mi lesz a karácsonyi menü, de a rakott pulyka biztosan közte lesz, mert isteni, és nagyon szeretjük!
2008. nov. 14. 11:21

Nincs benne semmi különlegesség:

A megpucolt krumplit felkarikázom, rá a tepsire, majd fólia alatt megpuhítom kicsit, Közben befűszerzem a halat. Főzőtejszínt összekeverek tejföllel, fokhagymakockával és reszelt sajttal. A krumplira ráteszem a halat, leöntöm a szósszal, és készre sütöm.

195. szebinora (válaszként erre: 190. - Lully)
2008. nov. 14. 11:09

Bocsánat, rooszul írtam.

Tejszínes hal krumplival a jó.

2008. nov. 14. 09:08
Ha már itt tartunk, az aprósütiket kb. hány héttel előtte szoktátok megsütni (mármint ami aztán megy a fémdobozokba). 2-3 héttel karácsony előtt, vagy lehet előbb is?
2008. nov. 14. 08:06

Aszalt szilvával töltött sertéshús, szilva öntettel, krumplipürével. A szegfűszeg miatt már eleve karácsonyi hangulatot sugall

hólabda sütemény, az nagyon finom, és mutatós, nálam minden évben nagy sikert arat.

2008. nov. 14. 07:05
Én rántott húst,töltött húst,rízst,sült krumplit,francia salátát szoktam csinálni.Sütemény az mindig hatlapos,kokuszgolyó,sajtostallér,bejgli.
191. aecbd3eec7 (válaszként erre: 185. - Borbelya)
2008. nov. 14. 07:00
Zömében aprósütit (dobozba tehetőt)pl.mézes figurák,linzerkarika,isler,huszárcsók,mákos-diós kalács,gesztenyés szelet,férjem kedvence:hófehérke,zserbó,szoktam még ostyalap közé piritott cukros diós cuccot tenni,napra pontosan be van osztva,hogy mikor mit készítek.Álltalában 23-ig elkészítek mindent.
190. lully (válaszként erre: 188. - Szebinora)
2008. nov. 14. 00:01

Elárulod a receptjét?

Nálunk töltött pulyka, rántott hal, rizs, majonézes krumpli, cékla, beiglik, torta, 8-10 féle apróbb süti.

189. kapinne
2008. nov. 13. 22:50

Hello!

Én nem kimondott karácsonyi menüt készítek de azért a fele az.

-Frankfurti leves(mert ez a férjem kedvence)

-Sajttal,sonkával töltött pulykamell

-Rántott húsos palacsinta

-Hagyma sali

-Öntött kifli

-Tiramisu

188. szebinora (válaszként erre: 187. - Borbelya)
2008. nov. 13. 20:49
Csináld meg a halat tejszínes-krumplis szószban!
2008. nov. 13. 20:42
ÉN pulykát és halat készítenék szenteste, de a rántott változat kicsit uncsi. Tudtok esetleg pár tippet adni?
2008. nov. 13. 20:29

Nalunk van egy hagyomany es ezt altalaban be is tartsak a csaladok.Szenteste aszaltszilvaleves,rizses gomba,hal kulombozo modon elkeszitve ,havasi kifli,beigli.Tehat bojtoset fogyasztanak.Az ejjfeli mise utan lehet fogyasztani a toltottkaposztat,kolbaszt stb.

Az ortodox vallasnal aztan nagyon szigoru bojt van ebben az idoben kesz vegetarianusok.

Na en mit keszitek:toltottkaposztat,oldalas kolbaszal lesutve.tesztakbol a linzer karikat,zserbot,beiglit esetleg a lepesmez tesztat.A csaladom nem szereti a kremes tesztakat kivetel a kepviselofankot ezt akarmilyen mennyisegben elfogyasztjak.A kovetkezo napon husleves,rantott hus vagy vadason keszitett nyelv cus-cussal az edesseg nem valtozik,harmadnap mindenki jol van lakva a husokkal es csinalok bablevest savanyokaposztaval/csulkot,kolbaszt lehet bele fozni/

185. borbelya (válaszként erre: 183. - Aecbd3eec7)
2008. nov. 13. 20:11
Jézusom, nem vagy semmi, és miket?
2008. nov. 13. 20:10

1:Halászlé

2:Rántott hús,hal.

3:Köretnek:Majonézes krumpli saláta,rizs.

4:Mákos vagy diós guba.

Apró sütik:Hókifli,linzer,mézes szelet,zserbó.

2008. nov. 13. 20:08

Nálunk a Sógornőmék szoktak 24-én vacsit,(hal + majonézes burgonya)25-26-án ebédet(székely és töltött káposzta,húsleves,rántott karaj) készíteni.

Az én reszortom a sütemények.Kb.8-10 félét szoktam készíteni.

2008. nov. 13. 20:07

Trópusi gyümölcsleves, halászlé,

sült hal, rántott hús, töltött hús, töltött csirke,

saláták (krumpli, virsli, francia)

bejgli (diós, mákos), mézeskalács, zserbó, egyéb

2008. nov. 13. 20:04
Milyen menüvel készültök karácsonyra?
2008. nov. 13. 20:04
Karácsonyi receptek
❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook