Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
ümmm :)))
halászlé, vmi húsétel körettel és a beigli :)))
tanultam egy finom halas-gyümölcsos receptet:
almás-sajtos halfilé .
Lehet, hogy ez lesz az egyik fogás karácsonykor.:
vajon cukrot karamellizálok,rádobom a kicsi kockára darabolt almát,csipet fahéjat,kevés mézet(az almától függ a mennyisége)jól összemelegítem,leveszem a tűzről, kicsit (nem teljesen) hűlni hagyom,majd reszelt sajttal(ha van, pici füstölt is mehet bele)összekeverem.Nagy szelet halfilébe(én pangasiusba tettem)csomagolom (kettőbe hajtott halszeletbe),óvatosan bepanírozom,olajban kisütöm.A köret lehet pl.krumplipüré,párolt vajas zöldköret,rizi-bizi.
Kóstoljátok meg, finom.
Mit készítesz?
Amúgy én is mindig ebbe a hibába esek. Egész nap főzök,a végén hullafáradtan ülök le vacsorázni.
nekem már megvan a karácsonyi menü :) sőt remélem a karácsonyi ajándékokat is idejébe fogom megvenni......... :0)
no és most nem követem el azt a hibát hogy fél napot a konyhába keccsölök míg a család meg bent a nappaliba jókat beszél!!!!!!
Szerintem novemhber vége fele fog felpörögni:)
Még én sem gondoltam ki semmit:(
Eléggé bepunnyadt a fórum... Vagy mások még nem tudják mit főznek:)?
Pedig olyan jó ötleteket lehet meríteni. Szinte megéhezem ahogy olvasok a finomabbnál-finomabb ételekről:)
:)))))))))
Köszi
Íme a mandulaforgácsos karaj receptje:
Nálunk szinte minden évben ugyanaz.
Rántott hal, majonézes krumplisalátával.
Töltött káposzta.
Mákos guba.
Sült hús (pulykamell, comb)
És sütik: zserbó, gesztenyetorta, sokféle aprósütemény. (linzerek, mézesek stb)
Persze, ez nem egy napi menü, de elkészítem 24.-re, így legalább nem kell többi napon főzni. Egyedül 26-én ebédre szoktam egy kis friss rántott pulykamellet sütni.
És bár nem karácsony, de ideírom, hogy újév napján minden évben lencsefőzeléket főzök ebédre, de még nem lettünk gazdagok.
Ettől függetlenül ragaszkodom a hagyományokhoz.
Sziasztok!
A mi menünk kb. a következő lesz:
- halászlé
- húsleves
- sült kacs párolt káposztával és krumplival
- sertés pöri
- baconbe tekert sajttal-sonkával töltött fasírt
- töltött dagadó
- túrópogi
- bejgli
- pudingos-túrós
- keksz szalámi
Ebben az egészben az a jó, hogy karácsonykor sem tudunk igazán többet kajálni:))
Az persze jó, hogy eleve sokfélét készítünk, és lehet válogatni, de igazán nem is mozgunk, pihenünk inkább. De hát a hagyományok...
Én is erre gondoltam ezért be is írtam a keresőbe és pár találat volt!
Sokszor hamarabb jár a kezem mint az eszem!:)
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?