Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
rántott harcsa, halászlé.húsleves, töltött kacsasült párolt lila káposzta és rántott krumpli francia saláta.
rántott húsi és töltött káposzta.
gyümölcs torta, bejgli,mézeskalács, karácsonyi fatörzs nevű sütemény.
ezek általában amiket készítünk.
én tavaly készítettem provanci csirkét krumplipürével és egy egyszerű tortát:csokipiskóta meggybefőtt-puncspudinggal összefőzve és tejszínhab a tetején.
de ha megyünk a családhoz biztos találkozunk disznótorossal,kókusztekerccsel is.ja és kétféle bejglivel-illetve anyukám kelt tésztából készíti anyósom meg gyúrt tésztából.
mire ezt kiheverjük jön a szilveszter!akkor anyum süt hájas süteményt vagy krémeset pogácsát-egy időben divat volt ilyenkor a méteres sütemény.
gondoltam, hogy süti csak nem ismerem:)
receptet légyszi!
Süti. :-)) Bocsi, nem tudtam kihagyni...
Szalalkális lapja van, vaníliás-pudingos krémje van, tetején csokimáz. Minél tovább áll, annál finomabb, bár nálunk másnap már úgy kell ellopni belőle a vendégeknek. :-))
Nálunk az előétel mindig ugyanaz:
Sajttekercs, libamáj, saláta.
Azután a főétel változó.(husifélék, többféle köret)
A végén egy csomó süti.
Másnap van töltött káposzta ebédre.
Nálunk szinte mindig ugyanaz a menü szenteste. Halászlé, rántott halak, sajttal és aszalt szilvával töltött pulykamell, sült krumpli, tartármártás, és majonézes krumplisaláta.
Meg süti hegyek: bejgli, kókuszos, mézes krémes, hófehérke, zserbó...
Nálunk sisncs újdonság,minden évben ugyanaz,lehet kicsit unalmasnak hangzik,de nekünk többek közt ont emiatt karácsony a karácsony:)
Szóval anyumnál:
Húsleves
Egész sült kacsa,párolt lila káposzta,krumplipré
Beiglik,Somlói
Apuméknál:
Halászlé
Rántott ponty filé(szokott azért más féle hal is lenni)majonézes és ecetes-lila hagymás krumplisaláta
Beiglik
Még van egy kis idő, de ma olyan karácsonyi hangulatom volt és azon törtem a fejem mit kellene készíteni majd!
Ti mit szoktatok készíteni vagy valami újítás idén?
Milyen az a férfi torta?
a neve jól hangzik
nálunk 24.-én: férfi torta sült krumplival és savanyú ubival
25.-én: húsleves, rántott karaj, rántott csirkemell, fűszeres krumpli, sült krumpli, kaszinó tojás
26.-án a párom anyujánál eszünk. Remélem férfi torta lesz, mert a párom is és én is nagyon szeretjük. De lesz még rántott hús és töltött káposzta
1.napi ebéd:
Legényfogó leves
Sertéskaraj sajt-zsebbel
Mézes-mustáros csirkecombok
St.Galleni csirkemáj (baconba tekerve)
Sajtos sült almakarikák, dióban sült kecskesajt
párolt kelbimbó, hasábburgonya, párolt rizs, majonézes kukorica, vegyes saláta
Desszert: bomba, Diószóratos süti, Tejfölös csodabogár, Hamis marcipángolyó
Azért néha-néha összeakadunk:) A menű azóta változott:
tejszínes-hagymás csirkemell filé, tetején füstölt sajttal + rizs
a sütik maradtak:
kekszes-almás
kókuszgolyó
a karácsonyi muffin helyett lehet mást csinálok, majd még kitalálom:)
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?