Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
Elegem van a vásárlásból. :-)
Le kell, hogy mondjak egyenlőre a gombáról, nem kaptam.
Ma este a fiamnak sajtos tészta lesz (ebéd az apjáéknál volt), holnap majd kiderül.
Hétfőn csinálok tökfőzeléket Guruljka módra, mert az a barátommal mi megesszük, a fiúknak lesz oldalas, csak a gyereknek rizzsel.
Kedden meg vagy bab vagy sárgaborsó főzelék a hússal (amelyikre a fiam szavaz).
Én meg a főzelékeket feltétlenül eszem. :-)
Nem baj, a köles nem romlékony.
Én, ha nagyon ráizzítom magam a gombára, megeszem a fagyasztottat is...
Ja és kiderült, hogy kölesem volt itthon. :-D
Gomba viszont az egész piacon nem volt.
Sajnos időnként muszáj. :-S
Ha pld nem állok a sarkamra, ki tudja, hogy mikor derült volna ki, hogy a fiam laktózérzékeny.
Azt nem eértem, hogy az ilyenek miért orvosok? Menjenek inkább kapálni - ha ennyire unják a munkájukat. :-(
A mi mostani gyerekorvosunkat is 2x már kiosztottam szépen, udvariasan. Még a mobil számát is megadta, ha gond lenne...:-D
Hát azt azért már csak érzem!
Ha ilyet érzek, abba is hagyom, figyelek a vérnyomásom miatt is.
Ez a házidoki nem is tudom, milyen. Itt nyavalygok már egy éve a járás-nehézség miatt, és nekem kellett az érsebésztre beutalót kérnem.
Ő még annyit se mondott, hopgy üljek oda, megnézi a lábamat. Ha negyon nyavalygok, elküld szakrendelésre. Küldött már csípőröntgenre (ott vették észre az érszűkületet), neurológiára, és reumatológiára...na oda nem mentem el.
Ha tavaly nyáron rámnéz, láthatta volna a túlsúlyomat, de ő megelégedett egy vérképpel, azt is a pajzsmirigy-gyanú miatt, ugyanis nyomást érzek a nyakamon elöl. (Néha azóta is.)
Furi, de a koleszterinem jó volt. Hogy azóta még kisebb lett-e az akkori közép-értéknél, azt nem tudom.
Egyszer hallgatta meg a tüdőmet eddig, azt is csak a tüdőcsúcsnál, ez nem vetkőztet! Csak a ruhakivágásig hallgat!
Akkot viszont rátornázhatsz - szerintem.
Ez nem olyan konditermes edzés, az keményebb.
Max, ha elkezded és fáradtak az izmaid, aztán 10 perc múlva sem jobb, akkor lehet, hogy pihentetni kellene.
:-D
Az orvosok már csak ilyenek, vagy nem figyelnek az emberre, vagy sokszor nem használják az eszüket.
Amikor a fiam kb 11 hónapos volt megugrott az étvágya az az anyatej mennyisége, összetétele nem tudta elég gyorsan követni.
Tudni kell, hogy későn kezdtem a hozzátáplálást.
A gyerekorvoshoz amikor lementem tápszert kérni, hogy legyen mihez nyúlni - ha nagyon muszáj- mit mondott a dokinő: Nem akar felírni, mert így is kövér a gyerek. Fogyókúráztassam....
Arra a kérdésemre, hogy ezt mégis hogyan gondolta, mivel még anyatejes a gyerek, azt felelte, hogy nem kell annyit enni adni neki....
Na jó, így utóbb visszanézve tényleg jó súlyban volt (18kg), de a dokinőnek széle-hossza egyforma volt...ha nem volt vagy 130kg, akkor egy sem.
Dehogy dokibá.
Annak még az se tűnt fel, hogy lefogytam tavaly óta, pedig ritkán lát.
Figyu, gondolom doki bá' javasolta a pihenő időt a különböző izomcsoportokra. Ha így van, akkor csináld úgy, ahogy mondta, nehogy vmi bajod legyen!!
Irgum, burgum, fakabát! :-)
Szép napot!!!
Megint belekerültem a szokott dilemmába.
1300 a napi limitem,én állítottam be, hogy kicsivel mégis több legyen az 1200-nál.
Emellett egyre többet lennék képes edzeni, de ebben lefékez a javaslat, hogy muszáj pihenőnapokat tartani.
Tegnapelőtt inkább lábra dolgoztam, tegnap egy jó kis felsőtestet csináltam. Most azt érzem, hogy jó lenne a tegnapit újra rádolgozni, megfejelve valamivel. Holott a javaslat az, hogy a tegnap megdolgoztatott izmokat ma hagyjam pihenni.
Sziasztok!
Egy darabig én is itt leszek, aztán mennem kell vásárolni.
Tudod Dennissza én a vendégséges, nyaralós, stb. dolgokkal úgy vagyok, hogy ha sikerül tartanom a súlyom, az már önmagában siker. :-)
Ràadásul sokszor mondják, hogy jobban megy a fogyás, ha ilyen időszak is "bekerül". :-))
Sziasztok, jó reggelt!
Én ezt a hetet nagyon elrontottam evés ügyileg, meg mozgás sem volt eddig. Tegnap is vendégségbe mentünk este... Mindegy, nem húzom fel magam, szerencsére vissza nem jött semmi. A jövő hét majd sokkal jobban sikerül, remélhetőleg. Ma már tornázok. Sztepper és lépcsőház lesz a menü:)
Nálunk a terményesnél "tálakban" vannak és onnan szednek.
A minősége jó, nem dohos, nem avas. Veszek majdttöbb félét, mert jó, ha van mihez nyúlni. :-)
Sokkal hamarabb fő, és sokkal semlegesebb az íze.
Kicsi sárga, helyeske kis korongok...
Lehet, hogy van, megnézem azt is.
Olyan az elkészítése mint a rendesnek?
Én meg most vacsoráztam.
Kevés olajon egy jó nagy fej hagymát megdinszteltem (vízzel persze), majd elkevertem benne 5 deka kölest, és apránként vízzel felöntögetve, puhára pároltam. A végén belekevertem az előre felvagdosott gombát, majd amikor az is megpuhult, egy kanál tejfölt is elkevertem benne.
Meglepően "gombapaprikás galuskával" -fílingje volt! (453 Kcal, 13 fehérje, 51 szénhidrát, 22 zsír.) Még fent maradok dolgozni, belefér meég valami zsírtalan...az arányok kedvéért.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?