Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
Igen, ezek érdekes dolgok.
Én a 90 napos diétám alatt olvastam, hogy ha cukorpótlót használunk, akkor utána hamar megéhezünk. Leteszteltem magamon amikor víznapot tartottam és tényleg igaz.
Gratulálok én is, csatlakozva az előttem szólókhoz! :-)
Ügyi vagy!
Igyekszem én is leadni amit kell, sajna velem elég jól "elszaladt a ló". :-)
Most találtam. Hasznos és igaz.
1, Mítosz: az édesítőszerek használatával, valamint a zéró cukor tartalmú üdítőitalokkal könnyedén fogyhatunk.
Valóság: friss tanulmányok arra a megállapításra jutottak, hogy a különböző mesterséges édesítőszerek alacsony vagy éppen nulla kalóriatartalmuk ellenére is elősegítik a túlsúly kialakulását, ráadásul egyes édesítőszerek károsíthatják az agysejtek működését is.
2, Mítosz: az alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes diéta a hatékony fogyás kulcsa.
Valóság: az Egyesült Államokban pár évtizeddel ezelőtt indított és oly népszerűvé vált fat-free (zsírmentes) kampány teljes bukáshoz vezetett, nem hogy javított volna a helyzeten, hanem tovább rontotta. Zsírokra, jó minőségű zsírsavakra szervezetünknek hatalmas szüksége van. A margarinokat, hidrogénezett olajokat, transz zsírokat valóban messziről el kell kerülni, de a jó minőségű olajokat, mint amilyen pl. az olíva olaj, avokádó olaj, kókuszzsír, halolaj, lenmagolaj, mákolaj, kendermagolaj, stb. érdemes rendszeresen fogyasztani. A lenmagolaj pl. kifejezetten elősegíti az egészséges fogyást.
3, Mítosz: a kis mennyiségű, rendkívül alacsony kalóriatartalmú ételek fogyasztása révén fogyhatunk hatékonyan.
Valóság: a drasztikus kalóriamegvonás, az éhezés kezdetben látványos sikereket hozhat a testsúly tekintetében, azonban egy életen át nem lehet éhezni, így idővel kialakul a jojó effektus, s az esetek legnagyobb részében a fogyókúrázó hamar visszahízza a leadott kilókat. Ilyenkor az anyagcsere lelassul, a szervezet takarékos, raktározó üzemmódra vált, s már normál étrend mellett is bekövetkezik a hízás.
4, Mítosz: a magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup elősegíti a fogyást.
Valóság: az utóbbi években beigazolódott, hogy a magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup sokkal egészségtelenebb a cukornál, több kutató szerint pedig fontos szerepe van a túlsúly és elhízás kialakulásában. Figyeljünk erre, hiszen számos termék tartalmazza nagy mennyiségben, mivel íze édes, előállítása pedig meglehetősen olcsó.
5, Mítosz: sportolás közben a test azon részén következik be a fogyás, ahová az adott tevékenység koncentrálódik.
Valóság: sportolás során a testünk teljes izomzata megkezdi a zsírégetést. Zsírégetés céljából a legkiválóbb gyakorlatok az ún. intervallumedzések, melyek során a nagyon intenzív és kevésbé intenzív mozgásformák váltakoznak, jelentős mértékben fokozva ezzel az anyagcserét.
6, Mítosz: a sikeres fogyáshoz kizárólag a kalóriákra kell koncentrálni.
Valóság: a kalóriák számolása fontos részét képezi a legtöbb fogyókúrás programnak, azonban legalább annyira fontos, hogy étrendünk összetételére is odafigyeljünk, a megfelelő fehérje-szénhidrát-zsír arány meghatározására.
Vettem kész saláta mixet, abba beleteszek egy kis húst és kész is:)
Ügyes vagy Julcsi, gratulálok!:)
Ez finom!
Magadnak ki is hagyhatod a zöldségek mellől a zsiradékot. Elég lesz az, amivel a csirkemell elkészül, így koedukáltan...
Nálam a zabpehely kiválóab semlegesíti az édesség itánti vágyat.
Pékbolt van a faluban, de oda nem járok, nincs jó árukészletük.
Ha a fiamat várom haza, neki megveszek valami fehéret, amúgy eszem a jó magvas kenyeret. Már amikor eszem, mert vagy rám szárad a vége, vagy penészes lesz. Pedig fél kilósat veszek a htévégi vásárláskor.
Vígasztaljon a tudat, hogy mindig a kezdet a legnehezebb!
Én most már nem is kívánom a finom kinézetű sütiket, pedig én aztán nagy édességes vagyok. :-)
Minden reggel frissen hozok a fiamnak a pékségből reggelit, na ott aztán vannak finom illatok....nem mondom, hogy sosem izgatja fel a fantáziám, de gondot nem okoz, hogy ne egyek. Mindig arra gondolok, hogy ha megeszem, mennyit híznék... :-D
Putty! :-D
Miket vettél a hűtődbe?
Sziasztok!
Nálunk nem volt semmi, csak a lehülés (ez viszont remélem kinyírta a repkedőket - tegnap kinyomoztam, hogy árvaszúnyogok).
Ma és holnap melózom, aztán pár nap szabi - így a nyár végére. Sulis cuccok, stb. beszerzése a cél, mert szombaton nem tudtunk elmenni vásárolni.
Nekem úgy alalkult, hogy a múlt héten is és ezen a héten is hétfőre esett (tök véletlenül) a pihinap.
Dennissza, igaz, hogy eltűnt a -1,2kg, de ha lanyhulna a lelkesedésed, olvass siker történeteket és jelezz a családnak + Guruljkának, hogy lelki seggberúgás kell. :-)
Jó reggelt!
Akkora zivatar volt itt az éjjel, kétszer is felébredtem rá. Most még ásítozom.
Ma nem fogok edzeni, pihenőnapot tartok. És várom a zabpelyhemet, korpámat, hátha ma hozza a futár.
Dennissza, remélem, ezúttal tényleg elindul az a változás, ami tartós sikert hoz majd!
Sziasztok, jó reggelt!
Szerda lévén méretkeztem, nos, ott vagyok, ahonnan elindultam, az a csekély 1.2 kg-os súlyveszteségem is eltűnt. Viszont rendbe raktam a dolgokat fejben, ma fel is tankolom a hűtőt nekem való dolgokkal. Otthon is kaptam egy kis "fejmosást", miszerint sokkal ügyesebb vagyok én ettől, és ne hagyjam már így el magam. Szóval most új reményekkel állok neki a dolgoknak, remélem, sikerülni fog.
Ma már dolgozom, úgyhogy csak később leszek, mindenkinek szép napot!
Itt a faluban meg élt egy házaspár, azonos volt a vezetéknevük!!! Mármint a néni lánykori vezetékneve ugyanaz volt, mint a férje vezetékneve.
És még távoli rokonságben sem álltak. Az ország más-más tájáról származtak.
Ezek annyira érdekes dolgok!
Nálunk az is érdekes, hogy az én anyai nagyszüleim neve ugyanaz, mint a barátomnál.
Igen, optimális esetben -9kg ami még hiányzik.
Az aktív kalória számolást 07.04én kezdtem, azóta 7kg ment le.
Amúgy meg 01.01 óta fogyózom, persze volt egy 2 hónapos elég gáz periódus (78-83 között ingáztam), mert hormonjaim kicsit megbolondultak (nincs semmi bajom, a vérképem is tökéletes volt a vas kivételével), de nem adtam fel. :-)
Vannak ilyenek.
Olyan is van, hogy mind a 4 gyerek azonos hónap, azonos napján született, csak az év más. Csak hab a tortán, hogy ezaz anya szülinapja is.
Lehet, hogy több is a gyerekek száma, már nem emlékszem pontosan.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?