Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetés)
:-)
Amikor régen kertesben laktunk a XVI. kerben, a szomszédunk is tartott disznókat (majdnem azt írtam, hogy legyeket :-) ), de ott a szag volt a rosszabb.
Szegény anyám sokszor nem tudta kitenni nyáron a ruhákat, mert átvették a sertés szagot.
Milyen az a szobai? Ha megint lesznek be kell szereznem vmit nekem is.
Ezek nálunk tutira vmi extra túlélő fajtához tartoztak.
Jaj, apáméknak Vác "fölött" a hegyen van a telek, na ott is annyi szúnyog van, hogy a fiam amikor kimentek gyümölcsöt szedni, szinte ki se ment a szobából és agyom marták így is. :-(
Mi az a pőcsik??
Ja! A fehérjepor meg semmi kölönleges, a létező legolcsóbb, ami még jó összetételűnek tűnt. Nem ízesített. Natura-gyártmány.
Kétezerért vettem, már vagy két hónapja, és még bőven van belőle, tényleg nem viszem túlzásba. De legalább nem kell annyi húst megennem. :)
Nálam meg úgy alakult ki, hogy a reggelim a fehérje-hangsúlyos. Gyümölcs, joghurt (én keverem össze, ma egy őszibarackot kockáztam bele héjastul) és agy kanál a fehérjeporból, bár nem mindennap.
Így előre le van tudva a fehérje egy része, és este már kevésbé kell figyelnem. A natur joghurt (vagy kefir) zsírtartalma nem zavar, mert a nap folyamán alig eszem zírt.
Van egy kis hétvégi telkünk, telek szélén patakkal. Na ott aztán szúnyog, pőcsik, légy, minden előfordul:S Ráadásul rengetegen vannak, nem is tudtunk az idén normálisan kint lenni, mert pillanatok alatt agyoncsípnek.
Powermen, jók is ezek az ételek, én is szoktam enni, én pedig nyúlkajának hívom:)
Képzeld el, a szomszédnénim sertést tart. (Hogy ne keverd a malaccal.)
A szokott, nyitott ólban, és nem vesz légyirtót, pedig ki van találva az ólakba való is már.
Méreg nélküli, ragadós.
No ebből én a szobai méretet vettem meg, mert bár nem szép, de hatásos. És elég sok van így is szabadon.
Megfigyeltem, de mástól is hallom, hogy a legyeknél szélesebb lett a "fajtaválaszték".
Igen, a süni az.
Nem zavar bennünket, már megszoktuk + a malacok sem annyira csendesek, ők is mozognak éjjel, csak megszokták, hogy olyankor szépen csendben lehet beszélgetni, ugrálni (na ez nem mindig jön össze, a fiatalabb a dagadék elég tokás, ő fogyókúrára van fogva és ha ő ugrik, annak bőven van hangja) nem hangoskodnak. :-)
Jó dolguk is lenne. :-)
Függőágyuk már úgyis van, bár most nincs betéve.
Eddig az 5 év alatt sosem volt légy, szerintem összefügg azzal, hogy mindenhol sok van belőlük. Anyám is ütögeti őket, csak úgy látszik rájöttek, hogy ott a ketrecnél el tudnak bújni....fene a képüket.
Egyébként valami van a dologban. A lányomék régi építésű házban, a harmadikon élnek, és még ott is van légy a malac körül.
Szerintem valami ritka szövésű anyaggal kéne körülvenni a malact, ketrecestül. Baldachinnal. :-D
A sün meg...alapból éjszakai állatka, nem?
A fiam kitaálta a múltkor, hogy ha kutyánk nem lehet, akor legyen macska.
Megbeszéltük, hogy macsek több okból sem (a haverjáéknál most pisilte tele az egyik alvós matracot - most dobhatják ki...).
Állat akkor lesz másik ill. még, ha az öreg tengerimalac elpusztul. Az meg nem most lesz, mert jól vannak tartva és 5 éve létére olyan virgonc, mint egy 2-3 éves. :-)
Igen, kisebb fajtát (méretben). :-)
Van a közelünkben egy kimérős hely, ott szoktam venni 20dkg-t és az kitart 1-2 hónapig. Alapvetően sokkal olcsóbb állat mint a malacok. Rájuk elmegy egy kisebb vagyon havonta.
:-D
No problem, örülök, hogy sikerült szórakoztatóan leírnom.
A melóhelyen úgyis szórakoztatom a kollégáim. :-)
Nálunk este folyton ablakcsukás van, mert jönnek a fényre a kis szemtelenek, a nagyszájú, kamasz fiam meg: Anya!Anyaaa! Jaj, egy repkedő, gyere! Stb.
Csendes, csak akkor hangos, amikor kapar, belefűrdik a macskaalomba és kopognak a "kavicsok", a körme kopog a fém forgókeréken, amikor iszik és amikor lakberendezőset játszik. Ja és amikor eszik. Ha a macskatápot, akkor ropog a foga alatt, amikor férget, akkor meg csámcsog. :-)
A hangját eddig a 2 év alatt kb 4-5 alkalommal hallottam.
Patapucs, ezt élvezet volt olvasni, bocsi:) Nem magának a ténynek örülök, hanem a megfogalmazásodon haltam meg:) Én a múltkor egy óriási molylepkével küzdöttem, szörnyű mi minden bejön az ablakon.
Látom, te/ti is nagy állatrajongók vagytok. Azt hittem, a süni csendes állat.
Jó reggelit!
Tevékeny éjjelem volt.
Napok óta szenvedünk a lakásba berepülő apró átlátszó repkedőkkel és a legyekkel.
Megjegyzem ezek mutáns legyek, a rivarirtót kokó helyett szippantották és csak bekábultak tőle.
Szóval 1/2 1kor lefeküdtem, 2kor keltett a fiam, hogy már megint előjőttek a legyek (állította, hogy a malacketrec környékén bújtak meg) és buliznak a szobában (némelyik elég combos fajta). Szuper!
A holnapi malactakarítást kicsit előrehoztam, aztán befújtam a kábítószerrel.
9! dbot szedtem utána össze + az apróságok tetemei.
Szóval 3/4 4 fele el is aludtam.
Majd 3/4 5 kor a törpesün kétségbeesett sikítására ébredtem (iszonyat, milyen vékony éles hangja van).
Klassz, megint beakadt a forgókerékbe a tüskéje (mindig odatuszkolja magát, ahova nem fér be).
Másik szobába át, sün puffogva-fújva rám kiszabadította addigra magát.
Szóval 5körül el is aludtam, 1/2 8 kor meg "pattanás" ki, mert 7kor kellett volna kellnem.
Sziasztok!
Én mindig olvastam biciklizés közben, úgy meg sem kottyant 50-60 perc. A tévét viszont megunom, az csak elliptikushoz jó 30 percig:)
:P
Én átrakom olyankor a tévészobába a bringát. Úgy legalább telik az idő. Csak az a baj,h tekerés közben a film is lassan telik :D
Oké... (hihihi)majd holnap.
Elvonulok ágyikóba, aludjatok jól!
:-D :-D
Rafinéria órákat kell vennem tőled! :-D
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?