Jó dolog-e a bébikomp? Mi a véleményetek? (tudásbázis)
De most a bébikompról volt szó!
Úgy értelmeztem, hogy ha beleülteti, a baba lába a földet éri, és akkor a talpa érintkezik a hideg kővel...
Bár lehet, hogy valamit félreértettem...
én olyankor beraktam a kiságyba ha dolgom volt:)))
de amúgy lehet benne valami,amit te mondtál a kompról, hisz minden gyerek más. neked bevált, én meg sem próbáltam a két világot is felfedezni akaró állandóan jönni menni akaró gyerekeim mellett:)))
kiraktam őket a földre 3 hósan már az egész lakást "bejárták" :)))))
ha pedig hirtelen dolog akadt,kiságy.
Bocs, hogy így a vége felé bekpacsolódom. Saját tapasztalatomat szeretném leírni. Kislányom nagyon nyugis csecsemő volt. Nem izgatta magát a világ dolgain. Nem forgolódott amikor itt volt az ideje, nem mászott fél métert sem egész csecsemőkorában... Pedig nagy a nappalink és naponta több órára kitettem a padlóra, hogy hátha híja a tér :-) A doktornőnk nyugtatott nincs semmi baja, csak nyugodt kiegyensúlyozott idegrendszerű és nem izgága :-)
7 hónaposan kapott kompot, etetőszéket és szobahintát (nem gagyit Peg perego-t vettünk mármint kompot). Megmondom őszintén a védőnő ellenezte, de ellenezte pl azt is, hogy hetente többször adjak halat neki vagy, hogy csipet mézzel ízesítsem a főzelékét ha máshogy nem ízlett. Engem soha nem érdekeltek a szabályok, azt gondolom, hogy rendelkezem annyi "józan paraszti" ésszel, hogy ilyen horderejű dolgokat magamtól is el tudjak dönteni.
Szóval az én kislányom naponta 1-2 órát kompozott és imádott benne lenni. Nem esett ki az etetőszékből sem. 9 hónaposan állt fel és 11 hónaposan elindult magától.
A komp semmi kárt nem okozott a gyermek testi fejlődésében.
Persze szajkózzák az okosok, hogy azért van otthon az anyuka, hogy foglalkozzon a gyrerekkel. Ez így is van. De az ANYUKÁNAK is szüksége van néha, hogy elmenjen WC-re nagydologra :-), Vagy kiteregesse a ruhát, vagy behabarja a főzeléket és ezekben az esetekben bizony nagy segítség ezeknek az eszközöknek a megléte :-)
akkor félre értettük egymást:)
igen én a bébikompról beszéltem.
Ajajajj.
Te a bébikompról beszéltél, én az etetőszékről.
A bébikompot ellenzem.
abszolút egyetértek..
egy gyereknek semmire nincs nagyobb szüksége mint felfedezni,mászkálni, hemperegni gurulni a földön, és jól összefogdosni mindent.
közben megtanulják használni a kezüket, lábukat, és egyéb érzékszerveiket.megtanulják mit szabad, mihez nem nyúlhat. nekem is igy volt. már nagyon korán megtanulták, ne piszkálják a dvd-t, a konnektort, igy nagyobb korban sem jutott eszükbe ezzel játszani,vagy más tiltott dologgal
nem tudom..
lehet nem vagyunk egyformák:)
én inkább kiraktam őket a földre már két-három hós korukban hadd játsszanak ott:)
nem volt szükség ilyen "csodákra"
és mellette megmozgatta az izmaikat a gurulás, mászás, kúszás stb...
míg egy bébikompba tényleg csak áll, vagy ül, de nem mozog..
Biztonságosnak gondolom, be lehet kötni.
Hogy egészséges-e? Ül benne, máshol is ül.
17 éve még nem valószínű hogy túlságosan odafigyeltek a biztonságra az etetőszékeknél, főleg, ha a fából készültre gondolunk, amit kisasztallá, és kisszékké lehet kinyitni, de azért manapság már elég biztonságos etetőszékek vannak!
Pl. a mienkénél a tálcát egész közel lehet tolni a babához, jobb etetőszékekbe viszont bele is lehet kötni a babákat, kihajolni se tud, merthogy jóval derék fölé érnek a tálcák, szóval, ha akarna se tudna kimászni, kiesni belőle a baba!
Miért veszélyesebb az etetőszék szted?
Én nem látom annak. Beleültetem, eszik, kiveszem, ennyi.
Pl. azért forgalmazák, mert valakiknek megéri, pl. a gyártónak, a forgalmazónak, az eladónak.
Sok egyebet árulnak, ami nem jó. Van ilyen.
Szia! ezeket a gyakorlatokat naponta többször, ezen belül mindegyiket kb. 5 percig kell csinálni. Vagyis 1 alkalommal az úgy 20-30 perc. És igen, pelus nélkül (megvan a veszélye sajnos).
Ha egy mozgásformát már magától is csinál a gyerek, akkor lehet abbahagyni azt a gyakorlatot.
Vagyis, ha magától mászik már, nem mászatjuk, ha felül magától, nem kell az ültetés.
Tehát csak türelem és tornázni, naponta legalább 3-szor!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Normális dolog-e az, ha egy anya féltékeny a saját lányára, mert az még fiatal, szórakozik, stb?
- Jó dolog-e a járóka?
- Fillikid bébikompról vélemények, vagy más kompok?