Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
:)
Pepe, fenéken próbáltad mát?
Saját magamnak kicsit macerásabb kezelnem azt a területet, hátha van egy-két jó tipped?
Fontolgatom, hogy testkezelésként kipróbálom sz 1mm-es hengeremet, amit véletlenül rendeltem annó, mert ha szépen feszesíti a bőrt, akkor nekem az tökéletes.
Érzéstelenítő nélkül fájdalmas a nyúzás ezzel a tűmérettel?
valószínűleg ez nem átmeneti eredmény, mert az 1 mm-es rollersorozat után több hónapig szüneteltem, és nem változott (vissza) a hasam :)
szerintem nekem teljesen normális bőröm van, legalábbis eddig ezt gondoltam, de tényleg nem kell erősen nyomnom, hogy a tűk belemenjenek :)
Nem kell erőt kifejtened?Milyen bőröd van neked, vagy milyen vékony tűkkel nyúzol?:)
Nekem amíg hengereltem, és amióta pecsételek azóta is komoly meló belevájni a tűket, nem "kés a vajban" projekt. Nyilván nem kalapáccsal ütöm a pecsét végét, de tényleg van erőkifejtés rendesen, fájni is szokott a karom utána.
A pufibb területeken, ahol nincs csont amin megpihenne a bőr nyúzás közben, ott még nehezebb, de a homloknál is erőt kell kifejteni.
Nekem tök furi,h többen írjátok,h nem hámlotok.
Én nyúzás után 2 napig nem csinálok semmit a bőrömmel,csak néha áttonikozom,a 3. napon napon bekrémezem,de olyankor már krémezés közben válna lefele a felső hámréteg,és a 4.ik napon csinálok himalájasós radírt,és azzal leradírozom a bőröm,rengeteg elhalt hám jön le,és nagyon szép utána alatta az új bőr.
Tényleg nem értem,h mitől nem hámlanak itt páran.
Pepécske, sztem te félreérted Frankiboy szavait. Ő soha nem javasolta senkinek, hogy 2mm-es tűvel nyúzzon, sőt, ő maga 1,5mm-es hengerrel adja neki.
Ő csupán arról nyilatkozik mindig, hogy a mély, heges bőrt, amilyen az ővé is(volt), komoly nyúzással lehet hatékonyan kezelni. Az már egy másik kérdés, hogy vajon érdemes e mondjuk 1,5mm-essel szinte a rollert is a bőrbe nyomni, vagy jobban járna bárki, ha nagyobb tűvel nyúzna,amit nem kell tövig nyomni.Persze az is lehet, hogy ilyenkor is ugyanaz a trauma éri a bőrt, mert sajnos így is nagy erőt kell kifejteni, hogy beleszúrjuk a tűket, illetve ezt csak rutinos nyúzó érdemes kipróbálja, aki tudja kontrollálni a szúrásokat.
Soka, sokfélét gondolunk, és még a dokik véleménye is különbözik, így én az ő pártjukat sem fognám.
Mi abból indultunk ki, hogy elvileg a bőr dermis rétege,a hol a kollagén tanyázik, kb. 1,5 mm mélyen van, így addig le kell jutni, ezért vesszük minimum hosszúságnak a 1,5mm-et, én biztosan ezzel nyitnék, a legvékonyabb bőrű pácienseket is ezzel kezelik az orvosok.
Számomra éppen Frankiboy, és Nicoboy véleménye a leginkább mérvadó, mivel ők egészségügyi dolgozók, így nyilván tisztában vannak vele, hogy mik a határaink a szervezet válaszai terén, de mindenki maga dönti el mire vállalkozik.
Sztem ha vki egy HSZ alapján nyúzza magát, az magára vessen, de ha igazán utánaolvas, akkor tudni fogja, milyen alternatívák adottak.
ez megint csak az én személyes (amatőr) véleményem, de szerintem ebben nincs igazad. a hisztamin-termelést, -lebomlást nagyon is veszélyes megbolygatni, mert utána olyan tartós, ha nem végleges problémák léphetnek fel, amiket egy egész életen át kezelni kell, és talán gyógyítani lehetetlenség
abban sem értek egyet, hogy problémás bőrnél minél jobban szét kell trancsírozni a bőrt, szerintem egyáltalán nem kell durván rollerezni vagy ezerszer átmenni egy-egy részen, hiszen ezért vannak különböző mélységű tűk, hogy a megfelelő problémához a megfelelő tűnagyságot válasszák. a hibátlan, szép bőrhöz bőven elég egy kis tűméret és ritkább kezelés, a problémáshoz pedig nagyobb tűméret, és sokkal gyakoribb, hosszabb kezeléssorozat. azért is veszélyes ilyeneket írni, mert mindenkinek másmilyen a bőre, másként reagálhat, ki tudja, milyen károkat okoz valaki magának hosszútávon :(
egyik ismerősömnek nagyon csúnya, régi hegei voltak az arcán, kozmetikus kezelte 1 mm-es tűvel, heti rendszerességgel, 3 hónapig járt, nem hittem a szememnek, mikor találkoztunk, olyan szép lett a bőre :)
ez megint csak az én személyes véleményem, de aki otthon csinálja magának és kezdő, először kisebb tűmérettel kellene kezdenie, és csak utána lecserélni nagyobbra, ha szükséges. itt többen is írták, hogy rosszul lettek rollerezés közben vagy után, talán az érzéstelenítőtől, talán mástól, de megéri veszélyeztetni az egészséget, pláne úgy, hogy mellette igazi javulást (még) nem is értek el? :(
azt írtátok többen, hogy az eredményekhez min. 1 mm-es tű kell, mert annál kisebb nem ér el a megfelelő rétegbe. de ha már ez is elér benne, akkor még ez is javulást, eredményt hoz, a nagyobb tűméret pláne, nem hiszem, hogy tűréshatárokat kéne feszegetni, főleg az arcon nem :(
egyébként az orvosok is elsősorban azért "szeretik" a rollert, mert a lézer alternatívája úgy, hogy a gyógyulási folyamat rövid, az ember nem esik ki a munkából, nem drága stb.
Sziasztok!
Többen irtátok,h a nyúzúsotok után nedvedzik a bőrötök...hisztamin kiáramlásnak nevezik.A bőrnek van egy stressztűrő képessége,ami kb.20 perc,tehát utána már kezd nedvedzeni és minnél tovább nyúzzátok a bőrt annál nagyobb az esély arra,h allergia lép fel vagy gyulladás ezért is lesz nagyon vörös a bőrötök is.Sajnos már többször irtam,h utána nyugtatni kellene,illetve vmilyen pórus összehúzó pakolást kellene használni és talán jobb lenne ha viz helyett gyógyteával mosnátok,megfelő hidratáló krémmel táplálnátok.Fontos az utókezelés!:)
A véleményem nekem is az,h azért érdemes 3-4 hetente végezni a kezelést,mert idő kell a regenerálodáshoz és a kollagén termelődéshez,szerintem a túlzott rollerezésnek meg lehet az a hátránya,h hozzá szokik a bőr és magától már nem fog kollagént termelni.Ezért is nem ajánlott idő előtt elkezdeni a ránctalanitó kezeléseket.Prevenció,megelőzés a lényeg!
További szép napot mindenkinek!:)
Üdv:Maja
Hí Frankíboy
Szerinted milyen összefüggés van a az arc hámlás és a kollagén termelés között.
A kezemen a kezelést hetente végzem és én is azt tapasztalom hogy heti 1 kezelés lenne az ideális,
mert azon a területen látványosabb az eredmény. Másrészről a kezelések gyakorlatilag hétvégi szobafogságot jelentenek ami nem tartható (haverok, buli, fanta ). Ezért én áttérek a 2 hetenkénti kezelésre tavaszig, mert ha jól számolom az kb. 4-5 alkalom. 1etértek Veeled Pepe :-)
Grat!
Igen, ez engem is érdekelne, én sem értem az hátterét, mert a legutóbbi nyúzásom után, ahogyan a naplómban is írtam, szinte egyáltalán nem hámlottam, pedig ennyire kegyetlen, és alapos még soha nem voltam. Nagyon jelentéktelen mértékű hámlás fülön csíphető volt, de az talán nem is a nyúzásnak, hanem a megváltozott arclemosási szokásomnak volt köszönhető. Nem tudom elképzelni, hogy tövig belevájom a tűket, tiszta vér a pofikám, tövig véres a tű is, és ezek után vmit rosszul csinálnék.
Én arra gondolok, hogy mivel folyamatosan kenegetem már nyúzás után is, ezért nem tud látványosan hámlani.
Azt nem tudom Te mennyire vagy kegyetlen magadhoz, de ha vérzik a pofid, és látod, hogy tövig hatoltak a tűk, akkor nincs okod aggodalomra!
Megvolt a 3. kezelés. 1,5 dl fütyülős barackkal rásegítettem az érzéstelenítésre :-).
Minden rendben már rutinosan ment. Egy dologban nagyon eltérek TÖLETEK, én alig alig hámlok.
Tudja valaki hogy ez miért van? Ez befolyásolja a végeredményt?
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?