Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
a foltok miatt rollerozol?
nem látok változást a sötét foltjaimon, inkább olyan az egész, mintha vándorolnának a melanocitáim. RÉgebben egybefüggő barna foltjaim voltak, most meg fehér pöttyök meg barna szigetek alakultak ki....nagyon furcsa.a fehér pöttyök azonban sokkal fehérebben a bőrömj eredeti színénél, nincsen benne pigment.
A fotok sokszor csalnak....nem egyformak a fenyviszonyok pl. A fotok alapjan meg en sem latok valtozast, es van olyan tukor amiben egesz jol nezek ki es van olyan tukor amiben szarul..
Ne add fel szerintem...Mi lett a barna foltjaiddal?
Sziasztok
A mai napon kicsit elkeseredtem, ugyanis ősz óta rollerezek rendszeresen havi 1x 1,5mm-essel és heti 1x 0,5mm-essel és a mai napon készített ellenőrző fotóim alapján sokkal rosszabb a pigmentációim, mint előtte volt. TUdni kell, hogy foltos, májfoltos, egyenetlen pigmentációjú volt a bőröm, fehér és barna pöttyökkel, amely a mostani felmérésem alapján rosszabb lett, egy csomó fehér hipigmentált foltot sikerült kifejlesztenem magamban, még a dekoltázsomon is. Írtam Sarah-nak is, teljesen el vagyok keseredve. Tapasztalt valaki hasonlót?
ha elovastad a hszeket, akkor tudod hogy eleg a 1,5 mm-es. A kollagen ebben a melysegben van. A 2 mm-est test kezelesekhez ajanjak.
Ettol fuggetlenul van aki 2mm-el dolgozik az arcan is....
Mindent bele jo lesz a 1,5 mm!
Még annyit szeretnék mondani hogy ugye logikus lenne hogy 1.5mm -essel kezdjek csak félek hogy nem fogok akkora hatást elérni mint mondjuk egy 2mm-es tüvel.
Sziatok. Léccives segitsetek mert kező vagyok. Arcomon van pár heg de nem annyira mélyek de föként azért kéne a roller mert a homlokomon kicsit "plöttyedt a bőr" és nem feszül. Otthon szeretném csinálni már elolvastam hogy kell itt hozzászolásokban. Csak azt szeretném kérdezni hogy 1.5mm tüvel kezdjem vagy 2mm-essel? illetve van pár pigment foltom is. Válaszotokat elöre is köszönöm.
én le is feküdtem... :))))))
Most ahogy csináltam én is a kezelést éreztem én is rosszullétet. És én semmilyen allergén anyagot nem használok. Viszont ismerem ezt az érzést,mert a tetoválásomnál is volt,meg sokszor,mert rossz a vérnyomásom. Sajnos ilyenkor leesik. Szóval aki rosszullétet érez az picit talán próbáljon meg leülni,abbahagyni. Hátha vkinek segít.
en sem szoktam hamlani. Csak olyan mintha szarazabb lenne a a borom....Kicsit ´porzik´
Csak úgy józan paraszti logikával gondolkodva sztem a rollerezésnek a hatása maradandó. Persze kivéve az öregedéssel járó folyamatok. De gyakorlatilag a bőröd "újratermelődik",tehát sztem pl egy striás bőr hacsak vki nem tesz az ellenkezőjéért nem fog "visszadurvulni".
Én is pont ezt tapasztalom. Bár még csak az első kezelés után,h a striák ahol nem kíméltem annyira magam ott szépen belesüppedtek a bőrömbe és feszesebb is lett.
Így van igazad van sokszor kell egy területen végig menni én sem mindig mozdítom el a rollert hengerelek 15-20-t aztán felemelem megint oda rá 15-20-t aztán megint.Az a lényeg,hogy ne legyen olyan a problémás részen ahol nem szúrt meg a tű.Minden négyzetmilimétert meg kell trancsírozni rendesen.A bőr egyre feszesebb lesz majd meglátod.
Nekem is bedagad nem baj szépen elmúlik majd.Rendesen dolgoztál:-)
Én is 1.5-s rollert használok nem tudom miről írsz de annál kisebbet hegeknél nem érdemes használni mert idő pazarlás.Nem értek veled egyet abban,hogy az egészséges részekre nem érdemes 1,5-s vagy 2mm-s rollert használni mert a dermarollerezést sokan nem csak hegek miatt használják én sem hanem azért is,hogy fent tartsam 35 évesen az arcom feszes állapotát.A rövidebb tűk meg nem érnek be a kollagén rétegbe de ezt már milliószor leírtuk.Nem érdemes 1,5-nél kisebbel rollerezni akkor inkább ne is csináljuk mert ha fáj akkor már legyen értelme neki.A 21 nagyon durva kezelésem után semmi negatív hatást nem érzek a bőrömön nem is lesz hiszen ezek mikrotűk szabályosan elhelyezkedve.A bőröm egyre szebb feszes pedig minden alkalommal nedvedzik és remélem továbbra is fog mert azt jelenti,hogy rendesen megcsináltam.
Igen, nekem is bedagad, bár nem annyira, mint amikor rollereztem. Mivel te vadul szántod végig az egész arcod, ahogy hallom tövig nyomod a járművet, így tele lehetsz utána zúzódásokkal, és jól bedagad a pofikád. Nekem is a szememnél dagad be mindig, minden bizonnyal arrafelé érzékenyebb a terület és kevésbé jól tűri a nyomást!Amíg rollereztem, nekem is napikig be volt dagadva a képes felem!
Egy kérdés!
Nektek is bedagad az arcotok rollerezés után?
Nekem másnapra annyira, hogy még a szememet is "benövi" a duzzadás. Napról napra kevésbé, de még az 5. napon is enyhén duzzadt az arcom.
Azzal sem értek egyet, hogy nem kell nyomni a rollert. Nyomni kell ezerrel, magától nem fog lemenni a megfelelő mélységbe. Lilás-bordós zúzódások vannak az arcomon nyúzás után.
2/emla
Nem értek egyet azzal, hogy nem kell sokszor végégmenni u.azon a helyen. De igen! Nekem orvos csinálta először, számoltam, pontosan 52X ment végig u.ott, 1,5-ös tűvel, a rollert egy picit sem mozdította el!
Második alkalommal már otthon csináltam magamnak, mindjárt 2mm-sel, a 4. alkalom után láttam javulást.
Trancsírozom, ahogy Frankiboy mondta!
Mellesleg maximalista vagyok, vagy rendesen csinálok vmit, vagy sehogy.
nálam ilyen szemcsés hámlás szinte folyamatosan van, de az arcomnál legalább egy-két hétig. az első pár napban zavaró, utána már nem olyan vészes :)
De nálam szó sincs látható leválásról, csak feszül, de nem kígyóbőr szerűen...
"..nem túl jó, ha elmarad"- viszont ezt nem tudod befolyásolni, ha megnézed a naplómat, láthatod, hogy rendesen ellátom a bajom, mégsem hámlok le.
Akkor lehet ugyanarról beszélünk,és Te is hámlasz,de ez csak amolyan korpázó hámlás és nem lemezes.Nálam is ez van.
Nem cafatokban jön le,nekem is szemcsésen,de az egész arcomról egyenletesen és rengeteg.A vatta pamacs is tiszta bőr lesz.Meg kb. a 3.ik napon,ha grimaszolok a számmal,tiszta bőrdarabkás a szám széle,de olyankor még nem "bántom",mert tudom,h kell neki még egy nap,mert ha elkezdeném leszedegetni 2-3 nap után azzal többet ártanék.
Szerintem nem túl jó ha ez elmarad,mert pl a green peel-nél is úgy van,h kb. az 5.ik napon teljesen leválik a felső,elhalt hám,és részben annál a kezelésnél is azért lesz szebb a bőr.
Nem azt irtam,h simogassátok az arcotokat...mindenki a saját felelősségére kezelgeti magát,a magánügye.Csak a hisztamin kiáramlásról irtam és hogy mi okozza.Ez csak információ.
Mindig belém kötsz:)
szerintem az eredményhez nem feltétlenül van köze, lehet, hogy csak később indul gyenge hámlás. az is lehet, hogy jól hidratált a bőröd és ezért nem jelentkezik, nekem alapból is szárazabb a bőröm mindenhol :(
testen szerintem sokkal kevésbé fájdalmat, mint az arcon, nekem 1,5 mm-essel sem fáj. a hátsómat is csináltam, na ott elkelne még két plusz kéz meg teljes testcsavarodás :) tükörben próbálom ellenőrizni, hogyan csinálom, de nem olyan egyszerű :) valószínűleg eredményebb egészen kis területeken haladni, mert akkor nem fordulhat elő, hogy egy-egy részen csak függőleges vagy keresztirányban megy át a roller
További ajánlott fórumok: