Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
jahh, az lemaradt. :D 1989.
Én eddig kapszulában szedtem napi 2000-et. Elfogyott és ma cseppeket vettem, 1000 NE egy csepp, most kicsit beerősítek és 3000-et fogok szedni szerintem. Ez nem receptköteles, bioboltban vettem.
sziasztok, ki milyen formában szedi a D vitamint? ilyen étrend kiegészítő, vagy a receptre kapható gyógyszertáras?
Megpróbálom kiiratni a háziorvossal a vérvételt D és B12 vitaminra hátha hajlandó...
A kölestészta engem is érdekelne! Én abszolút gluténmentes vagyok, de sajnos a rizzsel is gindjaim vannak :( A google nem találja, hátha Szalmi tud szerezni. Apropó Szalmi már a rendőrségen vagy és nincs wifi?
szerintem nálad inkább úgy lesz mint nekem, h folyamatosan rövidebbek lesznek a ciklusaid, majd beáll 30 nap körülire.
Nekem 100 napokra jött meg, aztán folyton csökkent, teljesen arányosan, még saccolásaim is bejöttek.
Lányok, tudtátok, hogy van ilyen, hogy kölestészta és barnarizstészta? :-O Én ma szembesültem velük egy biobolt polcain. Többször gondolkodtam a gluténmentességen, hátha segít valamit de eddig nem szántam rá magam. Ma viszont valami elindult bennem még ha csak gondolat szinten is :-) Ízre nem tudom milyenek, kóstolni még nem kóstoltam.
Persze megnezem de kell az év is hozzá.
Sziasztok!én nem szedek semmi gyógyszert az IR-emre ,csak diéta és mozgás van . Pár hete nézettem B-12 vitamint és az alsó határon volt,szóval nekem gyógyszer nélkül is alacsony a szintje,ami biztos összefügg az IR-rel.
Bezony, a 16. héten volt cukorterhelésem.
A 12.hétig gyógyszer, aztán le kellett építenem 2 hét alatt, és a diétát végig nagyon szigorúan kell csinálni.
Csak cukrot fognak nézni inzut nem. Nekem mivel alacsony volt az inzum ezert szendviccsel terheltetett kétszer is, és utána csak 24 héten volt a rendes cukos terhelés. De ezt egyénenként változtatják úgy látom. Akinek mgasabb az erteke lehet hamarabb terhelik de biztos nem az első 12-13 hétben!
Az nem más mértékegységben volt amúgy? mert nekem is volt 15,4, de arra azt mondta a nődoki, hogy erős 4-es.
nem-nem, mert előző hónapban pedig 64 volt és arra azt mondtátok, hogy tutira babás, és nem az volt, ez sem az, sajna
12 hétig nem szabad menni semmilyen terhelésre, Nekem RR a 14-16 hét között mondta, hogy ha kiderül minél hamarabb derüljön ki, ha van probléma. Terhesség esetén az inzulin nézésnek nincs értélme, bőven elég a cukor, Roszikának is csak azt nézték és tökéletes lett az eredménye.
Szia! Neked mennyi ideig nem jött meg? Nekem tavaly júni óta most jött meg, pont jan. 1-jén, de én is úgy voltam vele, hogy jövő héten megyek nőgyógyihoz, aztán, ha nem jött volna meg, lehet meg kellett volna hozni, mert nekem is vannak cisztáim. Most kivi leszek a köv hónapra, hogy akkor megjön-e. Meg, hogy megvannak-e még a ciszták.
Nekem a valah amért legmagasabb a 21. napon 18 volt, és már akkor is volt pé. A legalacsonyabb 12 volt, és akkor is. zzsuga, ezek már babás értékek szoktak lenni, amiket írsz :D Gyanús vagy Te nekem :D
Amúgy nem szedtem soha gyógyszert, mert annyira nem volt vészes az IR-em. Cukor 4,1-4,6-4,0 Inzu: 2,3-44,9-28,8 De ez áprilisi. Tényleg úgy tudom terhesség alatt is lesz terhelés. Akkor inzulint is nénznek vagy csak cukrot? És lehet kérni hogy inzut is nézzenek?
Zaki!
Megnézed nekem is légyszi az aszcendensem? 04.28. 16:30-kor születtem. Köszike! :)
Sziasztok! Sajnos nincs időm visszaolvasni, látom nagyon sokat írtatok. Remélem mindenki jól van. Tudjátok, én vártam a Norculut után, hogy megjöjjön. Na most jött meg. Nagyon izgulok, hogy eltünjön a ciszta, állandóan szugerálom, meg mondogatom magamban. Biztos niagara lesz holnaptól. Félek...
Jobban vagyok mint egy hete már csak gyomorfájdalmam van evés után ilyen forróság van belül és hangosan morog a gyomrom beleim lehet tényleg valami vírus piszkálja.
Nekem az 54-re mondták annó, hogy volt pé. Ebben a hónapban már 68,4 volt aztán mégis barnáztam már aznap. Szóval ez akár lehet jó is, használtál esetleg valami progi támogatót?
És most hogy érzed magad?
Megjött a 22. napi véreredményem:
progeszteron: 36,3 nmol/L. Szerintetek volt pé?
Amúgy ma 27. napon Predicatorral (12,5-es érzékenységű) teszttel teszteltem sajnos negatív. Hát ez a hónap sem sikerült.
A progival kapcsolatban írjatok légyszíves! Köszi
Majd visszaolvasok.
Mást nem tudok, de a párom jövőhéten megy sperma vizsgálatra. Szerinte az ő mintája 100%-os lesz. Hiszem ha látom. Nekem kb 1,5 hét múlva lesz átjárhatósági és utána okosabb leszek mi a gond. Aztán lehet csak ez a hülye met kavar be, mert ha minden oké, akkor más már nem lehet nem?
10-e után lehet időpontot kérni holnap telefonálok vagy febr. közepe vagy márc. elején.Akkor pedig nagyon szépen javulsz.Más gond is van nálad vagy a férjednél?
szia, igen ezeket mind recept nélkül lehet kapni nagyobb dózisuakat is, nem csak patikába, ott kisebb is a választék, hanem ilyen gyógynövényboltokba is meg Szalminál is van :)
Most nem tudom, csak a novemberit mikor már 100-ról lement 44-re, a 12-es cukor meg lement 7,1-re.
Ezek nagy kérdőjelek számomra is többek közt ezért is tettem le most és azért is mert nagyon szarul voltam.Ezért szeretnék Tűűhöz menni,hogy ezekre is választ kapjak.Azon gondolkozol h abbahagyod?Milyen most az inzulinod?
Ezen én is gondolkodtam már, sőt a barátnőm azt mondta, hagyjam abba gyógyszert mikor olyan szar lett az FSH-m, pedig előtte jó volt. Ez volt az utolós hónap amit adtam neki, hogy az inzulint meg cukrot helyre tegye. Annyira f.. egy gyógyszer lenne akkor már rég babásnak kéne lennem, úgy hogy előtte spontán sikerült, csak volt ez-az IR, már ha volt, és nem a terheséggel alakult ki annó, mert én már ebben sem vagyok annyira biztos.
Hát én már nem tudom zzsuga sokszor elgondolkodtam ezen.Azt vettem észre h akinek nagyon rosszak voltak az eredményei és nem volt pé. menstruáció annak visszahozta a mensit is a pé-t is és pár hónapon belül terhes lett.Viszont vagyunk itt páran akiknek nem volt annyira "rossz" az érték és volt mensi is pé. is azok meg csak egy helyben toporognak nekem ez a meglátásom.
További ajánlott fórumok: