Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Igazad van én is ezt látom logikusabbnak meg ehhez nem kell stimu meg egyebek most hívtam egy központot ahol 25 rugóért megcsinálják az uh-sat ha van citológia eredményem,ami van.Előbb Tűű-höz kell mennem és ha rábólint akkor már mentem is átjárhatóságira.
Zaki én inkább előbb megcsináltatnám az átjárhatóságit, várnék max 1-2 hónapot és utána mennék csak inszemre. Figyi ha gond van akkor inszem nem fog ám sikerülni, de egy jó és átjárható petevezetővel nagyobb az esély a sikerre..
Ez érdekes..de 28 napos ciklusnál hogy lehet?Igen,tudom h nem mindig jelent pé-t a nyák de nekem már jó ideje semmi nem volt száraz voltam mint a sivatag pedig papír szerint van szépen pé-m legalábbis eddig ahányszor nézték mindig volt.Hormonok állítólag rendben vannak ráadásul szépen lement a tsh-m meg is lepődtem 3 hónap alatt lement 2-ről 1.11-re most nézték pénteken.Egyre inkább arra tudok gondolni h nálam valami petevezetékes gond lehet egyszer voltam átjárhatóságin és akkor a jobb petevezetékemen csak erős nyomásra ment át a kontraszt,de akkor meg is jegyezte a doki h a spermiumnak ez elvileg nem okoz akadályt valami mégis lehetett mert a köv. ciklusban terhes lettem biokémiai csak ugye megjött jó 1 hét után akkor még nem tudtuk az IR-t.Arra gondoltam ha elkezdem megint a gyogyót Tűű után addigra lesz terhelés eredményem is lehet h egyből inszemmel kellene kezdeni vagy átjárhatóságival?Mi a véleményed te ehhez jobban értesz??
Biztosan jól tudod, vagyis gondolom, nekem is hiány van, azt mondta a dnő, hogy ha nyáron ilyen kevés a D vitamin, mi lehet bennem télen?pont most fogyott el, hívnám a MM-t de valami nem jó a gyógyszerfeliratás menüpontban....
Sziasztok.
Én D vitaminból: NE3000 és B12-ből 1000 mcg kellene, de most látom, ezt is elcs...tem, csak 500-at szedek.
Nekem is met mellett már max a 10-12 napon volt pém...a nyák meg sajnos nem mindig jelent pét.
Rozika emelni kellene majd a cht 20-30 al biztosan, ezért is vagy éhes. Én mindenből zsírosabbat ettem és sok sok sajtot tejfölt túrót nyomtam, meg igen zsíros kenyeret vagy tepertőt. Perze ha szereted. Meg ekkor kezdődött a rakott és töltöttkáposzta korszak is. És Rita írta, hogy ilyenkor legyen feltétlen utóvacsi, hogy éjszaja se legyek éhes, sajt és kenyér.
Egy kicsit más téma...aki nem bírja ne olvassa:) szóval 30-án jött meg nekem és ma meglepődtem pisiléskor már volt nyákom ez hogy lehet? amikor 28 naposak a ciklusaim..ráadásul mostanában ill. amióta szedtem a metet, talán 2x ha volt nyák régebben majdnem mindig.Vélemény??
Nálunk ez rudoncsepp,nyeles aszpirin,Zolicillin,a torok kéményseprője:) több nem jut eszembe.Na utánanézek ennek a vitaminnak.Én még nem szedek se D se B12 -t majd most nézik meg a vv-n.
Ti mennyi D vitamint szedtek? És B12-t?
Duovit. Nem tudom nálatok kapható-e. Csinálnak külön a férfiaknak is ilyen komplexet, de abban nem tudom mi van.
Nálunk a pasik mondják, hogy "segítek én a torokfájásodon. Adok egy kis rudas aszpirint vagy zutyulós penicilint..."
Hehe, jó ez a kikurv..álás :)
Na ez sem rossz, majd kipróbálom. Ecet az a vízkőre tuti jó, biztos szépek a csapok nálad :)
Nemrég vettem egy vitaminkészítmény, direkt nőknek való. B12-ből 1 mikrogramm van benne, de úgy írja ez a PDU 100%, Biotin (D-Biotin)30 mikrogramm, D vitamin 5 mikrogramm.
Azért választottam ezt a készítményt, mert ebben van a legtöbb D vitamin a patikában fellelhető vitaminok között.
Én tudod mivel szoktam?Folyékony mosószert összekeverek ecettel fele-fele arányban azzal befújom hagyom állni egy fél órát és utána lesikálom nagyon szépek lesznek tőle a csapok is. Na akkor szóltál már az uradnak én úgy szoktam neki mondani h ki kellene kurvá..lni engem:)
Adri azt mondják,hogy aki IR-es annak majdnem mindig D vitamin hiánya is van állítólag D vitamin hiánya is közrejátszik az IR kialakulásához.Ha hülyeséget írtam szóljatok de én ezt hallottam és olvastam is.
Hajna merre vagyol??
Nekem sokkal sűrűbb, dúsabb és hosszabb lett a hajam. Hogy most a diéta, a vitamin, a gyógyszer, vagy így mind együtt okozták, nem tudom.
Persze most olyan mint régen, gyenge, ritkásabb, mert vki lenyúlja a vitaminjaimat :D (persze nem sajnálom tőle :D )
Egy régi jó tipp. Mosóporral a legkönnyebb kádat takarítani és utána nem is ragad annyira rá a szennyeződés.
Én eddig nem szedtem, ugyhogy remélem Nekem segiteni fog valamennyit, mégjobban hullani fog a hajam akkor kopasz lesz a fejem teteje :S
Csigát fele durum, fele tk graham liszt + az 1/3 fehér liszt. Batyut azt simán csinálom sok-sok cukorral, abból én nem ehetek majd. Sajnálnám a drága eritritet. Nagyon édesszájú az emberem és rengeteg cukorral kéri majd, az tuti. Inkább lopok a túrós krémből és egy-két csigát azzal ízesítek.
Nálam nem mutatható ki összefüggés, mert azokat szedtem régebben is ugyanabban a mennyiségben mint most, egyenlőre a met lett csökkentve.
Sőt még egy változott nagyon nálam ez spec jó irányba, mégpedig a sarkam, pihe-puha lett, alig kell reszelnem talán 2 havonta egyszer.
Muszáj melózni. Nálunk az a szabály, hogy amíg nincs láz, addig dolgozol. Volt már olyan, hogy 39 fokos lázzal mentem haza, persze a munkaidő végén.
Emberem szinte soha nincs otthon, mindig csak a munka meg a munka...de éppen az előbb mondtam neki, hogy estére azért leápolhat vagyis ápolhat majd. Jót nevetett :)
Muszáj valamit sütnöm, ami jó lesz nekem vacsira+holnap reggelire. Tegnap esti töltött húsi mellé ma rizses kukoricát ettem, de a zuram nem szeresse, így valószínűleg borsófőzeléket is csinálok. Az gyorsan kész, szerencsére+ jó lesz holnapi ebédnek. A túrós táskát vagy batyut vagy mi a szöszt már napok óta hajtogatom neki, muszáj megcsinálnom. Husi után kell neki valami rágcsálnivaló+szerencsére van még süti is otthon.
B és D vitamin sem segített?
Igen érzem már érzem hmmmm...ráhangolódtam a sajnálatra úgyhogy akkor megyek is sikálni:PS hamar megvan csak elkezdeni nehéz.Délután meg irány a háziorvos.
A met előtt alig hullott a hajam, utána nagyon hullott, mióta csökkentettem 1-re azóta megállt a hajhullás, tehát a met okoz hajhullást, mert belevatakozik az egész szervezet működésébe
Igeen én már több mint 1 éve szedem és csak most kértek D és B 12-t én is úgy olvastam a papírján h kiveszi a B12-t jövő héten megyek vv-re kíváncsi leszek bár lesz vagy 1 hét mire lesz eredmény.
ÓÓ mucika te szegény kapkodjad befele a C vitamint 1000-2000 mg is lemehet ilyenkor.Lehet kellene még egy kis döngetés az is jó rá?:DD vagy tegnap túl mohó voltál már megint:) sajnállak sajnállak,milyen lisztből sütöd a csigát meg a batyut?
Roszika egészségedre mit ettél?tegnap akartam írni lehet h neked már több ch kellene azért vagy ilyen éhes emlékszem Dorka is így félidő körül már nagyon éhes volt és akkor megengedték neki h több ch-t egyen kérdezd meg az orvosodat.
Citromos tea most kilőve, mentás van itt a cégben. Majd otthon befőzök egy nagy ibrikkel :) (hú, még nagyanyám mondta így:D)
Hajad hullhat a B12 és D vitamin hiánytól, szóval igen lehet, többen ezért is szednek ilyen vitaminokat a met mellé...
Én most vettem B-koplex (100db 950 ft), A&D vitamin (250 db kb 2800 ft) meg fahéj tabletta (100 db os 2800 ft) meg c vitamin néha mellé, én mást nem akarok szedni....
További ajánlott fórumok: