Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)


53358. Tejkaramella (válaszként erre: 53357. - Muuucika)
2013. jan. 11. 16:23
Én nem sajnos nem tudok, anyám beszéli a nyelvet. A biológiai fater volt macedón, de nagyon nem volt jó arc, így anyám pocakostól lelépett tőle, majd értünk jött, de lejárt a tartózkodása, és hazament. Pedig jobb lenne a pozícióm a munkerőpiacon több nyelvtudással :)
53357. muuucika (válaszként erre: 53350. - Tejkaramella)
2013. jan. 11. 15:43
Szoktad használni a macedón nyelvet? Akkor simán te is tudsz beszélni 5 nyelven :))) horvát, szerb, crna gorai, szlovén, macedón :D
53356. .jucus. (válaszként erre: 53346. - ,,Csillagom")
2013. jan. 11. 15:40
Próbáld meg Szalminál.
53355. .jucus. (válaszként erre: 53348. - Muuucika)
2013. jan. 11. 15:39

Be kell menni az anyakönyvi hivatalba, legjobb oda, ahol az esküvő volt.

Némi pénzmag, és átírják.


Most jár le a személyim és a jogsim is, így megragadtam az alkalmat, ha úgyis csináltatni kell:)



Karamella, neked tök szép neved van:)

53354. muuucika (válaszként erre: 53350. - Tejkaramella)
2013. jan. 11. 15:32
Ja, úgyhogy mindig betűzöm nekik hasonlatokkal :) T, mint tök :D
53353. 35b1fcdad2 (válaszként erre: 53352. - Tejkaramella)
2013. jan. 11. 15:27
heti 2*3* biciklizek:-)
53352. Tejkaramella (válaszként erre: 53349. - 35b1fcdad2)
2013. jan. 11. 15:26
Itt nem fogytak 160g CH alatt. A 160 g CH a fogyós, volt aki alatta evett és hízott. Lehet ezért nem fogysz ;) Tornázol is? Nekem a sima diétától nem mozdul, csak ha mozgok is mellé (Én nem szedek gyógyszert).
2013. jan. 11. 15:24
éges=céges
53350. Tejkaramella (válaszként erre: 53348. - Muuucika)
2013. jan. 11. 15:24
Pacsi! Az Én páromé is német név, túl sok mássalhangó egymás után :) Sőt még a keresztneve is egyedi :) Az Én nevem macedón származású, szenvednek vele rendesen :D Ha vagy FB-n, írd meg priviben a neved, megkereslek, bejelöllek, úgy meglátod miről kuruttyulok :) Ja és a éges email cím eleje a neved...
53349. 35b1fcdad2
2013. jan. 11. 15:16
köszi a válaszokat:-)most már szerintem tök jól tartom a diéát, mégsem fogyok, pedig már max 150 gr ch-t eszek:-(
53348. muuucika (válaszként erre: 53344. - .jucus.)
2013. jan. 11. 15:08

Az enyém nem bonyolult, Tünde. Csak a szerbek nem tudják kimondani. Hol Tinde hol Tunda, Tinda...néha voltam Linda is :) Páromé jó hosszú német név, szóval teljesen máshogy ejted, mint írod.

Csak így meváltoztathatod a neved? Nem kell hozzá különösebb kérvény ill. ok?

53347. muuucika
2013. jan. 11. 15:05

50 dkg darált hús

1 fej vöröshagyma

2 tojás

1doboz szeletelt gombakonzerv (én friss gombát használtam, hagymán megdinszteltem)

5 dkg reszelt sajt (én kb.20 dkg reszeltem rá)

bors

3 csapott ek vegeta

1 tk apróra vágott rozmaringlevél


olaj

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk. Hozzáadjuk a nyers darált húshoz. Beleütjük a tojásokat, és ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, vegeta, rozmaring). Az így kapott masszát kiterítjük kb. 2 cm vastagon egy olajozott alufóliára. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd a szeletelt gombával.

Óvatosan felcsavarjuk az alufólia segítségével, és egy tepsibe helyezzük.

Fóliával betakarva sütjük kb. 35-40 percig 180 fokon, majd kitakarjuk és megpirítjuk a tetejét.


Ezt ettem tegnap és ma, mellé bármit lehet enni. Én rizses kukoricával ettem tegnap, ma borsófőzelékkel.

53346. ,,Csillagom" (válaszként erre: 53345. - .jucus.)
2013. jan. 11. 15:03
Sajna nem, Tatabánya. Ritkán járok pestre. Körül nézek, úhy ennék tejbedarát, ezer éve nem ettem....
53345. .jucus. (válaszként erre: 53342. - .jucus.)
2013. jan. 11. 14:59
Ja Csillag, ha Pesten laksz, és érdekel, megírom hol pontosan.
53344. .jucus. (válaszként erre: 53335. - Muuucika)
2013. jan. 11. 14:56

Nekünk nem bonyolult a nevem, mondjuk nem tucatnév, a férjemé is szép.

Tetszik is így,csak ósdinak tartottam a -né végződést, ( a férjemé mögött volt), és modernizálni akartam kicsit.

53343. keresztesildi (válaszként erre: 53336. - 35b1fcdad2)
2013. jan. 11. 14:55
Ezt konkrétan kérdeztem a dietetikustól, mert én is keményítővel csináltam eddig a főzelékeket, de azt mondta, hogy felejtős :( Tk liszt, durum liszt, újfajta dw liszt, Juditos liszt mehet.
53342. .jucus. (válaszként erre: 53339. - ,,Csillagom")
2013. jan. 11. 14:53

Itt nálunk a piacon van egy malombolt, ahol mindenféle liszt van.

De szerintem Szalminál is van, ill.bioboltban is. Ebből egy csomag nagyon sokáig elég. ( nekem)

53341. .jucus. (válaszként erre: 53336. - 35b1fcdad2)
2013. jan. 11. 14:52

Nem tudom, keményítőt nem használok.

Nekem a tk liszt teljesen jó, én nem érzem benne,de ahogy írtam épp,hogy csak megmutatom neki a lisztet:)

2013. jan. 11. 14:50
darát akartam írni,bocs
53339. ,,Csillagom" (válaszként erre: 53332. - .jucus.)
2013. jan. 11. 14:50
Hol veszel tk garát???
53338. muuucika (válaszként erre: 53293. - Tejkaramella)
2013. jan. 11. 14:50
Holnap reggeli túrós bukta, uzsira lekváros bukta. Ebéd attól függ mi finomat látok a piacon. Vacsi bukta. Na de hogy vasárnap mit reggelizünk vagy ebédelünk az még számomra is rejtély. Mivel katasztrófálisan ramatyul vagyok, ezért valami gyorsat és finomat.
53337. Szalmalány (válaszként erre: 53336. - 35b1fcdad2)
2013. jan. 11. 14:49
Kevés lehet (bár abból nem is kell sok), én durummal szoktam habarni, annak semmi mellékíze nincs.
53336. 35b1fcdad2 (válaszként erre: 53334. - .jucus.)
2013. jan. 11. 14:44
Az étkezési keményítő is jó főzelékhez?a tk rozslisztnek mellékíze van főzelékben:-(
53335. muuucika (válaszként erre: 53292. - Tejkaramella)
2013. jan. 11. 14:43
Páromé is elég bonyolult, nekem is meg kellett tőle kérdeznem (ja, ciki volt), hogy na most akkor ezt hogy is ejtik?... Már eleve a partnereknek gondot okoz a magyar keresztnevem, néha azt se tudják kimondani, de ha majd hozzáteszem azt a vezetéknevet is...hát lesz szenvedés. :)
53334. .jucus. (válaszként erre: 53333. - Kr73)
2013. jan. 11. 14:33

Egyedül a füstlit eszem meg, és azt is alaposan átsütve.:)


Tulajdonképpen nálam is úgy néz ki a habarás, hogy egy teáskanál tk liszt:)

A tököt én is pörköltalapra teszem, és aztán tejföl, pici liszt.

Rakott kaják praktikusak, összedobod, dobozolod, ennyi.


Én ezekkel jól elvagyok, nyáron megy még sok saláta is hozzá,sok gomba, ( töltött, pörkölt, rántott).

Szóját nem eszem, az fitoösztrogén.

Gyümölcslevest csinálok még sűrűn, és az az uzsonna, lehűtve. Mondjuk nyáron jobb, de ilyenkor is lecsúszik. természetesen édesítővel.

53333. kr73 (válaszként erre: 53330. - .jucus.)
2013. jan. 11. 14:27
Hú, rántott sajt...évek óta nem ettem. :-((( Én a zöldbabot pörköltnek szoktam enni, tejfölösen, kenyérrel, nyammm. :-) A tököt én is szeretem, de nálunk a tökfőzelék nem más, mint tökpörkölt. Utálom a menzai lisztes főzelékeket. :-) Mit olvasok?!? Virslit eszel? Hát milyen vega vagy te? :-D Nekem az összes eltett felezett szilvám megbuggyant. :-((( Ugrott a szilvásgombóc. Most azon vagyunk, hogy esetleg leturmixolva szósznak hús mellé jó lesz-e, avagy bólénak, hisz úgyis bugyog kissé. :-D
53332. .jucus. (válaszként erre: 53326. - Ninett079)
2013. jan. 11. 14:25

Ninett, én tk darából szoktam. Csak ritkán, mert nekem nagyon megfekszi a gyomromat. A tk darás tejbegríz ugyanígy.

Szerintem totál beállt a gyomrom a zöldségekre...:)

53331. ninett079 (válaszként erre: 53329. - Tejkaramella)
2013. jan. 11. 14:23
Köszi csajok! Én eddig azt hittem, hogy a túró gyors. De jó, mindig tanul az ember.
53330. .jucus. (válaszként erre: 53324. - Kr73)
2013. jan. 11. 14:22

Rékám, a héten volt lecsó basmati rizzsel,tejfölös gombapörkölt durumspagettivel,vegyes párolt zöldség rántottsajttal.

De szoktam még sűrűn zöldbabfőzeléket, aztán rakott zöldbabot (Basmati, keménytojás, pörköltnek megcsinálva a zöldbab), ezt lerétegezem, nyakon öntöm tejföllel, reszeltsajt, sütés.


Főzelékből imádom még a tököt, én ezeket tk liszttel habarom, feltétnek sült füstölt virsli,bundáskenyér, főtt tojás, rántott hagymakarika, tükörtojás.


Szempont,hogy gyorsan meglegyen, és én általában két napra főzök, és dobozolok.

Sok mindent mélyhűtök, anyukám csinált durumlisztes szilvásgombócot, ha sietek azt is szoktam, és dióba forgatom, plusz xilit.

53329. Tejkaramella (válaszként erre: 53326. - Ninett079)
2013. jan. 11. 14:22
A túró lassú, a tejföl lassú (minél zsírosabb, annál jobb), a korpa lassú, a tojás semleges (nincs benne CH). Mi benne a gyors ? (a xillit is lassú).

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook