Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Be kell menni az anyakönyvi hivatalba, legjobb oda, ahol az esküvő volt.
Némi pénzmag, és átírják.
Most jár le a személyim és a jogsim is, így megragadtam az alkalmat, ha úgyis csináltatni kell:)
Karamella, neked tök szép neved van:)
Az enyém nem bonyolult, Tünde. Csak a szerbek nem tudják kimondani. Hol Tinde hol Tunda, Tinda...néha voltam Linda is :) Páromé jó hosszú német név, szóval teljesen máshogy ejted, mint írod.
Csak így meváltoztathatod a neved? Nem kell hozzá különösebb kérvény ill. ok?
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1doboz szeletelt gombakonzerv (én friss gombát használtam, hagymán megdinszteltem)
5 dkg reszelt sajt (én kb.20 dkg reszeltem rá)
só
bors
3 csapott ek vegeta
1 tk apróra vágott rozmaringlevél
olaj
Elkészítés
A hagymát felaprítjuk. Hozzáadjuk a nyers darált húshoz. Beleütjük a tojásokat, és ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, vegeta, rozmaring). Az így kapott masszát kiterítjük kb. 2 cm vastagon egy olajozott alufóliára. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd a szeletelt gombával.
Óvatosan felcsavarjuk az alufólia segítségével, és egy tepsibe helyezzük.
Fóliával betakarva sütjük kb. 35-40 percig 180 fokon, majd kitakarjuk és megpirítjuk a tetejét.
Ezt ettem tegnap és ma, mellé bármit lehet enni. Én rizses kukoricával ettem tegnap, ma borsófőzelékkel.
Nekünk nem bonyolult a nevem, mondjuk nem tucatnév, a férjemé is szép.
Tetszik is így,csak ósdinak tartottam a -né végződést, ( a férjemé mögött volt), és modernizálni akartam kicsit.
Itt nálunk a piacon van egy malombolt, ahol mindenféle liszt van.
De szerintem Szalminál is van, ill.bioboltban is. Ebből egy csomag nagyon sokáig elég. ( nekem)
Nem tudom, keményítőt nem használok.
Nekem a tk liszt teljesen jó, én nem érzem benne,de ahogy írtam épp,hogy csak megmutatom neki a lisztet:)
Egyedül a füstlit eszem meg, és azt is alaposan átsütve.:)
Tulajdonképpen nálam is úgy néz ki a habarás, hogy egy teáskanál tk liszt:)
A tököt én is pörköltalapra teszem, és aztán tejföl, pici liszt.
Rakott kaják praktikusak, összedobod, dobozolod, ennyi.
Én ezekkel jól elvagyok, nyáron megy még sok saláta is hozzá,sok gomba, ( töltött, pörkölt, rántott).
Szóját nem eszem, az fitoösztrogén.
Gyümölcslevest csinálok még sűrűn, és az az uzsonna, lehűtve. Mondjuk nyáron jobb, de ilyenkor is lecsúszik. természetesen édesítővel.
Ninett, én tk darából szoktam. Csak ritkán, mert nekem nagyon megfekszi a gyomromat. A tk darás tejbegríz ugyanígy.
Szerintem totál beállt a gyomrom a zöldségekre...:)
Rékám, a héten volt lecsó basmati rizzsel,tejfölös gombapörkölt durumspagettivel,vegyes párolt zöldség rántottsajttal.
De szoktam még sűrűn zöldbabfőzeléket, aztán rakott zöldbabot (Basmati, keménytojás, pörköltnek megcsinálva a zöldbab), ezt lerétegezem, nyakon öntöm tejföllel, reszeltsajt, sütés.
Főzelékből imádom még a tököt, én ezeket tk liszttel habarom, feltétnek sült füstölt virsli,bundáskenyér, főtt tojás, rántott hagymakarika, tükörtojás.
Szempont,hogy gyorsan meglegyen, és én általában két napra főzök, és dobozolok.
Sok mindent mélyhűtök, anyukám csinált durumlisztes szilvásgombócot, ha sietek azt is szoktam, és dióba forgatom, plusz xilit.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?