Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
megint exxel álmodtam:( mongyuk majdnem minden éjjel..
haverral még nem taliztam, tegnap voltunk kicsit bulizni csajokkal, reméltem hátha lecsalja barinőm, de nem.. mongyuk 4csaj közé végülis érthető:D
ez már mindenképpen csak 3asban összehozott tali lesz.. jajj és tegnap megtudtam h pocakja van böeee:( de állitolag minden télen ez van és tavasszal lemegy ahogy elkezd deszkázni. nemakarok kiábrándulni belőle ha meglátom
ez szuper eredmény
tényleg gratula
én nem ismerem a te éredményeidet.szerintem szervezetfüggő.nekem ennyit ért a diéta+ mozgás:
Inzulin - terhelés
0 perces 16,5 mU/L/ 11.2 mU/L
30 perces 99,7 mU/L/ 62 mU/L
60 perces 131,1 mU/L / 49.4 mU/L
120 perces 62,9 mU/L /12.2mU/L
Terheléses cukor
0 perces 5,6 mmol/L /5.1 mmol/L
30 perces 12,9 mmol/L/ 9.1 mmol/L
60 perces 11,1 mmol/L/6.0 mmol/L
120 perces 5,5 mmol/L /5.1 mmol/L
HgA1C 4,9% / 5%
HgA1C koncentráció 30 mmol/mol 32 mmol/mol
az első az augusztusi, a 2. a januári
Nagyon ügyes vagy, gratulálok:)
Akkor lehet, hogy Nekem is hagyni kellene a gyógyszereket?
na, kíváncsi vagyok a holnapi értékeimre
szia
Neked akkor ezek szerint szépen javul az eredményed?
sziasztok csajok
Én el vagyok picit kenődve. Voltam ma az endós dokimnál. PCO-m tombol megint, a magas tsh-ra nem nagyon akar semmit sem, pedig az anti-tpom is magas. Az éhgyomori inzulinom majd 13 volt ami a doki szerint pont jó(szerintem nem), ráadásul a terhelt cukor és inzulineredményem elveszette az éterben valahol.
Szóval ma vettek megint vért és holnap kell visszamennem és majd meglátja a doki, hogy mi lesz. Nem akarok felutazni pestre, Nekem most erre nincs időm:( és energiám se.
Szerintetek ha nem szedek semmit a pajzsmirigyre és az inzulinra, de sikerül lefogyni akkor helyreáll minden?
Kérdezte a doki, hogy akarunk e most tesót? mondtam, hogy igen, mert akkor lehet, hogy ír fel a tsh-ra egy kis thyroxint, de nem is biztos, majd a holnapi eredménytől függ.
3 hónapja volt a tsh-m kb 4.
Ezzel nem lehet mit tenni, "túl kell lépni rajta" és folytatni a saját utadat tovább.
Azt hagy ne mondjam hogy anyukám bíztatása annyi szokott lenni, hogy többet nassolok mint a diétám előtt ill már mintha kisebb lenne a tokám...
Nekem szerencsére nem szoktak ilyeneket mondani, de én nagyon kevès emberrel osztom meg a betegsègem, és általában egyedül eszem.
A csalàdnak meg elmagyaràztam, elfogadják.
Már leírtam párszor, hogy minek mindennap, most nincs kedvem telefonról, de a lényeg, hogy ettől csak tisztàbb lesz a kép.
Most a 15. napon volt pé-m, így 30 napra fog megjönni.
Hát engem nem érdekel, hogy ha megsértődik a dokim, akkor is így csinálom. Remélem megérti, hogy engem sűrget az idő, 37 éves leszek és gyereket akarok. Tehát nem érek rá évekig gyógyulgatni. És ilyen esetben nem kell csodálkozni, ha több orvos véleményét is kikérem, nem?
Én így fogom csinálni, el is döntöttem. A szolnoki dokim ad beutalót a kórházi laborba, elmegyek hozzá a leletekért, és utána kérek távkonzit az MM-ben is. Ha megsértődik, akkor meg kapja be :)
Jujj, Adri, ez igazán nagyon finom terülj terülj asztalkám. Mindet kívánom.
És szerencséd, hogy pont ebéd közben olvasom! :)
Hàt, akkor sokat nem fogok megtudni, mert szombaton elutazunk, így holnap megyek utoljára.
Egyelőre még emelkedik, de már lassul.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?