Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
A húsleves lassan felszívódó, tésztának ha durum tésztát raksz bele, akkor is lassú, ami gyorsítja az a répa, krumpli, mert azok gyorsak.
Én úgy tudom,hogy a túrógombóc zabpehely vagy zabkorpaliszttel de tk tönkölybúza liszttel is lassan felszívódó.
sziasztok! Csatlakozhatok én is? Januárban derült ki, hogy IR-em van, ja meg PCO-m is, igaz ezt már évek óta tudtam, hogy van...
Olvastam, hogy vannak az IR-es diétáról leírásotok, összefoglalók...
El tudnátok nekem is küldeni?
Előre is köszönöm!
Egyébként nagyon de nagyon ritkán Én is meg iszok 1 pohár bort.
Száraz bor az nem vészes.
Szia!
Én ezt a kérdést feltettem egyszer a macosz.hu oldalon. Ezt a választ kaptam rá:
"Az inzulinrezisztencia mérésének egzakt módszere az ún. clamp vizsgálat, melyet bonyolultsága miatt a mindennapos klinikai gyakorlatban nem végeznek. Elfogadott paraméter az inzulinrezisztencia jellemzésére a HOMA-IR érték, amelyet az éhomi vércukorszint és az éhomi inzulinszint értékéből egy képlet alapján lehet kiszámolni. Inzulinszintet klinikákon, endokrinológián és nagyobb laborokban tudnak mérni. Érdeklődjön háziorvosánál a legközelebbi ilyen centrumról."
Természetesen magánklinikákon - mint a MM - nem kis összegért mindent megnézethetsz.
Ismerősömnek egy belgyógyáz endokrinológus - nem BP-en - a kórházban néztek éhomi inzulinszintet is.
Üdv:
My
sziasztok lányok, tudnátok nekem segíteni?
ezek az eredményeim:
Glucose terhelés 0 perc 5.13 mmol/l
Glucose terhelés 60 perc 7.87 mmol/l
!Glucose terhelés 120perc 2.98 mmol/l
Insulin terh 0 perc 2.97 mIU/l
Insulin terh 60 perc 64.97 mIU/l
Insulin terh 120 perc 18.97 mIU/l
Szia!
Tudtommal a malátakenyér egy édes kenyér. Mazsolát, mézet és maláta kivonatot is tartalmaz. Ezért nem értem ebből hogyan készülhet szendvics? Vagy a „malátakenyér” megnevezés félrevezető, vagy arra utal, hogy malátával szinezett. Mindenképpen olvasd el az összetételét, ui. az előírás, hogy a malátával színezett - a barna kenyérrel könnyen összetéveszthető - kenyéren kötelező feltüntetni, hogy "malátával színezett". Ha a fehér liszt aránya magas benne, akkor nem ehető IR-ben.
Az igazi barna-, és rozskenyerek tömörek, súlyra nehezebbek a többi kenyérnél.
A legegészségesebb a teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér, de a rozskenyér is nagyon jó az Ir-esnek.
Köszi! Látod, bevettem volna:)
Simán helyre is rázódhatsz addig, mire babát szeretnél:)
Sok ismerősöm akinél váratott magára a baba már a diéta után kismama lett, pedig volt, amelyik met-et sem szedett.
Én is nagyon bizakodó lettem:)
Viszont megyek lassan, húz az ágy:)
Jó éjt, és köszi!
Akkor vele szerencséd van:)
Pénteken megyek kontrollra, szerinted számít, hogy előző este vacsorára mit eszek?
Felháborító.
Azt mondta nekem erre a nőgyógyászom, hogy majd ő felírja, ne vitatkozzak velük, még a szakma nem jutott el odáig, hogy elismerjék ezt betegségnek.
Szia!
Ebben egyetértünk. Ráadásul engem még a diabétesz szakrendelésen is lehurrogott a doki, hogy mit akarok ott.
0 perc inzulin: 10.1
60 p.: 60.4
120 p.: 55
:/
Végül majdnem sírva mondtam neki, hogy akor most eldöntötte, hogy nekem nem lesz kisbabám...
Így kaptam Merckformint :/
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?