Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

2011. ápr. 10. 10:50

A húsleves lassan felszívódó, tésztának ha durum tésztát raksz bele, akkor is lassú, ami gyorsítja az a répa, krumpli, mert azok gyorsak.

Én úgy tudom,hogy a túrógombóc zabpehely vagy zabkorpaliszttel de tk tönkölybúza liszttel is lassan felszívódó.

2011. ápr. 10. 09:50
Szerintetek egy húsleves (tészta nélkül, csak hússal) lassú vagy gyors felszívódású kaja? És azt jól tudom, hogy egy túrógombóc tönkölybúzából az kiteszi a lassú és a gyors fogalmát is, azaz elmegy tízórainak vagy uzsonnának? Köszi!
670. beus78
2011. ápr. 9. 00:40

sziasztok! Csatlakozhatok én is? Januárban derült ki, hogy IR-em van, ja meg PCO-m is, igaz ezt már évek óta tudtam, hogy van...

Olvastam, hogy vannak az IR-es diétáról leírásotok, összefoglalók...

El tudnátok nekem is küldeni?

Előre is köszönöm!

669. a2bbd13f84 (válaszként erre: 668. - Titamilla86)
2011. ápr. 2. 08:08
Így van, minden létező dolgot megnéztek. Miután nem találtak semmit, azt mondták, szedjek rá fogigátlót... 8 hónap után én magam intéztem magán úton IR vizsgálatot...
2011. ápr. 1. 20:47
Elvileg le kéne neki ha ez a kiváltó oka. Nagy valószínűséggel ez amúgy. Pajzsmirigyed nézték már? Mert az is okoz ilyen tüneteket?
2011. ápr. 1. 18:43
Szerintetek a diétával, mozgással, gyógyszerrel együtt leállhat a hajhullásom? Nekem más panaszom nincs, ez viszont nagyon súlyos...
2011. ápr. 1. 18:37
Én simán elmentem nem is olyan régen 3 feles Jager-ig,meg 2 pohár borig, igaz ettem is mellé,tehát volt ami felszívja. Kutya bajom nem volt,de az én szervezetemet megedzette a kamaszkor, ha alkoholról van szó. Tehát ezt egyébként se nagyon érezte volna meg, ez is mint minden emberfüggő. Mi pl péntekenként párommal sűrűn borozunk ( nem nagyon 1-2 pohárral).
665. andika05 (válaszként erre: 661. - Pasdechat)
2011. ápr. 1. 18:04
én is száraz bort iszok ha iszok. 1 db. bort 2 dl víz. ritkán, de akkori csak este. de olyankor az esti gyógyszert kihagyom. semmi gondot nem okozott eddig.
2011. ápr. 1. 17:30

Egyébként nagyon de nagyon ritkán Én is meg iszok 1 pohár bort.

Száraz bor az nem vészes.

663. nadri7 (válaszként erre: 661. - Pasdechat)
2011. ápr. 1. 17:22
Igen kerülni kell mint minden gyógyszernél, de azért 1dl bor belefér. az alkohol különben is a vércukrot megemeli....
2011. ápr. 1. 17:15
Szerintem érdemes komolyan venni. Főleg ami még cukros is.
2011. ápr. 1. 17:13
sziasztok! merckformint kell szednem (napi 500 mg), és most olvastam a betegtájékoztatóban, h kerülni kell az alkoholt. ezt komolyan kell venni? mit mondott nektek a dokitok?
660. pasdechat (válaszként erre: 659. - Titamilla86)
2011. márc. 31. 15:19
fogyni nem szeretnék, csak teherbe esni (168 cm, 51 kg). szinte alig eszem kenyeret, néha egy kis csoki.
2011. márc. 31. 15:09
Na az nagyon sok mindentől függ. Van akinek évek van aki egy hónap Met-szedés meg diéta után teherbe esik. Ez változó. Van olyan ismerősöm aki nem is diétázik ( jó kicserélte a normál lisztet durum-ra, a tésztát is durumra, a cukrot meg Süssinára), nem tornázik, csak szedi a Met-et eszik amikor éhes, azt amire éhes és mégis többet fogyott,mint én.
658. pasdechat (válaszként erre: 657. - Titamilla86)
2011. márc. 31. 14:57
köszönöm a választ! szted mennyi idő alatt lehet kezelni?
657. titamilla86 (válaszként erre: 655. - Pasdechat)
2011. márc. 31. 14:52
Hát ez szerintem IR.
656. Médy (válaszként erre: 640. - BioCica)
2011. márc. 31. 14:21

Szia!

Én ezt a kérdést feltettem egyszer a macosz.hu oldalon. Ezt a választ kaptam rá:

"Az inzulinrezisztencia mérésének egzakt módszere az ún. clamp vizsgálat, melyet bonyolultsága miatt a mindennapos klinikai gyakorlatban nem végeznek. Elfogadott paraméter az inzulinrezisztencia jellemzésére a HOMA-IR érték, amelyet az éhomi vércukorszint és az éhomi inzulinszint értékéből egy képlet alapján lehet kiszámolni. Inzulinszintet klinikákon, endokrinológián és nagyobb laborokban tudnak mérni. Érdeklődjön háziorvosánál a legközelebbi ilyen centrumról."

Természetesen magánklinikákon - mint a MM - nem kis összegért mindent megnézethetsz.

Ismerősömnek egy belgyógyáz endokrinológus - nem BP-en - a kórházban néztek éhomi inzulinszintet is.

Üdv:

My

2011. márc. 31. 13:55

sziasztok lányok, tudnátok nekem segíteni?

ezek az eredményeim:

Glucose terhelés 0 perc 5.13 mmol/l

Glucose terhelés 60 perc 7.87 mmol/l

!Glucose terhelés 120perc 2.98 mmol/l

Insulin terh 0 perc 2.97 mIU/l

Insulin terh 60 perc 64.97 mIU/l

Insulin terh 120 perc 18.97 mIU/l

654. Médy (válaszként erre: 642. - A2bbd13f84)
2011. márc. 31. 13:32

Szia!

Tudtommal a malátakenyér egy édes kenyér. Mazsolát, mézet és maláta kivonatot is tartalmaz. Ezért nem értem ebből hogyan készülhet szendvics? Vagy a „malátakenyér” megnevezés félrevezető, vagy arra utal, hogy malátával szinezett. Mindenképpen olvasd el az összetételét, ui. az előírás, hogy a malátával színezett - a barna kenyérrel könnyen összetéveszthető - kenyéren kötelező feltüntetni, hogy "malátával színezett". Ha a fehér liszt aránya magas benne, akkor nem ehető IR-ben.

Az igazi barna-, és rozskenyerek tömörek, súlyra nehezebbek a többi kenyérnél.

A legegészségesebb a teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér, de a rozskenyér is nagyon jó az Ir-esnek.

2011. márc. 30. 21:41
Jó éjt:)
2011. márc. 30. 21:32

Köszi! Látod, bevettem volna:)

Simán helyre is rázódhatsz addig, mire babát szeretnél:)

Sok ismerősöm akinél váratott magára a baba már a diéta után kismama lett, pedig volt, amelyik met-et sem szedett.

Én is nagyon bizakodó lettem:)

Viszont megyek lassan, húz az ágy:)

Jó éjt, és köszi!

2011. márc. 30. 21:25
Ja a vizsgálat előtti reggelen ne vedd be a Met-et.
2011. márc. 30. 21:24
Nem, na de ha már kontroll. Ma nem küldött el a dokim kontrollra,mondván tök mindegy mi lesz az eredménye, úgyis csak felidegesítem magam rajta. Ha rossz lesz is folytatni kell a diétát, meg ha jó lesz is. Igaz nálunk még nincs folyamatban a babaprojekt,tehát valóban ráérek még hormonokat meg egyebeket lesegetni 3 havonta.
649. Mijamanó (válaszként erre: 648. - Titamilla86)
2011. márc. 30. 21:15

Akkor vele szerencséd van:)

Pénteken megyek kontrollra, szerinted számít, hogy előző este vacsorára mit eszek?

2011. márc. 30. 21:12
Igen,de érdekes a sima háziorvosom csont nélkül kiírja,mert érti a dolgot és egyet is ért vele. Igaz a gyerekei keresztanyja meg az endos dokim tehát lehet kicsit jobban belelát a dolgokba. Na de embere válogatja ezt igazából szerintem.
647. Mijamanó (válaszként erre: 646. - Titamilla86)
2011. márc. 30. 21:10

Felháborító.

Azt mondta nekem erre a nőgyógyászom, hogy majd ő felírja, ne vitatkozzak velük, még a szakma nem jutott el odáig, hogy elismerjék ezt betegségnek.

2011. márc. 30. 21:02
Ohh engem a dietetikus mikor elküldtek hozzá szó szerint kizavart az ajtón mondván itt vannak emberek akik tényleg betegek, nem csak hajlamuk van rá. Ennyit erről.
645. Mijamanó (válaszként erre: 641. - Titamilla86)
2011. márc. 30. 21:00

Szia!

Ebben egyetértünk. Ráadásul engem még a diabétesz szakrendelésen is lehurrogott a doki, hogy mit akarok ott.

0 perc inzulin: 10.1

60 p.: 60.4

120 p.: 55

:/

Végül majdnem sírva mondtam neki, hogy akor most eldöntötte, hogy nekem nem lesz kisbabám...

Így kaptam Merckformint :/

2011. márc. 30. 20:49
Nekem is voltak ilyen tüneteim vagy 2 hétig mikor elkezdtem szedni is meg mikor megemelték is, elmúltak. Bár én éhes,mint olyan mai napig nem vagyok, csak érzem,hogy esik le a vércukrom. De nem korom a gyomrom, vagy hasonlók.
2011. márc. 30. 18:47
Meg még vmi, hogy hétfőn megemeltem a Meforal adagot 1-ről 2-re, azóta viszont nagyon szarul vagyok! Megy a hasam, szédülök egész nap, nincs étvágyam. Ez normális, és el fog múlni, vagy ne csökkentsem vissza 1-re? Az 1-től nem volt bajom a hasmenésen kívül, de az is elmúlt két nap alatt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook