Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
sziasztok csajok!
van valakinek tapasztalata az eucreas nevezetű gyógyszerrel kapcsolatban?
Köszi!
És ha mondjuk ezt a 160 g-ot úgy érem el, hogy mondjuk nem barna kenyeret eszem, hanem fehéret, de nem lépem túl a 160-at, akkor az engedélyezett?
szia
keress fel egy endokrinológust
Ő majd megmondja
Eléggé ingadozó ez
volt már 3 felett de volt 1,5 alatt is.
változó, mikor, hogy alakul.
még belefér
de már 2,5 felett nem igazán jó
persze nem lehetetlen a teherbeesés de nem jó
kész az eredményem
de még nincs nálam
csak a tsh-t mondták meg a telefonba, hogy 2,4 lett
amit egy pöppet sokallok, mert a teherbeeséshez a legideálisabb a 1-1,5
Nálam még nincs hasmenés, de hát még csak 1 bogyót szedtem be, este jön a második.
És babaügyben hogy állsz? Ti is tervezitek, ill. várjátok, h sikerül? Én annyira félek, hogy emiatt nem lehet majd. :S
Én is ennyit szedek(,de remélem nemsokára elhagyhatom.Nekem 100 volt a 2 órás terhelt inzulinom 1 éve,most 3 hónapja már csak 40.Jövő hónapban ismét mérik,és én már szeretném elhagyni ezt a gyógyszert.Megkérem a dokit,hogy nézzük meg gyógyszer nélkül milyen az eredményem.
A hasmenés nálam 3 hétig tartott.Brrrrrr
Mondjuk nekem is azt mondta a doki, h ha beáll, akkor lehet csökkenteni, csak így most olyna ijesztőnek tűnik.
Ma vettem be az első bogyót, a doki mondta h akkor kezdjem el, miután beszéltem a dietetikussal, a hasmenésre engem is felkészítettek.
szia Moncsi
Neked azért kell olyan sokat szedned mert már tényleg sok volt az inzulinod, egyébként Én is 2x850 mg-ot szedtem csak a diétának meg a metnek köszönhetően már elég az 1x850mg is.
Ne aggódj, ismerek IR-eseket akik 3x850mg-ot szednek.
Mindenki ilyen kevés Meforalt szed? Mondjuk nekem nagyon-nagyon rossz volt az eredményem, de akkor is.... Nekem kb. ipari mennyiségűt kell szednem. :(
1. hét: 1 x 500 mg
2. hét: 2 x 500 mg
3. hét: 3 x 500 mg
4. hét: 500 mg, 500 mg, 850 mg
5. hét: 850 mg, 500 mg, 850 mg
6. héttől: 3 x 850 mg
Köszi szépen!
Az inzulinra azért írtam, hogy furcsa, mert a 0 percesre még nem láttam ilyen keveset. De szépen felment 1 óra múlva, úgyhogy az inzulintermelődéseddel nyilván nincs gond.
Nekem enyhe IR-t állapítottak meg, de én előtte szinte csak szénhidráton éltem, a a húst nem szeretem, a zöldségeket csak nyersen. Szóval nekem nagy váltás volt, de most úgy tűnik, megérte: 1.5 hónapja szedem a gyógyszert és január óta diétázom és megszűntek a menstruáció előtti szokásos pecsételéseim. Bízom benne, hogy ezzel zöld utat kaptam a babához:-) Hízni mondjuk nem híztam, sőt fogytam, de én ebben nem is hiszek, hogy 2-3 kilón múlhat bármi is.
Neked is sok sikert kívánok!
Az inzulin szintre meg ahogy itt is olvastam a fórumon és más helyen is rámondható hogy ir. mivel a 120 perces értékem több mint 5X-e a nullapercesnek és a 60 perces is.
Lehet hogy nem súlyos IR, de közrejátszhat a teherbe esésben. Bár még petevezeték átjárhatósági vizsgálatom nem volt.. majd ezek után..
Szia Mézgapaula!
A keserűdinnye kapszulára rákereshetsz, ha beírod a keresőben, vagy a delibo.hu-weboldalra. Elég sok mindenre használható csak néhány:
keserű dinnye biokémiai összetevői csökkentik a vércukorszintet, gyorsítják a glükóz felszívódását a sejtek szintjén és fokozzák az inzulin termelését és hatékonyságát. A vércukorszintet csökkentő anyagok legnagyobb mennyiségben ebben a gyümölcsben fordulnak elő.
Azt is kimutatták, hogy a keserű dinnye csökkenti a vér koleszterin- és triglicerid-szintjét, méregtelenít, tisztítja a vért, erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladást. A keserű dinnyét fogyaszthatjuk nyersen vagy főve is, ihatjuk a kifacsart levét, esetleg készíthetünk teát vagy főzetet belőle. Kapszulák és oldatok formájában is kapható.
Nekem 225 gr szénhidrátot kell fogyasztanom naponta.
Nem fogyasztottam véleményem szerint sokat, nagyon rosszul táplálkoztam volt hogy este 6-ig nem is ettem semmit sem. De a családban sajnos előfordul a cukorbetegség is szóval biztos arra is hajlamos vagyok!
Szia! De jó, végre valaki, aki nem fogyózik!:-) én nem vagyok vékony (21-es BMI), de nekem is hízást (2 kg) írtak elő az MM-ben.
Nagyon furcsák az inzulin értékeid, ezek szerint már erre is rámondható, hogy IR. mi az a keserűdinnye kapszula? (márkaneve esetleg?) Amúgy Te sok szénhidrátot fogyaszottál, mielőtt kiderült az IR? Most hány g van neked megengedve naponta?
Sziasztok!
Én Decemberben voltam az MM-ben dr. Nas Katalin doktornőnél, aki leleteim alapján IR-t diagnosztizált.
Értékeim:
Cukor fluoridos: 5,1 (ref: 3,5-6,1)
Gluk terhelés 60: 5,2 (3,1-10,5)
Gluk. terh. 120: 4,1 (3,1-7,5)
Inzulin: 0,5 * (ref: 1,9-23,0)
inzulin terh. 60: 52,8
inzulin terh. 120: 6,7
Nálam viszont az a fordított helyzet áll fennt, hogy nagyon vékony vagyok. 160 cm és 45 kg. Azt mondta ez is oka hogy nem maradok terhes (ha hihetek a teszteknek, ami sajnos orvosi úton nem igazolható, mert mire oda kerültem volna hogy doki megjött) akkor volt már 2X pozitív tesztem, de rá 2-3 napra mindig megjött a menszeszem.
Mediterrán típusú Hízókúrás diétát írt elő, tonát és metformin helyett a keserűdinnye kapszulát választottuk. Nem tudom hallottatok-e már róla. olyan a hatása mint a met-nek csak mégszem gyógyszer. Most áprilisban kell kontrollra visszamennem hozzá, és akkor meglátjuk kapok e zöld utat a terhességhez. Jelneleg 1 kg-t sikerült már felszednem, heti 2* tornával és napi 4-5X étkezéssel.
Még annyit hogy a tesztoszteronom volt (201,08, hóban) 0,8 (ref: 0,4-2,6 a ciklus 3. napján))
Progeszteron pedig: 67,7 ( 16,4-59,2 cn 21. napján)
okés
majd megírom
puszi
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?