Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
igen, endometriózis
petefészken is lehet az endó, na de az látszik
nem arra gondolt?
Nekem menszikor nagyon nagy fájdalmaim voltak
ez volt az egyetlen tünet
na meg a meddőség
Endós? Endometriózis?
Na ez jó téma, mert nekem a nőgyógyász (mondjuk nem tom a mai napig se, mire alapozta) azt mondta az uh alapján, hogy szerinte nekem endometriózisom van. Tünetem az nincs egyébként semmi. Akkor miből állapította meg? Van kettő cisztám igen, 1-1 mind a két petefészekben, és akkor ez már endometriózis?!
Na majd a met leviszi a rendes helyre:)
Igen Én pcos, IR és endós is vagyok
Mondjuk ez érdekes, mert nekem 32 volt a tesztoszteron, és a határ 20-60. Azt mondta, nő lévén úgy a jó, hogyha 30 alatt van... De az tény, hogy készült egy olyan hormoneredményem is, az a ciklus második felében történt, amin 85 volt. Úgyhogy eléggé ingadozik, úgy tűnik. Na az meg sose árt, ha minél kevesebb van a tesztoszteronból, úgyhogy vigye csak le nekem is. :)
Egyébként te pco-s is vagy, vagy "csak" ir-es?
persze, persze érem
igen, nem mindegy, hogy középen van a tesztoszterin vagy közel a maxhoz
Nekem szépen levitte a met a felére a tesztoszteront.
jó lenne ha alatta lenne jóval
de mondom az ténylen nem annyira gáz, szóval ne aggódj
mire belevágtok a babapojektbe addigra helyre jössz és egyből sikerülni fog
huh az nem semmi
akkor szedd a metet és kívánom, hogy mihamarabb hasson
babát szeretnétek?
Hát én a gyógyszer előtt nem voltam rosszul, nálam semmilyen tünetet nem produkált az inzulinrezisztencia, "csak" brutál hajhullást. Nagyon durva, mindenfélét kitaláltak már az orvosok, hogy genetikai hajhullás, és szedjek fogigátlót... Terhelésest egyik se akart nézetni. Szóval százszor inkább a Meforal, mint a fogigátló...
A hajam bő fele kihullott, ezért is szedem a gyógyszert, mert azt mondták, ez felgyorsítja a javulást. De túl sokat se akarok belőle, szóval ez a napi egy bőven elég lesz. A diétára meg a mozgásra teszem a hangsúlyt.
csütörtökön lesz kész
de most rosszul vagyok eléggé már napok óta, vagy sok a metformin, vagy kevés
nem tudom mert mind a 2 hasonló tünetekkel járhat
igazából az éhgyomori cukrot nem árt nézetni, mert Én pl általában lettem rosszul
de azért 1 évnél kicsit sűrűbben kellene nézni, mert ténylen nem annyira vészes az inzulinod és ha esetleg sok lesz a met akkor nem ártana csökkenteni
ha úgy érzed, hogy sok akkor ne emeld
jelenleg Én 1x 850 mg-ot szedek a 2x850 mg helyett
Mármint a sima cukrot kell nézetni, vagy a terhelésest? Nekem azt mondta, terhelésest legközelebb egy év múlva nézzünk.
Mondjuk amiatt sem akarom emelni az adagot, mert azt mondta, ez még diétával is helyrerakható lenne. Meg nem akarom, hogy a cukromat is totál levigye. a 48-as értékemnél azért én jóval többeket szoktam olvasni. A cukrom viszont alacsonyabb lett az ital után két órával. Úgy tudom ez se jó. Neked mennyi a terhelt értékeid?
nem ártottál
sőt ha teheted akkor tarts magadnál némi cukrot
ez ilyenkor normális, hogy néha leesik a cukor, de ha nagyon leesik akkor annak már komolyabb jelei vannak
Én remegtem, reszkettem, szédültem de Én már régóta és sokat szedtem a metből
szóval ezért kell rendszeresen ellenőrízni
Jáj...
Meg reggel amúgy azt vettem észre, hogy bazira szédülök. Arra gondoltam, hogy leesett a cukrom, így megettem egy kocka csokit, és attól jobban lettem. Ez is normális? Másrészt nem ártottam most ezzel a diétának?
jó persze
egyébként nyugodtan emelheted majd az adagot, mert a hasmenés pár nap vagy esetleg pát múlva megszűniok úgy is
ezen szinte minden metes keresztül megy
mennyire tartod a diétát most?
mert ha most is eszel cukrosat vagy sok ch-t akkor attól is lehet
de
és még pár napig vagy hétig így lesz
nekem 1 hónapig nagyon kemény hasmenésem volt
fogyelj majd a folyadékbevitelre
nem hiszem, hogy nagy baj lenne
igazából van valami abban, hogy napszakonként változik
ehhez nem értek
de a reggeli étkezés a legfontosabb, azt nem szabad kihagyni
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?