Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

75912. Tittike76 (válaszként erre: 75909. - Kollárné.Heni)
2013. szept. 1. 06:41

Szia!

Üdv köztünk :)

Barnarizs jár Siklósihoz egy-két hónapja. Írj neki nyugodtan privit szerintem a kérdéseiddel. Én annyit tudok hogy clostival segít rá a peteérésre és a luteális fázisban 3x nézeti a progit. Ezek átlagából nézi hogy elég jó-e a peteérés és így állítja be a closti adagját. Progi pótlást, pl utrogetsan nem használ, hanem próbálja elérni a tökéletes peteérést.

Petevezeték átjárhatóságid volt már? Mindenképp kéne pár ciklusban uh-s cikluskövetés, hogy van-e egyáltalán peteérés.

"Csak" IR van vagy van PCOS is?

Gyere nyugodtan és kérdezz! :)

75911. Tittike76 (válaszként erre: 75910. - Tittike76)
2013. szept. 1. 06:36
Ja még valami. Foszlósabb, szivacsosabb, könnyebb tésztát kapsz (kalács, hamburger buci) ha használsz búzasikért is. Bio boltban lehet kapni, nem drága.
75910. Tittike76 (válaszként erre: 75901. - Lylandra)
2013. szept. 1. 06:35

Én sima hagyományos élesztővel. Langyos vízben futtatom fel (tej helyett) és egy teáskanál sima cukorral. Ezt a cukrot teljesen lebontják az élesztők, szóval eltűnik a kajából.

Szoktam használni durum, zabphely és tk lisztet is, illetve ezek keverékét. Klasszul megkel minden.

Főleg ha kovászt csinálok először. Azaz a kimért lisztbe bemélyedést csinálok, abba beleöntöm a felfuttatott élesztőt, összekutyulom az ujjaimmal egy kis liszttel és betakarom liszttel, állni hagyom 15-20 percet. Utána gyúrom be a tésztát és még kelesztem majd egy órát. Pizzát mindig így csinálom pl.

2013. aug. 31. 23:22

Sziasztok!

Pár napja már olvasgatlak Titeket és nagyon sok szuper dolgot láttam és tanultam. Úgyhogy már csak ezért is köszönöm. Szeretnék érdeklődni, hogy volt-e már valakinek szerencséje Siklósi Györgyhöz? Tapasztalatok? Mi a párommal már lassan 7 éve próbálkozunk a kisbabával eddig sajnos sikertelenül. :( A Páromnál minden OK. Elvileg Nálam is azon kívül, hogy márciusban diagnosztizálták az inzulinrezisztenciát az MM-ben. A Kaáliból küldtek oda. Dr Nas Katalin belgyógyászhoz. Diétával és gyógyszerrel fogytam 12 kg-ot 3-4 hónap alatt. Aztán elérkezett egy kis utazás a rokonokhoz és elvesztettem az önuralmam és a kitartásom és annyi is volt a diétámnak. :P úgyhogy most mundent szeretnék újra kezdeni mert a gyógyszert sem szedtem az elmúlt 2hétben. Meforal 3x1 500mg. Túlsúlyom sajnos még így is can bőven. A Kaáliban közölte az Orvos hogy amig nem adok le legalabb 10-15 kg felejtsem el a lombikot mert nem használnának a gyógyszerek.... Igazából elég sok mindenen túl vagyunk már de szerintem még mindíg vannak vizsgálatok amiket nem végeztek el. Pl hogy van-e egyáltalán peteéréem? Úgy tudom hogy ezt rendszeres uh-val nézik. Ha igen akkor még tuti nem volt. :(( uhhh kicsit hosszúra nyúltam de nég annyi mindent tudnék írni és kérdezni. ;))) de majd sorban. Mindenkinek gratulálok akinek sikerült a Babóca. Valamint előre köszönöm szépen a válaszaitokat.

Jó éjt nindenkinek.

Heni

75908. Szalmalány (válaszként erre: 75907. - Zebra25)
2013. aug. 31. 21:53
Sok pofatlan van, az biztos. Sajnos. Nekem meg szerencsere. :-)
75907. Zebra25 (válaszként erre: 75906. - Szalmalány)
2013. aug. 31. 21:39
Igen, ez igaz, de sok eladó 5x meg kitudja hányaszoros áron adja el
75906. Szalmalány (válaszként erre: 75896. - Zebra25)
2013. aug. 31. 21:03

Hát a kereskedelem mar csak ilyen. Neki is kell ennie, rezsit fizetnie. Nalam meg mindig 250 Ft a legolcsobb durumliszt.

Tartozok 1-2 valasszal, de nem vagyok gepkozelben, telorol nem irok sokat.

75905. kutykurutty3 (válaszként erre: 75897. - Bolzee)
2013. aug. 31. 20:04

Fahéjjat terhesség alatt nem szabad enni, méhösszehúzódásokat okoz, alternatív szülésindításban is alkalmazzák. Amennyit mondjuk rászórsz a palacsintára, stb., az ezért gondolom nem, de a kapszulában koncentráltan van....én így tudom.

Amúgy gratulálok.:)

75904. Lavender_ (válaszként erre: 75894. - Barnarizs)
2013. aug. 31. 20:03
Hát az f.sza lehetett, kedves nagyon. :S Az enyémben nem moly volt, hanem ilyen kis bogárka, de mindkét lisztben ugyan olyan. Még nem láttam ilyet eddig, de nem is nagyon szeretnék többé.
75903. Lavender_ (válaszként erre: 75901. - Lylandra)
2013. aug. 31. 20:01
Simán, por élesztővel. Ahhoz nem kell annyi cukor, csak egy pici (kis kanálnyi kb) elég. Ja és igen, ehetjük, nem gáz az élesztő.
75902. Bolzee (válaszként erre: 75900. - Szepa74)
2013. aug. 31. 18:45
Hát remélm nem fogok elvetélni:-(
75901. lylandra
2013. aug. 31. 18:35
Élesztőt mi használhatunk? A kelt tésztákat, hogy csináljátok?
75900. szepa74 (válaszként erre: 75899. - Bolzee)
2013. aug. 31. 17:24

nekem amikor volt az inszem azt mondta a doki amíg nem áll be az inzulin határértékhez közel nem csinál inszemet mert elvetélhetek.

Mikor hematomával kórházban voltam a dietetikus is azt mondta ,ezért kellett a ch diéta

75899. Bolzee (válaszként erre: 75898. - Szepa74)
2013. aug. 31. 15:15

Azt mondta az orvosom h azt szedhetem meg krómot is, csak a d vitamint hagyjam el egyenlőre meg ugye a meforalt.

Egyébként én nem találtam a neten arról infót hogy a magas inzulin miért okozhat vetélést. Ti erről tudtok valamit? ( a cukrom jó 4,5 az éhgyomri)

75898. szepa74 (válaszként erre: 75897. - Bolzee)
2013. aug. 31. 14:58
Azért a fahéj kapszulával ovatos lennék,mert az vérbőséget okoz,szerintem nézz utána.
75897. Bolzee (válaszként erre: 75892. - Korgó82)
2013. aug. 31. 14:54

Gratulálok a babához!:-)

Köszönöm a véleményed! Azt hiszem én is szedni fogom a 12.hétig, szerintem azt csinálom hogy 2x felet (250mg) fogok szedni meg mellette megy a fahéj kapszula.

75896. Zebra25 (válaszként erre: 75889. - Szalmalány)
2013. aug. 31. 12:18
Én is 440-ért veszem a durumlisztet. De most a Csuta durumlisztes facival felvettem a kapcsolatot, mert Ő a forgalmazó és ha minden igaz, akkor még olcsóbban fogom tudni beszerezni, mert hát a boltok csak tesznek rá valamennyi hasznot.
75895. lylandra (válaszként erre: 75891. - Szalmalány)
2013. aug. 31. 11:35
Köszi :) várom a válaszod :) egyébként rendeltem - mogyikrémet is, nagyon kíváncsian várom a csomagom. A pizzaliszthez van valami jó tanács amire figyeljek?
75894. barnarizs (válaszként erre: 75893. - Lavender_)
2013. aug. 31. 11:24

Szia!

Egyszer én is vettem két zacskó akciós durumlisztet, mindkettő tele volt gabonamollyal. De annyi volt benne, hogy leszitálni sem volt érdemes, kidobtam, úgy ahogy volt.

Aztán mikor visszamentem a boltba, hogy jelezzem - csupán segítő szándékkal, nem akartam pénzt vissza, semmit - még a nőnek állt feljebb, hogy vissza kellett volna vinni, mert így nem tud mit csinálni.

Mondom oké, csak azért gondoltam, hogy szólok, mert azért van lisztkészletük, és egy pillanat alatt terjed át....

75893. Lavender_ (válaszként erre: 75889. - Szalmalány)
2013. aug. 31. 08:31

Szia!

HŰŰŰŰ, köszi a választ, akkor mindenképp ki kell próbálnom a mogyikrémet! :D

Hát én 415-ért vettem a durumlisztet, ezek szerint még akkor olcsón a többihez képest. Ráadásul kettőben bogár volt... fúj. :S Úgyhogy át kellett szitálnom az egészet.

75892. Korgó82
2013. aug. 31. 08:21

Bolzee, én most 11 hetes terhes vagyok, szedem a 2 * 500 Merckformint XR-t, azóta szedem ezt az adagot, amióta rendeződött az IR-em, és ennyit fogok szedni kb. a 30. hétig. Az IR-ben jártas nőgyógyászom szedeti eddig, az endokrinológusom a 12. hétig szedetné (MM-ben RR), de ő is azt mondja, hogy azért hagyatja abba a 12. héten, hogy később a diabetológián ne érjék a kismamát emiatt támadások. Tudja, hogy a dokim tovább szedeti, azt mondta, szakmailag nincs ezzel semmi gond, van olyan ország, ahol ez a protokoll, csak az itthoni támadásoktól akar megvédeni. Hozzáértő szakembertől olyat nem hallottam mostanában, hogy a terhesség elején azonnal abba kell hagyni, így, megértem, hogy írtál ide véleményeket kérni.

Gesztenye, én nemrég írtam le a végre sikersztorimat, nem akartam túl hosszú lenni, így az FSH-t kihagytam, de akkor most pótolom. Amikor kiderült nálam az IR, elég csúnya értékeim voltak, miközben a hormonjaim (egy kis PM alulműködést leszámítva) tökéletesek voltak, FSH-m 6 alatt volt. 13 hónap alatt rendeződött az IR, utána spontán próbálkoztunk, de 2 hónap sikertelenség után úgy döntöttem, újra nézetek egy hormonsort. Jött is a sokk, 10,24 lett az egy éve tökéletes FSH-m. Szaladtam a dokihoz, elküldött AMH-ra, azt mondta, hogy nem kell kétségbe esnki, ez még nem biztos, hogy bármi bajt jelent. Abban maradtunk, hogy ha meglesz az AMH eredménye, és kezdődik a következő a ciklus, akkor megyek a dokihoz, és az eredmény és a türelmem függvényében együtt döntünk róla, hogy hogyan tovább: 1) spontán, 2 ) valami stimuláció, 3) inszemináció. Egy keddi napon mentem el az amh vérvételre, másnap pozitívat teszteltem. :) Egyébként az AMH eredmény tökéletes lett (4,1), és az én példám tényleg azt mutatja, hogy nem kellett megijedni ettől a 10,24-től, ugyanis abban a ciklusban lettem spontán terhes, amikor ezt mérték. Remélem, ezzel megnyugtattalak, és már nem tűnik olyan rettenetesnek a 7-es érték. :) (Egy barátnőmnek 12 volt az FSH-ja, 0,8 az AMH, ő már 40 éves, a doki szerint nem volt reális az AMH mellett ez a 12-es FSH, ezért következő hónapban újra elküldte. Akkor 8,5 lett az FSH, és ő is ugyanabban a hónapban - velem egyszerre :)- terhes lett.)

75891. Szalmalány (válaszként erre: 75768. - Lylandra)
2013. aug. 30. 20:22

Látom, már írták a lányok, h: cukorbetegponteu. :)

Én híztam, mindig diétáztam, de csak híztam.

160 magassághoz 92-94 kg voltam. Holnap leírom pontosan, de most sajnos mennem kell és nem szeretek félvállról válaszolni. :)

75890. Szalmalány (válaszként erre: 75889. - Szalmalány)
2013. aug. 30. 20:19
A mogyikrém amúgy eritrites és sztíviás, de semmi mellékíze nincs.
75889. Szalmalány (válaszként erre: 75767. - Lavender_)
2013. aug. 30. 20:18

Szia!

A cavalier mogyikrémet tuti a mennyből küldték, annyira finom... Belga csokis mogyikrém eredetileg. :)

Én is ledöbbentem az árakon mostanság, nézem ugye az árakat, bármerre megyek, 500- 600 Ft alatt nem láttam durumlisztet (nálam feleannyi a legolcsóbb), nálam még nem mentek fel az árak, de a nyamvadt e- útdíj és emelkedett banki költségek miatt lehet nekem is emelnem kell majd. De amíg nem nagyon-nagyon muszáj, maradnék relatív olcsó.

75888. Bolzee (válaszként erre: 75887. - Tittike76)
2013. aug. 30. 19:00

Köszönöm szépen! :-)

Mindenhol ezt írják ezért sem értem miért szeretné h abba hagyjam. Elvileg meddőségis doki és tudja mit beszél ezért próbálok bennt bízni, de most nagyon nehéz...

Eddig 2x500mg szedtem

75887. Tittike76 (válaszként erre: 75885. - Bolzee)
2013. aug. 30. 18:42

Szívből gratulálok!!! Tényleg!!! A sokadik fórumos baba lesz, nagyon klassz, erőt is ad másoknak!

Igen, 12. hétig. Mindenki babásnál így volt eddig itt a fórumon. Szerintem konzultálj más orvossal is. Én nem hagynám abba az tuti.

További egészséges babavárást kívánok.

75886. szepa74
2013. aug. 30. 18:08

Szia !

én Is pco és IR -s vagyok de metformintott szedetem.Nekem egyik doki azt mondta szedhetem végig terhesség alatt a másik 12.hétig javasolta.Végül szülésig szedtem és 160ch diétán voltam ,bajunk nem lett tőle,igaz 500mg volt naponta.Kórházban volt olyan kismama amikor bent voltam aki ikerterhesen 26.hétben szedte még.

75885. Bolzee
2013. aug. 30. 17:16
Sziasztok! Bocs hogy csak berontok hozzátok, biztos nem emlékeztek rám mert nagyon rég voltam és nem is voltam túl aktív, de most mégis a segítségetekre lenne szükségem. PCOS és IR -m van. Április óta szedek meforalt leadtam azóta 8 kg-ot és kissebb kilengésekkel de tartom a diétát. És ami a legfontosabb hogy 6 hetes kismama vagyok.:-) De a dokim azt tanácsolta hagyjam abba a terhesség idejére a meforal szedését, de félek h baj lesz. Megküzdöttünk ezért a babáért, nagyon nem szeretném elveszíteni. Szedek krómot meg fahéj kapszulát de nem tudom ezekkel mennyire tudom kiváltani a gyógyszer hatását. A neten mindenhol azt olvasom h a 12. Hétig szedetni szokták. Nagyon bízom a dokimban de most beijedtem... Stikába meg nem szeretném szedni, szerintetek mit csináljak?
75884. gesztenye79 (válaszként erre: 75883. - Pillangóhatás)
2013. aug. 30. 15:39
:) további nagyon szép babavárást!
75883. Pillangóhatás (válaszként erre: 75880. - Gesztenye79)
2013. aug. 30. 15:19
néha fáj, de édes szenvedés:-)hisz erre vártam:-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook