Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Szia kedves Duzsika!
Voltam endokrinológusnál, azt mondta,hogy ne menjek dietetikushoz, majd ő segít. Hozzámvágott jópár prospektust, étrendeket is végülis, de valahogy nem igazán megy ez az egész. Az inofolicot meg tegnap írták ki, így még ki sem váltottam. Ennyire új keletű ez nekem még.
Úgy diétázom, hogy próbálom a szénhidtár mennyiséget napi 160-200 között tartani. Ennyit mondott a dokim, hogy ez a fontos. Pajzsimirigyem rendben. De már olyan sokminden más bajjal is félrekezeltek, hogy szerintem akármi lehetséges. Kezdek nagyon bizalmatlan lenni. Viszont az sem állapot, hogy ha így haladok, néhány év kérdése és 300 kg leszek, ha megélem. ;-(
Szia Hógolyó! :)
Dietetikus állított össze neked Pco-s Ir-es diétát?
Mert ez a legfontosabb!!!! Ha ilyen éhségrohamaid vannak, hangulatingadozások, és súlyingadozás, akkor szerintem nem jó a diétád. Ugyanis egy jól elosztott Ch-val, lassú felszívódású ételekkel ez nem szabadna hogy így legyen. Grammra pontosan megvan hogy melyik étkezésed mennyi Ch-t kell hogy tartalmazzon. Ha ezt tartod, sem az édességet nem fogod kívánni, sem éhségrohamaid nem lesznek!!! Tapasztalat! ;)
Pajzsmirigyedet nézték?
Sziasztok! Nemrég regisztráltam ide, és örömmel láttam, hogy van olyan fórum, ahol az inofolic és pcos a téma, friss hozzászólásokkal.
Nagyon baráti beszélgetéseket olvastam itt, ezért bátorkodok segítséget kérni.
Arról van szó, hogy már sok-sok éve kínlódom tulajdonképpen a pcos-sel, de csomó félrekezelés és egyebeket követően kb 1,5-2 éve kiderült, hogy tulképpen ez a bajom.
Csak diétát ajánlott kezdésképpen a dokim, egy ideig nagyon lassan fogyogattam is, de valamiért egy ideje totál megfordult a helyzet és rettenetesen hízni kezdtem. Az elmúlt 20 évben már sokszor történt ilyen velem, 80 kg és 130 kg között ingázok, de már rettenetesen megvisel, minden szempontból. Mivel egy hónap alatt jelentős súlyt szedtem fel nemrég, és borzasztó farkasétvágyam van, hangulatváltozásokkal is küszködöm, elmentem hamarabb a dokihoz, mint az meg volt beszélve..hogy segítsen.
Erre azt mondta, hogy szedjem akkor az Inofolic-ot. Annyit mondott még, hogy ez rendbeteszi a vércukromat, étrendkiegészítő.
Nos, nekem ez így kevés, ezért olvasgattam neten, meg itt, de még mindig nem tiszta teljesen.
Nekem úgy jön le, hogy inkább a teherbeesést segíti, bár igazából is ez lenne a célom, de a fogyás után.
Tudnátok nekem egy kis jellemzést írni, mire is szolgál ez? Milyen hatása van? Hogyan hatékony szedni?
Van, aki azt írta, hogy éhes tőle. Ha ennél még éhesebb leszek, már szerintem dühkitörést fogok kapni (nyugodt ember létemre), mert így is megvisel, hogy alig ehetek valamit, mégis hízok, és még le is vagyok gyengülve, könnyen megbetegszem stb. Ha ezen még inkább ront az Inofolic, nem tudom, mit tehetnék.
Pont az étvágytól, az állandó gyomorkorgástól, reszketéstől,gyengeségtől, krónikus fáradtságtól, indokolatlan idegességtől, hangulatingadozásoktól, és súlytól szeretnék megszabaduli.. Nem fokozni akarom..
Hálásan köszönöm nektek előre is a válaszaitokat. :)
Szia Panni! :)
Épp most voltam vérvételen, szóval hamarosan kiderül a progi. Hát ez az, hogy még én is csak tájékozódom az átjárhatóságival kapcsolatban.
Azt mondják, a Hycosy kíméletesebb. De nem vagyok benne biztos. EGy barátnőmnek most csinálták, és nagyon fájt neki, mivel el volt záródva. Át sem tudták neki nyomni. :( Annyira fájt neki, hogy a könnye folyt. Akinek meg nincs elzáródva, azt mondja, a Hsg sem fájt, csak kellemetlen volt. Szóval nem tudom hogy érdemes-e a Hycosyra kiadni (nagyon drága). A Hsg meg ingyenes..
de ez jó!!! az enyhe eltérés az jó! az azt jelenti, hogy még esélyes, hogy könnyen orvosolható a dolog. az tök jó, ha nem kell gyógyszer és elég helyette "csak" az étrendkiegészítő, mint pl az inofolic.
az orvos nem azt mérlegeli, hogy a pénztárcának mi jobb... gyógyszer 500ért vagy étrendkiegészítő 10ezerért... az orvos amíg lehet próbál nem gyógyszerezni, mert hát az mégiscsak ugye terheli a szervezetet, májat, stb...
fel tudják írni, de nem írhatják fel. nekem is felírja a háziorvos egy szó nélkül... sőt a nőgyógyász is, bár ő elmondta, hogy max 500asat, mert arra nincs támogatás, így azzal nem bukhat meg. szedtem, próbáltam, de kevés, így marad a háziorvos.
de mindez (hogy ki írja fel és ki nem) nem változtat azon a tényen, hogy NEM ÍRHATÓ FEL, mert a gyógyszer indikációjában nincs benne, nem erre (pcos, ir) való.
értem
a lapomra oda is írta, hogy "merckformint vagy metet (nem tudom, melyiket) egyelőre nem erőltetjük, Inofolic kitűnő"
nekem az Inofolic farkasétvágyat csinál sajnos :(
azt viszont nem értem, hogy az endokrinológusom (pedig látta, hogy elhízott vagyok, meg IR-gyanús) miért nem írt föl a Letrox mellé ilyen Mercformint vagy Metformint, amit mondotok :(
Én se értem, miért az Inofolicot ajánlotta a doki. 13000 Ft-ba kerül, a Merckformin meg ú nem is tudom 2-3000 Ft körül van vagy még olcsóbb. És a túlsúlyos IR-eseknek nagyon sokat segít a merckformin.
Az inofolic nem is gyógyszer, csak táplálékkiegészítő.
Annyi még, hogy a merckformin mellett diétázni is kell, különben nagyon rosszul leszel, megy a hasad meg ilyenek. Ismerek olyat, aki szintén fogyás céljából akarta szedni és egy hétig bírta, mert közben zabálta a csokikat, aztán csodálkozott, hogy émelyeg, meg 5 percenként fut a mosdóba.
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?