Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy nem létezik az IR, mint betegség.
Csak szerintem engem pl. indokolatlanul kezeltek vele, míg a valós problémával meg nem foglalkoztak.
Szia barnarizs!
És mi volt végül nálad a megfejtés?
Nálam szerencsére nincs már enyhe Ir-sem. :) Nálam az Inofolic elég volt.
A Hycosy fájt? Átjárható voltál?
Elolvastam. Bár azt nem írja pontosan hogy mit csinál. De nagyon eredményesnek ígéri.
Mkacca, neked milyen értékeid stagnálnak, nem javulnak? Ir? Hormon?
Sziasztok!
Duzsika, én voltam HyCoSy-n.
Sőt, kezeltek IR-rel is, szedtem mercformint majdnem 1,5 évig, de minek....
Lehet, hogy most nem fog tetszeni, amit írok, de azt látom, hogy nagy divat lett IR-t diagnosztizálni, ahelyett, hogy pontosan a dolgok után néznének a dokik.
Én tartottam a diétát, szedtem rendesen a gyógyszert és heti 4-5 sport mellett is el kezdtem hízni a sok lisztes cucctól.
Aztán elhagytam a merckformint - saját felelősségre - kerestem egy olyan nőgyógyászt, aki hajlandó a panaszaimra odafigyelni, és jéééééé. A tüneteim, amivel korábban 6 orvos nem tudott mit kezdeni, minde megszűntek!
Én csak bíztatni tudlak! Elmúltam 33 éves, és kb. 19 éves koromban diagnosztizálták a pco-t. Akkor egyből meg is műtöttek egy nagyon nagy cisztával.
Gondolhatod, halálra voltam rémülve. Azt sem tudtam mi az a ciszta.
Sajnos 5-10 éve még nagyon gyerekcipőben járt a tudomány a pco-val szemben. Nekem sem mondta pl. egyetlen doki sem, hogy diétázzak, sportolja, váltsak életmódot. Azt mondták hogy majd akkor foglalkozunk a pco-val ha babát szeretnék.
Szóval nekünk, akik régi pco-sok, nagyon nehéz helyzetünk volt, mert anno még nagyon keveset tudtak róla. Mindent magunknak kellett felfedezni, megérteni. Azért ez most is gyakran így van a legtöbb egészségügyi problémánál. De a lényeg hogy foglalkozni kell vele, időt és energiát szánni rá. (sajnos néha jó sok pénzt is).
De meglesz az eredménye!!! :)
Biztosan az lesz a jó, ha azért segít nekem egy speciális pcos-dietetikus.Azt se tudtam, hogy ilyen is van, aki külön szakértő.
Kedves Duzsika, nagyon szépen köszönöm neked a segítségedet! :)
Én már 30-on túl vagyok, időszerű végre kezelni a bajt. Annyi évem úszott már el kínlódással.. És ahogy mostanában kinéz a dolog, csak romlik..
Ajánlom mindenkinek, hogy a lehető leghamarabb kezdje orvosolni a bajt, minél korábbi életszakaszban, korban, ne essenek át annyi hiábavaló kínlódáson,reménytelenségen, mint én.
Le a kalappal, hogy megoldottad, akkor te is olyan elfoglalt vagy, mintén. Nem könnyű helyzet... Megértelek! Akkor nincs más hátra nekem sem, mint előre. :)
nem volt végül műtét. mentem volna uh-ra és megbeszélni, hogy mikor és hogyan lesz, de a dokim ragaszkodott ahhoz, hogy teszteljek egyet előtte, anélkül oda se menjek... aztán jött a nagy öröm :)
most nem merült fel, hogy kellene... de engem az epeműtét annyira megviselt, hogy nem vagyok benne biztos, hogy belemennék önszántamból egy újabb műtétbe.
youlcsi, akkor neked nem volt drilling ugye? Most nem szorgalmazza újra a doki?
Nálunk is felmerült lehetőségként.
mi anno a pcos miatt döntöttünk a lapar mellett. azt mondta a doki, hogy diagnosztikus lapar, és ha már ott van és körülnéz, megcsinálja a drillinget is.
aztán már nem került sor a dologra :D
Közben még az is eszembe jutott, hogy írtad hogy csak 19 éves vagy, és fő problémád a túlsúly.
Azt pl. nem írtad hogy az IR mennyire súlyos.
Mert szerintem a doki azért az Inofolicot ajánlotta met helyett, mert azért 19 évesen van időd bőven, hogy egy közepes Ir-t rendbe tegyél önerőből, diétával, mozgással!! Egyből egy erős gyógyszert adni 19 évesen... Sokszor a túlsúly leadása rendbe is teszi a dolgokat. Egyébként sem hasznos gyógyszerrel fogyni, és nem is lehet diéta és sport nélkül. Szerintem neked tényleg az életmódváltás lenne a megoldás! Persze tudom hogy az ember azonnal akarja a fogyást, és lehetőleg kényelmesen, nagyobb erőfeszítések nélkül, de az igazság az, hogy ilyen nincs!! Szeresd, és becsüld meg magad annyira, hogy vigyázol a testedre. Már elindultál a jó úton, folytasd kitartóan a diétát és a mozgást!!
Azért gondolja szerintem hogy segít a fogyásban, mert az Inzulinra hat.
Szerintem nyugodtan mondd meg hogy neked ez drága, ha így érzed.
Ilyet még nem is hallottam, hogy dokinál lehet kapni Inofolicot.
Lányok, és mitől függ hogy nektek a laparos átjárhatóságit csinálták? Más kis műtéttel is összekötötték és azért?
A hycosy tényleg nem tudja átnyomni?
Mégiscsak jó lesz, ha felkeresek egy dietetikust akkor. Mert eddig se ment egyedül..
Valamennyit mozgok én, pl azzal kezdtem, hogy kihagytam pár buszt, inkább mentem gyalog egy pár buszmegállónyi távot. Pl.Reggel 3-t, este 2-t. Meg van szobabiciklim.
A gyloglást érdekes módon hatékonyabbnak éreztem amúgy a biciklihez képest, pedig elvileg azon többet tekertem, többet mozogtam.
Hm, nagyon köszi az infókat. Bizots itt lesz a gond, ugyanis nekem rettenetesen kavart napjaim vannak, semmi rendszerességet nem tudok belevinni. 3 képzést csinálok meló mellett, plussz munkám a melóhelyen, és sokszor otthon is, sokszor szt se tudom már, "hol vagyok".. Biztosan nem vagyok ezzel egyedül.
Nos, szinte soha az életben nem volt így meg rendszerezetten az étkezésem.És nem is mondta senki, hogy így kellene, de akkor megpróbálom, ha másnak sikerült, nekem is kell.
Annyira kedves vagy Duzsika, köszönöm szépen.
Megpróbálom egyszerűbbé tenni a napjaimat, csak ezen a perióduson legyek túl,mert meghalni sincs időm, és így valljuk be, nehezebb magunkra figyelni. Most már viszont ott tartok, hogy elegem van, én akarok a fontos lenni, mármint az egészségem és a jövőbeli baba-projekt. ;-)
Persze, este megírom, mert most fejből nem tudom. Ez a 144 nagyon sok, mi volt a mértékegysége? Ezeknél az értékeknél egységes a mértékegység?
Nekem az is rossz volt, hogy semmi harangforma nem volt, a 120 perces magasabb volt, mint a 60 perces.
Milyen gyakran szoktad ellenőriztetni amúgy?
De az nem elég, hogy a napi ch-t nézed. Étkezésenként kell!!!
Különben ingadozik egész nap az inzulinod.
Nekem így kell:
reggeli: 30 g Ch
10 órai: 15-20 g
ebéd: 50 g
uzsi: 15-20 g
vacsi: 40 g
Ha ezt betartod, akkor tuti hogy lefogysz!!! Lassan, és tartósan!
Szerintem ha ilyen komoly súlyproblémáid vannak, neked nagyon-nagyon fontos lenne dietetikussal konzultálnod!!!
És hát a mozgás, az elengedhetetlen a pco-nál és az Ir-nél is! Kardinális!
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?