Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Szia Youlcsi! :)
Alacsonynak találom kicsit hogy a luteális szakaszban csak 36,7-36,8 körül van. Az alaphőmhöz képest (36,4), szerintem kevés a 3 tizednyi emelkedés. Szerinted?
Ma küldik meg emailben a tegnapi vérvétel eredményemet (21.napi). Nagyon kíváncsi leszek a progira, meg persze a többire is.
duzsika!
hogy áll most a hőd???
Ez nagyon jó, ügyes vagy, hogy ezt sikerült elérni, gondolom sokat dolgoztál érte... :)
Megtaláltam az eredményemet, ez volt most szeptemberben (bemásolom egy az egyben):
Éhgyomri glucose 4,9 mmol/l
60 perces glucose 6,5 mmol/L
120 perces glucose 7,0 mmol/L
Inzulin 6,5 mIU/L
Inzulin 60 perc 59,6 mIU/L
Inzulin 120 perc 64,4 mIU/L
Szóval csapnivaló úgy ahogy van, legközelebb áprilisban fogok menni. Mondjuk ezek az értékek egy heti betegen fekvés után sikerültek, amikor valszeg nem is kellett volna nézetnem, de már volt időpontom és így elmentem. Akkor sem sport nem volt, sem normális diéta, de mindegy... Volt már korábban jobb is, akkor a 120 perces 39 volt és megvolt a harang forma is..
Bocsi, hosszú lettem kicsit. :)
Nekem hasonló a problémám, mint youlcsinak, hogy a clostytól sincs peteérésem, tehát a progiszintem se nő meg, csak ha tüszőrepesztőt adnak mellé.
Azért érdekes ez az elmélet, lehet átbeszéljük a férjemmel este, mit szól hozzá. Nem tudom ivf-ek után ez mennyire célszerű. Szerintem ezzel inkább lombik előtt szoktak próbálkozni az emberek.
Sajnos nem tapadt meg a második lombiknál az embrió. :( Én a PCOS-re gyanakszom, hogy azzal van a gond. Amikor elkezdtem anno szedni a merckformint egyszerre teherbe estem, csak elvetéltem, tehát szerintem nálam ez a kulcs. Mármint nem a merckformin, mert azóta viszont nem használ. Hanem a PCOS, ezen kellene javítani valahogy.
Én nem tudom, hogy mire jó az Inofolic.
Nem vagyok pesti, és az itthoni nőgyógyászom (aki tud Siklósiról is) javasolta egy hete, hogy próbáljam ki.
Azonnal megvettem, aztán este utána olvastam, és elég sok sikersztori van róla. Nyilván nem mindenkinek segít, de szerintem pozitív a mérleg.
Így aztán elkezdtem inni, majd meglátom mi lesz :) Az ovun ebben a hónapban túl vagyok.
Mióta a clostit szedem, azóta teljesen megszűnt!!!
És egyébként igazolta is vérvétel, hogy nagyon hirtelen leesik a progim, valószínű ez okozta a barnázást.
Egyik napról a másikra képes volt leesni 60-ról 20-ra a progim..
Egyébként nekem még azt sem tudták megállapítani, hogy van-e PCO-m vagy nincs....
Azóta már tudom, hogy nincs. De volt, aki hasi uh-gal diagnosztizálta...
Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy neked ettől a kezeléstől végül megszünt a barnázás?? Nekem is van mensi előtt, mostmár egyre kevesebb de még mindig van. Reménykedek benne, hogy az Ino.-tól abbamarad. Viszont 29. napom vagyok (30-31napra szokott megjönni) és semmi jele a mensinek. Remélem nem tolja ki nagyon... :(
Duzsika, sok más betegségem is gyanítom, hogy részben emiatt lehet. Hiszen, ha nem hízok el, akkor... logika ezt diktálja.
elég nehezen dolgozom fel, hogy ha anno egyáltalán kezdtek volna velem valamit, meg jó irányban, stb. Tiniként pl.annyi volt a válasz,hogy miért hízok hihetetlenül, hogy "anyukád is kövér, nagyid is az", örökölted. Bezzeg másik 3 tesóm sovány volt.. Nade egy tini most mit kezdjen már ezzel.. Már 18felett voltam, mire én magam próbáltam utána járni, mi a bajom. Nos, 31,5 éves koromra sikerült. Nevetséges, de ez van. viszont fontos momentum, hogy mivel senki sem segített egy dokin kívül, hát én egy drasztikus beavatkozást is csináltattam magamon, és úgy első körben elég jól lefogytam, de ez se tartott sokáig, mert szépen visszahíztam.. Csak lestem, mint Rozi a moziban, hogy ezt hogy,.. Az akkori orvosom is csak lesett..Hmm..Bizots, hogy én is hibáztam sokat, de..
Hát érdekes elmélet az biztos. Akkor neked nem ezt csinálja?
A sok closty nem vágja haza a cukorszintet? A legtöbb PCOS-es IR-es is egyben.
Én bevallom, nem tudom, mi az a hormonális ékrezekció, mert nem nagyon olvasgattam a honlapját.
Amit tudok, hogy csinált egy nagy kutatást (a feltételek adottak voltak neki a klinikán), amiben 10 percenként nézték a vérben a progit, prolaktint, ösztradiolt bizonyos napokon.
A lényeg, hogy szerinte az a tankönyvi progi szint kevés. Nála a cél 20. és 25. nap közötti 3 vérvétel átlagának 100 vagy afölött kell lenni. Viszont ő a progi pótlást nem utólag csinálja, utroval, stb. hanem clostit ad.
Folyamatosan ellenőrzi, hogy hogy áll a progiszint, és amilyen dózisnál beáll a 100 körüli átlagérték, annyit kell szedni, amíg teherbe esik az ember.
Még annyi, hogy nála a statisztika alapján 3 hónap a teherbeesési idő, de azt mondja, hogy miután beáll a 100-as progi, onnan indul az időszámítás, épp úgy, mintha egészséges lenne az ember. Azaz van, akinek már a 2. hónapban sikerül, de olyan is van, akinek a 9-10. hónap.
Nekem azt mondta, hogy tavaly teherbe fogok esni, de mondjuk nálunk a férjem az optimális legalsó határán van, amit nem mondtam neki (nem szándékosan), szóval azért én sejtettem, hogy nem lesz olyan gyors a dolog.
És a clostitól volt most nekem 4 darab érett tüszőm, bazi nagyok. Gondolom a progim is elég magas.
De mindezek mellett úgy gondolom, hogy nem fog ártani az inofolic, végül is veszíteni valóm nem igazán van. Ahogy valaki már korábban írta, legfeljebb nem leszek terhes, ahogy eddig sem. :)
Egyrészt nálam onnan indult a dolog, azon kívül, hogy nem estem teherbe, folyamatosan barnázgattam. Először csak a mielőtt megjött kicsit. Aztán egyre többet, volt, hogy már 4-5 napig.
Aztán a ciklus 21. napján is, ekkor már volt, hogy ez egybe folyt a megjövés előtti barnázással. A mélypont az volt, amikor társult még a 10-13. nap közötti három napos vérezgetés-barnázás.
Nem túlzok lányok, tényleg 5 orvosnál jártam ez ügyben, és mindenki csak azt mondta, hogy minden rendben, ilyen a szervezetem. De én meg tudtam, hogy nem ilyen a szervezetem, mert nem volt ez mindig így.
Érdekes az egészben az volt, hogy mindig, mikor bejött egy új gyógyszer, akkor egy kicsit ezek a tünetek visszavonultak, bár soha nem tartott egy ciklusnál tovább a tünetmentesség. Mindemellett a progeszterom szintem a tankönyven leírtaknak megfelelt, tehát senki nem akart foglalkozni a bajommal.
A végén már ott tartottam, hogy ha nem is leszek terhes, legalább a folyamatos barnázgatásom szűnjön már meg....
Ajjj, sajnálom. :(
Akkor tényleg jó ideje. Bár a doki azt mondta, hogy ritka hogy ilyen hamar meghozza a jó eredményeket az Inofolic, hogy a többségnél hónapok kellenek.
Nagyon megértelek, én is ezer éves pco-s vagyok, sok mindennel a hátam mögött.
Jaj, Duzsika, tényleg így van ez. Mert bizony biztos, hogy nálam sem újkeletű a dolog, inkább velemszületett.. Annak idején, mikor ahízás és a menzi gondok,,mint tünet, jelentkeztek, egyből, vérvizsgálat nélkül, felírtak nekem vmi fog.gátlót, és ennyi. Menzi ettől rendszerezett és nyhébb lefolyású lett és ennyi. Bruálisan elhíztam,míg szedtem. Minden csak rosszabb lett. Önkényesen abbahagytam, és más orvosokhoz fordultam, de ahogy írod, nem sok esélyem volt. Viszont nekem anno csak annyit mondtak, hogy vannak kis ciszták, és szedjem a fog.gátlót, de amúőgy magának semmi baja sincsen. Ezzel tovaengedtek.Semmi instrukció..
Erre meg ennyi év után kiderül, hogy de igenis nagy gond volt, mert mára már minden társbetegség is itt van a nyakamon, és a baba-vállalás se lesz egy könnyű feladat..Ha egyáltalán sikerülhet.
Mai napig nem vagyok/voltam tisztában azzal, hogy mi a fene van végülis. Elég szomorú, de tényleg így van sok más bajnál is, hogy neszesemmi, fogdmegjól-lal elengedik az embert.
Nekem meg tizenévesen honnan a bigyóból is lett volna eszem arra, hogy utánajárjak stb. Bánom, hogy nem volt több eszem.. De hát mégse orvosnak tanultam. Közöm nincs az egészhez. :) Köszi a bíztatást, úgy érzem, most is jobban rajtam múlik, de hátha ma már komolyabban veszik ezt a betegséget. Úgy érzem eddig, hogy azért igen.
A hycosy szerintem is teljesen kibírható, pláne ha átjárható. Szerintem annak fájdalmas nagyon, akinek nem átjárható.
Én egy erős menstruációs fájdalmat éreztem csak.
Mkacca, te mióta is Inofolicozol?
Mert nekem is korábban igazolta az Lh Fsh arány a pco-t, és a mostani vérvételemre helyreállt.
Mondjuk én mindig is sportoltam, nagyjából az étkezésre is figyeltem. Ami változott, az az Inofolic. Tudom hogy sokaknak nem jött be, és kavart csinált, de nekem egyelőre nagyon hatásos, és olyan jó volna ha többeteknek is az lenne!!!
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?