Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Hát nem tudom, hogy az ördögbe sikerült eddig elkerülni. A világ tele van sütőtökkel. :-) Ráadásul nyakunkon a Halloween. Ja, az talán nem sütőtökös.
Én se a Lehel piac mellett lakom. De vidéken szerintem az ilyesmikből még több is van. Abból a kerek tökből egész biztos. Az a klasszikus. Naggyon jó. :-)
Köszönöm a kedvességed! :D
Az a gyanúm, nem ok nélkül sütöttél akkorát, el fog fogyni!
Eggyel mellényomtam. Ezt Gurujkának szántam, őt győzködtem, de már nem győzködöm. :-) Nem erőszak a disznótor...
Én egyébként nagyon szívesen végigkóstolnék minden ehetőt. :-) Bár egy-két kivételt azért talán tennék. :-)
De Drága Szíveim, ha életem eddigi első felében sikerült elkerülnöm...?
A tökfőzeléket imádom, de négy év óta az idén ettem egy tányérral. Most álljak neki sonkatököt vadászni? Hát a Lehelpiac mellett lakom én? Amúgy is, kár belém! :D
Egyébként meg van picike. Azt hiszem, sonkatök a neve. Úgy néz ki mint egy hasas körte, csak hosszabb nyakkal, meg annál azért egy kicsit nagyobb. Abban van akkorka is hogy egy embernek szinte kevés egy evésre.
Kár a sült tököt kihagyni. :-)
Azt tényleg nem lehet!
De jobb, mint vágódeszkát mosogatni.
Igaz is, rendes vágódeszkám sincs. Azt is vennem kell! Műanyag, és látszanak rajta a vágások. Mennyi műanyag forgácsot ettem már meg vajon emiatt?
Kicsi a sütőm.
De az az igazság, nem vagyok szegény sütőtökre kíváncsi. Nem kell minden embernek minden ehetőt végig kóstolnia.
Köszönöm, hogy előhoztad!
Ööö... ez a sütés rengeteg olajat kíván.
Ellenőrizhetetlen, mennyi olajat vesz fel.
És ez még csak hagyma, azaz szinte semmi. Csak ropog- igaz, ha listáznám, mit nem szeretek, akkor a sütőtök meg a pizza meg a paradicsom mellett a rántott hagymakarika is ott lenne. Ebből a sütőtököt nem emlékszem, hogy kóstoltam volna, a hagymakarika nem volt divat, amikor kicsi voltam, de azt azóta sem ettem. Nem is szeretnék.
Van pár dolog, amit a maszatossága miatt nem akarok enni, a sütőtök mellett még a naspolya is ilyen. Nem láttam még szépen (= tisztán) enni egyiket sem.
Igaza volt Nagyanyámnak, aki kényes hasúnak nevezett. :D
Eredetileg én is úgy terveztem, hogy ma készítem el a Dodi által írt rántott hagymavirágot.
De hétfői kaja lesz belőle.
Ismét ide rakom a linket róla, ne kelljen már keresgélni. Egyébként érdemes megfigyelni, hogy a szirmok bevágása nem átlósan történik rajta!! Gondolom azért, hogy szét ne hulljon.
Én a vödör (és a kuka) aljára is reklámújságot teszek. Vagy valami ócska kartont, amit amógy is kidobnék.
A műanyagok előállítása során súlyosan szennyeződik a levegő.
Ha a szemétégetőben csak simán elégetik, akkor még egyszer szennyezi.
Mindkét esetben olyan gázok keletkeznek, amelyek pl. a savas esőért felelősek.
Emlékszem, édesanyámtól úgy tanultuk, hogy régi újságpapírra pucoltuk a zöldséget, és azzal együtt vittük ki az udvari szemetesbe.
Mióta panelba lakok, és a szemetes vödör kibélelve a müa. szemetes zsákkal, azóta a vödröt felrakom a hokedlire, egyenes abba pucolok akármit, és főzés végén (vagy másnap reggel) lesétál az összegyűjtött szemét a ház előtti kukába.
Vágódeszka helyett tudom használni a pulton. A hulladékot csak belefogom és mehet.
Persze ha kivágtam belőle valamit, akkor már nem biztos, hogy elég nagy. :D
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)