Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nekem Poór Péter hangja cseng a fülembe. :-)
Jó reggelt! Neked és mindenki más itteni fórumozónak is!
Dodi, te aztán tényleg nem vagy egy álomszuszék. :-)
Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
Nagyon várom már, hogy ma este lefekvés előtt visszaállítsam az időt az órán, és holnap reggel egy órával tovább lustíthatok majd. Nagyon sötét hajnal van még.
Nem vagy egyedul!
Nekem meg nem allt be a szam, amikor valakik hazudtak, de nagyon es masokat felre akartak vezetni nem csukodott be a lepcses...
Egyszer aztan a Skype-n ki ki maradoztam, es vegul meg sehol-semmi... Annak mar van egy jo jo par eve...
Egyszer egy erdekes kuldemenyt kaptam, es az volt ra irva, hogy itt lakik az internet. Egy hatalmas raktarepuletet belulrol mutattak, amelyben dugig voltak a coputerek. oda gyujtok azokat amikre valakik kivancsiak... Tudod, a ruszkiisoben, volt a szabadeuropa hangja, meg az Amerika hangja, meg az Itt London. emlekszel meg a negy dobveresre, ami a szunet jeluk volt. Azokat meg a nagyobb varosok melle epitett katonai zavaro allomasok zavartak a veteleit, csak most mar sokkal fejlettebb a technologia... Regen az avo ugy szakitotta meg a kulfoldre szakadt hazank fia es az otthon maradtak kozotti levelbeni kapcsolatot, hogy az akkkori csikos szelu boritekokat visszafogtak, es egy ido utan mar senki sem irt egymasnak, mert azt hittek senki sem valaszolt a levelukre. Azota a technika is valtozott...
A vilag leg jobb kemszervezete az az israeli moszad. Mit gondolsz Barak Husszein Obama, kinek adta oda az allamokbeli internet, telephon radiozas forgalmak ellenorzeset, figyeleset???
Nem vagyok ideges, fo a nyugalom, szaz evig elek en, ha igy folytatom...
Ki enekelte ezt egyszer, nem Kazal Laszlo???
Azt hiszem Kazal L. mondta azt is, hogy nyugi dagi nyugi, nem csak foci van a vilagon! ???
:DDD
Hagyma sütőben sülve
1. A sült hagyma fogyasztása segítségünkre lehet fekélyek és olyan sebek gyógyulásában amelyek már régóta nem húzódnak össze. Süssük meg a hagymát a héjával együtt, majd tegyük a testünkön lévő fájdalmas helyre és addig tartsuk ott ameddig jobban érezzük magunkat.
2. A sült hagymával az aranyér problémák is gyógyíthatók. A sült hagymás borogatás fertőtlenítő hatású, segít a szövetek gyors regenerálódásában.
3. Akinek problémája van a véralvadással gyakran kellene sült hagymát fogyasszon. Érdemes minden nap sült hagymát fogyasztani, mert segít a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésében.
4. Nagyon fontos, hogy azok a személyek akik cukorbetegek iktassák be az étrendjükbe a sült hagymát, fogyaszthatják főétkezéseknél vagy minden reggel éhgyomorra, sokat segít a gyógyszeres kezelés mellett. A sült hagyma szulfidokat és vasat tartalmaz amely segít a vércukorszint normalizálódásában, segít a hasnyálmirigy és a máj működését.
5. Akik magas vérnyomással küzdenek fogyasszanak rendszeresen sült hagymát.
A hagyma tisztítja az ereket, eltávolítja a lepedéket és megakadályozza a vérnyomás hirtelen növekedését. A hagymából a sütés ideje alatt távoznak az esszenciális olajak, amelyek a hagyma friss ízéért és illatáért felelősek, de a vitaminok megmaradnak benne.
Érdemes gyakran sült hagymát fogyasztani, mert káprázatos íze van és jótékony hatással van a szervezetre.
Mondjuk gyerekkoromban a bablevesbe "járt" a kis ecet, ma már eszembe sem jutna beletenni. Igaz, másképpen is főzöm, mint ahogy akkor kaptam.
De ebbe ma sem tennék citromlevet, azt hiszem.
:))
Az előfordulhat, hogy utána kell sózni!
Ecet / citromlé
Azért nagyon más íze van az ételeknek, ha ecet helyett citromlével locsoljuk meg!!!
Aki az ecetet szokta meg, annak nem biztos, hogy ízlene!
Tizen szelet rántotthús egyszerre????
Húúú, azért az nem mindennapi!
:)))))
Jó fej a férjed! :)) - és alfa hím.
A nokedlit sem kell feltétlenül zsírozni/olajozni!!
Én egy lyukacsos gyümölcsmosót teszek a mosogatóba és abba töltöm a megfőtt nokit. Aztán jó alaposan átmosom folyó vízzel. Mikor már nem forró, akkor a kezemmel kavargatva. Addig, amíg az összes keményítős levet kimosom. (ettől ragadnának össze a darabok!) Aztán nyakon öntöm a vízforralóban felforralt vízzel, hogy újra meleg legyen.
Ha rögtön esszük, nem kell bele egy csepp olaj sem, de ha valamiért mégis, akkor egész pici mennyiség is elég!
Csúnya beszéd a moziban:
Hát, nem tudom... Én elég gyakran hallom a "fuck, shit " stb szavakat némely amerikai filmben... :((
Megnéztem a krumpligombócot!
Biztos nem ártana megkóstolni is. mert nem mindegy az állaga se! :)
Köszi!
Én a knédlit is szeretem... :))
Sziasztok!!! Hál'istennek itt a hét vége! :))
De jóóóó!!!!!
Kaptam ma egy régi üveg kuglófsütőt. Szerintetek a benne lévő "Jena therm" pecsét növeli az értékét?
Vagy csak egy kommersz jénai.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)