Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
itt nem lett volna rá kereslet.kettő,három egy kis faluban nem él meg.az ilyenre mondják,ha máshova születik?
mikor a lányom végzett a suliban,négyen vettek ki egy lakást.bár nekem nemigen tetszett,mert egymás holmiját hordták,kié a hűtőben a kaja,a mosógép.aztán kiment a volt vőlegényével Amerikába,utána hozzá is költözött.aztán megvettem a kis lakást,nekem,meg az apjának nagyon tetszett.mondjuk egy vagyont költöttem rá,hogy lakható legyen.
... nemhogy nyitott volna a ruhákból 1 filléres boltot ?! lehetett volna normális tüzelője ...
... persze h nem és még nem is szólhatunk 1 kukát se :) :) mert legalább ennyivel lehet számolni ... / de ha belegondol az ember h ennyiből nem igazán fizetnék ma 1 kölcsönt és még létezni is mellette ?! / 1 albérlet is 100 körül van / kivéve az utcánkban kiadó 400ezer/hó !!!! h végül mennyiért sikerült neki kiadni ? nemtom , lehet h többen összefogva vették ki , bár szoba az csak 3 van benne :(
nem tudom,egyszer mondta az egyik gyerek,hogy milyen boldogok.én jártam az anyám trehánysága miatt lyukas cipőben,szandálban,pedig akkor három gyerek volt.és nem voltam boldog.bár az is igaz,mikor még a szomszédunkban élt egy négygyerekes nő,akinek zsákszám hozták a ruhákat a segélyszervezetek,pedig a gyerekei otthonban voltak.a ruhákkal fűtöttek.pedig nem volt buta nő,ha máshová születik?
... na igen ! azért valahol tragédia / és főleg a gyerekeknek ! / akik 1 olyan helyzetből indulnak h óriási a hátrányuk azokkal szemben ahol azért odafigyelnek h ne azt lássa a gyerek h mindent ingyen akar a kedves szülő ! mert a jogait ismerve a kötelességeit magasról lecarja , nem igazán ösztönzi az ezt látó gyereket arra h strapálja majd magát ! :( :(
... Gillian Norrisnak van 1 olyan cigánytánca / Michael Fletley együtteséből a barna pipe :) / amit nagyon szeretek :)
talán jövő hét végére lesz eper,ha igaz.de pár kukoricáért nem fognak ideautózni,az biztos.
még a 105 ezer forintból sem.
teljesen egyetértek.mikor a nagyanyjuk,aki nálam pár évvel fiatalabb,ott sírt pár száraz zsömléért,a boltos megsajnálta,frisset adott neki.meg hát 14 évesen hatodikos.itt mindenki focista,meg énekes akar lenni.a tanulás eszükbe sem jut?a dolog másik oldala,hogy olyan telefonja volt,amilyen nekem sosem lesz.na jó,nekem nem is kéne.láttam az autót vezető szerencsétlen apját.úgy jött be a boltba,leszegett fejjel,de senki nem szólt semmit.mivel vele dolgoztam,szerintem egy rendes ember.
az enyém még kb.10 centis,ha lesz rajta kukorica,megeszem a kalapom.
Jó reggelt!
De uuuutálom, mikor valaki a gyerekeivel 'operál, a gyerekekre való tekintettel ez is, meg az is jár nekik. Hányok tőlük. Szüljön mindenki annyit, amennyit becsülettel fel tud nevelni!! Ha csak egyet, akkor egyet.
De vannak olyanok, akik a gyerekeket merő szeretetből szerintük, de mégis azért szülik, hogy megéljenek belőlük, ha siralmasan is.
Na, a mai felhorkanásomnak vége. :) Felveszem a rózsaszín kalapom és belenevetek a világba. 😆
[link]
Én ezzel kezdtem a napom, legyen ilyen vidám, pörgős napotok, mint a betétekben a cigánylány tánca.
... oké ! megennénk ? na de a 100-as nyd-ból ilyenkor még a zember lánya nem esz ilyesmit !!! se furdalással :) se anélkül :))))
Dodi ! Bundyék utcájában volt 1 család , na azok nem sok kukoricát ettek ! de Te még akkora hatalmas hátsóval rendelkező emberkét talán nem is láttál ?! pedig ancijuk állandóan a patakparton ülve múlatta a drága időt !! / Anyóskám + látástól-mikulásig mosott-főzött-kapált ... és mégse tudott akkorát növeszteni ! / a 40-es években amikor szegény svábokat kitelepítették és itt maradt mindenük , a kiutalt házaikat megkapták az itthonról , vidékről idetelepített nagycsaládoknak , 8 gyereke volt annak a nőnek ! :( :( és azért ordibált h neki adják ingyen a házat !! mert neki 8 gyereke van / pedig mint tudjuk , nincsen ingyen ebéd !!!!!!!! / 10 év alatt kellett volna kifizetni 1.100 ft-ot v 1.300-at !!! évekre lebontva 110ft-ot/ év :((((( tudom ! ez nem főzés ! + kaja , bocsi is érte :)))
... nahát ! valaki 'aszonta' : a munka megvéd az unalomtól , a nyomortól és a bűntől !!! ... hát én ugyan sose tudtam unatkozni :)))))))) mindig találtam/találok magamnak valami elfoglaltságot @ v alszom @@@/ tudnék találni többet is , de ennyire van energiám mára :) :) /
... a lányom 1 régebbi haverja / pasi létére ! / mindig nyervákol h unatkozik !! mentsen + a Jóisten mindenkit 1 ilyentől ! akár pasi , akár nő ! aki nem tud magával kezdeni valamit ! ... de 1 olyantól is , aki kocsmába tölti a drága időt , miközbe dolgozhatna is h ne csak szárazkenyér legyen !!! elmondhatatlanul úúúúútálom a nyavalygást és a mástól csodát váró , megmozdulni képteleneket !
... régen amikor a sógor építkezett Bundy minden hétvégén jött neki segíteni , aztán akkora hisztit rendezett nekem /pasi létére/ h ő nem akar úgy kínlódni , mint a bátyja !!! pedig sose kellett , mindent ami megkönnyítette a munkánkat /az övét is enyémet is , ha apránként is , de összeraktuk/összerakjuk a pénzt minden számunkra elérhető kütyüre még ma is/ és ami olyan szakmunka volt ? azt megfizettük szakembernek :) ráadásul 1 kertes ház környékén mindig akad meló , még akár több emberkének is :) /különben is , megállsz meghalsz !! /
megesszük lelkiismeret furdalással.
Kukoricat emlitetted
erre fele most 8 cso foznivalo kukorica cso $2.
Finom edes!
De azt is mondjak, hogy a kukoricat, ha megesszuk, az azonnal, vagy a csiponre fog koltozni, a ferfiaknal meg a kulso pocakot noveszti...
Most akkor hogy tudjuk azt megfozni es megenni, lelkiismeret furdalas nelkul?
Nem mára jósolták a hidegfrontot? Vagy rosszul emlékszem? Az biztos, hogy nem jött, egész nap sütött a nap, nekem már kicsit sok is volt a meleg.
Együnk! Van még tavalyról üvegben eltett lecsóm, ideje lesz elfogyasztani. Holnapra úgy terveztem, hogy csinálok hozzá egy kis alapot császárszalonnából, füstölt kolbászból, és összemelegítem.
én is nagyon sajnálom,akiknek meghalt a balesetben a gyerekük,de akkor nem sírok a boltban egy kis száraz kenyérért.a férfi azt mondta hülye lenne ennyi gyerek mellett dolgozni.meg miből ittak?nem pohárra gondoltam.a szomszéd gyereke dicsekedett még régen,hogy megivott egy üveg viszkit.hát,ha van miből.az egyetlen normális,aki nyilatkozott a "bakter" volt,akivel éjjel dolgoztam.régen rendőr volt Pesten.
... együnk is :) ma bableves volt a zebéd , az éjjel főztem és kalbász , ami benne főtt , az volt a 2. ma ebédre , má' úgy spórolok majd belehorpad a fejem :) de találtam a spejzba 2 cs óccsó babot amit még a Lidibe vettem 2 éve !!! belógattam akkor a spejzba és mivel tegnap kutatásokat végeztem , rátaláltam a babra /is/ azon csodálkoztam h egész hamar megpuhult , pedig előfordul h néhány szem kemény marad benne , h z hol a rossebbe volt amíg a többi főtt ?! ennek + a 2 év +elfekvés se ártott + :) :)
... nem tudom h miért ? de minden kutyánk allergiás volt a macskákra , legszélső szomszédnak lett 1 új kismacskája , aztán keresték napok múlva ! szegény ! nem tudtuk , észre se vettük h betévedt hozzánk és a júdásfán volt már v 2 napja ! odagémberedett szerencsétlen , úgy kapaszkodott , Bundy kivitte a kutyákat sétálni h hátha lejön , nem mert ! átjött a gazdája és felmászott érte a létrára , mert őt még elbírta a fa akkor még vékony törzse ahova odatámasztottuk a létrát :) szegény még mikor leszedték , a karmai akkor is szorították a semmit :(
... akárcsak az após ! 1x a Mama rábízta a hagyma kapálást , elkapálta ! elvágta , h többé ne kelljen !!! Anyósom rengeteget dolgozott ! sokszor mondom is Bundynak h sokkal jobban tette volna a Mama ha néha kiült volna az árokpartra !!! a lusta dög szomszédasszonyával , azt nem zavarta h a 8 !!! gyereke mellett ugyancsak lett volna mit tenni-venni bent is !!! dehát ehettek annak a nőnek a gyerekei zsíros kenyeret ! ha volt kenyér !!!
... 1x hoztam haza 1 tacskót is , jött utánam az utolsó hídtól , hát beengedtük :) de tél volt , a gyerekek az árokba a jégen csúszkáltak , és az a kutyus mivel nagyon szerette a gyerekeket az ő gazdija is köztük volt ... de nem tudtam ... fázhatott , cidrizett , 1 tacskónak azért elég vékonyka kis kabátja van :) aztán hazatalált és a kollégám mesélte évek múlva h az övéké volt a csavargó tacskó :)
mint a főnököm felesége,direkt kikapálta a kukoricát,hogy többé ne kelljen mennie.
Nyolcadikos voltam,és hazasétált velem egy kutyus.Sosem volt kutyusunk,csak nyau,igy nem is gondoltam micsoda ramazuri kerekedik belőle.A kutyus meglátta a nyaut,és arra döntött megkóstolja.A macska őrült iramban felugrott a keritésre és ki az utcára.Kutyuska uccu utána.Ugy repült a 180-cm keritésen keresztül mint a nyíl.Azzal nem számolt,hogy a szomszéd legeltette a tehénkét az árokparton.Kutyuska a tehén hátára érkezett,aki úgy megrémült,hogy uccu elkezdett rohanni.Csak hallom állj meg bimbó a fene essen ebbe a kerge kutyába.Akkor már nyau nem érdekelte a kutyust,bimbó után eredt.Akkora hangzavar lett,de én nem tudtam abbahagyni a nevetést.A bimbó néven rötyögtem,meg az egész bolond helyzeten.Kaptam is olyan leszidást anyukámtól,mert őt meg bimbó gazdája stuffolta fel.Aztán rajtam csattant a mérge.Kutyuska hazahajtotta bimbót,és utána rájött hol lakik,mert nem jött vissza hozzánk.Azóta sem volt,lett kutyusunk,pedig szerettem vna.
... 1x hazavittem 2 kismacskát , éjszakás voltam , akkor még a pékségbe és hallottam valahonnét gyereksírást :) nem gyerek volt :) 2 kismaccs , valaki éjszaka kibacta őket és ott voltak az ajtóba összebújva , beraktam a táskámba és hazahoztam őket , nem sokan voltak a villamoson hajnalba , de forgolódtak h honnan jön a nyivákolás :) ... aztán 1x csak egyiket szegényt kirepítette Bundy a konyhából , mert felmászott az asztalra és megette a husiját , nekünk azóta sincsen macskánk :( 1 se :(((( és érdekes :( de a kutyáink mind !!! allergiásak voltak a macskákra , mint a gazdijuk :)
tudpd, macsek sosem volt a hazban, es egy elvart es megszokott dolog volt a nagy csaladban, hogy ha volt merszunk elkovetni valamit, legyen becsuletunk azt nem letagadni. Azt megtehettuk, hogy melle beszeltunk, de a dirrect kerdesre mindig korrectul valaszolt mindenki. Ettol senki sem tagitott.
Edesanyam tudta, hogy mi let a sorsa a turos retesnek! De sosem volt reprocussion erte.
De valahogy egy jo ideig a "torkos Petinek" nevezett... (aki az egyik mesekonyvembeli karakter volt...) de azert egyszer megkerdezte, fimom volt e? En meg szeles mosolyal a kepemen, bizonygattam elenken, bizony bizony nagyon finom!!!
hegyet többet látni se akarok...brr..
mit tehet az ember gyereke, ha ilyen helyen kellett laknia???
marad a síelés..))
[link]
... bárhova eljuthat a zember lánya gyalog !!! :) :) bár 1 kicsit tovább tart :)
További ajánlott fórumok: