Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
akkor mit kakilunk.pirulamaradékot?
régen még a csapból is az ő hangja folyt,de szerettem.
... akkor lehet h én is onnan szedtem , sokáig vettem én is a M. Konyhát , Komlós Jucit nagyon szerettem + a lányát is nagyon kedvelem ő a kedvenc szinkron hangom , bár mára már nem szinkronizál , de végtelenül kellemes hangja van :) / egyik kis kolléganőm lánya az ő tanodájába járt . /
... lehet ? lusta volt ! elmosni ?! nekem se a mosogatás a kedvenc időtöltésem , dehát hamá' eszünk , akkor elkerülhetetlen :(((((((((( majd ha nem lesz már mit enni ? akkor mosogatni se kell ! ... emlékszel ? valamikor valaki okostojás kisütötte h majd pirulákat eszünk kaja helyett !!! oké ! eszünk ezt is + azt is , mert vitaminokat többnyire eszünk a kaja mellett is :)
A neten olvasta, ráadásul németül, tehát igaz!
... de láttam , csak akkor már régesrég megnyekkentünk volna 84 óta van fagyasztónk és első pillanattól fogva használtam pici tejfölös doboztól fogva nagyobb fagyis dobozokig is , jó ! én melegen nem teszek bele semmit , aztán 96-ba vettük az első mikrót , nem melegítettem benne műanyag dobozba semmit , jénait használok melegítésnél :) de tudod ! a jó pap is hóttig tanul :) van akitől azt amit nyugodtan leutánozhatok ? van akitől + azt , amit nyugodtan kikerülhetek :)))))))))
Te nem olvastad a G. leírását, hogy egészségre káros a fagyasztóba tenni bele bármit is? Azt nem értem a fagyira találták ki, ammeg fagyasztva lévén. De tudom, még fejlődnöm kell. Nem vagyok elég jó háziasszony.
szedtem magamnak,meg a húgoméknak egy kis doboz epret,remélem nem esik a hétvégéig,a lányomék akkor jönnek eperszüretre.
hát nem,sosem tanult meg főzni,ezt a magyar konyhában olvastam,de a lánya igen.biztos nem érdekelte,tellett rá,hogy hozassanak.ugyanitt a Voith Ágiról olvastam,hogy régen naponta háromszor jártak vendéglőbe.de ő megtanult főzni.de aki nem szeret,az nem szeret,ez sem egyforma. én is korán főztem,az anyám három műszakban dolgozott,de általában hozattuk,az akkor még olcsó ételt. sógornőm anyja a konyhán dolgozott,jól főzött,a lánya utált.mint ahogy az ő lánya is,szerencséjére a férje szakács.
a volt sógornőm is azt mondta az anyámnak,hogy a legkedvencebb anyósa,igaz talán nem is volt másik.az volt a húgom halála,mikor az öcsém elvitte a kaját,savanyúságot,a másik sógornőm meg kidobta a kukába az üvegeket.pedig a kert végében laktak.
... fagyis-dobozok :) remek találmánya az élelmiszeriparnak -csomagolóiparnak ? és újra felhasználható is :) ... szomszédnénim valamikor a fia válása után is megtartotta a jó kapcsolatot a fia volt feleségével / nem tetszett ugyan a fiának ! dehát ha szerette a volt menyét :) és attól még h elváltak ? továbbra is szerette :) és a volt menye Ausztriába költözve nyaranta kivitte magához nyaralni a volt Anyósát :) ott látta h ott bizony koszosan nem dobták ki azt a dobozt , amit lehetett elmosás után egymásba rakva h kisebb helyet foglaljon , de szelektíven gyűjtötték össze még azt is :) ő is így csinálta itthon :)
... akkor nagyon ügyi voltál :) ... régen Komlós Juci lányáról olvastam h nagyon segítőkész lánya volt Anyujának :) mivel ketten éltek csak 1 kupacon elég korán elkezdett gondoskodni kis családjukról :) mert anci nagyon elfoglalt volt ... és talán nem éppen házitündér :) :)
... Anyum és a bátyja is elég korán elkezdtek főzni , ők éppen meglepetésnek szánták az első ebédet , mikor Mamikám dolgozni volt és akkoriba még hűtő nem lévén munka után álltak neki főzni , abból pedig vacsi lett :) nem ebéd :)
9-éves voltam amikor ilyen bablevest főztem, de akkor hús nélkül. A Mamám mielőtt elmentek dolgozni, elkészítette a hozzávalókat, mire hazajöttek, megfőztem.
De köszönöm h így gondoskodsz rólam.
ha meg nem eszik a férgek.
... úgy fél , h a régiek voltak v 100 m2-esek , ez + talán még 50 sincs :( :(
Wifekének küldi Hansika szeretettel:
[link]
Jól néz ki, valahogy nekem a fokhagyma nem jön be a pogácsában. De a medvehagymának is hasonló az íze és többen szeretik is.
Mert főzünk is, ez a pogácsa nagyon finom.
De én mostanra már túl sokat kukorékoltam.
[link]
Persze ezeket az éveket, csak akkor veheti igénybe, ha betöltötte a ny.korhatárt. Illetve, ha valakinek nincs munkája, az öregségi nyugdíj előtt 5 évvel kérhet NYEST-et. Ez 50 valahány ezer Ft. Hidegvízre sem elég, de a semminél jobb.
A teljes állami nyugdíjhoz 20, (20 évnél mindössze 53%-ra leszünk jogosultak, vagyis az átlagfizetésünk felére. 25 év munkaviszonyig minden egyes évvel 2%-ot növekszik ez a rész, efölött évente már csak 1%-kal emelkedik, de csak 38 évig, ahonnan viszont már 1,5%-kal nő évente.)
A résznyugdíjhoz 15 év szolgálati idő szükséges. Akinek 15 év munkaviszonya sem volt, az legfeljebb szociális segélyért folyamodhat (ezt hívják időskorúak járadékának).
Nagyon köszönöm az információt.
40 éves ledolgozott idő után, korkedvezménnyel, vagy a jelenlegi minimum 65 évvel. Ha idősebb, akor 64-64,5 1/2 évenként emelkedik korosztályonként. 1957-től 65 év.
A fél kocsmában csak feleseket lehet kapni?
Mi most a korhatár nőknek amikor valaki nyugdíjba mehet, és mennyi a minimum év, h nyugdíjat kaphasson?
Egy tanítónő kérdezte tőlem amire nem tudtam válaszolni.
... tudod akkor a miénk ez itt 1 világfalu :) megél itt nemtom hány fodrász-konditerem-szépészeti műhely van :) bezzeg kocsma nincs már 1 se , vagyis csak 1 fél van :) :) a 2 kocsma + az 1 presszó már rég bezárt ! :( :(
... na ennyiért ? már kutya kötelessége még finomnak is lenni !!! nemcsak szépnek !!! de én még várok :) megvárom míg az én nyd-amhoz szabják az árát :) és majd akkor habzsi-dőzsi :) :)
Nagyon hasonló pogácsát ettem tegnap este az egyik étteremben.
[link]
voltam már 7 órakkor a piacon, sikerült is vennem egy kg epret...
ócccsó vót 2.700.-/kg
de ennyiért már szép is...
egyetek, egyetek,
hogy nőjön meg a begyetek... jó reggelt..
[link]
További ajánlott fórumok: